Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Λευτεριά στον σύντροφο Π. Καμμένο

«ΔΩΡΟ» ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!
ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 

Μια μεθοδευμένη βρώμικη επιχείρηση του μνημονιακού κατεστημένου, σχεδιασμένη εδώ και καιρό, εξελίσσεται αυτές τις μέρες με τον κωδικό: «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» (ΑΝΕΛ).

Πρωταγωνιστές αυτής της βρώμικης επιχείρησης είναι ισχυρότατοι κύκλοι του οικονομικού κατεστημένου, βασικοί παράγοντες των ΜΜΕ και φυσικά η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτικοί κύκλοι, που γνωρίζουν αρκετά το παρασκήνιο, τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκυρία που εκδηλώνεται η κρίση στους ΑΝΕΛ.

Αυτή η κρίση θέλει να καταδείξει ότι στο μεγάλο αστικό πολιτικό και οικονομικό μπλοκ δεν μπορεί να έχει θέση, ρόλο και προοπτική μια αντιμνημονιακή πολιτική έκφραση.

Στόχος της μεθοδευμένης κρίσης στους ΑΝΕΛ είναι να δοθεί μια ανάσα στη συγκυβέρνηση και ειδικότερα στην καταρρέουσα μέσα στην κοινή γνώμη ΝΔ.

Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι αποσκιρτήσαντες από τους ΑΝΕΛ είναι μάλλον βέβαιο ότι σταδιακά θα προσεγγίσουν τη ΝΔ.

Μέσα στις προτεραιότητες των σχεδιασμών είναι να υπάρξει στο χώρο της Δεξιάς μόνο ένα κόμμα, που θα είναι «συμπαγές» και μνημονιακό, ενώ θα γέρνει και μάλιστα σε άκρως επικίνδυνο βαθμό, όλο και πιο αυταρχικά και ακροδεξιά!

Άλλοι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι αυτοί οι σχεδιασμοί για την αναζωογόνηση της ΝΔ είναι μεν πολύ αμφίβολης αποτελεσματικότητας, τόνιζαν, όμως, ότι το μέλλον των ΑΝΕΛ είναι μάλλον αβέβαιο, για να μην λεχθεί κάτι πολύ χειρότερο.

Πρέπει να σημειωθεί, φυσικά, ότι η μεθόδευση μιας κρίσης στους ΑΝΕΛ, δεν θα μπορούσε να πιάσει τόπο, αν αυτή η πολιτική δύναμη δεν ήταν χτισμένη πάνω σε σαθρά θεμέλια.

Ειδικότερα, ο ακραίος αρχηγισμός των ΑΝΕΛ, η απουσία σαφούς και αποτελεσματικού ιδεολογικοπολιτικού ιστού, οι ανερμάτιστες και ετερόκλητες πολιτικές επιλογές, οι ακροδεξιές αποκλίσεις σε κρίσιμα θέματα, η κενόλογη, σχεδόν σκανδαλοθηρική, αντιμνημονιακή ρητορική, προσέφεραν τους ΑΝΕΛ εύκολη λεία στις διαλυτικές οργανωμένες επιθέσεις από τα έξω και από τα μέσα!

Η κρίση στους ΑΝΕΛ προσφέρεται, μάλλον αδιάψευστα, για ένα γενικότερο συμπέρασμα. Πρέπει να θεωρηθεί, μάλλον αδύνατο, να προκύψει στην πραγματικότητα της Ελλάδας μια συνεπής και αποτελεσματική αντιμνημονιακή δύναμη από αστική, έστω, σκοπιά και με αστικούς όρους.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να προκύψει μια αξιόπιστη αντιμνημονιακή συνεργασία της Αριστεράς με δεξιού προσανατολισμού δυνάμεις που διαθέτουν μια αντιμνημονιακή ρητορική, αφού μια τέτοια συνεργασία όχι μόνο θα είναι σαθρή αλλά και δεν μπορεί να διαθέτει κατεύθυνση.

Το αντιμνημόνιο ή θα είναι προοδευτικό και επομένως σε αντίθεση με την Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά ή δεν θα μπορέσει να υπάρξει και αν υπάρξει, δεν θα έχει προοπτική.

Είναι ορατό το ενδεχόμενο οι ίδιοι βρώμικοι κύκλοι της αστικής μνημονιακής αντίδρασης, μετά τους ΑΝΕΛ, να επιχειρήσουν, φυσικά με άλλους όρους και μέθοδες, μια ανάλογη επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Αυτές τις στιγμές όλη η Αριστερά και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται μια καλά σχεδιασμένη πολιτική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση με όρους κοινωνίας, κοινωνικών ταξικών αγώνων και κινημάτων.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτη ανάγκη ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης με κοινωνικούς και ταξικούς όρους και μέσα σε αυτό την ανάληψη ουσιαστικών ενωτικών πρωτοβουλιών στο χώρο της Αριστεράς και δημιουργικών προσπαθειών για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Αριστεράς ως τις κατ’ εξοχήν εθνικές δυνάμεις για τη διέξοδο και την προοδευτική ανόρθωση και αναγέννηση της χώρας, στο πλαίσιο μιας νέας ανατρεπτικής περιφερειακής και ευρωπαϊκής προοπτικής!

Πηγή: Ισ-κρα,η ιστοσελίδα της Αριστερής Πτέρυγας του αγωνιστή Παύλου Χαϊκάλη (Σάββατο, Κυριακές λειτουργούμε και ως ενωτικό μέτωπο με ΚΚΕ, Δευτέρες ειδικές τιμές για τακιμιές με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την υπόλοιπη βδομάδα headquarters Σχεδίου Β' του Μεγαλοπρεπούς).

8 σχόλια:

 1. Από την ίδια φυλλάδα: "ΕΞΕΛΕΓΗ Η 36-ΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:
  26 ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΚΑΙ 10 ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ»
  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10378:eklogi-grammateias-syriza&catid=83:aristera&Itemid=200

  Κατακαημένε ΣΥΡΙΖΑ, έχεις να φας αριστερή πίεση...αυτοί παιδί μου κάνουν τους Μπολσεβίκους να ωχριούν!!!

  Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάνουν πως μαλώνουν μεταξύ τους. Τους θέλει να τους φορτωθεί κανένας άλλος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια παρατήρηση για όσους εκλέχθηκαν:

   http://mao.gr/grammateia-syriza/

   Διορισμένοι!

   Διαγραφή
  2. Το Ψευδο-Κίνημα Της Πατάτας Επιστρέφει (http://mao.gr/patate-2/)

   Σεχταριστές! Πού είναι ο Μηλιός να τους βάλει σε τάξη; Παντού έχει διεισδύσει ο σταλινισμός επιτέλους, παντού απαξιώνονται τα κινήματα που δεν ελέγχει ο Περισσός;

   Διαγραφή
  3. ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!: "Πώς να πολεμήσουμε τον νεοναζισμό στο ευρωπαϊκό θεσμικό επίπεδο" http://www.left.gr/article.php?id=17334

   Διαγραφή
 2. 1. Ερώτηση: Τι είναι οι "πολιτικοί παρατηρητές"; Υπάρχει τέτοιο επάγγελμα; Αν ναι που μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου;
  2. Ακόμα και μέσα στη λογική τους αν θέλεις να μπεις, ακόμα και στον μικροαστικό "αριστερό" τρόπο σκέψης τους, πάλι λάθος τα βλέπουν. Δηλαδή από που προκύπτει ότι αυτοί που ψήφισαν ή εντάχθηκαν στους ΑΝΕΛ θα επιστρέψουν στη ΝΔ; Γιατί να μην πάνε σε κάτι πιο αυθεντικά ακροδεξιό όπως η ΧΑ που έχει ανοδική δυναμική;
  3. Το δεύτερο κύμα της ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η συνιστώσα Λάτση αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στην αναγέννηση της ριζοσπαστικοποίησης. Και όπως λέει και το τραγούδι: ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΚΥΜΑ, ΤΙ ΚΥΜΑ, ΤΙ ΚΥΜΑ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διάβαζα τον Καζαμία πριν λίγο: αν δεν γίνει επανάσταση, θα καταλήξουμε όλοι συγγραφεός στην πολιτική επιθεώρηση με δαύτους που διαβάζουμε.

   Διαγραφή
 3. Ε ως εδώ και μη παρέκει! Ο λαϊκισμός σου και η εμπάθειά σου για τον τίμιο συριζα δεν έχουν όρια. Ο συριζα μέσω του επίσημου οργάνου του έχει ασκήσει οξύτατη κριτική στον πάνο τον εντελώς καμμένο και στο πρόγραμμα του κόμματός του (γιατί ο συριζα μιλάει πάντα πολιτικά -- μήτρογλου, τανκς, συνωμοσιολογία, γέζοφ κτλ):

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=681342&fb_source=message

  Θα ξαναλαϊκίσεις βέβαια και θα πας να μου δώσεις τίποτα τσιπροπαπαδημούλικες προεκλογικές δήλωσεις (παρέα με υψηλή γαβριηλίδικη ανάλυση), αλλά έχω καβάτσα την απόφαση του συνεδρίου του κόκκινου για την αποκόλληση της ηγεσίας από την βάση (με οδηγίες πώς να αποτραπεί αυτό φυσικά) για να σε σβήσω ολοκληρωτικά.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άμα πιέσουμε τους Ανεξέλ προς τα αριστερά όλοι μαζί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή