Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Όταν οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να "χειραγωγούν την κοινή γνώμη"...

...Διότι δεν την χειραγωγούσαν πάντα, όπως την χειραγωγούν και όλα τα άλλα εξαρτήματα της κοινοβουλευτικής showbiz. Όχι. Ας πούμε όταν εμφάνιζαν καλπάζοντα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου το 2012 ήταν καλές. Τώρα είναι στραβές, γιατί δεν εμφανίζουν το κόμμα να πετάει. Κάποιος πείραξε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις για να ανακόψει τον καλπασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

H Iskra παραθέτει τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Kapa Research, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία τους, όπως δημοσιεύονται στο "Βήμα¨ της Κυριακής (30/12/2012). 
Σημειώνουμε, απλώς, ότι όλο και περισσότερο οι δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται στα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντιπροσωπεύουν περισσότερο μια πολιτική στατιστική για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και λιγότερο αποτελούν μια προσπάθεια αποτύπωσης των λαϊκών διαθέσεων στη συγκυρία.
Κατά τα άλλα, τα παραθέτετε "χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία τους". Μόνο που όταν γράφατε ακριβώς το ίδιο για κάθε δημοσκόπηση που σας ικανοποιούσε δεν γράφατε δεύτερη παράγραφο που να αναιρεί την πρώτη, ούτε άρθρα πανικού όπως το παρακάτω:

Ίσκρα, λίγες μέρες πριν το "χωρίς σχόλια αλλά με σχόλια", για έτερη δημοσκόπηση:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ RASS ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; 
[...] Σοβαροί πολιτικοί παρατηρητές [lol] εξέφρασαν στην Iskra ζωηρότατες αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έρευνας της Rass. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η έρευνα αυτή περισσότερο έχει πολιτικές προθέσεις παρά αποβλέπει στην αποτύπωση πραγματικών τάσεων. Στόχος της είναι μάλλον να καταδείξει ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ διακυβεύεται πλέον ευθέως, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταρρέουν. 
Άλλοι παρατηρητές εκτιμούσαν ότι είμαστε σε μια φάση σφοδρής και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο επικοινωνιακής αντεπίθεσης του κατεστημένου με στόχο, αν όχι να ανατραπεί τεχνητά το σκηνικό σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, πάντως να εμφανισθεί σε κάθε περίπτωση ότι η Αριστερά συνολικά έχει «κολλήσει» και το παιχνίδι είναι τώρα ισόπαλο και «ντέρμπυ». 
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
Η ανεξέλεγκτη, σκοτεινή, και μεθοδευμένη επικοινωνιακή επίθεση της Δεξιάς και της συγκυβέρνησης αναδεικνύουν μια μεγάλη αλήθεια: ότι η Αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμμία πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης, τα οποία μονοπωλεί, ακόμα και τα κρατικά, το μαύρο μέτωπο του συγκυβερνητικού κατεστημένου, δεν διαθέτει καμμία τύχη να επικρατήσει στον αγώνα για την κατάκτηση της κυβέρνησης. 
Αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να αντιδράσουν σθεναρά στην επικοινωνιακή κατατρομοκράτηση του πληθυσμού και κυρίως να αντιδράσουν στην ελεεινή «πλύση εγκεφάλου» που ασκούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, πρωτοστατούντων των κρατικών, σε βάρος της Αριστεράς. 
Ταυτόχρονα, κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν την άμεση ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αριστερές δυνάμεις να ριζοσπαστικοποιήσουν την πολιτική τους, να επιχειρήσουν μια μεγάλη στροφή στην ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, να καταστήσουν πιο σαφείς πιο επιθετικές, πιο επίκαιρες, πιο εναλλακτικές και συνεκτικές τις προγραμματικές τους θέσεις και κυρίως να συμπήξουν ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα, κινημάτων, θετικών προτάσεων και εναλλακτικής προοπτικής.
Ποια ήταν η "άμεση αριστερή αντεπίθεση"; Προς την κυβέρνηση, η αξιοθρήνητη υπόθεση της "Λίστας Λαγκάρντ." Και προς το ΚΚΕ, βεβαίως, το συντεταγμένο οχετολόγιο για "κόμμα-καπιταλιστή" και οι vintage πομφόλυγες για το "αριστερίστικο" κόμμα που το κάνουμε ντα με τσιτάτα απ' τον Αριστερισμό του Λένιν. Μεγαλύτερη ομολογία πανικού και πολιτικής χρεοκοπίας δύσκολα θα μπορούσε κανείς να ζητήσει.

Σςςςςςς.....Ακούτε κάτι; Είναι ο ήχος της ιστορίας που σας προσπερνάει... 

4 σχόλια:

 1. Ο κ. Ματζαβίνος αφού ολοκλήρωσε τον Αριστερισμό το προηγούμενο βράδυ, κοιμήθηκε και σκεφτόταν ότι ο Λένιν μάλλον σαν άλλος Νοστράδαμος, είχε γράψει 100 χρόνια σχεδόν πριν, αυτό το έργο για τη στάση του ΚΚΕ το 2012. Πήρε λοιπόν την απόφαση πρωί πρωί να ξεκινήσει το άρθρο με το κάρο και το άλογο. Το ίδιο βράδυ είδε όμως και ένα όραμα που του αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από τις απολύσεις στον Ρ. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Αυτό είναι προπέτασμα καπνού. Αλλού είναι το ζουμί.
  Για να ξεστραβωθείτε αντιγράφω το σχόλιό του κάτω από το κείμενο της Ίσκρα για τις απολύσεις στον Ρ.
  "Πέρα από τις τραγικές συνέπειες που φέρνει στις ζωές των οικογενειών των απολυμένων η μείωση προσωπικού στον Ριζοσπάστη και το ευθύ επιχείρημα στα χέρια των αστών "εδώ κάνει απολύσεις το Κ.Κ.Ε., με μας τα βάζετε;" κι επειδή οι καιροί είναι "πονηροί", ο χρόνος που επιλέχτηκε για να γίνουν οι απολύσεις, αντικειμενικά αναδεικνύει το ερώτημα:
  Οι απολύσεις στο όργανο της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., έχουν ως αιτία μόνον οικονομικούς λόγους;;;;
  Σε συνέδριο βαδίζει το Κόμμα και ο Ριζοσπάστης είναι ο κύριος φορέας του προσυνεδριακού διαλόγου, είναι υπερβολικό να σκεφτεί κανείς ότι δεν γίνονται απολύσεις, αλλά εκκαθαρίσεις;;; ;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, αλλά πάλι τα ποσοστά δεν κουνιούνται τα άτιμα, ακόμα κι αν βγάλεις άρθρο ότι η Παπαρήγα αλληλογραφούσε κρυφά με τον Τζορτζ Μπους...

   Διαγραφή
  2. κουνιουνται....προς τα κατω, απο το 27% στο 21 και κατι ψιλα δεν ειναι "κουνημα". γκρεμισμα ειναι....ασχετα αν με αναγωγες και πρασινα βερυκοκα προσπαθουν με το ζορι να το εμφανισουν στο 25% με τασεις μειωσης σαφεστατες...το θεμα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθετει, και δεν θα διαθεσει ποτε εκεινα τα στοιχεια που συνεβαλαν στην εκρηκτικη εμφανιση του ΠΑΣΟΚ το '75 στην πολιτικη σκηνη και την επελαση του στο αντιστοιχο αστικο πολιτικο τοπιο..καλη χρονια κατα τα αλλα Αντωνη, παρακολουθω με μεγαλο ενδιαφερον το ιστολογιο σου και τους στοχασμους που αναπτυσεις, παντα ενδιαφερων..καλη δυναμη

   Διαγραφή