Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ζαρούλια

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Επιτροπή Κανονισμού, Ασυλίας και Θεσμικών Σχέσεων, η οποία συνήλθε εκτάκτως σήμερα ημέρα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 για το θέμα της επικύρωσης ή μη των διαπιστευτηρίων της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, κ. Ελ.Ζαρούλια και του Ούγγρου βουλευτού κου Gaudi Nagy, απεφάσισε ότι τυπικώς επικυρώνει τα διαπιστευτήριά τους εφόσον η αμφισβήτησή τους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ατομικώς με βάσει το Άρθρο 7 παρ.1. του Κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ανωτέρω Επιτροπή διακήρυξε με τον εντονότερο τρόπο ότι η απόφασή της αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί αμέσως ή εμμέσως ως στήριξη ή αναγνώριση δραστηριοτήτων, πεποιθήσεων, δράσεων ή πολιτικών θέσεων τις οποίες η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης επίμονα αποκηρύσσει στα 63 έτη της λειτουργίας της. Η Επιτροπή καλεί τη Συνέλευση, «να ανανεώσει την αποφασιστικότητά της να προωθεί και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τον κράτος δικαίου με έμφαση στην καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού».

Τέλος, η Επιτροπή με τη σημερινή διατύπωσή της επισημαίνει ότι «με το Άρθρο 7 παρ.1 δεν μπορούν να ελεγχθούν τα διαπιστευτήρια μεμονωμένων μελών αποτελεσματικά, ώστε να λάβει μέτρα σε περίπτωση που οι πράξεις ή οι φραστικές διατυπώσεις ενός μέλους σοβαρά και συστηματικά παραβιάζουν τις αρχές που υπερασπίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης. Και συστήνει την εξέταση αυτού του ζητήματος στο άμεσο μέλλον, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της μεταρρύθμισης της Συνέλευσης και την επανεξέταση άλλης διατύπωσης του Άρθρου ώστε να λαμβάνει υπόψη του τις εκφρασθείσες ανησυχίες των μελών για το ζήτημα.«Θετικό βήμα η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης», τονίζουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γ. Δραγασάκης, Δ. Παπαδημούλης, Π. Τατσόπουλος, καθώς ναι μεν έγινε, για διαδικαστικούς λόγους, δεκτή ητοποθέτηση της χρυσαυγίτισσας Ελ. Ζαρούλια στο Συμβούλιο, αλλά «επί της ουσίας καταδικάζει και απομονώνει τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις και ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή των κανονισμών»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Γ. Δραγασάκης, Δ. Παπαδημούλης και Π. Τατσόπουλος, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσαν τα παρακάτω:

«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή, στην οποία συνέβαλε με πρωτοβουλίες της και η Ομάδα της «Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς» μαζί με δυνάμεις από το ευρύτερο αντιφασιστικό φάσμα, αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα διότι επί της ουσίας καταδικάζει και απομονώνει τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις και ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή των κανονισμών, αποδεχόμενη επί της ουσίας ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης του φασισμού δεν είναι θέμα διαδικασιών αλλά βαθύτατα πολιτικό ζήτημα, όπως πολλοί βουλευτές με τις ομιλίες τους τόνισαν.

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη επιβάλλεται και η ελληνική Βουλή να επανεξετάσει το θέμα με ανάλογο πνεύμα και πολιτικά κριτήρια».

Πηγή: Left.gr

7 σχόλια:

 1. Μεγάλη επιτυχία της ευρωπαϊκής αριστεράς. Αυτό και η αποχή όλων των χωρών της ΕΕ από την ψηφοφορία για καταδίκη της ηρωοποίησης του ναζισμού.

  Εύγε, και εις ανώτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόνο που οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι "δημοκράτες", συνήθως όταν καταδικάζουν τον φασισμό βάζουν στην παρέα και τον Κομμουνισμό. Οπότε δεν το έχουν σε τίποτα αν αποκλείσουν φασίστες, να αποκλείσουν και Κομμουνιστές... Και οι φίλοι μας της ευρωπαϊκής αριστεράς βοηθάνε πολύ καλά στην εξίσωση του φασισμού με τον Κομμουνισμό. Αυτή κι αν είναι επιτυχία της ευρωπαϊκής αριστεράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτε να περιμένει από την ΕΕ. Και τίποτε να περιμένει από τις ΗΠΑ.

   Ή θα παλέψει για την ελευθερία του παλεύοντας για το σοσιαλισμό στην πατρίδα του ή, αφού ζήσει μια ευτελή και μαύρη ζωή, θα την κληρονομήσει ως στίγμα της αναξιότητάς του στα παιδιά του.

   Διαγραφή
 3. επί της ουσίας καταδικάζει---> πώς προκύπτει αυτό από την τυπική επικύρωση των διαπιστευτηρίων; Έτσι και ο Μπρίνινγκ «καταδίκαζε» επί τής ουσίας τις ναζιστικές συμμορίες, αλλά τους παρείχε «τυπική επικύρωση» για να κυνηγάν κομμουνιστές.

  Πάλι τον πούλο πήρατε στο Συμβούλιο, άι σιχτίρ.

  «Τη Ζαρούλια τη ναζίστρια την απέρριψε η ίδια η ζωή. Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι. [Κι όμως υπάρχουν ...] Όταν συναντά κανείς αδιέξοδα ακολουθώντας μονόδρομους» Άνοιος ο Ελεάτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "επί της ουσίας καταδικάζει---> πώς προκύπτει αυτό από την τυπική επικύρωση των διαπιστευτηρίων; Έτσι και ο Μπρίνινγκ «καταδίκαζε» επί τής ουσίας τις ναζιστικές συμμορίες, αλλά τους παρείχε «τυπική επικύρωση» για να κυνηγάν κομμουνιστές. "

  +1000

  "Πάλι τον πούλο πήρατε στο Συμβούλιο, άι σιχτίρ."

  +1.000.000

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "το ζήτημα της
  αντιμετώπισης του φασισμού
  δεν είναι θέμα διαδικασιών αλλά
  βαθύτατα πολιτικό ζήτημα"

  Μη σου πω είναι και ζήτημα πολιτισμικής και αισθητικής αγωγής των πολιτών. Βαθιά ανάλυση από γνώστες. "Ο φασισμός είναι πολιτικό ζήτημα". Νανά να ένα μήλο.
  Αφού δεν κλείνουν τα κείμενά τους με ευχές για το νέο έτος, πάλι καλά.

  Τελικά πώς την έχουνε δει; Υπογράφουμε Μάαστριχτ άρα στηρίζουμε το κεφάλαιο, δημιουργούμε τη φτώχια και καμιά εικοσαριά χρόνια μετά παλεύουμε πολιτικά για να σταματήσει ο φασισμός...όπου φασισμός η φρασεολογία της Ζαρούλια κι όχι το χτύπημα των συνδικάτων, το δουλεμπόριο, οι δένδιες, η φτώχια κι η επικράτηση των αστών με άμεση βία. Ούτε καν ολόκληρος ο "πολιτικός" χώρος της Χ.Α. Όχι αυτά.
  Μόνο η Ζαρούλια κι οι μαλακίες που λέει είναι φασισμός. Πιπέρι στην κυρά Ζαρούλια - ατσάλινο αντιφασιστικό μέτωπο του λαού - νίκη της αριστεράς.

  Τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ένα ευχάριστο και άσχετο με τους "νυκοκοιραίους" : οι θέσεις του κόμματος θα ξανατυπωθούν.

  Τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή