Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Φούχτελ, ή περί βίας

Σε διαφορετική γραμμή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη βγήκε η συνέδελφός του Ρένα Δούρου, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, καταδικάζοντας τη βία που ασκήθηκε εναντίον του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη από υπαλλήλους του Δήμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα κάθε είδους βία, γιατί η βία δεν είναι μέσα στην κουλτούρα της Αριστεράς και δεν οφείλει να είναι μέσα στην κουλτούρα καμιάς ευρωπαϊκής χώρας» δήλωσε στο Mega η Ρένα Δούρου, όπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος ανήκει στη συνιστώσα Αριστερή Πρωτοβουλία του κόμματος και αρνήθηκε να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια της Θεσσαλονίκης εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη.
Πηγή: iefimerida.gr

Για το ίδιο επεισόδειο:

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ» 
ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Σε σχόλιό του για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η σύλληψη των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και η προσαγωγή τους σε δίκη σα να ήταν κοινοί εγκληματίες αποδεικνύει ότι κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική κατά του λαού διά πυρός και σιδήρου, με ωμή καταστολή και αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά πρέπει να αψηφήσουν την τρομοκρατία και να απαντήσουν με οργάνωση και ένταση της λαϊκής πάλης για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των μέτρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

2 σχόλια:

  1. Ο Σύριζα καταδικάζει τη βία «απ'όπου κι αν προέρχεται»;; Μα… μα… τα παιδιά του Δεκέμρη… βία στη βία της εξουσίας… μα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνάει μια φάση ωρίμανσης τώρα, και αφού ξεπέρασε την "παιδική ηλικία" του "αριστερισμού" του ΚΚΕ είπε να περάσει έτσι στα γρήγορα και την παιδική ηλικία του ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσει στην ώριμη ηλικία της μασέλας.

      Διαγραφή