Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι 35, δεν εμφανίστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Προηγούμενα είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της "παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο", ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Φλεβάρη, καθώς δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες κατηγορίας.

Δεν παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της "διακεκριμένης φθοράς", καθώς κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι αυτή η κατηγορία δεν θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί με τις στημένες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από το πρωί, ιδιαίτερα μαζική και δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, με βροχή από συνθήματα και υψωμένες γροθιές υποδέχτηκε ο κόσμος, που έχει πλημμυρίσει το χώρο των δικαστηρίων, τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές που έφτασαν στα δικαστήρια. Εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους το λεωφορείο δεν μπορούσε να προχωρήσει, οι συνδικαλιστές κατέβηκαν και προχώρησαν πεζοί προς τα κτίρια των δικαστηρίων, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου.

Λίγο πριν τις 9.30 στα δικαστήρια έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δήλωσή της από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε

"Αφού δε μπορεί να στοιχειοθετήθει η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του Υπουργού, διότι οι φωτογραφίες είναι εκ των υστέρων, κάποιος βέβαια θα τις έκανε αυτές τις καταστροφές, αλλά οπωσδήποτε αφού είχαν συλληφθεί οι 35 συνδικαλιστές. Αφού λοιπόν δε μπορεί να τεκμηριωθεί για το αυτόφωρο αυτή η κατηγορία, που αυτή ήταν κυρίως η κατηγορία, τους πάνε στο αυτόφωρο – αν είναι δυνατόν – γιατί κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την κοινή ησυχία του Υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο!

Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα τα οποία θέλεις να τα δικάσεις αμέσως. Επομένως το μήνυμα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είναι το εξής: όταν πας στον Υπουργό πρέπει να πηγαίνει ένας – ένας. Πως γινόταν στη δικτατορία που έλεγαν μέχρι 3 θα πηγαίνετε στο ζαχαροπλαστείο, στο καφενείο. Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με τη Χούντα, απλώς θέλω να πω ότι η κυβέρνηση λέει: θέλετε ραντεβού με τον υπουργό; Θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ θα πίνετε το καφεδάκι και τελείωσε. Αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας σε δημόσιο χώρο για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν και τα διαβήματα ακόμα στους υπουργούς. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς. Διότι νομικά το αυτόφωρο σημαίνει ότι είναι κάτι έκτακτο, κάτι βαρύ που θέλουμε αυτή τη στιγμή να το τιμωρήσουμε. Εάν θέλουν να παραδειγματίσουν γιατί κάνεις επίσκεψη στον υπουργό – ναι έκτακτη επίσκεψη ύστερα από προκλητικές δηλώσεις – εμείς δεν θα πούμε ότι οι 35 δεν φοβούνται, είναι αυτονόητο αυτό. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί, πρέπει να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα έρχονται και καινούργια σε βάρος του. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα και επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, να μην περιμένει τίποτε άλλο."

1 σχόλιο:

  1. Οι «μάρτυρες κατηγορίας» ήταν οι φοβισμένοι υπάλληλοι που χέστηκαν τόσο ώστε όλοι μαζί συλλογικά κι απεγνωσμένα έσπρωξαν μια ντουλάπα στο διάδρομο για να προφυλαχθούν από τα μοβόρα κτήνη με τα δύο κέρατα και τους τέσσερις κυνόδοντες, ετών 50 και άνω, που τρώνε δημόσιους υπάλληλους για πρωινό. Αλλά ματαίως, τα κτήνη έφαγαν και τα κοκαλάκια τους, γι'αυτό δεν ήρθαν κύριε εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή