Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Το Κοάν της ημέρας


Το να έχεις διαφορετική άποψη από το Αριστερό Ρεύμα, είναι επιτρεπτό και σεβαστό. Το να θέλεις μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και αυτό είναι αποδεκτό. Το να θέλεις κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πασοκογενείς δυνάμεις κεντροαριστερού τύπου, και αυτό είναι μια σεβαστή άποψη και δεν θα πείραζε κανέναν, ακόμα και αυτούς που αντιστρατεύονται σταθερά τα κεντροαριστερά νεφελώματα. Είναι όμως απαράδεκτο ένας «αριστερός» δημοσιογράφος της "Αυγής" να παραποιεί τόσο βάρβαρα την πολιτική σκέψη σημαντικού αριθμού συντρόφων του, που δεν είναι απόκτημα σημερινό του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είδαν φως και μπήκαν όπως ορισμένοι άλλοι ενόψει εξουσίας.
Β. Πριμικήρης, Αυγή


Διεγραμμένη εκδοχή παραγράφου:

Το να έχεις διαφορετική άποψη από το Αριστερό Ρεύμα, είναι επιτρεπτό και σεβαστό. Το να θέλεις μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και αυτό είναι αποδεκτό. Το να θέλεις κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πασοκογενείς δυνάμεις κεντροαριστερού τύπου, και αυτό είναι μια σεβαστή άποψη και δεν θα πείραζε κανέναν, ακόμα και αυτούς που αντιστρατεύονται σταθερά τα κεντροαριστερά νεφελώματα. Το να θέλεις κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, και αυτό είναι εξίσου σεβαστό, δε βαριέσαι. Και με την Χρυσή Αυγή, βεβαίως, κι αυτό στα πλαίσια του νόμιμου το βρίσκουμε πολιτικά. Αν θέλουν δε και κάποιοι σύντροφοι να το συνδυάσουν με κανιβαλισμό, κοπροφιλία και παιδοφιλία, εμείς δεν θέτουμε κανένα εμπόδιο και δείχνουμε πλήρη συμμόρφωση με την πολυτασική και πλουραλιστική φύση του κόμματος. Είναι όμως απαράδεκτο να μας προσβάλλει η Αυγή πάνω στις απαράβατες και αμετακίνητες πολιτικές μας αρχές. Διότι πάνω από όλα εμείς, κύριοι, έχουμε αρχές!

18 σχόλια:

 1. 1) στην αρχή ξεκαρδίστηκα , αλλά μετα

  2) με έπιασε μια περίεργη φοβία . εάν αυτοί οι τσαρλατάνοι κυβερνήσουν-και όλοι καταλαβαίνουν τι ευθυνες συνεπάγεται αυτό σε συνθήκες βαθυτατης καπιταλιστικής κρίσης- θα γράφεις περίπου 500 κοάν την ημέρα, καθένα από τα οποία θα είναι 500 φορές οξύτερο από το σημερινό. (φανταστειτε π.χ. τον Λαφαζάνη να επιχειρηματολογεί γιατί δεν μπορεί να μην υπερψηφίσει το μνημόνιο Τσίπρα)

  3) μετά από αυτή την κωμωδία τι θα έρθει; για κάποιο λόγο, και μετά και το σημερινό-άπαιχτο, αμίμητο, οι άνθρωποι δεν πειθαρχούν ούτε και στην πιο ελάχιστη απαίτηση λογικής- κοάν, δεν φοβάμαι ότι έπεται ΧΑ. Κάτι χειρότερο ίσως έρθει, δεν ξέρω. η τραγωδία που θα εκτυλιχθεί μπορεί να είναι και χειρότερη από αυτην που φανταζόμαστε, αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δύσκολοι καιροί, σύντροφε. Πρέπει να ανασκουμπωθεί το κίνημα. Είδα κάτι 14ρια στη ΧΑ σε μια δημοσκόπηση χθες και μου φυγε το τσερβέλο. Πρέπει να κερδίσουμε κόσμο με πολύ πιο αυξημένους ρυθμούς εφεξής. Δύσκολο, και θα απαιτήσει κάποιες επικοινωνιακές καινοτομίες στο ελάχιστο.

   Στο μεταξύ αυτό το "να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή" που έχει βάλει σαν σύνθημα το κόμμα είναι καλό ΜΟΝΟ για γεωγραφικά/πληθυσμιακά περιορισμένους χώρους που βασίζονται στην προσωπική γνωριμία (χώρους εργασίας, γειτονιές). Σαν σύνθημα συνολικής πολιτικής δεν επαρκεί με τίποτα.

   Διαγραφή
  2. Το σύνθημα "να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή" , βλέπει αρκετά μακρυά.
   Παρά τα εκλογικά ποσοστά της, η Χ.Α. εξακολουθεί να είναι ένας οργανωτικός νάνος (όπως εξάλλου και ο ΣΥΡΙΖΑ).
   Για να αποκτήσει οργανωτική υπόσταση ένας οποιοσήποτε πολιτικός σχηματισμός, απαραίτητος όρος είναι να έχει δύναμη και επιροή στα συνικάτα (πράγμα που ως και η ΝΔ αντιλήφθηκε πολύ νωρίς).
   Το ΚΚΕ λοιπόν θεωρεί πως εάν τους πετάξει έξω από εκεί, το όποιο προσωρινό τους εκλογικό φούσκωμα, μπορεί να αντιστραφεί.
   Γιατί αν δεν έχεις να σταθείς στα συνδικάτα και τις γειτονιές (όπως σωστά αναφέρει ο Αντώνης), τότε δεν μπορείς να σταθείς πουθενά, δεν πάει να σε ψηφίζουν και 1.000.000 κλεισμένοι στο σπίτι τους μικροαστοί. Τελικά θα απομακρυνθούν με την ίδια ευκολία που ήρθαν, μόλις η σκόνη καταλαγιάσει...
   Τα παραπάνω με την υποσημείωση, πως η απομόνωση από τους προαναφερόμενους χώρους, θα καταστεί τελικά εφικτή.

   Διαγραφή
  3. Eξ ου και το χθεσινό εξώφυλλο τους περι "Σπουδαίας νίκης" οτι καταφέραν να διαδηλώσουν(κατω απο τη προστασία των ΜΑΤ) στη Νίκαια. Προσωπικά όσο οι χρυσαυγίτες όπως λες οργανωτικά και κοινωνικά παραμένουν τόσο "λίγοι"(απο κάθε άποψη), δεν με πολυαπασχολούν. Χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι πρέπει να τους γράψουμε στα μπολίνια μας. Ψυχραιμία θέλει το πράγμα, απλά.

   metalorixos

   Διαγραφή
  4. Μία επιδίωξή τους είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σε λογική "αντιφασιστικού μετώπου" π.χ.μαζί με τον Καμίνη(που θέλει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις) με τον Συριζα εξού και τα "φουσκωμένα ποσοστά",όπως και η προβολή(η τηλεόραση του ΑLPHA την έχει σε καθημερινή βάση 3-5 λεπτά).Ο φασισμός εξυπηρετεί όλους τους υπόλοιπους που μαζί με την χ.α. συμφωνούν στην πολιτική του κεφαλαίου. Εξυπηρετεί την κυβέρνηση με την θεωρία "των δύο άκρων" όταν θέλει να χτυπήσει πολιτικά και εργατικά δικαιώματα, το ΠΑΣΟΚ στη κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα αμαρτήματά του, τον ΣΥΡΙΖΑ για να βάζει το δίλλημα ή αυτοί ή η χ.α.(το είχε πει ο Αλέξης πριν κανένα 6μηνο). Οι δηθεν ακομμάτιστες "πλατείες" όπου "όλοι μαζί", μόνο με τις ελληνικές σημαίες χωρίς τα σύμβολα της αριστεράς, χωρίς συνδικάτα-σωματεία, διαδήλωναν μαζί με τους "αγανακτισμένους υπερπατριώτες", έστρεψαν μεγάλη μερίδα της μικροαστικής τάξης προς την ακροδεξιά-φασισμό.


   Ο φασισμός είναι μέρος του καπιταλιστικού συστήματος.Και είναι υπαρκτός αλλά προς στιγμή δεν πείθει σε επίπεδο βάσης. Το ότι αναγκάζονται να τον βγάλουν στην επιφάνεια ως τελευταίο τους χαρτί δείχνει και την αδυναμία πολιτικών λύσεων του ελληνικού καπιταλισμού.Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιμετωπίζει τον φασισμό πολιτικά και κοινωνικά.Ilief

   Διαγραφή
 2. H μεγάλη πλάκα είναι πως αν κάποιος έχει απόλυτο δίκιο, αυτός είναι ο Χρήστου (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=737219), στον οποίο και απαντάει το Α.Ρ. Γιατί ο Χρήστου είναι γνωστός και μη εξαιρεταίος αντικομμουνιστής.
  Αλλά τι λιγότερο έχει πει για το ΚΚΕ, το ίδιο το Α.Ρ., από ότι του προσάπτει ο Χρηστου (του ΚΚΕ);
  Ακόμη και σε αυτήν την ίδια την απάντηση το Α.Ρ. κατηγορεί το ΚΚΕ για "αρρωστημένη αντιδημοκρατική μονολιθικότητα" και "πολιτικό κανιβαλισμό"!
  Αρα δικαίως τους λένε και οι απροκάλυπτα πλέον αστοί του μορφώματος:
  "Με αυτούς θέλετε να συνεργαστούμε;".
  Το "αριστερό ρεύμα" του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει μεγαλύτερο ανέκδοτο και από την κάποτε "αριστερή τάση" του ΠΑΣΟΚ.
  Το πιο αστείο όμως, το λέει μετά ο Πριμηκήρης:
  "... Οι λογικές τύπου Κόμμα μέσα στο Κόμμα και αρρωστημένοι φραξιονισμοί δεν έχουν καμιά σχέση με το Αριστερό Ρεύμα..."
  Και τα παραπάνω τα λέει ως εκπρόσωπος της φράξιας!
  Λαφαζάνης και τα μυαλά στους αποχυμωτές! (γιατί μόνο έτσι βγάζουν νόημα τα όσα λένε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απίθανοι τύποι και κύριως επικίνδυνοι.
  Σκοτώνονται ποιος θα ρίξει τον πήχη χαμηλότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αυτό που έγραψες για "επικοινωνιακές καινοτομίες" "επικοινωνεί" καθόλου με αυτό που έγραψα χτες σε μια ανάρτηση , ότι δηλαδή πρέπει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ να αυξηθεί το μεγεθος της επιθετικότητας προς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ , να στιγματίζονται καθημερινά ως το πιο επικίνδυνο άκρο, να διακηρυχθεί ότι είναι παρανοικο να αποκαλούν...αυτοί...άκρο τους κομμουνιστες και το κέντρο, να αποκαλούνται άφοβα και καθημερινά ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ ή όχι; (το θυμάμαι απο παλιά ότι θεωρείς πως το εύρος της απειλής που προβάλλεις πρέπει να είναι αντίστοιχο του εύρους της απειλής που μπορείς να πραγματοποιήσεις, από την άλλη όμως ο συσχετισμός για να αλλάξει απαιτεί και κάποιες υποκειμενικες αρετές, όπως η αφοβία απέναντι στους ΟΝΤΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ)

  Γενικότερα: μπορείς να εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα ποιες είναι οι "επικοινωνιακές καινοτομίες" που έχεις κατά νου;

  επικοινωνιακή καινοτομία για τη χρησιμότητα της οποίας είμαι 100% βέβαιος: αναβάθμιση του μετώπου προς τα κοπροσκυλα των συστημικών ΜΜΕ. Το έγραψες και εσύ σε αναρτηση των προηγούμενων ημερών. ο ρόλος των συστημικών ΜΜΕ ως βασικού ιδεολογικού μηχανισμού της δικτατορίας των αφεντικών είναι σήμερα πιο αναβαθμισμένος από ποτέ. πρέπει να τσακιστούν. δεν μπορεί να μένουμε σε μια στατική θέαση: "εγω είμαι το ΚΚΕ, πολεμαω τα άλλα κόμματα". όχι: κανένα κόμμα δεν έγραψε -πλην ΧΑ- το Μαιο του 2010 ότι οι αριστεροί (το ξερω: δεν σου αρέσει ο όρος, ούτε εμένα, το γράφω γιατί έτσι το έγραψαν)έκαψαν τη Μαρφίν, τα κοπρόσκυλα των συστημικών ΜΜΕ όμως πήραν τη βρωμοδουλειά επ'ώμου και το έγραψαν με χίλιους τρόπους. κανένα κόμμα δεν είπε: "το ΚΚΕ μας έσωσε το Μαιο από την εξέγερση". και όμως την προβοκατόρικη βρωμοδουλειά την πήραν υπ'ευθύνη τους τα συστημικά ΜΜΕ. κανένα κόμμα δεν έφτασε στο σημείο να πει ότι οι κνίτες που περιφρουρούν το καλοκαίρι την απεργία στο λιμάνι είναι μισάνθρωποι και όμως εγω το είδα γραμμενο από αληταρά δημοσιογράφο ότι "οι κνίτες που δεν κάνουν διακοπές γιατί δουλεύουν για το κόμμα ΖΗΛΕΥΟΥΝ(;;;) τους ταξιδιώτες και θέλουν να τους βάλουν να υποφέρουν, για έρθουν στην ίδια κατάσταση"

  τα συστημικα ΜΜΕ είναι οι πατέρες του φασιστικού ρεύματος, είναι η μεγαλύτερη πληγή, είναι ο πιο θανάσιμος κίνδυνος, είναι οι πιο λυσσασμένοι εχθροί του λαού, είναι οι πιο βέβηλοι διώκτες της αρετής, είναι οι πιο ανοιχτοί κήρυκες της υποταγής.

  ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ

  ΛΙΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ

  ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ trash

  διαφωνω.

  εάν η ΧΑ φουσκώσει εκλογικα και εξ αυτού του λόγου μπει στο κράτος (συγκυβερνηση πχ. ΝΔ-ΧΑ) θα δυναμώσει τότε οργανωτικά ,και πολύ μάλιστα. μιλάμε για σιγουρατζήδες μικροαστούς μεν, λυσσασμένους αντικομμουνιστες δε. τώρα κρύβονται, τότε θα βγουν να μας εξοντώσουν.

  εγω θυμαμαι καθαρα στο βιβλίο του Μαργαρίτη να αναφέρει ότι ,καλυμμένοι καθώς ήτανε από τις πλατες του Σκόμπι, οι αντιδραστικοί της Αθήνας απευθύνθηκαν σε σεβαστούς αριθμούς μέσα στα Δεκεμβριανά στη Χ και στα Τάγματα Χωροφυλακής και σε άλλους μισοκρατικούς-μισοεθελοντικούς σχηματισμούς και ζήτησαν όπλα. το γράφει πεντακάθαρα ότι μέσα στα Δεκεμβριανά απαοκαλύφθηκε ότι και τα δύο στρατόπεδα είχαν ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΑΘΟΣ.

  κάτι αντίστοιχο θα κάνουν και σήμερα.

  Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ.

  Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. σόρι για το οφφ-τοπικ, αλλά επειδή οι μεταφράσεις σου είναι ενδιαφέρουσες, θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στο κείμενο εδώ και αν σε ενδιαφέρει να το μεταφράσεις;
  http://www.redemmas.org/collective_action_notes/evans1.htm

  metalorixos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @drazen:
  Εάν η ΧΑ συμμετασχει σε κυβέρνηση, δεν θα συρρικνωθεί απλώς. Θα εξαφανιστεί! Και κανείς (ούτε οι ίδιοι, ούτε αυτοί που τους σπρώχνουν με κάθε μέσο) δεν θέλει κάτι τέτοιο.
  Ακόμη και αν υποθέσουμε πως οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες είναι ηλήθιοι, οι πατρώνες τους μόνο τέτοιοι δεν είναι. Για να μπορέσει η ΧΑ να παίξει τον ρόλο της (να τραβάει δηλαδή απελπισμένους σε αντιδραστικές και όχι επαναστατικές απόψεις), πρέπει να συνεχίσει να μπορεί να πουλάει "αντισυστημικότητα". Αν μπει σε κυβέρνηση, απλά δεν θα μπορεί κ θα ακολουθήσει την μοίρα του ΛΑΟΣ. Και τότε όλα τα ακροεξιά χαρτιά θα έχουν καεί. Δεν νομίζω να ρισκάρουν κάτι τέτοιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και τα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ απο την Καθημερινή:
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/12/2012_475328

  Γιάννης Ρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι ωραίος, και θα σου πω γιατί: Μετά την συνάντηση Τσίπρα με εφοπλιστές έλεγα στον εαυτό μου να τσεκάρει πότε θα σκάσει φιλοσυριζικό άρθρο στην εφημερίδα Αλαφούζου. Αλλά έτυχαν διάφορα και δεν μπόρεσα να τσεκάρω, αλλά χάρη σε σένα δεν έχασα τις ενδείξεις που ανέμενα.

   Διαγραφή
 9. Ίσως μου φαίνεται, γιατί μου λείπει η εμπειρία όλων σας, αλλά έχω την αίσθηση ότι τα υπονοούμενα των Θέσεων περί ενδεχόμενων καταστάσεων παρανομίας, αμυντικού/επιθετικού πολέμου και στάσης του κόμματος σ' αυτά λαμβάνουν υπ' όψη (περιλαμβάνουν) τους τα ενδεχόμενα κυβέρνησης Σύριζα ή ΝΔ-ΧΑ. Το έχω ξαναπεί (και ίσως αιθεροβατώ αλλά) η αίσθηση που μου δίδεται είναι ότι πολλά ενδεχόμενα έχουν εντοπιστεί και πολλά σχέδια έχουν προετοιμαστεί, έτσι ώστε στην κατάληλη στιγμή, εφόσον χρειαστεί, να εφαρμοστούν. Για να το πω αλλιώς, νομίζω ότι το καλάθι που κρατάει η ΚΕ είναι σαν την τσάντα του Σπορτ Μπίλυ (για όσους τον πρόλαβαν): Είναι μικρό αλλά έχει μέσα της παναγιάς τα μάτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @trash

  η διαφωνία μας νομίζω ότι μπορεί να περιγραφεί και ως εξής:

  θεωρείς -μάλλον-ότι οι ψηφοφόροι-η πλειοψηφία αυτών για την ακρίβεια- της ΧΑ είναι βλακες μικροαστοί αλλά και εργάτες που ψήφισαν αυτόν που βρίζει "πιο σκληρά" το πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα δεν αμφισβητεί τα δύο βάθρα που προσκυνουν από το πρωι μεχρι το βράδυ: τον καπιταλισμό και την ΕΕ.αρα αν αυτός τους "πουλήσει" και συνεργαστεί με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, θα φάει φούντο μέσα σε 1 βδομάδα.

  θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι- η πλειοψηφία αυτών για την ακρίβεια-της ΧΑ είναι συνειδητοποιημένοι ταγματασφαλίτες, γιοι των χουντικών και λυσσασμένοι αντικομμουνιστές που εξαπατούν τους εαυτούς τους και την κοινωνία ότι τα βάζουν με το πολιτικό σύστημα, άντε και λίγο με τις "υπερβολές" των τραπεζών, μόνο και μόνο για να μπουν στο κράτος και να ταιστούν από αυτό ως κυνηγοί κεφαλών. είναι μπράβοι που θα ανταλλάξουν την προσβαση σε υλικούς πόρους με την εξόντωση όχι μόνο των κομμουνιστών αλλά κάθετι του "αριστερού" (μην σας διαφεύγει ποτέ ότι αποκαλούν μέχρι και τα ακροδεξιά σκυλιά της ....ΔΗΜΑΡ "ορφανά του ..μαρξ και του..τσαουσέσκου"). και εάν ,πράγματι, αυτοί οι υλικοί πόροι δε θα είναι στην περίπτωση μας κατι το ιδιάιτερα αξιόλογο, δε θα μασήσουν. μόνο το γεγονός ότι θα έχουν εξοντώσει το "μαρξιστικό καρκίνωμα" θα τους θρέφει.

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Drazen:
   Το πιο διαδεδομένο "δείλημα" των προηγούμενων εκλογών ήταν "ΣΥΡΙΖΑ ή Χ.Α;". Το ακουσα με τα αυτάκια μου, όχι λίγες φορές. Μπορείς να πεις τους καραγκιόζηδες που είχαν αυτό το δείλημα "συνειδητούς ναζιστές"; Καραγκιόζηδες ναι, παλιάνθρωπους ναι, συνειδητούς ναζί όχι.
   Το πιο πάνω δείλημα εξάλου, επιβαβαιώνει την περιγραφή που έκανες από πάνω:
   "βλακες μικροαστοί αλλά και εργάτες που ψήφισαν αυτόν που βρίζει "πιο σκληρά" το πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα δεν αμφισβητεί τα δύο βάθρα που προσκυνουν από το πρωι μεχρι το βράδυ: τον καπιταλισμό και την ΕΕ."
   Οι πιο σοφιστικέ λοιπόν από τους "αντισυστημικούς της ΕΕ και του καπιταλισμού πήγαν στον Τσίπρα. Οι πιο αμόρφωτοι στον Μιχαλολιάκο.
   Νομίζω πως αυτό εξηγεί και το γεγονός του "οργανωτικού νανισμού" της ΧΑ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι τους, λίγη ιδεολογική σχέση έχουν με τα κόμματα που ψήφισαν. Αν είχαμε ένα εκατομύριο (για τόσο πάει η ΧΑ στις επόμενες εκλογές) συνειδητούς ναζί, τώρα δεν θα κάναμε καν αυτην την κουβέντα. Θα έιχαμε πάρει ήδη τα βουνά...

   Διαγραφή
  2. Μια προσέγγιση από κάπως διαφορετική γωνία:

   Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον κάπου αλλά ξεχνάω πλέον πού, για την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ως ψήφο σε μια σκόπιμα καλλιεργημένη ασάφεια που επέτρεπε σε όλους να προβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ήθελαν. ΟΚ, αυτό είναι γνωστό, αλλά μου έκανε κλικ το σκέλος όπου ο συγγραφέας έλεγε ότι αυτή η μάζα δεν μπορούσε να βρει ελπίδα πουθενά αλλού--που σημαίνει επίσης ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις την απωθούν γιατί ακριβώς δεν επιτρέπουν τις προβολές κατά το δοκούν. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κλειδί. Ας το πούμε την αρχή που λέει σε κάποιον να διαλέξει την "κουρτίνα 2" και όχι το ψυγείο ή την κουζίνα, γιατί στην κουρτίνα 2 μπορεί να προβάλλει κάθε του επιθυμία όσο το περιεχόμενο της παραμένει απροσδιόριστο (εξίσου με το ερώτημα του αν υπάρχει καν περιεχόμενο, αν έχει οτιδήποτε από πίσω η κουρτίνα 2).

   Τώρα, αν σκεφτείς την ψήφο στη ΧΑ, είναι το εντελώς αντίθετο, επιλέγει κανείς κάτι το εντελώς χυδαία και αυτιστικά συγκεκριμένο, το ξύλο στους μετανάστες, πχ.

   Οπότε έχεις μια αριστερά η οποία επιλέγει μαζικά την νεφελώδη ασάφεια vs μια δεξιά η οποία επιλέγει πάρα πολύ συγκεκριμένα να μας πλακώσει στις μάπες. Υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία δηλαδή ανάμεσα στην αριστερά, όπου το συγκεκριμένο είναι "αντιερωτικό" (ποιος να κάτσει να διαβάσει 100 σελίδες Θέσεις, δεν πάμε κανα σινεμά), και στην δεξιά, όπου το συγκεκριμένο είναι εντελώς χυδαία προσδιορισμένο (δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες, θέλω να δω ξύλο).

   Δηλαδή, ή τη θεωρία ως τριαλαλαλό, πομφόλυγες και εδώ παπάς εκεί παπάς, ή την πράξη ως τραμπουκισμό, τρομοκρατία, απενεχοποιημένη καφρίλα.

   Δηλαδή, απόλυτη αποκόλληση της θεωρίας από την πράξη και της πράξης από τη θεωρία.

   Δηλαδή, ενσυνείδητος αντιμαρξισμός και αντιδιαλεκτική στάση και στις δύο πλευρές. Ως συνέπεια, ουσιαστικά, ακριβώς της μακρόχρονης αποκόλλησης θεωρίας και πράξης στις δυτικές, "μεταμαρξιστικές" κοινωνίες.

   Πώς σας φαίνεται αυτό ως προσέγγιση;

   Διαγραφή
  3. Πάρε δείγμα αθώας και άσπιλης αριστερής νεφελώδους ασάφειας του στυλ κι αν σου κάτσει? :

   "...τώρα οι νέοι, το πρεκαριάτο, βρίσκονται στο μεταίχμιο, με φόντο τη διεθνή κρίση: θα τραβήξουν προς τη ζωή, στη δύσκολη ανηφόρα, υπερασπιζόμενοι ένα τόσο-δά συμβολικό παρκάκι, μια κατάληψη; Ή θα τους ρουφήξει η καταστροφική ενόρμηση, το τυφλό μπάχαλο, ο αυτοχειριασμός; Στη Ζυρίχη, οι πλούσιοι ρεπουμπλικάνοι αναγνώρισαν πάραυτα την κατάληψη της Rotte Fabrik, την άφησαν αυτοδιαχειριζόμενη και οιονεί αυτόνομη, τη χρηματοδότησαν γενναιόδωρα, την ενσωμάτωσαν στην κοινωνία, την αφομοίωσαν. Στην Αθήνα, ο δήμαρχος επιτίθεται στα καχεκτικά δέντρα και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ερευνά ιστορικές καταλήψεις· έτσι ώστε ο δημόσιος χώρος αφενός να τσιμεντωθεί ολοσχερώς, οι δε νέοι να παραδοθούν στα Μώλ, στα Στάρμπακς, στην πρέζα και στην αυτοδικία.

   Αφομοίωση… Ενσωμάτωση… Ρεφορμισμός… Το σκέφτομαι. Το συζητώ επιτόπου με τον Ντάνιελ της Ζυρίχης, με τον Βασίλη και τον Κύρο του Αμβούργου. Τι ακολουθεί τις φλόγες και τα οδοφράγματα; Η καταστολή, η αντιμεταρρύθμιση, η παλινόρθωση, η σκληρότητα, η εκδίκηση, η τυφλότητα, μια κοινωνία με κάγκελα και κάμερες και μίσος, ή… Ή, ένας ριζοσπαστικός ρεφορμισμός, που χτίζεται κάθε μέρα, κάθε μήνα, που ανοίγει δρόμους και στις επερχόμενες γενιές, ανοίγει δυνατότητες δημιουργικής εκδίπλωσης, συλλογικού βίου και αυτόνομων ζωνών στις γενιές των 15χρονων.

   Η Ζυρίχη του Ζβίγγλιου και των τραπεζών, της αυτόνομης Rote Fabrik και της κολεκτιβίστικης WOZ, έχει κάτι να μας διδάξει γι’ αυτή την ανοιχτή δυνατότητα. Και μπορούμε πάντα να μην επαναλάβουμε τα λάθη τους."

   http://vlemma.wordpress.com/2009/04/05/rote-fabrik/

   Και ενώ το άρθρο έχει γραφτεί με την "άγνοια" του 2009, αναπαραγάγεται μέχρι και σήμερα ως πολύ σημαντικό. Προφανώς δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν η τελευταία πρόταση του επιλόγου. Βέβαια ευθύς εξαρχής το άρθρο "μολογάει" μονάχο του, ήδη απο τον αθώο Απρίλιο του 2009.

   Διαγραφή