Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Κεσάτια...

Δημόσια ικανοποίηση αλλά και παρασκηνιακός σκεπτικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ: οι εγγραφές μελών στις οργανώσεις - έγιναν το Σαββατοκύριακο - αποδείχτηκαν κατώτερες των προσδοκιών. Σύμφωνα με πηγή της ηγετικής ομάδας του κόμματος θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 5%-8% των μελών, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρου περί τα οργανωτικά στελέχους ο αριθμός των μελών του κόμματος πρόκειται να τριπλασιαστεί και θα φτάσει τα 30.000-35.000 μέλη.

Ο αριθμός όσων πήγαν να εγγραφούν και ταυτόχρονα να ψηφίσουν στις κάλπες των περίπου 350 οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά δεν θυμίζει πάντως σε τίποτα τα 300.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και τους ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους της Ιπποκράτους σε εσωκομματικές ψηφοφορίες της τελευταίας πενταετίας.

Από τις κάλπες του Σαββατοκύριακου και τις σημερινές κάλπες στους χώρους εργασίας (κλαδικές) θα προκύψουν οι περίπου 3.000 αντιπρόσωποι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ». 
Οπως υποστηρίζουν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για τη μάλλον υποτονική, σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στη χώρα, προσέλευση των υποστηρικτών του κόμματος ευθύνονται δύο πράγματα: πρώτον, η ταχύτητα με την οποία αποφασίστηκε η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο από κόμμα συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα και δεύτερον, ότι ο κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ (σχεδόν 1.600.000 πολίτες) στις τελευταίες εκλογές φαίνεται πως διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις ή «δεν είναι έτοιμος να ριζοστικοποιηθεί» [sic] όπως λένε στην Κουμουνδούρου.

Η απροθυμία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το κόμμα και μέσα από τις οργανώσεις του, πάντως, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος με «πασοκογενή» προέλευση, αποδίδεται στη «φυσική και πνευματική κόπωση του κόσμου από τις μνημονιακές πολιτικές». Οπως τονίζει το ίδιο στέλεχος, «ο κόσμος είναι τόσο κουρασμένος, απογοητευμένος και αηδιασμένος με όσα συμβαίνουν, που δύσκολα πλέον μπορεί να δώσει και λίγο από τον χρόνο του για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική».

Πηγή: Τα Νέα

8 σχόλια:

 1. ριζοστικοποιηθεί--> (ΣΥΡ)ριζ-αστικοποιηθεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα βρούνε λύση... το ΚΚΕ άλλωστε την Κυριακή ήταν στο ΣΕΦ... εκεί θα γίνει και το ιδρυτικο συνέδριο του ΣΕΚΜ... υπάρχουν ήδη υπεραρκετές φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας με κατάμεστο το στάδιο... αν μάθουν και λίγο καλύτερο photoshop θα κάνουν θαύματα... δεν χρειάζεται πανικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «δεν είναι έτοιμος να ριζοστικοποιηθεί»

  Αυτα ειναι!!!


  Ασχετο, αυτο το [sic] που βλεπω συνεχώς ρε αντώνη τι διάολο σημαίνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "sic erat scriptum", "έτσι γράφτηκε", τουτέστιν παρατίθεται όπως γράφτηκε παρά το γεγονός ότι είναι λάθος γραμμένο.

   Διαγραφή
  2. Λανθάνουσα γλῶσσα τἀληθῆ λέγει… πήγαν να γράψουν «ριζοστικοποιηθεί», ούτε οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να πουν τέτοιο ψέμα! Αυτό που θα 'χει πλάκα (αν και εμάς δεν μας πολυενδιαφέρει) είναι να μην τους κάτσει τελικά και να μην γίνουν τελικά Πασόκ στη θέση του Πασόκ. Ιζνογκούντ!

   Διαγραφή
 4. Ο κόσμος θα ριζοστικ... ριζοσπιστ... ριζασπιστ... φτου... θα συνεχίσει να κάθεται στον καναπέ του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να προσέχουν τι εύχονται, μην τυχόν και πραγματοποιηθεί!
  -Εάν ο κόσμος "ριζοσπαστικοποιηθεί", τότε -αυτονόητα- θα διαβάζει και "ριζοσπάστη" και όχι "Αυγή" φυσικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και πού θα βρίσκουν, τότε, ρε σύντροφε Trash, άρθρα των γιγάντων της Μαρξιστικής σκέψης, Ξενογιαννακοπούλου και Κολλά ;;;

   Διαγραφή