Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Το Κοάν της ημέρας

Φτιάχνουμε κόμμα εργαζομένων και όχι κόμμα ειδικών. Όχι έναν φορέα που αντιγράφει το πρόγραμμα και τη δομή του κράτους, αλλά ένα φορέα «των από κάτω», που αλλάζει καθημερινά και αμφισβητεί όλες τις κατεστημένες δομές. [...] Ο λαός μας ακουμπά τις ελπίδες του πάνω μας. Ας αναλάβουμε με θάρρος τις ευθύνες μας.
Αλέξης Τσίπρας, Ομιλία στην συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Φράσεις που διαγράφηκαν:

Ναι, σωστά καταλάβατε ότι άρχισα ως Πουλαντζάς και τελείωσα ως Παπανδρέου. Για να σας ικανοποιήσω όλους σύντροφοι έγινα Πουλανδρέου!

Ναι ρε, κόμμα εργαζομένων! Τι δηλαδή, ο βουλευτής δεν είναι εργασία;

Για να ακριβολογώ όμως σύντροφοι, αμφισβητούμε όλες τις κατεστημένες δομές εκτός από την ιδεολογία της αντιπροσώπευσης των μαζών από μία τάξη επαγγελματιών εθνοσωτήρων, το αστικό κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό, το κράτος, τον στρατό, την αστυνομία, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ITUC, την ιμπεριαλιστική γεωπολιτική, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την ΕΕ, την ευρωζώνη, την ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και εν γένει τον καπιταλισμό. Ναι σύντροφοι, εμείς αμφισβητούμε όπως καταλαβαίνετε τις κατεστημένες δομές του Περισσού!

Ο φορέας μας σύντροφοι αλλάζει καθημερινά, αφού να φανταστείτε σήμερα που μπήκα στην αίθουσα δεν σας γνώρισα, νόμισα ότι είχε συνέδριο το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είμαστε εμείς που αντιγράφουμε το πρόγραμμα και τη δομή του κράτους, το κράτος μας αντέγραψε!

3 σχόλια:

 1. ΣΥΡΙΖΑ: η αυθεντική ΝΔ

  Χαίρε, κεχαριτωμένε Τζήμερε, ο Κύριος μετά σου. Θοδωρίτσα, μή φοβού, εύρες γάρ χάριν παρά τώ Αλέξη και ιδού, συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν, και καλέσεις το όνομα αυτού Ανδρέαν τον νεότερον και ο αριθμός αυτού έσται χξς-εκμ.

  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8021

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παντως η βλακεια του Αλεξη ξεπερνα και το Γιωργακι

  Και δεν λεω ποιονων η βλακεια ξεπερνα και τους δυο μαζι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντώνη η σύλληψη σου αυτή είναι θεική.. οι δε φωτό που βάζεις έχουν πολύ γέλιο..ήθελα να ξερα τι πατάς στο google ..είδικά αυτές με τους κινέζους κουνγκ φου b -movies μοναχούς
  να σαι καλά
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή