Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Το οργανωμένο σχέδιο της αστικής τάξης ενάντια στην πρωτοπορία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο λαϊκό και εργατικό κίνημα (τέταρτο μέρος)

Τρεις μέρες πριν την επανάληψη της αστικής τακτικής του Βήματος από την Καθημερινή (μιας τακτικής απόπειρας δολοφονίας δια του εγκωμίου), η ΓΓ του ΚΚΕ την οποία "παίνεψαν" οι κκ Παπαδόπουλος και Παπαχελάς έκανε την ομιλία της για τον μνημονιακό προϋπολογισμό στη Βουλή. Από τα περίπου τριάντα λεπτά ομιλίας, ακολουθώντας παλιά και δοκιμασμένη από τον Δεκέμβρη του 2008 τακτική, απομονώνεται μία φράση περί "λόμπι της δραχμής" (που σίγουρα δεν στηρίζει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την σειρά του εκφράζει αναμφίβολα ως τώρα την κυριαρχία του "λόμπι του ευρώ"), και αρχίζει η ομοβροντία.

Θανάσης Καρτερός, Αυγή, 13/11:
Πώς της ήρθε αυτό; Επαναστατική επιφοίτηση ή αντιδραστική αντιγραφή; Από ποιον λεγόμενο, αγαπητή Αλέκα; Από ποιο στόμα πήρες τη λιωμένη καραμέλα; Πώς σου διέφυγε ότι λόμπι της δραχμής είναι λεγόμενο που οι λεγάμενοι έχουν κατασκευάσει, ο Σαμαράς έχει λανσάρει και ο Κεδίκογλου με τα στρατά της προπαγάνδας του το εξαπολύει κάθε μέρα εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται; Είσαι τόσο ανόητη ή τόσο αδίστακτη;  
Δεν είναι πρωτάρα πάντως η Αλέκα. Πριν λίγα χρόνια, έδωσε ένα χεράκι στον Καραμανλή, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για χάδια στην κουκούλα. Τώρα δίνει ένα χεράκι στον Σαμαρά, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για το λόμπι της δραχμής. Έτσι και ο στόχος και τα μέσα της είναι σαφή - και κάτι ξέρουν όσοι τη χειροκροτούν. Το μόνο που παραμένει θολό είναι σε ποιο λόμπι σέρνει το ΚΚΕ...
Περιττό να αναλωθεί κανείς επί μακρόν στα παραπάνω: συστηματική επίθεση κατά της "ηγεσίας" που "σέρνει το κόμμα στην καταστροφή" + αναπαραγωγή των "καλόπιστων" εγκωμίων Βήματος και (την αμέσως επόμενη μέρα) Καθημερινής στην Παπαρήγα προσωπικά -- ως πειστηρίων ενοχής, φυσικά, πειστηρίων "σημαντικότερων", προφανώς, από τη βιωμένη πραγματικότητα.  Η συστηματική αντικυβερνητική (μεταξύ άλλων, και αναπόφευκτα) δράση ΠΑΜΕ και ΚΚΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου και η συγκριτική ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ στο μετερίζι αυτού του ίδιου αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος "καίγεται" να γίνει κυβέρνηση, σκουπίζεται κάτω απ' το χαλί και ξαναπροβάλλει, σε πείσμα δεκάδων απεργιών, διαδηλώσεων, δακρυγόνων και ξύλου, εκατοντάδων ωρών προετοιμασίας, ενθάρρυνσης και αρωγής του κινήματος, πρότασης νόμου που σαμποταρίστηκε δεόντως, κοκ, το "καθεστωτικό ΚΚΕ", που λειτουργεί ως "κρυφό χαρτί" της αστικής εξουσίας -- ο μύθος δηλαδή που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ, άκρα δεξιά και αναρχία.

Αλλά το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν προχωρήσει πολύ στην αλλαγή τόσο των κινηματικών συσχετισμών όσο και στην αλλαγή της εικόνας για το ποιος τελικά κάνει τι στην Ελλάδα, και το έχουν κάνει απτά, στο δρόμο. Ο Καρτερός δεν αρκεί. Ο Ανανδρινανιστάκης, πάλι στην Αυγή, την ίδια μέρα, χτυπάει με ύφος πιο χυδαίο ακόμα και από του Καρτερού. Οι δύσκολες αποστολές απαιτούν αποφασιστικές γραφίδες:
Πρωτοφανή αποθέωση γνώρισε το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού στη Βουλή. Απέσπασε δις το θερμό χειροκρότημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και έτυχε δημοσίων θετικών αναφορών από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα. Μέχρι και η Πιπιλή θα χειροκροτούσε, αν δεν είχε πουδράρει τα χέρια της με τον γύψο που της είχε περισσέψει από τότε που εργαζόταν στην ΥΕΝΕΔ, επί Χούντας. Κι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στον μέγα έπαινο που ανέπεμψε στο ΚΚΕ ο Σκάι, όταν οι Λυριτζής και Οικονόμου απεφάνθησαν με μια φωνή: «ναι, είναι κόμμα σοβαρό».Το ΚΚΕ είναι όντως κόμμα σοβαρό, είναι κόμμα αβλαβές, είναι κόμμα ωφέλιμο. [...] Δεν βαριέσαι, αρκεί να μένει ανοικτή η αντιπροσωπεία της εργατικής τάξης που κληρονομήσαμε από το ΚΚΣΕ, όταν τίναξε τα πέταλα.[...] Οι χιλιάδες αριστερού λαού που βρεχόταν και δερνόταν στο Σύνταγμα είχαν πάει κι αυτοί για πασαρέλα; Ποιος λαός; Δεν υπήρξε κανένας λαός στο Σύνταγμα, ήταν ψευδαισθητικές οπτασίες που είχε κατασκευάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τον εβραιομασώνο Σπίλμπεργκ. Το έγραψε άλλωστε και ο "Ριζοσπάστης": «Χιλιάδες και χιλιάδες λαού με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια!» Καληνύχτα, Αλέκα, αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ...
Σύνδεση του ΚΚΕ με την χούντα δια της μεθόδου της ελεύθερης γραφής ("Πιπιλή...γύψος...ΥΕΝΕΔ...Χούντα")· απίστευτη ανακήρυξη των Λυριτζή και Οικονόμου, που είχαν προ ημερών εξαπολύσει μια από τις χυδαιότερες επιθέσεις που έγιναν ποτέ εναντίον της Παπαρήγα και του ΚΚΕ στον σταθμό που έσπαγε πλάκα...τρομοκρατώντας την Κανέλη με την ελληνική σημαία, σε "οπαδούς!"· Επανάληψη ad nauseam των δοκιμασμένων συνταγών περί ΚΚΕ ως "κρυφού χαρτιού" του κατεστημένου· παρουσίαση του ΚΚΕ ως "ξενόφερτου" προσωπικού "μαγαζιού" ("αντιπροσωπεία της εργατικής τάξης" της ΕΣΣΔ)· προδοσία του ΚΚΕ στην ... "αριστερά" που διαδήλωνε στις 7 του Νοέμβρη (με λεκτικό φωτοσόπ, η κατά κοινή ομολογία όλων απόλυτη κυριαρχία ΠΑΜΕ και ΚΚΕ ντύνεται στα συριζαϊκά ίσα-ίσα για να "προδοθεί" από την "κακή ηγεσία")· χυδαία υπονοούμενα...για αντισημιτισμό ("εβραιομασώνο", και μάλιστα από το κόμμα του παπανδρεϊκού-resaltarismenou "πατριωτισμού" και της "εθνικής υπερηφάνειας"!) Αυτό το απίστευτο παραλήρημα ακροδεξιάς συνομωσιολογίας και καφενειακού κουτσαβακισμού δημοσιεύτηκε στην "εκλεπτυσμένη" εφημερίδα της...ενωτικής αριστεράς.

Αλλά ούτε αυτό έφτανε. Στάθης Σταυρόπουλος, στον Ενικό, μία μέρα μετά (14/11):
την ημέρα που η ανίερη Ιερά Συμμαχία των Τριών της Τρόικας πέρναγε απ’ τη Βουλή το θανατηφόρο πακέτο των μέτρων, η κ. Παπαρήγα ανάλωσε την ομιλία της, κατά 80%, επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να θεωρηθεί υστερία, αν δεν ήταν λάθος. [...] Θλιβερά παράδοξα με ακόμα πιο θλιβερά παρεπόμενα: να εισπράττει αίφνης το ΚΚΕ επαίνους κι εύσημα απ’ τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πρετεντέρη, τον κ. Βενιζέλο, την ευμενή ανοχή του... κ. Βορίδη, ακόμα και τα ιντερνετικά εύγε του κ. Κικίλια!!! - «με επαινούν οι εχθροί μου, κάπου κάνω λάθος» κάποτε, κάποιος, έλεγε.
Η συνταγή για την παρέμβαση Παπαχελά, που ως στόχο είχε ακριβώς την "επιβεβαίωση" των ακροδεξιών, αηδιαστικών παραληρημάτων πρώην "αριστερών", το 1-2 δηλαδή μεταξύ αστικού καθεστώτος και "αριστεράς" ώστε να προληφθεί κανένα χειρότερο κακό από τα χειροκροτήματα στο ΠΑΜΕ στην επόμενη διαδήλωση, ήταν έτοιμη. Στην πραγματικότητα, είχε ήδη γίνει μια πρώτη πρόβα για το πλάνο στις 7 του Οκτώβρη, όταν το site του ΣΥΡΙΖΑ left.gr είχε προσπαθήσει, με μικρή μάλλον επιτυχία, να χρεώσει στη ΓΓ του ΚΚΕ το...χειροκρότημα της συγκυβέρνησης το οποίο η ίδια απέρριψε ρητά και οργισμένα. Αλλά ούτε ο Καρτερός, ούτε ο Σταυρόπουλος, πόσο μάλλον ο Ανανδρινανιστάκης, έχουν πανελλήνια εμβέλεια. Θα έπρεπε να μπουν σε λειτουργία μεγαλύτερα όπλα, όπλα που να μπορούν να αναστρέψουν τη ζημιά που έκανε το πείσμα, το θάρρος, η ακατάβλητη "ξεροκεφαλιά" του εργατικού-λαϊκού κινήματος στο μίξερ με το οποίο οι βρυκόλακες της Ελλάδας αλέθουν μια ζωή το φτωχό μυαλό του Έλληνα εργαζόμενου σε πολτό.

Η ώρα του Λαζόπουλου, λοιπόν, του..."εθνικού Αριστοφάνη", 14 Οκτώβρη. Εννοείται, για τα ίδια 3 δευτερόλεπτα με τα οποία έκαναν γαργάρα τα υπόλοιπα 28 λεπτά αυτοί που αποστομώθηκαν και κοινοβουλευτικά από την ΓΓ στις 11 του μήνα:
Είδαμε μετά και τον κύριο Στουρνάρα στην Βουλή και τον κύριο Βαρβιτσιώτη σ' ένα κανάλι να συμφωνούν με την κυρία Παπαρήγα. [...] Το ΚΚΕ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, θα χάσει δια παντός τον ρόλο του. Χρειάζεται λοιπόν την τρικομματική για να έχει ρόλο. Είναι, μετά συγχωρήσεως και άνευ παρεξηγήσεως, σαν κάτι σουβλατζίδικα, που η τύχη τους έχει εξαρτηθεί από το απέναντι γήπεδο, από όπου βγαίνει κόσμος και αγοράζει σουβλάκια. Αν φύγει το γήπεδο, κλείνει το σουβλατζίδικο.
Το ΚΚΕ λοιπόν, που θα "χάσει δια παντός τον ρόλο του" αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (γιατί;!) στηρίζει την κυβέρνηση για να μην χάσει την "πελατεία" του ως "μαγαζάκι" ("αντιπροσωπεία" που λέει ο Ανανδρινανιστάκης). Οι δεκάδες απεργίες, συλλαλητήρια, ψηφίσματα, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις νόμου που πραγματοποίησε ...είναι για τα μάτια του κόσμου (για αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κοροϊδεύει τον καημένο τον λαό!). Τα δακρυγόνα είναι για τα μάτια του κόσμου (με την διπλή έννοια!). Οι Παμίτες πεθαίνουν για τα μάτια του κόσμου. Οι χαλυβουργοί τσακίστηκαν για τα μάτια του κόσμου. Οι εργάτες του Σκαραμαγκά επίσης. Ο Τσιμπουκάκης και η Κανέλη προπηλακίστηκαν και τρομοκρατήθηκαν για τα μάτια του κόσμου. Τα μνημεία της Αντίστασης καταστράφηκαν για τα μάτια του κόσμου. Απόπειρες να καούν τα αρχεία του κόμματος γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Η λαοθάλασσα που πλημμύρισε το Σύνταγμα μέσα στην καταρρακτώδη βροχή στις 7 του Νοέμβρη ήταν για τα μάτια του κόσμου. Όλη η πραγματικότητα που εξελίσσεται εκτός τηλεόρασης και ΜΜΕ είναι...για τα μάτια του κόσμου. Μόνο η παράσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο κοσμάκης έτρωγε τα χημικά στο δρόμο δεν ήταν "για τα μάτια του κόσμου." Η πραγματικότητα είναι αυτό που λέει ο Λάκης, ο κύριος Παπαχελάς, ο κύριος Παπαδόπουλος, ο κύριος Καρτερός, ο κύριος Ανανδρινανιστάκης ότι είναι....

Το crash test για την φιλότιμη αυτή προσπάθεια να ξαναπιαστούν τα "γκέμια" των μαζών ήταν φυσικά οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Για αυτές έγιναν, μήπως και προληφθεί κανένα καινούργιο κάζο, οι φιλότιμες προσπάθειες των Παπαχελά και ("αριστερή") σία.

Αλλά το crash test αυτό δεν απέτυχε απλώς παταγωδώς, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ποικίλων παιδιών του Μανιαδάκη· κατάφερε επίσης να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές του. Θα δούμε σε ένα τελευταίο μέρος πώς και γιατί η 17η Νοέμβρη --ημερομηνία γενεθλίων του ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα--, οριοθέτησε μια πιθανά τελεσίδικη στροφή από την εποχή απροκάλυπτης καθεστωτικής χειραγώγησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος -- και την απαρχή μιας νέας ωριμότητας. 

49 σχόλια:

 1. Γράφεις, γράφεις, γράφεις σύντροφε και διαβάζουμε το ένα περιμένοντας το επόμενο...

  Γεια στα χέρια σου, να σαι καλά!

  tom

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Αλλά αν θέλεις και σχόλια, το «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» είναι πολύ περισσότερο από σύνθημα, είναι η συμπύκνωση της πραγματικότητας σε έξι λέξεις.

  Παρεμπιπτόντως, ένα τουιτερικό αυγο-τρολ μού έστειλε αυτό νωρίτερα. http://t.co/CbDu991g

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρέπει να σας ομολογήσω ότι ο χρόνος που δαπάνησα για τα τέσσερα αυτά ποστ ήταν περισσότερος από όσο χρειάζομαι για να γράψω 10 σελίδες ακαδημαϊκές. Επειδή έχουν δεκάδες λινκ και χρειάστηκαν πολλές ώρες αρχειακής δουλειάς.

   Ο στόχος ήταν να γράψω μια λεπτομερειακή ιστορία της περιόδου 1 Σεπτέμβρη ως 17 Νοέμβρη από τη σκοπιά μου, από τη σκοπιά του πώς βιώνω εγώ την ελληνική πραγματικότητα.

   Ρώτησα για σχόλια επειδή η προσπάθειά μου είναι να εδραιώσω ξεκάθαρα και χωρίς περιθώρια αμφιβολίας την ύπαρξη συντεταγμένης δράσης ενάντια στην μαζικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος από πολλαπλούς και αλλιώς μη άμεσα συνδεδεμένους πολιτικούς δράστες, που εκπροσωπούν ακόμα και αντικρουόμενα συμφέροντα στην ελληνική (μικρο)αστική και μεγαλοαστική τάξη.

   Διαγραφή
  2. Ναι, γνωρίζω και το ποστ και την περίπτωση και έχω ενημερώσει το κόμμα σχετικά.

   Διαγραφή
 3. Αντωνη κι εγω απο την αλλη ακρη της Ευρωπης
  συμφωνω με τις διαπιστωσεις σου.

  Χθες οταν ειδα απο την τηλεοραση της Ζουγκλας την κοκκινη θαλασσα που μεχρι εκεινη τη στιγμη, αγνοουσαν επιδεκτικα οι καφροδημοσιογραφοι της,
  ειπα στους δικους μου, "εδω εχουμε τη στροφη".

  Απο δω και στο εξης πρεπει να βρουν αλλους τροπους αντιμετωπισης του ΚΚΕ - ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφού είδαν πως οι απειλές (θα εξαφανιστείτε, δεν θα μπείτε στη Βουλή, θα διαλυθείτε), δεν πιάνουν στους κομμουνιστές, άρχισαν τα καλοπιάσματα, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, την "αγωνία" τους για το ιστορικό ΚΚΕ και πέρασαν σε ασφαλίτικα επεξεργασμένες θέσεις, τύπου Παπαχελά.
  Κάποιος θα μπορούσε να πεί, ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για τον χαρακτήρα του Κόμματος, αλλά εγώ νομίζω ότι, αντιθέτως, ξέρουν πολύ καλά ποιόν έχουν απέναντι:
  Το ΚΚΕ διαθέτει έναν σκληρό πυρήνα του 5%, περίπου 300.000 ανθρώπους, ο οποίος δεν κάμπτεται, δεν συμπιέζεται και δεν κλονίζεται, ακόμα και σε συνθήκες απείρως δυσκολότερες των σημερινών.
  Άνθρωποι, οι οποίοι είναι:
  1. ταξικά πλήρως συνειδητοποιημένοι και
  2. πολιτικοϊδεολογικά πεισμένοι για την κομμουνιστική προοπτική.
  Αυτός ο αριθμός, νοούμενος ως σκληρός πυρήνας και μάλιστα απολύτως δραστήριος και μάχιμος, είναι πολύ μεγάλος για τις σημερινές -και όχι μόνο- συνθήκες.
  Το μεγάλωμα της παραπέρα επιρροής του είναι πάντα το ζητούμενο, όμως αυτό δεν αναιρεί την παραπάνω αλήθεια.
  Εάν βοηθήσουν και διάφορες "αντικειμενικές" καταστάσεις, όπως το ξεσκέπασμα του Συριζα και της Χρυσής Αυγής (των πουλέν του συστήματος για την ώρα), μαζί και βασικά με την ένταση της δουλειάς των κομμουνιστών στο εργατικό και κατ' επέκταση στο λαϊκό κίνημα, τότε τα πράγματα θα πάρουν ανεξέλεγκτη -για αυτούς- τροπή, πράγμα το οποίο το ξέρουν και το τρέμουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντως να τους το δώσουμε ότι έχουν δοκιμάσει τα πάντα ενάντια σ' αυτή την ξεροκεφαλιά του κουκουέδικου...τι με το καλό, τι με το άγριο, τι τον καλό μπάτσο, τι τον κακό, τι με την ούλτρα αριστερά, τι με τους διασκεδαστές του χαζοκουτιού, τι με λογής "πρώην", τι με τους Παπαχελάδες, τι με τις απειλές, τι με το Μητσοτακέϊκο, τι τον Κασιδιάρη και τον Καιάδα....

   Με Ούλτρεξ λούστηκαν;

   Διαγραφή
  2. Αααααχ, πως θέλουν να βάλουν τα χεράκια τους στο συνέδριο όπως το 68 και το 91...Αααα, ο Παναγιώτης δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια απ' την κάψα....Σχέδιο Χ,Ψ,Ω έχει εκπονήσει ο καψερός αλλά η ξεροκεφαλιά ξεροκεφαλιά...

   Διαγραφή
 5. ..νομίζω θα έπρεπε να επιμείνεις παραπάνω στην "απεργία διαρκείας" και στις άμαζες συγκεντρώσεις αυτών που τη ζήταν σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις Κόλλια για νέο συνδικαλισμό και κατάτμηση της ΓΣΕΕ σε περιφερειακές ενώσεις. Κατα τα άλλα το κείμενο σου μου φαίνεται επαρκως τεκμηριωμένο αν και αυτό το παιχνίδι "σε βρίζω απο τα αριστερα- σε παινεύω απο τα δεξια" είναι παλιό. Αυτό που κάνει τα πράγματα επιτακτικά για την αστική τάξη είναι η ρευστότητα της κατάστασης και η αγωνία μήπως καθώς δίνει το ΠΑΣΟΚ την σκυτάλη στον ΣΥΡΙΖΑ γίνει καμιά στραβή..και ναι μεν στις εκλογές αυτό πέτυχε σε μεγάλο βαθμό αλλά στο εργατικό-λαικό κίνημα δεν πάει καλά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έγιναν τόσα πολλά στο πεδίο της προπαγάνδας στο διάστημα...άφησα αρκετά έξω και συγκεντρώθηκα στα πιο χτυπητά, και στην ανακατασκευή της προϊοστορίας κάποιων στοιχείων, γιατί είναι σημαντική.

   Εδώ και καιρό λέω ότι περνάει μεγάλη αγωνία το σύστημα με το ΠΑΜΕ...και αυτή η κόκκινη θάλασσα προχτές...εφιάλτης!!!!

   Διαγραφή
 6. Θα ήθελα να δω και τα 4 άρθρα αναδημοσιευμένα στο 902.gr (δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό).
  Πιστεύω ότι πρέπει να διαβαστούν από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο ανθρώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. +1

   Nαι Αντώνη, δες αν γίνεται να στείλεις το σύνολο της ανάλυσης σου στο 902.gr. Όπως λέει και ο φίλος από πάνω πρέπει να διαβαστεί από όσο το δυνατό μεγαλύτερο όγκο ανθρώπων, επιβάλλεται.

   Συνέχισε την καταπληκτική δουλειά.

   Συντροφικά....

   Διαγραφή
  2. +1

   Nαι Αντώνη, δες αν γίνεται να στείλεις το σύνολο της ανάλυσης σου στο 902.gr. Όπως λέει και ο φίλος από πάνω πρέπει να διαβαστεί από όσο το δυνατό μεγαλύτερο όγκο ανθρώπων, επιβάλλεται.

   Συνέχισε την καταπληκτική δουλειά.

   Συντροφικά....

   Διαγραφή
  3. Να δούμε παιδιά. Ευχαριστώ πάντως.

   Διαγραφή
 7. Περιμένω με ενδιαφέρον το κομμάτι για τα γεγονότα της 17Ν. Πιστεύω ότι το μπλόκο της αστυνομίας ήταν παγίδα που μας την είχαν στήσει. Αν δεν συνεχίζαμε θα μας κατηγορούσαν ότι κάναμε τις κότες κλπ. αν συνεχίζαμε μόνοι μας (όπως προβοκατόρικα διέρρεαν ορισμένοι) ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα μας έλεγαν.
  Άψογος ο χειρισμός από τον Παφίλη. Το κόμμα και κέρδισε πολύ και πολλούς.

  ΥΓ Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω τους "επαναστάτες" του ασφαλ-ιντιμιντια (αυτούς ντε που θα μπούκαραν στη Βουλή πέρσι τον Οκτώβρη, αλλά ήταν το ΠΑΜΕ και τους εμπόδιζε) να προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί έστριψαν...δια του αρραβώνος προς Αλεξάνδρας όταν βρέθηκαν απέναντι στην αστυνομία, ενώ το ΚΚΕ την ανάγκασε να φύγει για να συνεχιστεί η πορεία μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ. Το τι δικαιολογία επιστρατεύουν δε λέγετε. Πόσο πρόβατα μπορεί να είναι για να τα πιστεύουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Πιστεύω ότι το μπλόκο της αστυνομίας ήταν παγίδα που μας την είχαν στήσει."

   Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Ο Παφίλης έκανε τις δηλώσεις "ή όλοι ή κανένας" καθώς η πορεία είχε καθηλωθεί έξω απ' την αμερικανική πρεσβεία, με πρόθεση κατεύθυνσης προς την ισραηλινή πρεσβεία, στις 7 μμ.

   Τι ώρα εξαφανίστηκαν οι Συριζαίοι και πήγαν για κατούρημα στα Εξάρχεια οι αναρχικοί;

   Διαγραφή
  2. Η φάση είναι ότι αναγκάστηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις (Τετάρτη των Μέτρων και χθες) να δεχθούν την πρωτοκαθεδρία του ΚΚΕ στο δρόμο. Πρέπει να πόνεσε.

   Διαγραφή
  3. Άντε να απαντήσω μόνος μου.

   To tweet: μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ ΚΚΕ συνεχίζουν προς ισρ.πρεσβεία. αυτό τ ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε via ρ/φ κοκκινο #17Ngr
   @pathfinderNews Nov 17, 2012
   (http://inagist.com/all/269859223150669824/)

   έχει time signature: 17:47:07 GMT

   Η ώρα Greenwich (GMT) είναι δύο ώρες μπροστά από την ελληνική: http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/europe/european-union/greece/time/

   Συνεπώς, το tweet στάληκε 7:47 ώρα Ελλάδος.

   Η παρέμβαση Παφίλη ανακοινώθηκε στο 902.gr στις 7: 03 μμ. (http://leninreloaded.blogspot.com/2012/11/kke-902gr.html)

   7:28 o 902 αναφέρει: 19:28
   ΑΘΗΝΑ: Ξεκινούν και πάλι οι διαδηλωτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την αμερικάνικη πρεσβεία και προχωρούν αποφασιστικά με κατεύθυνση προς την ισραηλινή.

   Συνεπώς, οι Σφυριζαίοι την κοπάνησαν σούμπιτοι με το που ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ DEAL ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙ " το ΚΚΕ και η πορεία συνεχίστηκε.

   WHY???????????

   Διαγραφή
  4. Στο μεταξύ, το καλό μας Iskra αναφέρει εν είδει "live" ρεπορτάζ, αλλά χωρίς να αναφέρει ώρα:

   "Στο μεταξύ οι δυνάμεις της αστυνομίας, με εντολή Σαμαρά - Δένδια, εμποδίζουν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κατευθυνθεί προς την ισραηλινή πρεσβεία μέσω Κηφισίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις ισραηλινές βαρβαρότητες στη Γάζα. Η παρεμπόδιση αυτή είναι εντελώς αυθαίρετη και τρομοκρατική, αφού οι διαδηλωτές έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή πολιτική, την οποία, δυστυχώς, καλύπτει η συγκυβέρνηση. Ερωτηματικό παραμένει αν η παρεμπόδιση της πορείας θα συνεχιστεί και με το μπλοκ του ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί και θέλει και αυτό να κατευθυνθεί προς την ισραηλινή πρεσβεία." [ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΠΗΧΤΗ ΓΙΑ ΚΚΕ: "ΑΡΑΓΕ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ"?

   "Τελικά, μετά από διαμαρτυρίες και πιέσεις [ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΦΙΛΗ], η αστυνομία αποτραβήχτηκε και μεγάλο τμήμα της πορείας [ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ] κατευθύνθηκε μέσω της Κηφισίας στην Ισραηλινή πρεσβεία, με τον κόσμο να καταγγέλει την Ισραηλινή βαρβαρότητα στη Γάζα. (http://ww.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10050:megali-poreia-politexneio&catid=83:aristera&Itemid=200)

   (Το ποστ το τσίμπησε το Εδώ και Τώρα].

   Ερωτήσεις: Το ISKRA πώς ήξερε εκ των προτέρων ότι η αστυνομία θα πει στο ΚΚΕ να περάσει μόνο αυτό?????!!!


   ΟΕΟ????!!!!

   Διαγραφή
  5. Επίσης: Οι αναρχικοί γιατί χθες βράδι δεν ήξεραν οι ίδιοι γιατί έφυγαν ξαφνικά μπλοκ να πάνε...Εξάρχεια και βρίζανε στο twitter???

   Πώς και τους ήρθε, έτσι στην τρέλα πάνω, να πάνε Εξάρχεια εγκαταλείποντας ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ την πορεία;

   Μήπως την εγκατέλειψαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ με το που δεν έπιασε το κόλπο της αστυνομίας για δικαίωση Παπαχελά;

   ΟΕΟ;!

   Διαγραφή
  6. Όχι, δεν ήταν συνεννοημένοι, όχι… αυθόρμητα έφυγαν από την πορεία (όταν τους είπε το ΚΚΕ να αυτοπεριφρουρηθούν) και πήγαν να παίξουν με τους μπάτσους που εντελώς αυθόρμητα πήγαν στα Εξάρχεια.

   Διαγραφή
  7. Σήμερα το πρωί και εντελώς απρόκλητα με έλουσε μια αναρχικιά στο βρισίδι. Πολύς εκνευρισμός χθες βράδι φαίνεται....ξύπνησαν στραβά την Κυριακή.

   Διαγραφή
  8. "Ερωτήσεις: Το ISKRA πώς ήξερε εκ των προτέρων ότι η αστυνομία θα πει στο ΚΚΕ να περάσει μόνο αυτό?????!!!"

   Κάποιος;

   Να βάλω multiple choice;

   α) Στελεχώνεται όχι μόνο από αγνούς δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ (βλ. Κωττάκη) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ
   β) Μιλάει με ΓΑΔΑ από πριν.

   Έχει γ;

   Διαγραφή
  9. Στο κόλπο ήταν και ο Δένδιας. Ένα πουλάκι μου είπε ότι όντως πρότεινε στο Κόμμα να συνεχίσει μόνο του την πορεία, με το σκεπτικό ότι μόνο αυτό είχε δηλώσει εξ αρχής ότι θα πήγαινε στην ισραηλινή πρεσβεία και κατά συνέπεια αναλόγως είχαν γίνει και οι σχεδιασμοί της αστυνομίας. (Έριξε το τυράκι αλλά το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα για να τσιμπήσει)
   Οι "αναρχικοί" ξεβρακώθησαν και χαίρομαι που ο "χώρος" θα αποδειχθεί ότι μόνο ως αντικομμουνιστική πέμπτη φάλαγγα λειτουργεί.
   Για το ΣΥΡΙΖΑ αναμενόμενη η υποχώρηση με...ελαφρά πηδηματακια.
   Εχετε υπόψιν σας ότι στο θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ έχει κάνει μία ακόμη καρατζαφεροειδή κυβίσθηση΅. Άκουγα στον 902 φμ σχετική είδηση που έλεγε ότι ενώ τον Ιούνιο μίλαγαν για καταγγελία της συμφωνία σήμερα είπαν για αναστολή της.

   Διαγραφή
  10. Το είπα και χθες: σε ποια πρεσβεία του Ισραήλ να πάνε οι τσιρλίντερ του "διακεκριμένου με Νόμπελ ειρήνης" Αριέλ Σαρόν; Γιατί κανονίστηκε η συνάντηση με Τσίπρα μεσοκαλόκαιρο και κουβαλήθηκε ο Αλέξις απ' τις διακοπές, για να παίξουν τόμπολα; Γιατί απελευθερώθηκε σούμπιτο το συριζοαναρχοπλήρωμα που πήγε στη Γάζα αντί να φάει το ξύλο της αρκούδας; Έγινε καλή η IDF που πυροβολούσε τους Τούρκους στο ψαχνό;

   Αλλά με δεδομένο και γνωστό αυτό, το ερώτημα παραμένει, και για τις μαντικές ικανότητες του Ίσκρα, και για το timing του μπλόκου. Το οποίο "απαγόρευε" στον σφύριζα να πάει εκεί που έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο να πάει. Αλλά "επέτρεπε" στο ΚΚΕ. Επειδή είναι καθεστωτικό, ντε!

   Ε, κάπου εκεί ο Παφίλης τους έστειλε για μπυρίτσες και νάνι...γιατί τι ενδιαφέρον να έχει μια πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου όταν αντί να εκθέσεις το προδοτικό ΚΚΕ που "φεύγει" και αφήνει τον κόσμο "ανυπεράσπιστο" γίνεσαι εσύ ρόμπα;

   ΟΕΟ;

   Διαγραφή
  11. Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε κομματική ανακοίνωση για την σφαγή στη Γάζα; Ή τη βγάζει με λινκ στο ΣχΣ ακόμα;

   Διαγραφή
  12. Εμένα μου αρκεί ότι αυτή ήταν από τις λίγες εκδηλώσεις Πολυτεχνείου που δεν δόθηκε η ευκαιρία στα ΜΜΕ να αναλωθούν στο πώς τα συριζομπάχαλα έκαψαν το εσωτερικό του κτηρίου της Πατησίων, κόστισαν ένα σκασμό λεφτά κλπ. Πιθανότατα προβάλλω, αλλά νομίζω ο κόσμος έχει ανάγκη να δει ότι ένα σοσιαλιστικό κράτος θα σέβεται το χρήμα του λαού και δεν θα το γαμάει με καταστροφές.

   Διαγραφή
  13. Βέβαια, είναι και αυτό που δήλωσε ο Αλέξις στις 6 μέρες. Ότι παλιά οι Αμερικάνοι ήτανε ιμπεριαλιστές!!!

   Ναι, μα την Παναγία. Και δεν τους φαινότανε ρε παιδί μου, κάνανε και την αϊτινή επανάσταση νο 2 με την εκλογή Ομπάμια που λέει και ο Σλαβόδης...

   "Με τον αμερικανικό λαό, το θέμα ΗΤΑΝ [!!!!!] η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, που ήθελε την Ελλάδα ενταγμένη στη Δυτική σφαίρα επιρροής. Και με πολύ βίαιο τρόπο, μάλιστα, ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ και ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ αυτή τη πολιτική. Μη ξεχνάμε ότι ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ. Δεν είναι, όμως, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ οι ίδιες."

   Μετά το 1974, ΠΑΠΑΛΑ ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Βέεεεεβαια. Γιατί τότε, έρχεται η "ιδέα της Ευρώπης", καλά μου παιδάκια, και...κοιμηθείεεειτε, κοιμηθείειειτεεεε, νάνι νάνι, το μωρό μου...

   Διαγραφή
  14. Έχουν τελειώσει, Neophyte. Προ καιρού. Έπεσε πολύ επιδότηση στην αντιεξουσία, πολλές δουλειές σε καιρούς ανεργίας, δεν μπορεί ο άνθρωπος να αντέξει 9 μήνες επαναστάτης, κουράζεται...τόσοι γραφίστες, ποιητές, νετάκηδες, πού θα δουλέψουνε; Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοιχτό μυαλό, έχει ανεκτικότητα, δεν σε ενοχλεί για τις επαναστατικές ιδέες που βλέπεις στον ύπνο σου τη νύχτα, δεν σε μαλώνει αν πεις ρε παιδί μου και μια κουβέντα παραπάνω για καμιά Δούρου...

   Είναι μια χαρούμενη οικογένεια ευνουχισμένων μικροαστών.

   Διαγραφή
  15. Το ελπίζω ειλικρινά να έχουν τελειώσει! Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Είμαστε τίγκα στους ανέργους, οι περισσότεροι έχουμε σοβαρό προβλημα επιβίωσης εντος των επομένων μηνών (όσοι δεν αυτοκτονήσαμε ή υποταγηκαμε στη δουλεία/μετανάστευση στη Γερμανία λχ). Πρέπει να στήσουμε ξανά τη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχουμε χρόνο πια για χαζομάρες.

   Διαγραφή
  16. Από την άλλη, το διασκεδάζω που περιμένουνε και Γκούλαγκ. Όχι ρε φίλε, μόνο περιφρόνηση. Τι Γκούλαγκ; Θα μπω και στον κόπο να σε εξορίσω; Γιατί; Αντιπροσωπεύεις κάτι; Αν σου κόψω την πρόσβαση στο νετ εξαφανίστηκες. Δεν υπάρχεις.

   Παιδάκια.

   Διαγραφή
  17. "Δεν έχουμε χρόνο πια για χαζομάρες."

   Πρέπει να παραδεχτούμε ότι φάγαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ για χαζομάρες. Πολύ αστική κουλτούρα, πολύ τιβί, πολύ περιοδικό τριάντα χρόνια. Κι εγώ στην αρχή νόμιζα ότι θα ξέφτιζε όλο αυτό σε κανα χρόνο. Αλλά κρατάει το άτιμο, έχει διεισδύσει βαθιά. Πολύ δυσκολότερο από ό,τι νόμιζα στην αρχή.

   Διαγραφή
 8. 1.Αρκετά κατατοπιστική η ιστορία της περιόδου 1 Σεπτέμβρη ως 17 Νοέμβρη. Την αντέγραψα και αφού την εκτυπώσω θα την χρησιμοποιήσω όπως και τόσες άλλες εργασίες σου LR. Όπως καταλαβαίνεις σύντροφε Αντώνη η αντιγραφή ...πάει σύννεφο!
  2.Μπήκα στο http://t.co/CbDu991g και με έβγαλε στο ιστολόγιο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, που μαζί με του Γ.Σαρρή, το KKE4EVER, το ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, το FANTOM. το ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ, το RASKOLNIKOF, το PRAXIS και καμμιά δεκαριά ακόμη, όλα από τον χώρο "προοδευτικό, αριστερό και έως κομμουνιστικό", τα έχω φάτσα κάρτα στην μπάρα σελιδοδικτών της επιφάνειας εργασίας του λαπτοπ μου. Επειδή τον Αύγουστο και μέχρι μέσα Σεπτέμβρη δεν είχα και ούτε μπήκα, στο διαδίκτυο, φαίνεται πως έχασα κάποιες εξελίξεις..;
  3.Αυτό που έχω να πώ εγώ πάντως, είναι ότι δεν έχω δυνατότητα να διακριβώσω ποιός είναι χαφιές, ποιός είναι όντως κομμουνιστής, ποιός μέλος του ΚΚΕ και ποιός της ΕΥΠ.
  Έχω όμως μια στοιχειώδη κριτική ικανότητα ώστε να αντιλαμβάνομαι τίνος οι αναρτήσεις με βοηθούν είτε στην ενημέρωσή μου για θέματα που θα πρεπε να γνωρίζω και δεν, είτε (γιατί να ντραπώ να το πώ) στην προσωπική μου κατάρτηση από σκοπιά μαρξιστική-λενινιστική είτε τέλος, δτις συζητήσεις μου με φίλους, φίλους φίλων, συγγενείς και μαθητές μου. Έριξα μια ματιά στις περίπου 400 αναρτήσεις που έχω αντιγράψει και κρατώ στο αρχείο μου (τα δυο τελευταία χρόνια, γιατί πριν δεν ασχολιόμουν με το διαδίκτυο). Απολογισμός: το ένα τρίτο LR, το άλλο ένα τρίτο ΚΚΕ4ΕVER και απ τις υπόλοιπες, οι μισές είναι του PRAXIS και οι άλλες, όλων μαζί των υπόλοιπων με περισσότερες εκείνες του Γ.Σαρρή.
  Του ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ... δυο...
  Και αναρωτιέμαι ...γιατί τον έχω στην μπάρα των σελιδοδικτών; σε τί τελικά μου φάνηκε χρήσιμος;...

  Συγνώμη που σας ζάλισα αλλά νομίζω πως το κριτήριο αυτό (σε τί τελικά μου χρησιμεύει για τον ιδεολογικοπολιτικό μου αγώνα εκείνο ή το άλλο ιστολόγιο) ίσως να βγάλει αρκετούς από τη δύσκολη θέση του ντετέκτιβ ή εισαγγελέα που κάποιοι προφανώς θέλουν να μας χώσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που μού είπε σύντροφος όταν του έθεσα το θέμα μού αρκεί...ο κόσμος που διαβάζει έχει κριτήριο και δεν χρειάζεται να ασχοληθώ περαιτέρω.

   Πάντως αν βάλεις το όνομα του κυρίου στο search εδώ θα βρεις την προϊστορία. Και υπάρχουν πάντα οι Trash, Poe, και οι σύντροφοι του Red Fly Planet αν σού μείνουν απορίες...

   Διαγραφή
  2. Πάντως αν βάλεις το όνομα του κυρίου στο search εδώ θα βρεις την προϊστορία.

   Αντώνη πού να βάλω το όνομα; και όταν λες όνομα εννοείς TASOS MANIFESTO;

   Διαγραφή
  3. Μην το παιδεύουμε: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_14.html (σχόλια)

   Αν θες να δεις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και άλλες ομορφιές χρυσαυγιτικού στυλ, προτίμησαν να μην δουν το φως του ιστολογίου αλλά για τους περίεργους υπάρχει το email. Στέλνεις και βλέπεις.

   Διαγραφή
  4. Για στείλε και σε μένα mail, αν και νομίζω ότι πρέπει να τα δημοσιεύσεις για να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε.

   Πρέπει να σε τσάτισε πολύ η αναρχικιά κυρία χθες στο twitter.

   Τελικά κατάλαβα γιατί σου μιλούσε λες και της σκότωσες τη μάνα...

   Διαγραφή
  5. Ο διάλογος χθες το πρωϊ:

   Αυτόματο tweet για ποστ του μπλογκ (αναδημοσίευση από Ρίζο):
   Lenin Reloaded ‏@LeninReloaded
   Η αντιδικτατορική πάλη, το Πολυτεχνείο, και ο ρόλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ http://bit.ly/107Gelb

   je reviens ‏@Aph_Kay
   @LeninReloaded ναι πες μας πες μας ποσο συνεβαλε το κκε στην εξεγερση του πολυτεχνειου

   Antonis B ‏@Obscureobjet
   @Aph_Kay @LeninReloaded Βεβαίως, κανένα πρόβλημα.Στην 13 μελη Συντονιστική της κατάληψης του Πολυτεχνείου, τα 8-9 μέλη πρόσκειντο στην αντι-ΕΦΕΕ, όπου συμμετείχε η ΚΝΕ. Ανάμεσα στους βασανισθέντες μετά την εξέγερση ήταν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ, της ΚΕ του ΚΚΕ ως σήμερα· ο Κώστας Κάππος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής του ΚΚΕ στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές

   je reviens ‏@Aph_Kay
   @Obscureobjet @LeninReloaded γουφ

   Antonis B ‏@Obscureobjet
   που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Νοέμβρη του 1974 και έμεινε στο ΚΚΕ ως το 1990. Ο Θ. Τζιαντζής, που έφυγε από το ΚΚΕ το 2009 ήταν επίσης ανάμεσα στους βασανισθέντες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Άλλη ερώτηση;

   je reviens ‏@Aph_Kay
   @Obscureobjet @LeninReloaded ξεχασες να πεις για το συριζα

   Antonis B ‏@Obscureobjet
   @Aph_Kay @LeninReloaded Στο ακροδεξιό σάιτ Ελλήνων Παλλιγγενεσία μπορείς να συμβουλευτείς και μια πιο εκτεταμένη λίστα για την πολιτική ταυτότητα των "μπουμπουκιών επαναστατών" όπως τους λέει. Καλό διάβασμα! http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/2012/11/blog-post_2281.html …

   Antonis B ‏@Obscureobjet
   @Aph_Kay @LeninReloaded Υπάρχει κάποιος λόγος που με ειρωνεύεσαι; Προβληματίζεσαι για κάτι; Μήπως σε στενοχώρησε η πορεία χθες;

   je reviens ‏@Aph_Kay
   @Obscureobjet @LeninReloaded ουστ μωρη σταλινικια πρωι πρωι προδοτες του κινηματος που θα μου κανεις και μαθηματα ιστοριας

   Antonis B ‏@Obscureobjet
   @Aph_Kay @LeninReloaded Είπανε άλλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες. Τα γνωστά φυσικά. Άφαντος και κοπανιζόλ. Αναρχικοί νομίζω τα είπανε. Άλλο;

   Antonis B ‏@Obscureobjet
   @Aph_Kay @LeninReloaded Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Τίποτε άλλο. Ουστ τώρα.

   je reviens ‏@Aph_Kay
   @Obscureobjet @LeninReloaded τελευταιοι τσαουσκου της ευρωπης με τις πετρες θα σας παρουν οι εργατες

   Διαγραφή
  6. για τις "απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και άλλες ομορφιές χρυσαυγιτικού στυλ" λέω

   Διαγραφή
  7. Μην ανησυχείς, κατάλαβα. You have mail...

