Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Για την δολοφονική επίθεση φασιστοειδών στην Καλλιθέα

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την δολοφονική άνανδρη επίθεση οργανωμένης ομάδας τραμπούκων με τα διακριτικά και τον τρόπο δράσης της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια και λήστεψαν μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, στέλνοντας έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Η ναζιστική δράση και τρομοκρατία της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να αντιμετωπίσει, να κόψει τη φόρα και στις φασιστικές ομάδες και στους μηχανισμούς του συστήματος που τις στηρίζουν.

19 σχόλια:

 1. «πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζόμενων...»
  Καλό το ευχολόγιό σου αλλά με ευχές δεν βάφονται αβγά. Ιδίως χρυσά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς, εσείς οι αγανακτισμένοι σοσιαλδημοκράτες τής 3ης Σεπ. είστε ειδικοί στη βαφή χρυσών αυγών. Τώρα μάλιστα μας τα σερβίρετε και με κορδέλα ΕΚΜ.

   Διαγραφή
  2. Κατ` αρχάς δεν είναι ευχολόγιο: Όποτε έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχουν φάει τα μούτρα τους.

   Πέραν αυτού, εσύ τι προτείνεις;

   Οι μέθοδοι των αναρχικών (σπασίματα γραφείων, τσαμπουκάδες) είδαμε πόσο αποτελεσματικές ήταν!
   Περισσότερο διαφήμιση τους έκαναν παρά κακό (άσχετα από προθέσεις).

   Η Χρυσή Αυγή είναι ο βόθρος της σημερινής ελληνικής κοινωνίας!
   Και τον αντιπροσωπεύει σε πολιτικό επίπεδο.

   To ζήτημα είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα έχουν τόσο οξυμένη την αίσθηση της όσφρησης, ώστε να είναι αδύνατον να δέχονται ζουν ή να στέκονται πλάι σε βόθρους...


   Μάνος

   Διαγραφή
  3. Σωστή η τοποθέτησή σου antrikos (κι ελπίζω όχι παπανδρέου).

   Στο σωματείο του χώρου που εργάζεσαι, τί έχετε συζητήσει, πει, κάνει για το θέμα;

   Δείχνεις γνώστης, για βοήθα να ξεπεράσουμε τα ευχολόγια.

   Διαγραφή
  4. Ο φίλος κατά το βιογραφικό του ακολούθησε την πορεία από ΚΚΕ προς αγανακτισμένους. Προσωπικά, σηκώνω τα χέρια ψηλά, καλή τύχη.

   Διαγραφή
  5. Άρα η ειρωνική εκτίμησή μου πήγε στο βρόντο.

   Δε μιλάμε για μισθωτή εργασία και μαζικό κίνημα, αλλά για κατατρεγμένο ταλαίπωρο ελευθεροεπαγγελματία, όπου η προλεταριοποίησή του είναι ante portas. Μην πω και η λουμπενοποίησή του, εάν συνεχίσουν να αυξάνουν τα μεγαρόσημα, παράβολα, η απελευθέρωση του επαγγέλματος και οι αποχές των δικαστών.

   Παραταύτα όμως, είναι εν δυνάμει σύμμαχη τάξη. Έτσι δε λέει η θεωρία και η πράξη;

   Σύντροφε-σύμμαχε, δώσε προτάσεις στο ταλαίπωρο προλεταριάτο.

   Πώς κτυπάμε το φασισμό δίχως αγιαστούρες;

   Διαγραφή
  6. Τι ήθέλε τελικά να μας πει ο ποιητής με την αινιγματική πρατήρησή του;

   Πάρε subutai red προτάσεις....

   Αντιγρέφω από το blog του:

   "Γι’ αυτό και στην πράξη ο αντιμπεριαλιστικός αγώνας, ενώ φαίνεται πως μπορεί να κινείται μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, παρόλο που φαίνεται πως μπορεί να διασώσει τον καπιταλισμό, και αυτό προβάλλεται ως επιχείρημα από τους ηττοπαθείς (εννοεί το ΚΚΕ), στην πραγματικότητα επιχείρημα της ανεπάρκειάς τους, στην ουσία ο αγώνας αυτός στηριζόμενος στο πατριωτικό συναίσθημα του λαού οδηγεί αναγκαίως στην ανατροπή του καπιταλισμού. Αντίθετα οι ηττοπαθείς απόψεις απορρίπτονας τον αντιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό (και φυσικά ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ) αγώνα προκρίνοντας δήθεν τον αντικαπιταλιστικό, αποτυγχάνουν να συσπειρώσουν τον κόσμο της εργασίας και έτσι, εκούσες άκουσες, γίνονται τα καλύτερα στηρίγματα του καπιταλισμού και το αριστερό του άλλοθι.

   Είναι χρέος των πολιτικών ηγεσιών της Αριστεράς να ξεπεράσουν την ηττοπάθειά τους, να διαπιστώσουν, επιτέλους, ότι η Χώρα βρίσκεται σε κατάσταση όχι μόνο πραγματικής αλλά και νομικής απώλειας της εθνικής ανεξαρτησίας (Μνημόνιο1 - Ν. 3845/10 – άθρ. 14 §5 Δανειακής Σύμβασης) και να άρουν την εκτεταμένη ηττοπάθεια του λαού που αυτή είναι δικαιολογημένη σε αντίθεση με αυτή των πολιτικών ηγεσιών μας που είναι αδικαιολόγητη, να δώσουν ελπίδα στο λαό ηγούμενες του αγώνα αποτίναξης των ιμπεριαλιστικών δεσμών εξάρτησης την οποία θ’ ακολουθήσει εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση όλων των προσδεμένων με τον ιμπεριαλισμό επιχειρήσεων, ως αρχή για το πέρασμα σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο."   Καζάκης και τα μυαλά στο μπλέντερ...!


   Μάνος

   Διαγραφή
 2. Καλησπέρα! Μακρυά από μένα να κάνω υποδείξεις αλλά επιτρέψτε μου να καταθέσω μία γνώμη.
  Διάφοροι χώροι κάνουν ό,τι μπορούν ή προτείνουν ό,τι νομίζουν διάφορα σχετικά με τους χιτλερικούς. ΟΚ.
  Αν όμως ας πούμε το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ έκανε, ας υποθέσουμε, μία πορεία σε κάθε γειτονιά αιχμής αναφορικά με τη δραστηριότητα των θρασύδειλων ναζήδων, νομίζω και διορθώστε με:

  1. ότι αριθμητικά αλλά και ποιοτικά η παρουσία του θα ήταν καταλυτική.

  2. ότι με τα γνωστά και δοκιμασμένα μέτρα περιφρούρησης δεν θα έτρεχε κάστανο από πουθενά. Με τίποτα, είναι σαφές.

  3. ότι τα συνθήματα και το πολιτικό προφίλ του χώρου θα καθιστούσε σαφέστατο ότι ναζήδες, πολιτική των τάχα δημοκρατικών κομμάτων και στάση των κάθε είδους κρατικών μηχανισμών συνιστούν αδιάσπαστη συνάφεια.

  4. ότι οι χιτλερόκοτες ούτε καν στα γραφεία τους θα εμφανίζονταν διότι η αντιπαραβολή, έστω και απλά ως εικόνες, με μιά τέτοια πορεία θα ήταν απολύτως συντριπτική.

  5. ότι, ως εκ των άνω, η κατίσχυση μιάς τέτοιας πολιτικής παρουσίας θα ακύρωνε κάθε ζήτημα βίας κλπ, διότι απλά ποιά βία και τρίχες; Δε χρειάζεται καμία βία. Ποιός θα την έβγαινε εν προκειμένω στην πορεία; Οι μπάτσοι; Οι χιτλεροπορδές; Μπουχαχα!

  6. ότι η πολυδιάστατη σήμανση, ταξική, πολιτική, ιδεολογική θα έδινε άλλον αέρα σε όποιο ταξικό στοιχείο ψάχνεται σχετικά με τα ευρύτερα διακυβεύματα του θέματος χρυσόσκατα.

  7. ότι όλα αυτά θα ήταν θαυμάσια πραγματοποίησιμα με μόνο τοπική κινητοποίηση. Π.χ. Νίκαια κλπ. Καλλιθέα, Πατήσια ή και συνολικότερα κέντρο, π.χ. Ομόνοια και τα γύρω, ομοίως Σαλόνικα.

  Και μόνο η προπαγάνδιση μιάς τέτοιας πορείας με τα γνωστά μέσα, αυτοκίνητα - ντουντούκες, αφίσες, ανακοινώσεις θα τους τελείωνε. Ποιός πόλεμος συμμοριών που λένε τα μπουρδελοκάναλα και ο ρεβιζιονισμός; Χαχα! Συμμορία είναι οι νταβατζήδες παρακρατικοί πρεζέμποροι της ΧΑ και απέναντι στέκεται το ταξικό κίνημα. Εντάξει, δε γίνεται να εξασφαλίσεις ότι οι βόθροι δε θα μαχαιρώσουν κάναν ξεμοναχιασμένο μετανάστη τη νύχτα. ΟΚ, ας αρχίσει να δειχνει φύλο το Κόμμα στο δρόμο γιά να ξέρουν όλοι ότι ο δρόμος ανήκει στους εργάτες που τον έφτιασαν, σε αυτούς που κοινωνικοποιούνται εκεί ενάντια στη συνθήκη της οικονομικής εκμετάλλευσης και της πολιτικής υποδούλωσής τους και θα βλέπαμε.

  Ήρεμα, στιβαρά, μαζικά, κλασσικά.

  Γνώμη μου και αν κάτι εκτιμώ λάθος, αυτονόητα ευπρόσδεκτη κάθε παρατήρηση.

  Εγκάρδια προς όλους/όλες.

  (άσχετο σχετικό, η ΑΑ, δηλ. η Antifaschistische Aktion, που έχει γίνει σημαία βασικά αναρχικών και εν Ελλάδι ήταν βέβαια σχήμα του KPD στη Βαΐμάρη, υπό την καθοδήγηση του Μ-Apparat)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί Rotfront δεν απευθύνεσαι στο κανονικό κομμουνιστικό κόμμα ? :

   «Η Ιστορία, η παράδοση και η κληρονομιά του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος όχι μόνο δεν ανήκει στο σημερινό ΚΚΕ, αλλά, και κυρίως, η ηγεσία του είναι η συνέχεια των πιο αρνητικών, σεχταριστικών και διασπαστικών στιγμών και συμπεριφορών αυτής της παράδοσης. Με αυτή την έννοια, η θέση όλων όσοι αναφέρονται στα ιδεώδη του σ ο σ ι α λ ι σ μ ο ύ και του κ ο μ μ ο υ ν ι σ μ ο ύ είναι στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στον νέο αυτόν αριστερό, ριζοσπαστικό φορέα. Αυτός ο φορέας είναι, θα είναι το νέο και δυναμικό επαναστατικό και δημοκρατικό πρόσωπο της Αριστεράς που θα ανταποκρίνεται και θα αντιστοιχεί στις ανάγκες του αγώνα για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι σύντροφοι του ΚΚΕ και μακάρι και η ηγεσία τους τόσο το καλύτερο.»

