Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός

Χθες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ "κομμουνιστικό κόμμα" που στηρίζει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και που επιθυμεί "έξοδο της χώρας από την Ευρώπη."

Πρόκειται για αισχρό και απόλυτα ενσυνείδητο ψέμμα, το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους:

α) Να εξαναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μετακινηθεί ακόμα δεξιότερα από όσο έχει ήδη μετακινηθεί στην απόπειρά του να πείσει ότι η αστική τάξη, οι πλούσιοι, δεν πρέπει να τον φοβούνται. Αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του και τους ψευτολεονταρισμούς των Λαφαζάνηδων (όνομα και πράμα!) και βγήκε μπροστά ως σταυροφόρος και ιππότης για τα συμφέροντα της ΕΕ που κινδυνεύει να "αποδομήσει" η ΝΔ, το κατάφερε άκοπα.
β) Να σπείρει σύγχυση στο λαό, κάνοντάς τον να πιστέψει πως δήθεν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εκπροσωπούν το ίδιο πράγμα, κι έτσι εξασφαλίζοντας ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται οι έχοντες και κατέχοντες δεν θα ξεχωρίζει στα μάτια του λαού από αυτό το οποίο έχουν άνετα του χεριού τους οι πλουτοκράτες στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ. Βεβαιώνεται, με άλλα λόγια, ο Κεδίκογλου και το κόμμα του ότι ο λαός θα προωθήσει την ακίνδυνη για την τάξη του "λύση" εάν αναζητήσει "λύση" εκτός της σημερινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε την αλήθεια όταν είπε πως ο Κεδίκογλου "διαστρεβλώνει" τις θέσεις του με "παιδαριώδη τρόπο". Ας δούμε γιατί:

- Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, ο βασικός κοινοβουλευτικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ έως και το 2011 περίπου (κατόπιν μιλούμε για κόμμα κατά βάση του ΠΑΣΟΚ), υπερψήφισε την συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως ακριβώς έκανε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ, που ο Κεδίκογλου επιχειρεί να το ρίξει στο ίδιο τσουβάλι με τα κόμματα της αστικής τάξης, των πλουσίων και των υπηρετών τους, όχι μόνο απέρριψε την συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά ξεκίνησε αδιάκοπο αγώνα από την αρχή για να ενημερώσει το λαό για τις καταστροφικές επιπτώσεις της για τα εργασιακά και κοινωνικά του δικαιώματα.

- Ήδη από το 1994, και με αφορμή την έγκριση της συνθήκης του Μάαστριχτ από όλα τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου εκτός του ΚΚΕ, το ΚΚΕ εφιστούσε την προσοχή του εργαζόμενου Έλληνα:"-- Σε κίνδυνο το 8ωρο, η κατάκτηση του αιώνα! -- Στο στόχαστρο η κοινωνική ασφάλιση και τα επιδόματα! -- Υπό κατάργηση συλλογικές συμβάσεις! -- Απολύσεις χωρίς όρια και χωρίς αποζημίωση! [...] Οι αλλαγές στις σχέσεις μισθωτής εργασίας, που προβλέπονται στη "Λευκή Βίβλο" [που γεννήθηκε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ], έχουν ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Οδηγούν, στην ένταση και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από την αστική τάξη. Οι κυριότερες αιχμές αυτής της επίθεσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μέσω της "Λευκής Βίβλου", έχουν σχέση με το ΣΥΝΟΛΟ των κατακτήσεων, δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και επιχειρούν να γυρίσουν τη ρόδα της ιστορίας πολλές δεκαετίες πίσω. Η εξάλειψη του αντίπαλου δέους, δηλαδή των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, από την ευρωπαϊκή ήπειρο, άλλαξε το διεθνή συσχετισμό των δυνάμεων υπέρ του ιμπεριαλισμού. Ελυσε τα χέρια των μονοπωλίων που αξιοποιούν τη νέα κατάσταση για τη, στρατηγικού χαρακτήρα, επίθεσή τους ενάντια στο εργατικό κίνημα."

-Η πραγματικότητα που βιώνει διαρκώς ο εργαζόμενος σήμερα --η ανεργία, οι περικοπές μισθών, η υποαπασχόληση και τα ελαστικά ωράρια, οι περικοπές στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, η διάλυση του κοινωνικού κράτους-- όλα όσα συνθέτουν το σημερινό τοπίο καταστροφής για τα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα μπήκαν σε εφαρμογή από την αστική τάξη σε όλη την Ευρώπη και με την υπογραφή και έγκριση του "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ." Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει διαβάζοντας τις συμφωνίες μεταξύ των αστικών τάξεων της ΕΕ για τις οποίες πληροφόρησε αναλυτικά το ΚΚΕ.

- Είναι απόλυτα φυσικό ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισε το Μάαστριχτ. Είναι ένα κόμμα από γεννησιμιού του ευρωενωσιακό, ένα κόμμα που είχε από την αρχή τον ρόλο της στήριξης της ευρωπαϊκής μονοπωλιακής και ιμπεριαλιστικής πλουτοκρατίας. Για παράδειγμα:

-Το 2003, ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ" πήρε την οργανωτική πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΕ για δημιουργία ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, καλώντας διάφορα κόμματα της αριστεράς από τις χώρες της ΕΕ να δημιουργήσουν έναν νέο ενίαιο φορέα της ευρωενωσιακής αριστεράς. Ο φορέας αυτός ονομάζεται Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

-Ως μέλος του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο ΣΥΝ λαμβάνει ευρωενωσιακή χρηματοδότηση από την ίδρυση αυτού του φορέα και δώθε. Παίρνει δηλαδή χρήματα για να προπαγανδίζει ιδέες τις οποίες έχει υπογράψει ότι δέχεται να είναι ιδέες συμβατές με τις προτεραιότητες και "αξίες" της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

-Με άλλα λόγια, και ως ιδρυτικό μέλος του ΚΕΑ, ο ΣΥΝ έχει υπογράψει τον κανονισμό ΕΕ 2004/2003, τον περί χρηματοδότησης κομμάτων και συνδεόμενων ινστιτούτων από την ΕΕ, ο οποίος προβλέπει την υποχρέωσή του (του ΣΥΝ και των συνδεόμενων με αυτόν ινστιτούτων): "Να τηρεί, στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών". Και αλλού (και για τα συνδεόμενα με το ΚΕΑ και άρα και τον ΣΥΝ "ινστιτούτα"): "την παρατήρηση, ανάλυση και την συνεισφορά στην συζήτηση για ζητήματα της ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής και για την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

Από αυτό το κόμμα περιμένει ο ελληνικός λαός να "πάει κόντρα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς είναι ποτέ δυνατόν να πάει κόντρα στην αστικοιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κόμμα το οποίο την στήριξε ολόψυχα εξ αρχής και το οποίο χρηματοδοτείται με στόχο την διατράνωση και ενίσχυση των στόχων και προτεραιοτήτων της; Ο Κεδίκογλου, και ο κάθε Κεδίκογλου, ξέρει πολύ καλά πως καμία κορώνα περί "κατάργησης" των μνημονίων ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής της ΕΕ που εκστομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή βάση στην πραγματικότητα και "παίζει" με βάση αυτή την ξεκάθαρη γνώση. Εσύ δεν το ξέρεις;

-Οι "βασικές ελευθερίες" είναι βέβαια οι τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ, που έφεραν τόση δυστυχία και εξαθλίωση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης: η ελεύθερη πώληση αγαθών που εξυπηρετεί την κερδοφορία και κερδοσκοπία των κεφαλαιοκρατών, η ελεύθερη μετακίνηση του κεφαλαίου που επιτρέπει και την πλήρως νόμιμη εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κλαίει και οδύρεται, η ελευθερία της διεθνοποίησης των υπηρεσιών που διαλύει τους μικροεπιχειρηματίες για να πλουτίσει τα μονοπώλια, και η ελευθερία των ατόμων να πουλάνε την εργασία τους για ένα κομμάτι ψωμί.

-Το ΚΚΕ, το οποίο ο κύριος Κεδίκογλου θέλει ο λαός να "μπερδέψει" με τους αριστερούς υπηρέτες της ΕΕ, δεν δέχτηκε να μπει στο ΚΕΑ, το κόμμα που φτιάχτηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΝ. Το γιατί, δεν θα βάλουμε το ΚΚΕ να το πει στον ελληνικό λαό, αλλά έναν τρίτο, τον αρχηγό του ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας Miroslav Grebenicek

"Ο αρχηγός του κόμματος [ΚΚΒΜ] Miroslav Grebenicek είπε πως το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Οκτώβρη, και ότι το κόμμα είχε πάρει σαφή θέση για την δημιουργία ενός Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αναφέρθηκε στην άποψη του ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε να παρακολουθήσει την συνάντηση του Βερολίνου διότι οι κανόνες του νέου κόμματος (του ΚΕΑ) περιέχουν ένα άρθρο το οποίο δηλώνει ότι: 'Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητές του για το συμφέρον των θεσμών της ΕΕ'".

-Το ΚΚΕ, λοιπόν, αυτό το λέει τρίτος, αρνήθηκε τα λεφτά της ΕΕ, αρνήθηκε να γίνει μέλος του ΚΕΑ, για ένα λόγο, που δεν είναι βέβαια ο "σεχταρισμός" που του αποδίδουν οι θρασύδειλοι συκοφάντες του: δεν θέλησε να υπογράψει την υποτέλεια των κομμουνιστών και του ελληνικού λαού στην ευρωπαϊκή πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της. Δεν θέλησε να πουλήσει την ανεξαρτησία της χώρας για μια χούφτα ευρώ όπως η "αριστερά" των διανοουμένων που γράφουν κατά ευρωενωσιακή παραγγελία περί της αέναης και εξασφαλισμένα μάταιης αναζήτησης "μιας άλλης Ευρώπης". Θέλησε να διαφυλάξει την πολιτική ανεξαρτησία και την εντιμότητά του για να μπορεί να είναι εκεί στις δύσκολες εποχές που ήξερε πως θα 'ρθουν και είχε προειδοποιήσει πριν δεκαετίες πως θα 'ρθουν.

Τι πέτυχε; Πέτυχε να βγάλει τον Ιούνη τους μισούς βουλευτές από όσους είχε και άρα να συντηρείται με τα μισά έσοδα (αφού ένας από τους βασικούς του πόρους είναι οι μισθοί των βουλευτών του) επειδή αυτό αποφάσισες ΕΣΥ, ο "περήφανος" και "αδέσμευτος" ελληνικός λαός, του οποίο το αίμα ρουφάει καθημερινά η ΕΕ και οι ντόπιοι πλουτοκράτες σε αγαστή συνεργασία.

Πέτυχε να μην μπορεί να συντηρήσει ούτε την Τυποεκδοτική ούτε τον 902, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ρητής και ανοιχτής υποτέλειας στην ΕΕ που ρημάζει τον τόπο, βγάζει κάθε μέρα και από ένα έντυπο ή ανοίγει και από ένα καινούργιο επαγγελματικό ιστότοπο (είδες τι πετυχαίνεις άμα είσαι "καλό παιδί";)

Πέτυχε να ζητά ταπεινά από τη φτωχολογιά να βάλει το χέρι στην τσέπη της για να μπορέσει το ίδιο να επιβιώσει ως κόμμα της, να επιτελέσει τα βασικά του οργανωτικά καθήκοντα για τη χειραφέτησή της. Πέτυχε να έχει μετακινήσει ήδη την εφημερίδα του στα γραφεία του για να εξοικονομήσει χρήματα, να μένει αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ των πλουτοκρατών και να χλευάζεται σχεδόν καθολικά.

Ο ιστολόγος δείχνει πώς και από ποιους χρηματοδοτείται σήμερα το ΚΚΕ

Πέτυχε να είναι φτωχό όπως η εργατική τάξη, χλευασμένο όπως η εργατική τάξη, περιθωριοποιημένο και αποκλεισμένο όπως η εργατική τάξη. Θέλεις καλύτερη απόδειξη για το ότι ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ; 

Ή μήπως τάχα θεωρείς, ω καλέ μου ελληνικέ λαέ, ότι μπορείς να είσαι κόμμα της εργατικής τάξης σε μια καπιταλιστική κοινωνία που διέρχεται σφοδρή κρίση χωρίς να υποστείς πρώτα από όλα τον οικονομικό στραγγαλισμό; Ξέρεις πολλά "κόμματα της εργατικής τάξης" που σε καιρό σφοδρότατης κρίσης να είναι σε θέση να πληρώνουν δεκάδες εκδόσεις, επιμελητές, μεταφραστές, τεχνικούς, σχεδιαστές, να καλούν διανοουμένους, να οργανώνουν σχολές, καλοκαιρινά σχολεία, σεμινάρια, συνέδρια λες και ζούμε στο 2004; Φτάνει μια ματιά στην υλική "φτώχεια" του Ριζοσπάστη ως έκδοσης, στην τιμή του, στο γεγονός πως καταγράφει κάθε ευρώ που λαμβάνει το κόμμα ως δωρεά από τους αγωνιστές της Αντίστασης και τα παιδιά τους για να καταλάβεις την πραγματικότητα του τι σημαίνει να είσαι κόμμα της εργατικής τάξης σήμερα. Όσο για τους έτερους "κομμουνιστές" (τι άλλο θα ακούσουμε!), με ποιανού τα λεφτά σου φέρνει σε κομματικές εκδηλώσεις ή σου μεταφράζει σε κομματικά έντυπα τον κάθε Ζίζεκ ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές, δεν αναρωτήθηκες ποτέ;

Αυτές λοιπόν ήταν οι "ανταμοιβές" που έδρεψε το κόμμα της εργατιάς για το γεγονός ότι δεν έσκυψε στην ΕΕ και τα τσιράκια της. Πέτυχε και κάτι άλλο όμως επίσης το ΚΚΕ. Πέτυχε ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΥΓΙΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΠΟΤΕ.

ΕΣΥ, ΛΑΕ ΠΟΥ ΣΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΩΝ ΑΝΤΙΖΗΛΩΝ  ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΚΕ;

12 σχόλια:

 1. Θέλει κανείς άλλος να ρθει να μας μιλήσει για τους "έντιμους αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ" που χτυπάνε "το αστικό πολιτικό σύστημα";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Ποια είναι η απορία σου; Αυτά δεν τσαμπούνησε ένας άλλος (;) ανώνυμος χθες και σήμερα;

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα Αντώνη,
  Άλλο ένα εκπληκτικό κείμενο.
  Σε ευχαριστώ...


  ΠΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι φορές που το ψέμμα πάνω σε ψέμμα σε κάνει να θες να ουρλιάξεις.

   Είναι φορές που νιώθεις να σε πνίγει το δίκιο.

   Τότε πρέπει να γράφεις.

   Διαγραφή
  2. Καθαρές κουβέντες και λόγια σταράτα, μπράβο Αντώνη, πολύ καλό κείμενο!

   tom

   Διαγραφή
 4. Έχουμε κανένα που γνωρίζει τα πράματα στα Γιάννενα που να μπορεί να μας πει κάτι για την κάτωθι υπόθεση;

  "ΓΙΑΝΝΕΝΑ
  Βιομήχανος πριμοδοτεί ανοιχτά την παράταξη του ΝΑΡ
  Σε απροκάλυπτη παρέμβαση, ανοιχτής στήριξης του συνδυασμού «Ταξική Ενότητα» που στηρίζει το ΝΑΡ προχωρά η εργοδοσία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας SPIDER στα Γιάννενα, μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα για ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Μετάλλου.
  Σύμφωνα με καταγγελίες εργατών, ο ίδιος ο εργοδότης - που είναι και πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκλεγμένος με την ΝΔ - πήρε την Τετάρτη σβάρνα τα παραγωγικά τμήματα του εργοστασίου προτρέποντας τους εργάτες να ενισχύσουν τον απερχόμενο με το ΝΑΡ πρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου γιατί «διαφορετικά το ΠΑΜΕ θα πάρει το σωματείο»...
  Για να διατηρηθεί μάλιστα ο σημερινός συσχετισμός δύναμης στο σωματείο - τον οποίο ολοφάνερα η εργοδοσία θεωρεί βολικό για την ίδια - ο βιομήχανος, που έχει απλήρωτους από 5 έως και 8 μήνες τους εργάτες, διαβεβαίωνε πως θα κάλυπτε μέχρι και τις συνδρομές τους για να μπορούν να ψηφίσουν! Σε αυτή την κατεύθυνση διόλου τυχαία γράφτηκαν στο σωματείο προϊστάμενοι και διευθυντές τμημάτων του εργοστασίου.
  Η κυνική παρέμβαση της εργοδοσίας υπέρ του συνδυασμού που στηρίζει το ΝΑΡ περιλαμβάνει και πιέσεις σε υποψήφιους με το συνδυασμό του ΠΑΜΕ εργάτες για να αποχωρήσουν από το ταξικό ψηφοδέλτιο.
  Η παρέμβαση αυτή χωρίς κανένα πρόσχημα από το βιομήχανο για πριμοδότηση του ΝΑΡ επιβεβαιώνει και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πολιτική ταξικής συνεργασίας της απερχόμενης διοίκησης, τις πολύτιμες υπηρεσίες της στη μετατροπή του σωματείου σε εργοδοτικό εργαλείο.
  Υπηρεσίες αναγνωρίσιμες από την εργοδοσία, χρήσιμες για να επιβάλει τις αντεργατικές της επιδιώξεις, που σπεύσει να τις διαφυλάξει. Γι' αυτό και η εργοδοσία της μεταλλουργικής αυτής βιομηχανίας - εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, με θυγατρικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό - παλεύει και μοχθεί για την ανοιχτή στήριξη του συνδυασμού του ΝΑΡ. Θέλει να συνεχίζεται ο εγκλωβισμός των εργατών, να αποκηρύσσεται η οργάνωση της πάλης και η ευθεία σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική μέσα στο χώρο δουλειάς, εκεί όπου ο εργάτης βιώνει την εκμετάλλευση, να παραιτείται από την καταβολή των δεδουλευμένων, να αναζητά την ελεημοσύνη της εργοδοσίας. Δείχνει παράλληλα ποιος είναι ο πραγματικός φόβος της εργοδοσίας. Τρέμει και φοβάται στο ενδεχόμενο να πάρουν στα χέρια τους το σωματείο οι ίδιοι εργάτες, να σηκώσουν κεφάλι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, διεκδικώντας αυτά που τους ανήκουν.
  Γι' αυτό και θέλει να αποτρέψει την ενίσχυση του ΠΑΜΕ όπως προσπάθησε να κάνει με τους απλήρωτους εργάτες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής (που ανήκει στον ίδιο εργοδότη) που τους εκβίαζε να διαγραφούν από το ΠΑΜΕ για να πληρωθούν."
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7123777

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ..."Ο αρχηγός του κόμματος [ΚΚΒΜ] Miroslav Grebenicek είπε πως το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Οκτώβρη, και ότι το κόμμα είχε πάρει σαφή θέση για την δημιουργία ενός Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αναφέρθηκε στην άποψη του ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε να παρακολουθήσει την συνάντηση του Βερολίνου διότι οι κανόνες του νέου κόμματος (του ΚΕΑ) περιέχουν ένα άρθρο το οποίο δηλώνει ότι: 'Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητές του για τον συμφέρον των θεσμών της ΕΕ'".
  Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητές του για τον συμφέρον των θεσμών της ΕΕ'".
  ...Το ΚΚΕ, λοιπόν, αυτό το λέει τρίτος, αρνήθηκε τα λεφτά της ΕΕ, αρνήθηκε να γίνει μέλος του ΚΕΑ, για ένα λόγο, που δεν είναι βέβαια ο "σεχταρισμός" που του αποδίδουν οι θρασύδειλοι συκοφάντες του: δεν θέλησε να υπογράψει την υποτέλεια των κομμουνιστών και του ελληνικού λαού στην ευρωπαϊκή πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της...

  Μένω σ' αυτό το πολύτιμο.

  Ας κοιτάξουν στο ΣΥΡΙΖΑ των πράσινων μεταγραφών και των παρολίγον ΔΗΜΑΡ, να ξεκαθαρίσουν την ταξική τους απεύθυνση και κυρίως τους ταξικούς όρους συνάρθρωσης του πολιτικού τους λόγου, γιατί σε λιγάκι δεν θα υπάρχει, θα έχει στεγνώσει το ανάλογο ακροατήριο, για να τους παρακολουθήσει. Από δίφορο λόγο και πράξη είμαστε χορτάτοι (εμείς μεταφορικά, κάποιοι, ουκ ολίγοι, κυριολεκτικά).

  Δεν είναι καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις του ευρύτερου χώρου, του αριστερά ή δεξιά της Ευθύνης χώρου, (πάντως όχι στο "γεωγραφικό" της ταξικής ευθύνης κέντρο) που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το ξεπούλημα του στενού και ευρύτερου "Δημόσιου Χώρου", ενώ στην καθημερινή πρακτική τους, και συχνά από δημόσια θέση, χρόνια τώρα συγχρωτίζονται, εκποιώντας το νόημα του "Δημοσίου", με τα κάθε λογής ιδρύματα που έλκουν την καταγωγή τους και την πλούτο τους σε αμφιλεγόμενους πόρους και εδράζουν τα ευεργετικά ταμεία τους σε ανεξέλγκτες εξωχώριες εταιρίες. Αν σκοπεύουν να υποκαταστήσουν ή να φέρουν σε οριστική γάμου κοινωνία, την όποια σημερινή δημόσια υπόσταση, με αυτά, να μας το πουν καθαρά, για να τους στείλουμε τα βιογραφικά μας...

  Χαρακτηριστική και μεγάλης συμβολικής αξίας είναι η χαλαρή τριβή που ελλειπτικά απελευθερώθηκε, μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2009, εδώ:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=66506

  ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. φιλε Αντωνη εισαι δυνατη πενα, επιτρεψε μου αυτο το κειμενο να το μοιρασω πλατια σε φιλους και γνωστους που ακομη "μασουλανε" τα λογια τους για τις εκλογες και το ΣΥΡΙΖΑ, μπραβο και ξανα μπραβο, μεχρι σημερα δεν ηξερα οτι αυτοι οι ξεπουλημενοι με την συμμετοχη τους στο ΚΕΑ πληρωνοντια απο την ΕΕ για ναναι τα φερεφωνα της στην χωρα μας, αρα "πολιτικοι προδοτες" για την εργατικη ταξη και το φτωχο λαο...αξιος ο μισθος τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. rofl @ γκαγκανιασμένα σταλινικά απομεινάρια

  λες και τα εκατομμύρια που ψηφίσανε ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρανε ότι δεν είναι ΚΚΕ και δεν τον ψηφίσανε *ακριβώς* για αυτό το λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "rofl @ γκαγκανιασμένα σταλινικά απομεινάρια

   λες και τα εκατομμύρια που ψηφίσανε ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρανε ότι δεν είναι ΚΚΕ και δεν τον ψηφίσανε *ακριβώς* για αυτό το λόγο."

   "Από αυτό το κόμμα περιμένει ο ελληνικός λαός να "πάει κόντρα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς είναι ποτέ δυνατόν να πάει κόντρα στην αστικοιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κόμμα το οποίο την στήριξε ολόψυχα εξ αρχής και το οποίο χρηματοδοτείται με στόχο την διατράνωση και ενίσχυση των στόχων και προτεραιοτήτων της; "

   "Τι πέτυχε; Πέτυχε να βγάλει τον Ιούνη τους μισούς βουλευτές από όσους είχε και άρα να συντηρείται με τα μισά έσοδα (αφού ένας από τους βασικούς του πόρους είναι οι μισθοί των βουλευτών του) επειδή αυτό αποφάσισες ΕΣΥ, ο "περήφανος" και "αδέσμευτος" ελληνικός λαός, του οποίο το αίμα ρουφάει καθημερινά η ΕΕ και οι ντόπιοι πλουτοκράτες σε αγαστή συνεργασία."

   "Πέτυχε να είναι φτωχό όπως η εργατική τάξη, χλευασμένο όπως η εργατική τάξη, περιθωριοποιημένο και αποκλεισμένο όπως η εργατική τάξη."

   "ΕΣΥ, ΛΑΕ ΠΟΥ ΣΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΩΝ ΑΝΤΙΖΗΛΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΚΕ;"

   Διαγραφή
  2. Μπορούν να ισχύουν λοιπόν τέσσερα πράγματα:

   1) Είσαι ηλίθιος
   2 Δεν γνωρίζεις ανάγνωση, ενώ γνωρίζεις γραφή
   3) Γράφεις υπό την επήρεια ουσιών που επηρεάζουν την ικανότητα σκέψης
   4) Είσαι μαλάκας

   Ποιο απ' τα τέσσερα είναι;

   Διαγραφή