Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11.00 Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων

Στις 11 σήμερα το πρωί στην Ομόνοια το συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού ΜΕτώπου με σύνθημα «Όχι στην επίταξη! Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων!»

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα τονίζεται:

«Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σάββατο, 26 Γενάρη 2013 στην Ομόνοια, ώρα 11πμ.

Καλεί τα Σωματεία, τους εργαζομένους, όλα τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό μαχητικό "παρών".Να καταδικάσουν αποφασιστικά την επίταξη και να απαιτήσουν την άρση της εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του Μετρό και σε όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η "σιδερένια φτέρνα" του αστικού κράτους (νόμοι, κατασταλτικοί μηχανισμοί, δικαιοσύνη, Μέσα Ενημέρωσης) με την οποία η συγκυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση στη βάρβαρη πολιτικής της, για να στηριχθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών, πρέπει να τσακιστεί από την ενιαία αντίσταση και πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Πολλές φορές στο παρελθόν τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική, μαχητική στάση των εργαζομένων και την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών με δεκάδες απεργίες σε συνθήκες επιστράτευσης δείχνει το δρόμο. Έρχονται νέα κύματα αντιλαϊκών μέτρων, αντιλαϊκών και αυταρχικών πολιτικών και απαιτείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανεβασμένη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα στην απόκρουσή τους. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος για ρήξεις και ανατροπές, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από το ζυγό των μονοπωλίων και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν. Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων! Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!»


Στο συλλαλητήριο καλούν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Πούλμαν από τον Πειραιά

Πούλμαν για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αναχωρούν στις 9.30 π.μ. από τα παρακάτω σημεία:

Πέραμα: Πλατεία Ηρώων, με στάση στο τέρμα Περάματος (καραβάκια).

Κερατσίνι: Πλατεία Χαραυγής, με στάση στην Πλατεία Κοσκινά (Δραπετσώνα - τρίγωνο Εφραιμίδη). Λ. Σαλαμίνος και Ρήγα Φεραίου με στάση στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο).

Νίκαια: Πλατεία Κουμπάκη (στάση Ιωνικός). Πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι)

Κορυδαλλός: Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη με στάση στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες)

Πειραιάς: Πλατεία Κοραή. Αγ. Σοφιά (Απ. Παύλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου