Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Για τη δραματική κατάσταση με τη θέρμανση

Η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ταυτόχρονη μεγάλη άνοδος της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε απελπισία. Για τα παγωμένα, χωρίς θέρμανση σπίτια, για την ολοένα και διογκούμενη φτώχεια που μαστίζει το λαό ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ για τα κέρδη των μονοπωλίων, που εφάρμοζαν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζει σήμερα και η συγκυβέρνηση.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από όλους αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της. κερδοφορίας των επιχειρήσεων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ψίχουλα του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Ας σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αιθαλομίχλη εκείνοι που έχουν αναγκάσει τα λαϊκά νοικοκυριά να ζεσταίνονται με τις ξυλόσομπες. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανέχονται να ζουν το 2013 σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων. Πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών.
902

1 σχόλιο:

 1. Για την «παράνομη υλοτομία» σήμερα..

  (http://rizospastis.gr/story.do?id=7217774&publDate=28/12/2012 )

  Ποινές για όσους κόβουν ξύλα για να ζεσταθούν!

  Τη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση με τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα και ειδικά με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης αναγκάζει πολλές λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν στην παράνομη υλοτομία για να μην πεθάνουν από το κρύο, τώρα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη ανακοινώνει επείγοντα μέτρα για τη λαθροϋλοτομία, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των προστίμων!

  Ειδικότερα, ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής ατόμων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, όλες τις μέρες της βδομάδας.
  • Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 101 του ΝΔ 86/69, για καθορισμό συγκεκριμένου δρομολογίου μεταφοράς της ξυλείας ανά περιοχή.
  • Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων που μεταφέρουν ξυλεία στο εθνικό δίκτυο της χώρας μετά τις 22.00 μ.μ. και μέχρι της 07:00 μ.μ., με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
  • Συμμετοχή δασικών υπαλλήλων και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων σε δράσεις επιτήρησης δασών καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, για την έγκαιρη επισήμανση παρανομιών.
  • Τακτικοί έλεγχοι σε σημεία εισόδου - εξόδου πόλεων, από περίπολα της Δασικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
  • Τακτικοί έλεγχοι σε παράνομες πύλες εισόδου, ιδίως στα βόρεια σύνορα της χώρας, από μεικτά περίπολα της Δασικής Υπηρεσίας και της Συνοριοφυλακής.
  • Αιφνιδιαστικοί και στοχευμένοι έλεγχοι σε μάντρες πώλησης ξυλείας (ιδίως καυσόξυλων) από άνδρες του ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας.
  • Τέλος, προαναγγέλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα προβλέπονται: Αφαίρεση πινακίδων του οχήματος και της άδειας οδήγησης του οδηγού, που θα συλληφθεί για λαθροϋλοτομία, ενώ ταυτόχρονα θα επιβάλλεται πενταπλάσιο πρόστιμο στην οικεία επιχείρηση. Αύξηση των ποινών για τους λαθροϋλοτόμους κ.ά.  Για την «παράνομη υλοτομία» τότε..

  Καρλ Μαρξ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόλογος
  ( http://www.marxistbooks.gr/kritiki.htm )

  (..)Η επιστήμη που εσπούδασα ειδικά ήταν η νομική. Την επιστήμη όμως αυτή την εχρησιμοποίησα μονάχα σαν δευτερεύουσα μάθηση, βοηθητική της φιλοσοφίας καί της ιστορίας. Στα 1842-43, ως συντάχτης της Rheinische Zeitung, για πρώτη φορά, βρέθηκα στη δύσκολη ανάγκη να μιλήσω κι' εγώ σχετικά με τα λεγόμενα υλικά συμφέροντα. Οι συζητήσεις στη Βουλή (Landtag) του Ρήνου για την παράνομη υλοτομία και για τη διανομή της έγγειας ιδιοκτησίας, η επίσημη πολεμική, που ο κ. φον Σάπερ, πρώτος πρόεδρος τότε της επαρχίας του Ρήνου, άνοιξε ενάντια στη Rheinische Zeitung για την κατάσταση των χωρικών του Μόζελ, τέλος οι συζητήσεις για το ελεύθερο εμπόριο και το προστατευτικό δασμολόγιο μου δόσανε τις πρώτες αφορμές για ν' ασχοληθώ με οικονομικά ζητήματα. Εξάλλου, την εποχή εκείνη, όπου η καλή θέληση «να τραβούμε ολοένα μπρος» κυριαρχούσε πολύ περισσότερο από τις πραγματικές γνώσεις, μέσα στην Rheinische Zeitung είχε φτάσει με κάποιον ελαφρά φιλοσοφικό χρωματισμό ένας αντίλαλος του γαλλικού σοσιαλισμού και κομμουνισμού(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή