Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης για τους εργάτες του Μπαγκλαντές

Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών και οι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση είναι το όπλο μας». «Κάτω» από αυτό το σύνθημα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μετανάστες εργαζόμενοι στην ανακύκλωση, σε φασονατζίδικα, στον επισιτισμό κ.α. στην εκδήλωση αλληλεγγύης στην εργατική τάξη του Μπαγκλαντές που διοργάνωσαν η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή το εργοδοτικό έγκλημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 124 εργάτες στο Μπαγκλαντές στις 25 Νοέμβρη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Εκ μέρους της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου, σημείωσε ότι «κι εμείς οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε όπλα απέναντι στα όπλα που έχουν σηκώσει οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες των χωρών μας. (...)Εμείς παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών». Αναφέρθηκε στα χιλιάδες εργατικά ατυχήματα που γίνονται κάθε μέρα και στην Ευρώπη, αλλά και στο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου με τους 20 νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους στο Σχολείο Μεταναστών του ΠΑΜΕ, όπου παραδίδονται δωρεάν μαθήματα Ελληνικών.


Ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), σημείωσε πως οι εργοδότες στο Μπαγκλαντές έχουν στο πλάι τους τις κυβερνήσεις και τις πρεσβείες, όπως και όλοι οι εργοδότες. «Εμείς σας διαχωρίζουμε από αυτούς που σας εκμεταλλεύονται, όχι από το χρώμα σας, τη χώρα σας, τη θρησκεία σας. Γι' αυτό σας καλούμε να γραφτείτε στα συνδικάτα σας και εδώ και στην πατρίδα σας», είπε και συμπλήρωσε πως μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στη Χρυσή Αυγή, στο ρατσισμό, στην εκμετάλλευση και τα εργατικά «ατυχήματα».

Χαιρετισμούς ακόμη απηύθυναν: Ο Μάκης Μπίκας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Ειρήνη Κυριαζίδου από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, εκπρόσωπος της Ενωσης Εργαζομένων Μπαγκλαντές, η Αλεξάνδρα Λυμπέρη από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων Νεπάλ, που είναι μέλη της ΠΣΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου