Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κόρινθος

Στις 23 Αυγούστου του 2012, και στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", μετανάστες που κρίθηκαν ως "παράνομοι" μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο του έκτου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου, εν μέσω "διαμαρτυριών" των τοπικών αρχών, που τους έκοψαν την παροχή νερού και αρνήθηκαν να συνεχίσουν να συλλέγουν σκουπίδια από τον χώρο, και οργίλων διαμαρτυριών της Χρυσής Αυγής και συνασπισμένων "αγανακτισμένων πολιτών", που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τα ανθρώπινα "σκουπίδια" στην πόλη τους.

Σήμερα, και στο 902.gr, αναφέρθηκε πως οι έγκλειστοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Κορίνθου αποπειράθηκαν εξέγερση, η οποία καταστάληκε από τα ΜΑΤ.

Είναι ενδεικτικό της σήψης του καπιταλιστικού κόσμου ότι ο άνθρωπος θεωρείται πια ρητά και έμπρακτα λιγότερο ελεύθερος από ό,τι τα άψυχα εμπορεύματα.

Είναι ενδεικτικό της σήψης της ελληνικής κοινωνίας που ασπάστηκε τούτο το απάνθρωπο και κτηνώδες οικονομικό σύστημα ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με το τι συμβαίνει στο κολαστήριο της Κορίνθου εδώ και τρεις μήνες -- ούτε καν σήμερα, που η κραυγή "sum, ergo insurgo" κατάφερε να φτάσει ως τα αυτιά μας.

Είναι ενδεικτικό της απίστευτης κατάντιας της ελληνικής "δημοσιογραφίας" ότι τρεις μήνες τώρα κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει ένα ερευνητικό ρεπορτάζ για το ελληνικό Γκουαντανάμο, προτιμώντας να ασχολείται με τα cd της "λίστας Λανγκάρντ", τις τιτάνιες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, και την ηθική δυσπεψία του Φώτη Κουβέλη.

Καθώς η ελληνική κοινή γνώμη στρέφεται και προς την σφαγή στη Γάζα, θα ήταν άκρως υποκριτικό να αφήσουμε το θέμα τούτο να γλυστρίσει ξανά στην συνένοχη σιωπή. Έχουμε τους δικούς μας Παλαιστίνιους, έχουμε τους δικούς μας Εβραίους, όπως έχουμε και τους δικούς μας Ναζί.

Λευτεριά τώρα στους έγκλειστους του στρατόπεδου συγκέντρωσης της Κορίνθου. Κάτω ο κρατικός φασισμός του κεφαλαίου, είτε φορά γραβάτες, είτε κουβαλάει δοκάρια και σουγιάδες. Κάτω η σήπουσα υποκρισία της ΕΕ. Θάνατος στον καπιταλισμό, ζωή και αξιοπρέπεια στης γης τους κολασμένους!

8 σχόλια:

 1. όταν λέμε όμως ότι κανείς δεν έχει κάνει ρεπορτάζ πέραν των πρώτων ημερών, εννοούμε κανείς. Και το χθεσινό περιστατικό η αστυνομία το έδωσε και όλοι αναδημοσιεύουν το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πράγματι, δεν είδα πουθενά λέξη μέχρι την χθεσινή είδηση της εξέγερσης. Ξεχάσαμε πως υπάρχουν. Και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποιες περαιτέρω πληροφορίες από τον σημερινό Ριζοσπάστη:

   "Καταγγελίες κάνουν λόγο, ότι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν γίνεται καμία ενημέρωση των κρατουμένων σχετικά με τη νομική τους κατάσταση και τα δικαιώματά τους, καθώς δεν υπάρχουν σε αυτό διερμηνείς ή ανακοινώσεις σε διάφορες γλώσσες, ενώ παρατηρούνται δυσχέρειες ως προς την υποβολή αιτημάτων ασύλου."
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7150509&publDate=20/11/2012

   Διαγραφή
  2. Φίλοι κρατουμένων επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες αυτές. Συγχρόνως όμως κυκλοφορούν φήμες ότι αν οι κρατούμενοι πληρώσουν μπορεί και να πάρουν την κόκκινη κάρτα, το οποίο δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως κάποιοι βρήκαν τρόπο να βγάλουν χρήματα .Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι τσακισμένοι από την κατάσταση που το μόνο που θέλουν είναι να παραιτηθούν από την αίτηση ασύλου και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και ούτε αυτό είναι σε θέση να κάνουν εκεί μέσα. Λ.Φ.

   Διαγραφή
 3. Εδώ καταγγέλλονται και πολύ χειρότερα: http://syndicalaizer.wordpress.com/2012/11/19/19112012-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-4-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83/

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η μισαλλοδοξία του ελληνικού λαού έρχεται κατευθείαν από την προνεωτερική του σάρκα και όχι από την ψευδοκαπιταλιστική του πέτσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή