Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ναυτιλιακοί και Τουριστικοί Υπάλληλοι: Ξανά μαζί ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΠ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ξανα μαζί ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΑΠ 

Σε κοινό ψηφοδέλτιο «κατεβαίνουν» ξανά στις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) οι παρατάξεις «Αυτόνομη Παρέμβαση» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά ότι τις ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα τις χωρίζουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καλεί σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της, καλεί «κάθε εργαζόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να απεγκλωβιστεί από τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για χρόνια ολόκληρα οδηγεί συνδικάτα, εργαζόμενους σε υποχωρήσεις, σε συμβιβασμό, σε ήττα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του «απολογισμού» της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης και του προέδρου επικεφαλής της από την ΑΠ, ήταν η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την εργοδοτική Ενωση ΔΝΕ. Επιβάλλει μείωση των αποδοχών έως και 175 ευρώ για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία μέχρι τέσσερα χρόνια και για εργαζόμενους με προϋπηρεσία πάνω από 4 χρόνια απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση και παγώνουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009, καθώς οι αυξήσεις το 2010 και 2011 ήταν μηδενικές.

Οι εκλογές ξεκινούν αύριο Τετάρτη 21 Νοέμβρη με τις κάλπες να βρίσκονται μέχρι την Πέμπτη 22 του μήνα στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία του σωματείου (Βενιζέλου 4).

3 σχόλια:

 1. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι.
  Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψιν σου αυτή την καταγγελία:

  http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8686.html

  και αν έχεις περισσότερες πληροφορίες.

  Θάνος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείς να δώσεις λινκ και για την ανακοίνωση του παμε που προκάλεσε αυτή την αντίδραση; Οι αρχικές κατηγορίες του παμε είναι βαρύτατες. Κρατάμε τα γεγονότα όπως καταγγέλονται και περιμένουμε ανταπάντηση.

   Και κάποιες παρατηρήσεις: Η λέξη σταλινισμός και τα παράγωγά της αναφέρονται καμιά πενηνταριά φορές, ενώ γίνεται μάθημα και για τις ηρωικές στιγμές του τροτσκισμού, μιλάμε για επίπεδο εεκ και κάτω. Οι τρεις άλλες καταγγελίες είναι επίσης ενδεικτικές, η πρώτη αφορά το εκθ, η δεύτερη την γνωστή περίπτωση ναρ-spider (ή speeder για τους ψαγμένους) και η τρίτη την ομιλία ενός μέλους της κνε στην σάμο. Τέλος έχουμε και τα γνωστά κρωξίματα περί περιφρούρησης του κοινοβουλίου, κάποιοι φαίνεται εξακολουθούν να είναι περήφανοι που προσπάθησαν να κάψουν εργάτες παρέα με τους κασιδιάρηδες.

   Και μια απορία: Δεν πολυπαρακολουθώ τις ανακοινώσεις που βγάζουν όλες αυτές οι οργανώσεις, αν και πολλές τις μαθαίνω θέλοντας και μη. Έχω υπ'όψιν μου αρκετές τέτοιες εναντίον του παμε, οι οποίες έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν ανάλογες ανακοινώσεις εναντίον της ΑΠ και των τακτικών της το τελευταίο διάστημα (θυμάμαι κάτι για την αγροτική και μια παλιότερη και ετεροχρονισμένη της ανταρσυα για τον οτε ή την δεη). Δεν εννοώ ανακοινώσεις γενικώς εναντίον του συριζα και των κινδύνων της σοσιαλδημοκρατίας, εννοώ καταγγελίες επί του συγκεκριμένου σαν αυτή της ανάρτησης.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  2. Η ανακοίωση του ΠΑΜΕ στην οποία αναφέρονται είναι λογικά αυτή:

   http://rizospastis.gr/story.do?id=7091717&textCriteriaClause=%2B%CE%9F%CE%9A%CE%94%CE%95

   Οι παρατηρήσεις σου με βρίσκου σύμφωνο γενικά. Επειδή από απόσταση τα πράγματα περιπλέκονται αγρίως ήθελα να δω αν κάποιος γνωρίζει λεπτομέριες πάνω στο θέμα.

   Θάνος Κ.

   Διαγραφή