   Διαγραφή
  8. Μάλιστα.
   Και μόνο απο τη "γλώσσα" που χρησιμοποιεί καταλαβαίνεις πολλά πράγματα για το τι δεν είναι.

   Διαγραφή
 9. Να σημειώσω ότι-μιας κ περί δημοσιογραφικής προβοκάτσιας ο λόγος-η Μ. Μάνη σε ανάρτησή της σήμερα στο capital.gr έγραψε για το ενδεχόμενο αναλογικότερου εκλογικού νόμου: "Εάν, πάντως, ανοίξει η συζήτηση για “σχεδόν” απλή αναλογική, η Κουμουνδούρου δεν προτίθεται να εναντιωθεί, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα της Αριστεράς. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και το ΚΚΕ, αφενός για τον ίδιο λόγο και αφετέρου… για να ελαχιστοποιήσει τα περιθώρια αυτοδυναμίας του μεγάλου αντιπάλου του, του ΣΥΡΙΖΑ."

  konev

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, τώρα που η πρόταση συγκυβέρνησης αφορά τις "πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις" και όχι "την αριστερά", τώρα σαμποτάρουμε την αυτοδυναμία...και άρα, κάνουμε πλάτες στον Σαμαρά, όπως παλιότερα στον Καραμανλή, κλπ κλπ.

   Τόσος Λαλιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε χαμένος. Βρωμοκοπάει ΠΑΣΟΚ από 1986 και μετά το κώμμα.

   Διαγραφή
 10. Καλημέρα σύντροφε, τα σέβη μου για το πολύ κοπιαστικό πόνημα.
  Και βέβαια σοφόν το σαφές και θα προσθέσω ιδιοφυές το προφανές που ταξινομείται με ακρίβεια και τετράγωνη λογική.
  Μια παρατήρηση λοιπόν:
  Οι προσεκτικά μελετημένες κινήσεις των κομμουνιστών και η αποφασιστικότητα του ΠΑΜΕ τους τελευταίους 2,5 μήνες ανέδειξαν μια δυνατότητα/πιθανότητα που φάνταζε αδιανόητη κατά τη ζοφερή περίοδο του καλοκαιριού: Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στις 17 Ιουνίου η επικείμενη εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ (με δεδομένο ότι το χαρτί των εκλογών είναι όπλο στην τρέχουσα συγκυρία για την αστική τάξη, τόσο ως λυτρωτική προσμονή για τις εξαθλιούμενες μάζες όσο και ως συμβάν) είναι πιθανό αυτή τη φορά να κόψει από όλους τους άλλους εκτός από το ΚΚΕ. Η σημασία της ευόδωσης μιας τέτοιας προοπτικής είναι καίριας σημασίας όχι μόνο για μας αλλά και για τους σοσιαλδημοκράτες. Εξ'ου και η προκλητική εμφάνιση του "μετώπου των 1000" που επαναφέρει την αξίωση συνευθύνης του ΚΚΕ στην κυβερνητική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
  Οι πιθανότητες είναι 2:
  -Αν οι συριζαίοι και τα μαντρόσκυλά τους κατορθώσουν να επιβάλλουν σιωπητήριο στο εργατικό κίνημα αξιοποιώντας το αμέσως επόμενο προεόρτιο και μεθεόρτιο διάστημα, τότε θα έχουν καλές πιθανότητες να επαναφέρουν το πολιτικό κλίμα στα επίπεδα του περασμένου Ιουνίου.
  -Αν δεν γίνει κατορθωτό αυτό, δεν αποκλείεται όσο παράταιρο κι αν φαίνεται αυτή τη στιγμή να επαναφέρουν γραμμή εκλογικής ήττας. Συμμαχία μόνο με το ΚΚΕ ή κυβέρνηση φασιστικής δεξιάς, δηλαδή κυβέρνηση Αριστεράς με το ΚΚΕ αφανισμένο, σύμφωνα με το σενάριο που έχεις ήδη περιγράψει πρόσφατα σε όλες τις πιθανές προκείμενες και συνέπειές του.

  Το βέβαιο είναι πως για να εξακολουθήσει το κόμμα να διατηρεί την πολιτική πρωτοβουλία των κινήσεων θα απαιτηθούν απίστευτες θυσίες από όλους μας για να παραμένει το εργατικό κίνημα δεσπόζον και με ζωντανές τις αξιώσεις του περιπόθητου συγχρονισμού του.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Μέτωπο των 1000": Η εντύπωση που σχημάτισα από Ίσκρα, όπου δημοσιεύονται τρομερά αστείες αντεκδικήσεις είναι ότι εκφυλίστηκε εν τη γεννέσει σε ανέκδοτο.

   Γραμμή εκλογικής ήττας: Οι δηλώσεις Τσίπρα στις 6 μέρες, αντίθετα, μιλούν για συνεργασία με "πατριωτικές, προοδευτικές" δυνάμεις και προφητεύουν σκοτεινά "νέα" κόμματα με τα οποία ο σφύριζα έχει διαφωνίες αλλά θα συμφωνεί στον αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Τώρα, αν έχει στο μυαλό του τον Λαπαβίτσα και τους άλλους των 1000, θα σε γελάσω. Η σούμα είναι ότι δεν ελέγχουν και αυτοί τα πράγματα. Αν τα ήλεγχαν θα συνέχιζαν να το παίζουν καλοσυνάτοι σύντροφοι όπως πριν τον Μάη, αλλά δεν το παίζουν καθόλου καλοσυνάτοι σύντροφοι. Είναι αγχωμένοι γιατί όσο να χει, ισχύει αυτό που είπες και είπε κι άλλος σύντροφος χτες. Ιδιαίτερα μετά από όσα είδαν τα ματάκια μας μετά τον Ιούνη, πού να το κουνήσεις αυτό το 5-6% που εμφανίζουν προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις για το ΚΚΕ;

   Διαγραφή