   Θες και πιο juicy λεπτομέρειες? Πάρτες:

   «Είναι εκείνη του 1991, όταν η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε να αποχωρήσει και να διασπάσει τον τότε Συνασπισμό και το μισό περίπου κόμμα διαφώνησε και παρέμεινε σε αυτόν. Και εκείνη η κρίση του ΚΚΕ ήταν δραματική, η αντισεχταριστική του πτέρυγα με επικεφαλής τον σ. Γ. Δραγασάκη έχασε τη Γραμματεία του ΚΚΕ για 3-4 ψήφους. Η παραμονή των συντρόφων της αντισεχταριστικής πτέρυγας στον Συνασπισμό και σε συνέχεια, μαζί πλέον με όλους τους κομμουνιστές που ήταν στον Συνασπισμό, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΝ και σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα, αρκετοί σύντροφοι που ψήφισαν την Παπαρήγα και όχι τον σ. Δραγασάκη διαφώνησαν με την ανανεωτική πολιτική του ΚΚΕ, σχημάτισαν την ΚΕΔΑ και προσχώρησαν ως ιδρυτική συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ.»
   http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=732592

   Οπότε στο σύντροφο Δραγασάκη πρέπει να απευθύνεσαι, που είναι και 27% !!! Θα τις λιώσετε τις χιτλεροκότες πραγματικά στιβαρά, μαζικά και κλασσικά, όπως λες κι επιθυμείς κι εσύ.

   Τι διάολο κατήχηση σας κάνει το indy, αλλήθωρος είσαι?

   Ελπίζω να μην σε στεναχώρεσα, δεν ήταν στις προθέσεις μου.

   Διαγραφή
  2. Αυτή είναι η απάντησή μου στις ερωτήσεις του Rotfront: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post.html

   Διαγραφή
 3. Καλημέρα και από εδώ! Πολύ κρίσιμες και εξ ίσου χρήσιμες οι παρατηρήσεις στο νέο θέμα που ανοίχτηκε και ευχαριστώ γιά την ειδική επισήμανση σε αυτή τη θέση.
  Επιχείρησα ως όφειλα από την πλευρά μου να αποκαταστήσω τη συνάφεια με τα του παρόντος θέματος. Ευχαριστώ και πάλι και συνεχίζουμε!

  ΥΓ Επειδή δεν με αφορά η παιδική χαρά του ίντερνετ, αναφορικά με το συνομιλητή EG είναι πέραν του προφανούς ότι δεν υφίσταται οιαδήποτε λογική ή πολιτική σύνδεση με τα λεγόμενά μου. Άλλα αντ' άλλα των αλλών. Με αφήνει παγερά αδιάφορο ως πολιτικά ιδιαίτερα εχθρικό τόσο η προιστορία όσο και η παρούσα ιστορία του κυρίου Δραγασάκη και tuti quanti.
  Τι δουλειά έχει με το εδώ θέμα στο μυαλό του συνομιλητή μου είναι επίσης αδιάφορο να διερευνήσω.
  Όσο γιά το άθλια υποβολιμαίο σχόλιο "Τι διάολο κατήχηση σας κάνει το indy, αλλήθωρος είσαι?", επίσης και εξ ίσου δεν με αφορά ούτε ειδικά ούτε γενικά (dito σχ. Δραγασάκης)και ούτε υπάρχει καμία απολύτως δυνατή σύνδεση με τα λεγόμενά μου.
  Επειδή δε διάφοροι μπορεί να έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παίζουν σαχλαμαρίζοντας στο ίντερνετ, όπως αποτελεί δικαίωμά τους, εγώ όμως όχι, δεν προτίθεμαι να συνδιαλλαγώ με βραχυκλωμένα μυαλά πόσο μάλλον με βραχυκυκλωμένους ψυχισμούς. Guarda e passa...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από που πετάχτηκες εσύ τώρα?

   Διαγραφή
  2. Γιατί άλλαξες νικνέιμ Rotfront?

   Διαγραφή
  3. Είναι διχασμένη προσωπικότητα μάλλον.

   Διαγραφή
  4. Έξω φρενών έγινε o R μόλις του είπα να πάει για αντιφασιστικό μέτωπο στο σ. Δραγασάκη με το 27%.
   Λογικό το βρίσκω.

   Διαγραφή
  5. Αυτά τα περί μετώπων ελπίζω ότι απαντήθηκαν μέσω των αναρτήσεων περί δεδομένων για ΣΥΡΙΖΑ (στασιμότητα) και Χ.Α (συνεχιζόμενη ραγδαία άνοδος). Είναι εκτός τόπου και χρόνου και νομίζω ότι το ξέρουν όσοι τα διαδίδουν, αφού τα στοιχεία δεν τα διαβάζω μόνο εγώ, ούτε, φευ, είμαι εγώ ο έξυπνος και οι του ΣΥΡΙΖΑ οι χαζοί. Απλώς λένε ψέμματα και συσκοτίζουν το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα.

   Διαγραφή
 4. Χίλια συγγνώμη, πατήθηκε από βιασύνη μόνο το R όταν έβαζα το όνομα. Ισχύει βέβαια Rotfront, όπως άλλωστε καθιστούν προφανές και τα γραφόμενα!

  ΥΓ. Επειδή ο συνομιλητής EG προφανώς αρέσκεται σε ιντερνετικά σκέρτσα, μπορεί να συνεχίσει μόνος του να αυτοπροβοκάρεται. Σε κάθε περίπτωση πουθενά δεν είπα τίποτα περί μετώπου ή μετώπων. Ούτε πουθενά είπα ούτε και πουθενά καν υπενόησα.
  Αν η επίκληση Rotfront τον βραχυκυκλώνει έτι περαιτέρω, δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Λίγη γνώση ιστορίας θα δίδασκε ότι το εν λόγω αποτελούσε το χαιρετισμό των αγωνιστών του KPD στη Βαιμάρη, ο οποίος βεβαίως αντιστοιχούσε σε πολιτική πρωτοβουλία του Κόμματος. Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να συζητηθούν αυτά τα, όχι μόνον ιστορικά, κρίσιμα ζητήματα. Το βλέπω δύσκολο αν κάποιος αντιμετωπίζει άλλου είδους προβλήματα γιά τα οποία, όποια κι αν είναι, έχει σε κάθε περίπτωση την ανθρώπινη, όχι όμως και την πολιτική, κατανόησή μου.

  Γιά όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά ή καταλαβαίνει, παραμένω Bildungsbürger der DDR, όχι πλέον δυστυχώς τυπικά, σε κάθε περίπτωση όμως επί της ουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Rotfront, η EG είναι συνομιλήτρια και όχι συνομιλητής. Προσπάθησα να τοποθετηθώ με γόνιμο τρόπο στις παρατηρήσεις σου, και καλό είναι να κάνεις το ίδιο, αφήνοντας τις προσωπικές αντεγκλήσεις και εστιάζοντας στα επιχειρήματα, με τα οποία από ό,τι κατάλαβα συμφωνείς.

   Διαγραφή
 5. Ήδη, όπως θα είδες, κατέθεσα κάτι αμέσως μόλις δημοσιεύθηκαν οι παρατηρήσεις σου. Ας πρσοθέσω ότι είναι αναμφίβολα ορθές, κατά την άποψή μου, και οι εκ των υστέρων προσθήκες. Αν και είμαστε πολύ μακρυά ακόμη, καλό είναι να τίθεται το ζήτημα της προοπτικής όπως και να τίθεται αυτό το ζήτημα του ναζισμού στην προοπτική της συνολικής ανατροπής και του σχεδίου.
  Θα επανέλθω πολύ σύντομα στο θέμα που άνοιξες, γιατί εκτός των άλλων είναι σωστό και σοβαρό το θέμα της κουλτούρας (πολύ σωστό το περί απίστευτων μπάζων!)

  ΥΓ. ¨Οπως είδες, δεν έχω καμία όρεξη γιά αντεγκλήσεις, αλλά οι απολύτως αυθαίρετες προβολές με εμφανή μάλιστα επιθετική-προκλητική διάθεση παρεισφρύουν αποδιαρθρωτικά σε μία ανταλλαγή απόψεων και καλό είναι να λείπουν. Τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή