Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Εκπληκτικά σύντομες απαντήσεις σε εκπληκτικά πολύπλοκες ερωτήσεις

-Γιατί το ΚΚΕ επιμένει ότι η Ελλάδα ανήκει στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα και δεν ασπάζεται τη θεωρία της αποικιακού τύπου εξάρτησης, παρά το γεγονός ότι τόσος κόσμος στην χώρα βιώνει την αίσθηση της υποτέλειας και της εξάρτησης από τις αποφάσεις της Τρόικα;

-Επειδή η Ελλάδα ανήκει εδώ και χρόνια σε μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που λέγεται ΕΕ, συμμετέχει στα σώματα αποφάσεών της, ασπάζεται τους θεσμούς της, και την ενισχύει υλικο-στρατιωτικά, την ίδια στιγμή που ανήκει και σε μια δεύτερη ιμπεριαλιστική συμμαχία, καθαρά στρατιωτικού τύπου, ονόματι ΝΑΤΟ. Επειδή το ανήκειν αυτό συνεισφέρει τα μέγιστα τόσο στο θεσμικό πλαίσιο καταστολής των αγώνων και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης, όσο και στην δημιουργία "ευκαιριών" για τα εύρωστα κομμάτια του ελληνικού κεφαλαίου (όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του εφοπλιστικού στόλου εν μέσω κρίσης, ή η ενίσχυση των ελληνικών τραπεζικών μονοπωλίων, εν μέρει και μέσω της επέκτασής τους στις γείτονες χώρες). Και τέλος, επειδή δεν υπάρχουν χώρες μη ιμπεριαλιστικές που να μετέχουν ως μέλη σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Αυτό δεν έχει ματαγίνει πουθενά. Κατά συνέπεια, αυτό "που βιώνει ο κόσμος" είναι αυτό που συνήθως "βιώνει ο κόσμος" που εγκαταλείπεται στην "αυθόρμητη" αντίληψη του κόσμου: ιδεολογία.

Is that so fucking difficult to understand, you fucking "patriotic left-wing" morons?

42 σχόλια:

 1. Να προσθέσω στην λίστα και την συναπόφαση και στήριξη του πετρελαικού εμπάργκο του Ιράν από ΕΕ την στιγμή που κοστίζει στην Ελλάδα ακριβά λόγω του ότι το Ιράν παρείχε πίστωση για την αγορά πετρελαίου την στιγμή που μεγάλες εταιρείες δεν ήθελαν καν να σκεφτούν να πουλήσουν στην Ελλάδα.

  Διερωτώμαι αν και τα πρόσφατα δείγματα γελοίων και αυταρχικών δικαστικών αποφάσεων (βλέπε, "Καταδίκη 2 στελεχών της ΚΝΕ για ...απείθεια", ριζοσπάστης) δείχνουν ότι στο ιμπεριαλιστοκόμετρο, η Ελλάδα έχει κάνει ένα κλικ δεξιά.

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Εκπληκτικά σύντομες απαντήσεις σε εκπληκτικά πολύπλοκες ερωτήσεις".Αυτό θα ήταν ωραίο να γίνει σε συνέχειες όπως τα "Κοαν της ημέρας" και τα "κοκτέηλ μολότωφ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να πω μια πολύ πιο σύντομη απάντηση ;

  - Γιατί τα βασικά μέσα παραγωγής βρίσκονται στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Και τέλος, επειδή δεν υπάρχουν χώρες μη ιμπεριαλιστικές που να μετέχουν ως μέλη σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. "

  Αδελφέ μου, μεγάλη η αλήθεια σου!

  Τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πόσο μεγάλες αλήθειες αναδημοσιεύονται εδώ...
   Νομίζω ότι όσο καθηγητής πανεπιστημίου και να είσαι,δηλαδή όσο διαβασμένος λόγιος και ορθολογιστής και να είσαι τελικά δεν παίζει και πολύ ρόλο στο τρόπο με τον οποίο η σκέψη σου ικανοποιείται με τα "απλά" και "προφανή"...

   δεν πά να χεις διαβάσει μπένγιαμιν,αντόρνο και χορκάιμερ,χάμπερμας και χομπσμπαουμ,τελικά όλα αυτά τα εργαλεία σκέψης και αναζήτησης καταλήγουν στις...καινοφανείς "αλήθειες".

   Στις "αλήθειες" που λένε ότι σε μία Ευρωπαική ένωση των 27 Austria (1995)
   Βέλγιο(1952) Ιμπεριαλιστικό!
   Bουλγαρία (2007) Ιμπεριαλιστική!
   Κύπρος (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Τσεχία (2004) Ιμπεριαλιστικό!
   Δανία (1973) Ιμπεριαλιστική!
   Εστονία (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Φιλανδία (1995)
   Γαλλία (1952)
   Γερμανία (1952)
   Ελλάδα (1981) Αυτή και είναι Ιμπεριαλιστική!
   Ουγγαρία (2004) Ιμπεριαλιστικη!
   Ιρλανδία (1973) Ιμπεριαλιστική!
   Ιταλία (1952)
   Λετονία (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Λιθουανία (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Λουξεμβούργο (1952)
   Μάλτα (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Ολλανδία (1952) Ιμπεριαλιστική!
   Πολλωνία (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Πορτογαλία (1986) Ιμπεριαλιστική!
   Ρουμανία (2007) Ιμπεριαλιστική!
   Σλοβακία (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Σλοβενία (2004) Ιμπεριαλιστική!
   Ισπανία (1986)
   Σουηδία (1995)
   Μεγάλη Βρετανία (1973)

   ΝΑΙ!!!!Το Κάπα Κάπα Έψιλον λέει ότι όλες οι χώρες τις ΕΕ είναι λίγο πολύ Ιμπεριαλιστικές!!
   Τι Λένιν και βλακείες ρε παιδάκιμου...Εδω πέρα εισάγεται η θεωρία της παγξοσμιοποίησης απο την μπροστινή πόρτα φορα παρτίδα.Τα διευθυντήρια στη συνέχεια θα ακούσουμε ότι αποφασίζουν και οι αστικές τάξεις ολοκληρώθηκαν σε μία ενιαία υπερτάξη! Η οποία αποφασίζει και συνιστά ενιαίο καπιταλιστικό σχηματισμό με ενιαία συμφέροντα.
   Σε λίγο θα πάμε και στα ιδεολογήματα της ματαιότητας της επανάστασης καθώς αν δεν ανατραπεί συνολικά η ΕΕ και αν το πάμε παραπέρα και παγκόσμια ο καπιταλισμός !!!Δεν γίνεται τίποτα!

   Οι μεγάλοι διαννοούμενοι αποφάσισαν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στην ΕΕ είναι Ιμπεριαλιστικές...

   Διαγραφή
  2. Η αλαζονεία συνοδευόμενη από τη βλακεία κάνει εκρηκτικό μείγμα,

   Δεν γνωρίζεις καν τι σημαίνει "ιμπεριαλισμός" , κατά τα φαινόμενα.

   Για να μην πολυλογούμε: NAI, η Κύπρος από την οποία σου γράφω είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

   Θελεις αποδείξεις;

   Διαγραφή
  3. Μάταια προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα. Δες και άλλες αναλύσεις (πχ από σεισάχθεια) για να καταλάβεις πώς εννοούν την εξαρτημένη ελλάδα όλοι αυτοί οι φοβεροί τύποι. Ποιά εργατική τάξη και κουραφέξαλα, εδώ έχουμε εξαφανίσει την αστική, για προλεταριακές επαναστάσεις είμαστε;

   @Διεθνιστής: Ε αφού έχει διαβάσει και χάμπερμας είναι όντως να απορείς που τα λέει αυτά. Καλό το name dropping δε λέω, αλλά βρίσκεσαι ξυπόλητος στ'αγγούρια μερικές φορές.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  4. Το θλιβερό στην υπόθεση είναι ότι ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ βασίζεται εξ ολοκλήρου στους κλασικούς, ενώ γνωρίζουν ότι η αντίληψή του για τον ιμπεριαλισμό βασίζεται ολοκληρωτικά στον Λένιν, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι αντιλαμβανόταν ως ιμπεριαλισμό ο Λένιν, και ειρωνεύονται κι από πάνω.

   Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Πραγματικά, είναι να απελπίζεσαι.

   Διαγραφή
  5. @Διεθνιστής:
   Τα παρεπόμενα της ανάλυσης για την ιμπεριαλιστική Ελλάδα δεν τα πιάνω. Εφόσον η ελληνική αστική τάξη τεκμαίρεται ως ιμπεριαλιστική τότε η ταξική στρατηγική για την κατάληψη της εργατικής εξουσίας είναι αδιαμεσολάβητη.
   Το εργατικό κίνημα απονευρώνεται στην αντίθετη θεώρηση: Η Ελλάδα είναι εξαρτημένη άρα επείγει η συμμαχία με τα πατριωτικά τμήματα των αστών για να περάσουμε στο στάδιο του πατριωτικού καπιταλισμού πριν η εργατική τάξη γίνει καθεαυτής.
   Επί της ουσίας όμως, ο ελληνικός καπιταλισμός κατανοείται μέσα από την προχωρημένη του συγκέντρωση, την εντατική μονοπωλιακή του διευθέτηση, τον κεντρικό ρόλο του χρηματιστικού κεφαλαίου στην καπιταλιστική συσσώρευση και αναπαραγωγή. Αυτή είναι η οικονομικο-κοινωνική θεμελίωση του ιμπεριαλιασμού, ως σταδίου ανάπτυξης του καπιταλισμού. Αν αγνοήσουμε αυτή του τη θεμελίωση τότε τον ανάγουμε, όπως και ο Κάουτσκι, σε μια αφηρημένη από την οικονομική του βάση πολιτική σφαίρα, όπου εκπίπτει σε καπρίτσιο, ακρότητα, "λάθος" πολιτική, η οποία διορθώνεται με άλλο μείγμα αστικής διαχείρισης. Δεν είναι έτσι;

   hiliastis

   Διαγραφή
  6. Αλλίμονό μας, μιλάμε με αγράμματους αστούς που ονειρεύτηκαν πως είναι μαρξιστές. Την έχουμε κάτσει. Ο Λένιν να βάλει το χέρι του.

   Διαγραφή
  7. Εγώ το έγραψα εγκαίρως και αμαρτίαν ουκ έχω: Ποιος Μαρξ και ποιος Λένιν. Ο Κάουτσκι είναι ο πατέρας όλης της εξω-ΚΚΕ αριστεράς, το θεμέλιο της γνώσης της και της αντίληψής της για τα πάντα. Και δεν τον ευχαριστούν καν που τους διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ούτε τον θυμούνται. Τέτοια αχαριστία.

   Διαγραφή
  8. Εγώ με αυταπάρνηση θα συνεχίσω να μεταφράζω το έργο Του, για να μπορέσουν τα παιδιά του επιτέλους να αναγνωρίσουν τον πραγματικό τους Πατέρα, και να πάψουν να ενοχλούν τον Λένιν, που έκανε, κατά πώς φαίνεται, πολύ λίγα παιδιά στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
  9. Ναι μάλλον δεν γνωρίζω τον δικό σας Λένιν.Δεν γνωρίζω τον Λένιν της καινοφανούς ανισότιμης αλληλεξάρτησης!!!

   1) Συγκέντρωση της παραγωγής και του κεφαλαίου, που έχει φτάσει σε τέτοια υψηλή βαθμίδα ανάπτυξης, ώστε να δημιουργεί μονοπώλια που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική ζωή.

   2) Συγχώνευση του τραπεζικού κεφαλαίου με το βιομηχανικό και δημιουργία μιας χρηματιστικής ολιγαρχίας πάνω στη βάση αυτού του χρηματιστικού κεφαλαίου.

   3) Εξαιρετικά σπουδαία σημασία αποκτά η εξαγωγή κεφαλαίου, σε διάκριση από την εξαγωγή εμπορευμάτων.

   4) Συγκροτούνται διεθνείς μονοπωλιακές ενώσεις των καπιταλιστών, οι οποίες μοιράζουν τον κόσμο.

   5) Εχει τελειώσει το εδαφικό μοίρασμα της γης ανάμεσα στις μεγαλύτερες καπιταλιστικές δυνάμεις. Ο ιμπεριαλισμός είναι ο καπιταλισμός στο στάδιο εκείνο της ανάπτυξης, στο οποίο έχει διαμορφωθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων και του χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει αποκτήσει εξαιρετική σημασία η εξαγωγή κεφαλαίου, έχει αρχίσει το μοίρασμα του κόσμου από τα διεθνή τραστ και έχει τελειώσει το μοίρασμα όλων των εδαφών της γης από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές χώρες» (Λένιν, «Απαντα», τ.27, σελ. 323\

   Ο Λένιν περιέγραψε την καινούργια ιστορική περίοδο που ανοίγεται και δεν έβαλε κριτήρια για το ποιός είναι η δεν είναι ιμπεριαλιστής.Αυτό για τον Λένιν ήταν κάτι προφανές.

   Πρόσεξε τώρα.Καταρχήν ένας ιμπεριαλιστής έχει εξασφαλίσει την κυριαρχία των μονοπωλίων του στην χώρα του.Το κεφαλαιϊκό ισοζύγιο (εισαγωγών-εξαγωγών)στην Ελλάδα και σε όλες αυτές τις χώρες είναι αρνητικό.Δηλαδή τα κεφάλαια που εισάγουν οι ιμπεριαλιστικές χώρες στην Ελλάδα πρός δική τους επεκταση και κυριαρχία στα πλαίσια του ανταγωνισμού είναι πολύ περισσότερα.
   Οι ιμπεριαλιστικές αστικές τάξεις αφού έχουν κυριαρχήσει στην εσωτερική τους αγορά και έχουν ξεζουμίσει την εργατική τους τάξη αναγκάζονται να οδηγησουν το συσσωρευμένο κεφάλαιο τους έξω απο την χώρα ώστε να μπει στον κύκλο της διευρυνόμενης αναπαραγωγής και να αυξηθεί.Και με την αναζήτηση νέων αγορών αλλά και με την εκμετάλλευση άλλων πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πηγών που θα αποβούν ωφέλιμες στις μητροπόλεις τους.
   Θα κάνω μία ανάρτηση αναλυτικά για αυτό.
   Φυσικά υπάρχουν οι σφαίρες στρατιωτική και πολιτική συμμαχιών.

   Δεν θα μπώ στον κόπο να απαντήσω στις προσβολές σου αλλά θα μπώ στον κόπο να γράψω ένα άρθρο εκτενές και με στοιχεία για το ανέκδοτο της "Ιμπεριαλιστικής Ελλάδας".

   Διαγραφή
  10. "δεν έβαλε κριτήρια για το ποιός είναι η δεν είναι ιμπεριαλιστής.Αυτό για τον Λένιν ήταν κάτι προφανές."

   Α χα χα χα χα χα!!!!!

   Διαγραφή
  11. "Δεν θα μπώ στον κόπο να απαντήσω στις προσβολές σου"

   "Νομίζω ότι όσο καθηγητής πανεπιστημίου και να είσαι,δηλαδή όσο διαβασμένος λόγιος και ορθολογιστής και να είσαι τελικά δεν παίζει και πολύ ρόλο στο τρόπο με τον οποίο η σκέψη σου ικανοποιείται με τα "απλά" και "προφανή"...

   δεν πά να χεις διαβάσει μπένγιαμιν,αντόρνο και χορκάιμερ,χάμπερμας και χομπσμπαουμ,τελικά όλα αυτά τα εργαλεία σκέψης και αναζήτησης καταλήγουν στις...καινοφανείς "αλήθειες"."

   Μπου χα χα χα χα χα χα χα!

   Διαγραφή
  12. @Diethnistis

   Αστικοδημοκρατική επανάσταση τώρα, ψήφο στον Σερ Βασίλειο ... σόρι λάθος μπλογκ ...στον Τσίπρα. Στο Υπ.Οικ Καζάκης-Μηλιός, Υπουργός Δημοκρατικού Πολιτισμού και Δημοσίων Ηθών Τατσόπουλος, (Στρέιτ, Χομ-Μέιντ Τσόντα για όλες τις δημοκρατικές νοικοκυρές). Υπουργείο Φιλανθρωπίας: Όμιλος Λάτση (συλλογικό-επαναστατικό συμβούλιο εθνικών αστών), Υπουργείο Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αντι-αποικιακών Αγώνων, Ρένα Ντουμ-Ντουμ Διασποράς, (Λεφτερία στο Ισραήλ) ... Υπουργείο Μισθωτής Μπουρζουαζίας, Σλαβόδης Ζίζεκ (αριστίνδην) ...

   Διαγραφή
 5. http://aristeroblog.gr/node/1240

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμβριθέστατη ανάλυση, την ίδια έκανε και ένας ταλαίπωρος στην Αυγή.

   Επίσης, δεν αφήνεις το "κομμουνιστής" να υπογράφεις "antarsya";

   Διαγραφή
  2. Για το "στου κουφού την πόρτα" (πιο πάνω ποστ) "παρ' την πόρτα και φύγε" (τον ίδιο χαβά με τα ΑΑΔΜ εσείς), ουδέν σχόλιον.

   Διαγραφή
  3. Όταν* ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατήσει, στην βάση της δικής σας "αριστερής πίεσης", στο να βγούμε από ΝΑΤΟ-ΕΕ, φυσικά θα μιλήσουμε για ΑΑΔΜ, αφού δεν θα ισχύει πλέον το πολύ απλό που δεν διεισδύει με τίποτε στην κούτρα σας.

   *Του αγίου λούτσου, δηλαδή.

   Διαγραφή
  4. Eίναι εκπληκτικό πόσο πολύ τα βρίσκουν ανταρσιώτες συριζαίοι όταν είναι να μιλήσουν για το ΚΚΕ. Λες και τα γράφει το ίδιο χέρι...
   http://www.left.gr/article.php?id=17398
   http://www.left.gr/article.php?id=17383

   Με ότι nickname και να υπογράψει (πλην του κομμουνιστής) σωστός θα είναι... βέβαια γράψε γράψε μπορεί να το πιστέψει και ο ίδιος ότι είναι γιατί απ' ότι φαίνεται δεν του πολυαρέσει αυτό που ήδη είναι.

   Διαγραφή
  5. Εντάξει, αυτού του είδους οι "κριτικές" μου θυμίζουν μια φεμινίστρια που στις αρχές του 90 αποφάνθηκε συνολικά για το έργο του Πλάτωνα με την αθάνατη ατάκα: "είναι ανδροκρατικός." Έτσι και οι δυστυχείς αγράμματοι των δύο κομμάτων της αγραμματοσύνης με βούλα, αδυνατώντας να ψελλίσουν λέξη επί της ουσίας για ένα κείμενο δεκάδων σελίδων, γράφουν "συμμαχείτε με τον εαυτό σας".

   Διαγραφή
  6. Το θέμα είναι ότι αν μπουν στον πειρασμό να κάνουν κριτική επί της ουσίας θα βάλουν πολλά αυτογκολ... καιροσκόποι και ρεφορμιστές είναι όχι μ@λ#κες. Οπότε εμμένουν στην θέση που έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα το κοινό τους και αυτή δεν ξεπερνάει το επίπεδο της espresso. Αυτά τα εργαλεία έχουν και τους αξίζουν και με αυτά πορεύοντε... το κοινό τους να ψαχτεί γιατί τσιμπάει.

   Διαγραφή
  7. Κοίτα να δεις "κομμουνιστης",
   πόσο χαζός είσαι:


   "Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να είναι κεντροδεξιό κόμμα.Πρέπει να διαλυθεί"
   Αριστερός

   Διαγραφή
 6. δεν χρειαζεται πολυ ουσια για να καταλαβει κανεις οτι μετωπο με ΠΑΜΕ,ΠΑΣΕΒΕ ΜΑΣ, ΟΓΕ,ΚΚΕ ΣΕΛΕΤΕ ΚΑΤΕΕ δεν ειναι μετωπο ουτε συμμαχια ουτε τιποτα.....

  δεν χρειαζεται πολυ ουσια για να δει κανεις οτι οποτε το ΚΚΕ στα χρονια μετα τη γεννηση του Αντωνη προσπαθησε να κανει-μπει σε πραγματικο μετωπο-συνεργασια την πατησε ολοκληρωτικα

  οποτε ο καμενος στο χυλο φυσα και το γιαουρτι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΜΕ---> ΣΕΛΕΤΕ και ΚΑΤΕΕ?

   Ποιος μιλάει τώρα, το ΝΑΡ, η ΑΡΑΝ ή το ΣΕΚ; Α ρε κακομοίρηδες...

   Διαγραφή
  2. Μια ερώτηση: Γιατί οι μισοί Αντάρσυοι που έχω απαντήσει μού φαίνεται ότι ήταν γήπεδο πριν γράψουν κάτι;

   Στην γαμημένη ανάρτηση θα απαντήσεις κάτι ή θα συνεχίσεις πολύ στο διαλεκτικό πνεύμα του "Οεο";

   Διαγραφή
 7. http://www.youtube.com/watch?v=4M8URAUSwmE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βιβλίο το [vivlío] Ο39 : 1. φύλλα χαρτιού τυπωμένα και ενωμένα στη μια πλευρά τους, έτσι ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σώμα που εκδίδεται και κυκλοφορεί σε αντίτυπα για να διαβαστεί από το κοινό.

   ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ.

   Διαγραφή
 8. στην αναρτηση συμφωνω,σε πολλες αναλυσεις επισης,στο δια ταυτα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ω θεοί. Το "δια ταύτα" είναι "γιατί δεν κάνουμε ΑΑΔΜ" ενώ "συμφωνείς" ότι είμαστε οι ίδιοι μέλη ιμπεριαλιστικής συμμαχίας;

   Η φτωχή η κοινή λογική λέει: Τι είδους αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο φτιάχνεις όταν δεν αμφισβητείς τη συμμετοχή σου σε μια ιμπεριαλιστική συμμαχία (δύο κατ' ακρίβεια);

   Και η απάντηση είναι ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΜΕΤΩΠΟ.

   Ελληνικά γράφω, δεν γράφω κινέζικα.

   Στο δια ταύτα λοιπόν, πείστε τον ΣΦΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσει σε μονομερή διαγραφή χρέους, έξοδο από ΕΕ και από ΝΑΤΟ και θα σας φτιάξω εγώ μια μετωπάρα να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

   Αλλά μεταξύ μας, το τραίνο έχει σφυρίξει και για τον ΣΦΥΡΙΖΑ και αυτά σε λίγο θα αποτελούν εκθέματα στο μουσείο αριστερίστικης κοτσάνας μαζί με το κίνημα της πατάτας.

   Διαγραφή
  2. Αφελης ερωτηση: Στο 15ο δεν ημασταν μελη σε ΝΑΤΟ-ΕΕ;

   Διαγραφή
  3. Η Ελλάδα προσχώρησε στην ΕΕ το 2001. Το 15ο συνέδριο έγινε το 1996.

   "Βιβλίο" που λέγαμε; Ωραία τα βιβλία. Δεν έχουν βέβαια Πανούση.

   Διαγραφή
 9. η Ελλαδα προσχωρησε στην ΕΟΚ το 1980 η οποια ΕΟΚ μετεξελιχθηκε σε ΕΕ. Το 2001 μπήκαμε στην ζωνη του ευρω. Αυτα τα γραφουν και οι εφημεριδες δεν χρειαζονται πολλα βιβλια.... Απάντησε τωρα στην ερωτηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μερικές φορές το διάβασμα των εφημερίδων δεν επαρκεί. Η ιδρυτική πράξη της ΕΕ είναι κάπως σημαντική για την ανάλυση των σχέσεων της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας και λέγεται Συνθήκη του Μάαστριχτ. Υπογράφτηκε το 1993 και υποστηρίχτηκε από όλα τα ελληνικά κόμματα ΠΛΗΝ ΚΚΕ.

   Έχει ανεβεί μέρος της μετάφρασης λεπτομερούς ιστορικού κειμένου για την αντίδραση του ΚΚΕ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο στην ΕΕ, της Λευκοφρύδη, αναζήτησέ το.

   Άλλη ερώτηση, μαθητευόμενο συριζοπούλι;

   Διαγραφή
  2. Ήταν μπέμπης ο Αλέξης όταν ψηφίζατε το Μάαστριχτ, γι'αυτό έλα να κάνεις μέτωπο --- κι ό,τι άλλο θες --- μαζί μου, μπέιμπι.

   Διαγραφή
  3. το 93; πριν το 96 δηλαδη; με μπερδευεις δασκαλε...

   Διαγραφή
  4. @antonis

   καλά ξεμπερδέματα

   Διαγραφή
  5. Αχ τρολοσυριζούλη μου, μόνος σου μπερδεύεσαι...

   Αφού έχεις αλλεργία στα βιβλία γλυκουλίνι μου, παρ' το απ' το ιντερνετ και άι στη Δούρου για απόψε:

   "Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε επίσημα με τη θέση σε ισχύ της Συνθήκη του Μάαστριχτ την 1η Νοεμβρίου 1993. [...] Την 1η Ιανουαρίου 1995 η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σουηδία προσχώρησαν στην πρόσφατα ιδρυθείσα Ένωση. Η επόμενη τροποποιητική συνθήκη υπογράφηκε στο Άμστερνταμ το 1997 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 1999. Την ίδια χρονιά το ευρώ αντικατέστησε σε λογιστική μορφή τα εθνικά νομίσματα σε έντεκα κράτη μέλη, τη λεγόμενη ευρωζώνη. Το 2001 προσχώρησε σε αυτήν και η Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κυκλοφόρησε και σε φυσική μορφή."

   Διαγραφή
  6. @waltendegewalt: Σιγά το δύσκολο. Νανάκια στην συριζόσφαιρα, και για κουβερτούλα αυτό:

   "Με δεδομένη την ύπαρξη του εφαρμοσμένου σοσιαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη και την ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ αρνήθηκε την ευρωπαϊκή ενοποίηση ως εγχείρημα που θα μπορούσε να ωφελήσει τον ελληνικό λαό, και συγκεκριμένα τους έλληνες εργάτες και αγρότες. Το σοβιετόφιλο ΚΚΕ αντελήφθηκε την ΕΕ ως εμπόδιο στην εκπλήρωση της αποστολής του, δηλαδή της σοσιαλιστικής επανάστασης, η οποία θα απελευθέρωνε το προλεταριάτο από την αστική εκμετάλλευση. Το γεγονός πως η ευρωπαϊκή ενοποίηση παρουσίαζε διαρκώς προκλήσεις για την κομμουνιστική ιδεολογία δεν οδήγησε τα ελληνικά κομμουνιστικά κόμματα σε συμβιβασμό των θέσεών τους.

   [...]

   Χάρη στην ένθερμη και συνεπή αντι-ΕΕ στάση του, το ΚΚΕ παρουσιάστηκε ως ο μοναδικός εχθρός του ευρωπαϊκού εγχειρήματος όταν έγραφε τα μανιφέστα του. Έχοντας ψηφίσει όχι σε όλες τις ευρωπαϊκές συμφωνίες, το ΚΚΕ αναζήτησε να συναρθρώσει κάθε (κομμουνιστική και μη κομμουνιστική) αντίσταση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και στα ελληνικά κυβερνητικά κόμματα που συμμορφωνόντουσαν με το μέινστριμ της ΕΕ."
   Ζωή Λευκοφρύδη-Πλαγιάζοντας με τον εχθρό; Η ελληνική ριζοσπαστική αριστερά και η ΕΕ
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/11/blog-post_2648.html

   Διαγραφή
 10. Κανένας δεν "πιέζει" μία αστική τάξη να συμμετέχει σε ΕΕ - ΟΝΕ – ΟΑΣΑ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ. Ίσα - ίσα που παρακαλάνε πολλές αστικές τάξεις για να μπουν σε κάποια από αυτά τα "κλαμπ".

  Η Ελληνική αστική τάξη έχει ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Υποχώρησε λίγο σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές της λόγω της κρίσης, αλλά δεν είναι μικρή δύναμη

  Μερικά πρόχειρα αυτής της δεκαετίας

  Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι η 28η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο.

  Οι ελληνικές εξαγωγές κεφαλαίου(«ζώνη δραχμής» επί Σημίτη)στις βαλκανικές χώρες και χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Οι ελληνικές επιχειρήσεις στα βαλκάνια και οι επιδοτήσεις των μετεγκαταστάσεων τους από το κράτος.

  Η θέση της Ελλάδας ως τοπική στρατιωτική υπερδύναμη, σε σημείο που να κάνει αγορές εξοπλισμού και εκτός ΝΑΤΟ(π.χ.από την Ρωσία).

  Η συνεισφορά της Ελλάδας στους πολέμους του ΝΑΤΟ π.χ. Ιράκ(με φρεγάτες) - Αφγανιστάν - Σομαλίας όπου αρχηγός του Νατοϊκού στόλου ήταν Ελληνική φρεγάτα- Λιβύη κ.α.

  Η δυναμική του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου σε σημείο που εκπρόσωποί του να συναντιούνται με τον Ομπάμα λίγο πριν τις αμερικάνικες εκλογές,και να εξαιρεθούν για κάποια χρόνια από την κοινοτική νομοθεσία για την χρησιμοποίηση δίπατων τάνκερ.

  Πρώην υπουργός οικονομικών(Χριστοδουλάκης) να εγκαλεί Γαλλία-Γερμανία για την μη τήρηση του κανόνα του 3% ως ανώτερου ποσοστού του ελλείμματος επί του ΑΕΠ

  το υψηλό επίπεδο μόρφωσης του εργατικού δυναμικού.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σεχτάρ ο Τρομερός17 Δεκεμβρίου 2012 - 9:55 μ.μ.

  Χα!
  Ποιός φτωχούλης του θεού Έλληνας εξαρτημένος κεφαλαιοκράτης έχει πετρελαιοπηγές στην χώρα της "Μπολιβαριανής διαδικασίας";

  ΑπάντησηΔιαγραφή