Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Κύριοι της United Left Alliance, ποιον νομίζετε πως κοροϊδεύετε;

Ακολουθεί η ανακοίνωση της United Left Alliance, που δημοσιεύτηκε, εντελώς συμπτωματικά, στον ιστότοπο του Συνασπισμού

Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία θα ήθελε να ζητήσει ανεπιφύλακτα συγγνώμη, στους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και στο ΚΚΕ για την δυσαρέσκεια και για τη σύγχυση που προκλήθηκε από τη χρήση παραποιημένης φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει διαμαρτυρία του ΚΚΕ και η οποία χρησιμοποιήθηκε σε αφίσες για την διαφήμιση της δημόσιας συνάντησης με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιάννη Σταθά, στο Δουβλίνο στις 19 Οκτωβρίου. Η χρήση της παραποιημένης φωτογραφίας ήταν ένα σοβαρό λάθος που έχει ευλόγως προκαλέσει σύγχυση και δυσαρέσκεια.

Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία θα ήθελε να διευκρινίσει ότι αυτό το λάθος είναι αποκλειστική ευθύνη της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας, καθώς ούτε ο κ. Γιάννης Σταθάς, ούτε άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, είχαν δει την αφίσα πριν λάβει χώρα η συνάντηση. 

Αναγνωρίζοντας το λάθος, η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της με τους αγώνες του εργαζόμενου Ελληνικού λαού, κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Τρόικα και την Ελληνική Κυβέρνηση. 
To Γραφείο Τύπου

Αλλά ποια είναι η πολιτική θέση της United Left Alliance για τους "συντρόφους της" στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ (και στα δύο κόμματα έχει "συντρόφους", για αυτό άλλωστε ζητάει συγνώμη και απ' τα δύο, σωστά); 


United Left Alliance, "Νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά ο αγώνας συνεχίζεται":

"Λοιπόν, μετά από τέσσερις μέρες προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, οι εκλογές τέλειωσαν και φεύγω για Βρυξέλλες [...] Είδα τα αποτελέσματα με μερικά μέλη του Ξεκίνημα, της αδελφής μας οργάνωσης στην Ελλάδα, πριν πάω στα γραφεία του Συνασπισμού (της μεγαλύτερης οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ), όπου είχαν συγκεντρωθεί μεγάλα πλήθη. [...] Με την άρνησή του να υιοθετήσει μια προσέγγιση ενωμένου μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε κριτική στην ηγεσία και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να απευθυνθεί σε εκατομμύρια ανθρώπων που κινητοποιούνται κόντρα στη λιτότητα και προς τις σοσιαλιστικές πολιτικές. Οι αναφορές από τη βάση είναι ότι πολλά μέλη του ΚΚΕ, ακτιβιστές και υποστηρικτές του είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με την προσέγγιση αυτή."

Και ποια είναι η στάση της "αδελφής" οργάνωσης της United Left Alliance "Ξεκίνημα" απέναντι στους "συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ" -- in that order-- που πάνε προφανώς πακέτο σαν τους Χιώτες; 

"Πέρα από τα όρια της απόλυτης ξεφτίλας: Νέα επίθεση Ριζοσπάστη στο Ξεκίνημα":
"Το ΚΚΕ ξεκίνησε μια φοβερή και τρομερή καμπάνια από το τέλος του Αυγούστου, κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση, την Τρόικα, την ΕΕ, και το καπιταλιστικό σύστημα... εξηγώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού... εξηγώντας ότι «εργάτη, χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά» και πώς οι εργάτες πρέπει να προετοιμαστούν για να πάρουν την εξουσία... μια καμπάνια που έθετε το ζήτημα, που είχαν θέσει οι μεγάλοι επαναστάτες του προηγούμενου και προ-προηγούμενου αιώνα, για «εργατική εξουσία ή βαρβαρότητα», για να πάρει στη συνέχεια ένα... νεροπίστολο και να βαρέσει τον εχθρό με μια, ολόκληρη, 24ωρη απεργία... Αυτή ήταν η πρόταση της εκστρατείας του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες στις 26 Αυγούστου: μία (ακόμα...) 24ωρη γενική απεργία. Ό,τι ακριβώς έκαναν δηλαδή και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ!"

Ξεκίνημα: "ΚΚΕ: Η εκλογική κατάρρευση της 17ης Ιούνη"

Ξεκίνημα: "Όταν η Χρυσή Αυγή δέρνει μέλη της Αριστεράς και το ΚΚΕ επιμένει να λέει όχι σε αντιφασιστικό μέτωπο"

Ξεκίνημα: "Η ηγεσία του ΚΚΕ αδυνατεί να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα"

Ξεκίνημα, ο πλήρης κατάλογος άρθρων για το ΚΚΕ

Ξεκίνημα: "Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ! Παλεύουμε για κυβέρνηση της αριστεράς με σοσιαλιστικό πρόγραμμα"

Ξεκίνημα: "Πολιτικός σεισμός! Μνημόνιο τέλος! Ο ΣΥΡΙΖΑ 'όχημα' ανατροπής!"

Ξεκίνημα, ο πλήρης κατάλογος άρθρων για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ "ΣΥΓΝΩΜΕΣ" ΠΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΗΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ULA ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρουμε ότι η ULA και οι υβριστές του ΚΚΕ στο Ξεκίνημα είναι συνεργάτες;

Δεν ξέρουμε ότι η ULA, όπως και το Ξεκίνημα, είναι νύχι-κρέας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρουμε ότι δεν σβήσατε τίποτε "κατά λάθος";

Δεν ξέρουμε ότι δεν κάνατε τίποτε χωρίς την γνώση των συνεργατών σας;

Δεν ξέρουμε ότι η συγνώμη στον...ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ νέου στάχτη στα μάτια ή ότι καθιστά την δήθεν συγνώμη στο ΚΚΕ παρωδία;

14 σχόλια:

 1. Το link στο [Ξεκίνημα: "Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ! Παλεύουμε για κυβέρνηση της αριστεράς με σοσιαλιστικό πρόγραμμα"], δεν λειτουργεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι να πως σχολιάζει το left.gr την "συγνώμη"...

  "Διευκρίνηση για το θέμα που προέκυψε με την αφίσα εκδήλωσης της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας στην Ιρλανδία εξέδωσε το ιρλανδικό κόμμα. Απολογούνται προς τους συντρόφους τους, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όσο και του ΚΚΕ, για τη χρήση παραποιημένης φωτογραφίας που έκαναν στην αφίσα και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες του εργαζόμενου Ελληνικού λαού. Συγχωρέστε τους, σύντροφοι του ΚΚΕ, που να καταλάβουν οι Ιρλανδοί τη δική μας πολυδιάσπαση; Εδώ καλά, καλά δυσκολευόμαστε να την καταλάβουμε και εμείς πλέον..."

  http://www.left.gr/article.php?id=10781

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, άμα διαβάσεις την αγγλική αρθρογραφία που τροφοδοτεί σταθερά ο Σφύριζα (τώρα και στο Λονδίνο!) για το "φασιστικό" ΚΚΕ, δεν καταλαβαίνεις την πολυδιάσπαση στην αριστερά.

   Ρε άι στο διάολο, καθήκια!

   Διαγραφή
  2. Σχόλια σε άρθρο του ηου Γιώργου Βάσαλου εκ Βρυξελλών, υποψηφίου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

   Michael Kenny: "...η φασιστική νοοτροπία των κομμουνιστών έρχεται πάντα σε σύγκρουση με την ελευθεριακή μενταλιτέ της άκρας αριστεράς, και όπως πάντα, οι κομμουνιστές δεν ενώνονται με καμμία συμμαχία που δεν μπορούν να ελέγξουν, και ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, προσπαθούν να το καταστρέψουν."

   Matt: "Το να αναφέρεσαι στο ΚΚΕ ως κόμμα με "φασιστική μενταλιτέ" είναι λίγο ανάρμοστο ("a bit inappropriate") [...] Η σωστή περιγραφή της συμπεριφοράς του ΚΚΕ είναι 'σεκταριστική', όχι 'φασιστική.'"

   Ο ίδιος ο κύριος Βάσαλος: "Υπάρχει πάντως ξεκάθαρη πλειοψηφία για τα κόμματα που ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 44% ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ."

   http://www.redpepper.org.uk/greek-election-analysis/

   Θέλετε κάποιο σχόλιο;

   Διαγραφή
  3. Να σου κάνω εγώ το σχόλιο, ο φίλτατος περιμένει να «ανοίξουν τα βιβλία» και να τον καλέσουν οι Συριζαίοι ως εμπειρογνώμονα «λογιστή» τής ομάδας ελέγχου τού δημόσιου «επαχθούς» χρέους. Έχει υγρασία στις Βρυξέλλες, η θεσούλα στο ΜΚΟ δεν μεταφράζεται απευθείας σε ευρωδιορισμό, κρίμα να πάει χαμένο τέτοιος μ... σόρι ταλέντο. Στη μελλοντική συριζοκρατούμενη Ελλάντα ο Βάσσαλος, όνομα και πράμα, έχει μέλλον λαμπρό.

   Διαγραφή
  4. Πραγματικά, είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε τόσους πολλούς ριζοσπάστες αριστερούς. Το μέλλον μας προαλείφεται λαμπρό στα ξερονήσια.

   Διαγραφή
  5. Οι του left.gr δεν είχαν κάνει κάτι ανάλογο σε κάποια φάση (κάτι με σημαίες του κκε); Θυμάται κανείς πότε ήταν; Κάπου κοντά στις εκλογές νομίζω.

   Ο Βασσάλος ακόμα γλείφει τον Κουβελάκη αλλά δεν, στην προεκλογική του ρεκλάμα είχε γράψει και εκείνο το απίστευτο ότι η ανταρσυα έχει σωστό πρόγραμμα επειδή το λέει κι ο Στάθης στο βιβλίο του με τον Λαπαβίτσα.

   Ijon Tichy

   ΥΓ: Ψιλοάσχετο, με την συνέντευξη στο Reuters τι να έγινε; Να τον βρήκαν τον δολιοφθορέα ή ακόμη είναι χωμένοι στα λεξικά;

   Διαγραφή
 3. Είναι απίστευοι απατεώνες!

  Δες την αφίσα στα δεξιά από εκδήλωση που διοργανώνουν στην Ισπανία:

  http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6994.html

  Mitsaras

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. απλως να μην ξεχναμε οτι το Ξεκινημα ψηφιζε ΠΑΣΟΚ αν δε με απατα η μνημη μου μεχρι και το 2004 !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πίσω από κάθε βρομιά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από κάθε βρομιά του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ...

   Διαγραφή
 5. Όλα αυτά ε? Θα σας πάρω για σύμβουλους καριέρας φίλτατοι. Πάντως σας ομολογώ ότι η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου είναι να φιγουράρω μια μέρα στο αγαπημένο σας περιοδικό: το Σούπερ Κατερίνα.

  Γιώργος Βασσάλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στη πανηγυρική έκδοση τού Super Stürmer εννοείς, αγαπητέ. Διόρθωσε, παρακαλώ.

   Διαγραφή
  2. Είμαι σίγουρη ότι εδώ μέσα κανένας δεν ξέρει την Σούπερ Κατερίνα, οπότε ας διαφωτίσουμε περί τίνος πρόκειται (μιάς και πιάσαμε σοβαρή κουβέντα):

   Η «Κατερίνα» έχει ηλικιακό κοινό από τα 14 έως τα 16 χρόνια, ενώ η «Σούπερ Κατερίνα» από τα 10 έως 19. Η «Κατερίνα» ήταν το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό σε μέγεθος τσέπης, βασίζεται πιο πολύ στο σταρ σύστεμ και έχει θέματα μόδας, ομορφιάς, σχέσεων και υγείας, ενώ η μηνιαία «Σούπερ Κατερίνα» ασχολείται περισσότερο με τις σχέσεις των εφήβων, με το αντίθετο φύλο, τους φίλους και το φλερτ και έχει θέματα ομορφιάς, μόδας, υγείας, αλλά και οι σταρ.
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%28%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%29

   Διαγραφή