Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Νάουσα: Πώς τo 6.62% εμποδίζει το 26.62% να κάνει αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στο 6.67%

Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012
Νάουσα
Αποτελέσματα:
1. ΝΔ: 28.06%
2. ΣΥΡΙΖΑ: 26.62%
3. ΠΑΣΟΚ: 13.59%
4. ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 8.74%
5. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6.67%
6. KKE: 6.62%
7. ΔΗΜΑΡ: 4.70%
-----


 ΝΑΟΥΣΑ- Η μεγάλη ήττα της Αριστεράς- Οι ναζιστές έκαναν παρέλαση στην πόλη της ανεργίας και η Αριστερά κοιμάται...
Η Νάουσα ονομάζεται "ηρωική πόλη" εξ αιτίας της στάσης του πληθυσμού της στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Επίσης, η Νάουσα είχε όνομα για το ότι διαθέτει αριστερό πληθυσμό και επί σειρά ετών εξέλεγε και αριστερό δήμαρχο. Μάλιστα, μια φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε εκλεγεί βουλευτίνα του ΚΚΕ στην Ημαθία, η Μ. Μπόσκου από τη Νάουσα.

Πέρασαν τα χρόνια και οι ...καιροί άλλαξαν. Στη Νάουσα επικράτησε η ανεργία και πλέον αποκαλείται η πρωτεύουσα της ανεργίας. Κι όμως, αντι να δυναμώνει το ΚΚΕ και η Αριστερά γενικότερα αν και διαθέτει ένα δυναμικό Εργατικό Κέντρο που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, βλέπουμε μια καθίζηση, μια απουσία διάθεσης για μετωπικές συγκρούσεις.

Το ΚΚΕ όντως διαθέτει στη Νάουσα μια συμπαγή εκλογική ομάδα και σε συνδυασμό με το ΕΚ που ελέγχει μπορεί να δημιουργήσει γεγονότα. Ωστόσο, η εμμονή του να λειτουργεί κατά μόνας έχει εμποδίσει εκτός των άλλων να συγκροτηθεί και ένα μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο. 
Τα πλήθη του ΚΚΕ που φυγομάχησαν αντί να παίξουν ξύλο (φωτό Χρονικά, λεζάντα Lenin Reloaded)

Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να κάνουν σήμερα παρέλαση οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής με αφορμή τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.

Οι ναζιστές της περιοχής μαζί με άλλους από τις γύρω περιοχές και νομούς, καμιά τριανταριά όπως γράφει το ΕΠΕΑ, μαζεύτηκαν στην πόλη το πρωί και τρεις εξ αυτών μπήκαν αρχικά στην εκκλησία όπου λειτουργούσε ο αρχιεπίσκοπος.

Η παρέλαση των ναζιστών στη Νάουσα
(φωτό και λεζάντα Χρονικά)

Στη συνέχεια έκαναν παρέλαση στους δρόμους της πόλης ανενόχλητοι φωνάζοντας εμετικά συνθήματα και κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο των Ηρώων όπου και κατέθεσαν στεφάνι. Χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί, χωρίς κανείς να αντιδράσει, χωρίς κανείς να γιουχάρει τους φασίστες.

Τί έκαναν οι του ΚΚΕ; Αποχώρησαν και επανήλθαν μετά την ολοκλήρωση της παράστασης που έδωσε η συμμορία και κατέθεσε το δικό του στεφάνι.

Κατά την άποψή μου η σημερινή μέρα στη Νάουσα είναι μια μεγάλη ήττα της Αριστεράς που φυγομάχησε, δεν αντέδρασε, το έβαλε στα πόδια μπροστά στην εικόνα τριάντα ναζιστών. Ούτε καν για την τιμή των όπλων δεν φώναξαν ένα σύνθημα εναντίον τους.
Εξοργισμένοι με τον σεχταρισμό του ΚΚΕ Συριζαίοι της Νάουσας, που περιμένουν το ΚΚΕ για αντιφασιστικό μέτωπο
(κενό πλαίσιο και λεζάντα Lenin Reloaded)

Η κατά μόνας λειτουργία του ΚΚΕ και η περιχαράκωσή του οδηγεί σ΄ αυτά τα αποτελέσματα. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ [τι, είμαστε αντικειμενικοί. Ίσες αποστάσεις!] ασφαλώς γνώριζαν, κι αν δεν γνώριζαν θα πρέπει να το είχαν υποπτευθεί, ότι οι ναζιστές ίσως κάνουν εμφάνιση στη Νάουσα. Ωστόσο, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αντιδράσουν από κοινού.

Θα αναρωτηθεί κάποιος "μα πως είναι δυνατόν να συμβεί από κοινού αντίδραση όταν δεν μιλάνε μεταξύ τους". Πολύ σωστά, γι αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας και κατώτεροι των περιστάσεων.

Περαστικά μας.

16 σχόλια:

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
  με αφορμή το σχόλιο στα Χρονικά Ημαθίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής και την στάση του ΚΚΕ στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Νάσουσας.

  Η ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ Ημαθίας ξαναχτύπησε με αφορμή τη παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Νάουσας ρίχνει το αντικομουνιστικό της φαρμάκι ψέγοντας το ΚΚΕ ότι φυγομάχησεκαι τελικά ηττήθηκε.

  Προς ενημέρωση των...
  αναγνωστών το ΚΚΕ όταν αντιλήφθηκε ότι θα υπάρχει κατάθεση στεφανιού και από την Χρυσή Αυγή εξέφρασε την αντίρρηση της στον Δήμαρχο, ο οποίος μέχρι και την ώρα της τελετής δεν είχε απαντήσει οριστικά για το τι θα κάνει. Όταν αντιληφθήκαμε την παρουσία (διότι από τους 30 μόνο καμιά 5 ήταν Ναουσαίοι) αποφασίσαμε να απέχουμε από την επίσημη κατάθεση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  Όσο ν΄ αφορά τα σχόλια του κ. Μόχλα:

  Για το ΚΚΕ η «Χρυσή Αυγή» είναι κομμάτι και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Η ενίσχυση της «Χρυσής Αυγής» είναι επιλογή τμημάτων της αστικής τάξης και μηχανισμών του αστικού κράτους. Απόγονοι και υποστηρικτές του φασισμού - ναζισμού της 4ης Αυγούστου και της δικτατορίας του '67. Αποτελεί όχημα για να διεισδύσουν στα εργατικά - λαϊκά στρώματα αντιδραστικές ιδέες, περιτυλιγμένες με τη δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή της «Χρυσής Αυγής» και τη φασιστική δημαγωγία, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Για να διαμορφωθεί ένα αντιδραστικό ρεύμα και να χτυπήσει το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.

  Οι θέσεις που προβάλλει η «Χρυσή Αυγή» εδράζονται στην άνοδο του εθνικισμού που προωθήθηκε συστηματικά από τμήματα αστικών δυνάμεων τα οποία αντιτάχθηκαν στο μείγμα διαχείρισης της κρίσης με τη μορφή των μνημονίων, διαμορφώνοντας την αντίληψη της Ελλάδας που είναι υπό κατοχή, που έχασε την εθνική της ανεξαρτησία, που είναι προτεκτοράτο της τρόικας. Αντιλήψεις που καλλιέργησαν συστηματικά όλοι οι φορείς του «αντιμνημονιακού ρεύματος» σε όλες τις εκδοχές τους και τις οποίες ενίσχυσε με τη στάση του και μέσα ενημέρωσης όπως τα ΧΡΟΝΙΚΑ Ημαθίας.

  Ο κ. Μόχλας μας καλεί να αναλωθούμε μέσα σε ένα θολό αντιφασιστικό μέτωπο μαζί με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις που οι περισσότερες (ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστές) βρίσκονταν μαζί με την ΧΑ στην πλατεία Συντάγματος απλά είχαν γεωγραφικό προσδιορισμό: η πάνω πλατεία – όπου κυριαρχούσαν οι εθνικιστές και άλλοι ‘πατριώτες’ και η κάτω πλατεία οι διάφοροι αριστεροί που είχαν ξεχάσει το κομματικό τους κοστούμι.

  Αυτές τις ημέρες οι κομμουνιστές στη Νάουσα και στην υπόλοιπη Ημαθία αγωνίζονται καθημερινά για την επιτυχία της Απεργίας στις 18/10 κόντρα στα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Είναι φανερό ότι ο κ. Μόχλας θεώρει πιο ουσιαστικό να παρατήσουμε αυτή την δράση και να αναλωθούμε σε αντι-παρελάσεις στην Χ.Α. Τι να πει κανείς Όταν έχεις το μικρόβιο του αντικομουνισμού … απλά τυφλώνεσαι!!!

  ΤΕΛΟΣ: Η Ιστορία έχει διδάξει ότι απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών. Και έχει σημασία το γεγονός ότι ήδη εργάτες διώχνουν τους τραμπούκους από τα εργοστάσια όπου πάνε να χύσουν το δηλητήριό τους. Ότι σωματεία και συνδικάτα καταγγέλλουν τη στάση τους που δίνει άλλοθι στα αφεντικά και βγάζει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα. Ο λαός έχει πείρα και μνήμη και μπορεί να τους απομονώσει.

  18/10/2012

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη ως γνωστό εδώ και δεκαετίες, της κοντής ψωλής οι κνίτες της έφταιγαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οσοι καλουν γενικα και αοριστα σε ενα "ενιαιο αντιφασιστικο μετωπο" ξεχνουν οτι η ΧΑ υπαρχει εδω και 20 χρονια, οτι αποτελει συνεχεια της ΕΠΕΝ που επαιρνε στις εκλογες εως και 2-2,5%, ο χωρος της ακροδεξιας ειναι εκει, αγγιζει το 5-10% του εκλογικου σωματος, αρα δεν ειναι κατι καινουριο, απλα τωρα βγαινει απο την "ναφθαλινη" ελεω "εξαφανισης" του ΛΑΟΣ που νηα μην ξεχναμε τις θεσεις του, ειναι εξισου ακροδεξιο και εθνικιστικο μορφωμα.
  Η ΧΑ αποτελει αυτη τη στιγμη, που η κριση ειναι πολυ οξυμενη, και συνεπως δημιουργουνται προυποθεσεις ριζοσπαστιοκοποιησης αλλα και αντιδραστικοποιησης τμηματων του λαου που αντιμετωπιζει βιαια τις συνεπειες αυτης της καταστασης,το μαστιγιο του συστηματος, ειναι ομως οργανικο του κομματι, συνδεμενο με το παρακρατος και διαφορες υπηρεσιες.
  Ε να θολο αντιφασιστικο μετωπο, οπως προτεινουν αριστεριστες και "αναρχικοι", αλλα και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα επικεντρωθει σε αντιΧΑ δραση, δινοντας ποντους στην τελευταια αφου θα γαργαλισει τα αντανακλαστικα των αντιμνημονικα διατεθειμενων μαζων.Κυριως δε αυτων που εχουν μικροαστικη προελευση,η ακομη και εργατουπαλληλων με ανωριμη πολιτικη συμπεριφορα.
  Το ζητουμενο ειναι να δυναμωνει η ταξικη συσπειρωση των εργατων, να γινεται αντιληπτη η προβοκατορικη δραση της ΧΑ απο ταξικη σκοπια, και να απομονωνεται με ορους κινηματος πρωτα απο ολα στους χωρους δουλειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τassos η άποψη που θέλουν να περάσουν στον κόσμο οι συριζαίοι για την Χ.Α είναι αυτή: http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7225... που να κυβερνησουν κιόλας στην αγαπημένη τους αστική δημοκρατία
   Μόνοι μας θα βγάλουμε για άλλη μια φορά το φίδι από την τρύπα...

   Διαγραφή
  2. Το άρθρο είναι μνημείο αντιδιαλεκτικής, για να μην πώ αγραμματοσύνης. Βρίσκονται πλέον όλοι αυτοί οι ροζ μπροστά στις αντιφάσεις τους, όχι μόνο πολιτικές αλλά και πλέον καταφανώς λογικές. Από την άλλη τί να την κάνουν τη διαλεκτική, αυτοί έχουν Ενθέματα και νεοκεϋνσιανισμό (τύφλα να έχει ο Κέυνς παρεπιπτόντως) και αναθεώρηση της αναθεώρησης. Υψηλή κουλτούρα λέμε....

   Διαγραφή
 4. OK. Συμμερίζομαι όλες τις κατηγορίες που μπορείς να προσάψεις στο ΣΥΡΙΖΑ και θα προσθέσω κι άλλες είκοσι.

  Αλλά πραγματικά, αυτό το Blog, που παρουσιάζεται ως communist pedagogy κλπ, θεωρεί ότι στην Ελλάδα του 2012 το μεγαλύτερο πρόβλημα του λαού (κι αν όχι το μεγαλύτερο, τα τρία τέταρτα των προβλημάτων του -γιατί κάπου τόσο πρέπει πιάνει το θέμα στο σύνολο των post του) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

  Επί παραδείγματι, από όλα όσα συμβαίνουν στη Νάουσα, από όσα μπορεί να πει κανείς για τα ποσοστά που παρουσιάζεις, εσύ διαλέγεις τον τίτλο που έβαλες ως συμπέρασμα άξιο να αναδειχθεί;

  Φυσικά και μπορείς να επιλέγεις να μιλήσεις για ό,τι θέλεις, δικό σου είναι το blog. Αλλά το ότι τόσες φορές καταλήγεις να μιλάς για το ΣΥΡΙΖΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα μπορούσες με βάση αυτούς τους προβληματισμούς να γράψεις μια ωραιότατη επιστολή στην εφημερίδα Χρονικά και να την ρωτήσεις γιατί δημοσιεύει, όταν ο τόπος έχει τόσα προβλήματα, παραπλανητικά και προπαγανδιστικά ρεπορτάζ για να χτυπήσει το ΚΚΕ με τόσο γελοίο τρόπο. Θα μπορούσες να προσθέσεις ότι με αυτόν τον τρόπο αναγκάζει και το ιστολόγιο Lenin Reloaded, αντί να ασχολείται με την φιλοσοφία και την λογοτεχνία που αγαπά, να παρεμβαίνει για να μαζεύει τις κουράδες μίσους που αμολούν κάθε τρεις και λίγο οι αγαπούληδες συριζούληδες της "ενωμένης αριστεράς."

   Θα ήμουν πραγματικά υπόχρεος.

   Αλλά βέβαια απορώ πώς και είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, όχι αυτοί που γράφουν άθλια ψευδο"ρεπορτάζ" προπαγάνδας.

   Διαγραφή
  2. Θα μπορούσες επίσης να παρατηρήσεις ότι το ιστολόγιο έχει πολύ συγκεκριμένους λόγους ασχολίας με τον ΣΥΡΙΖΑ:

   Α) Όταν υποσκάπτει το εργατικό κίνημα
   Β) Όταν κάνει χυδαία προπαγάνδα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ
   Γ) Όταν λέει κραυγαλέα ψέμματα στον ελληνικό λαό.

   Στο ιστολόγιο Enosy έχει ξεκατίνιασμα για την Αριστερή Πτέρυγα. Παρόμοια εσωτερικά ξεκατανιάσματα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες, καθώς τρώγονται μεταξύ τους οι δελφίνοι.

   ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ;

   Να σου απαντήσω εγώ. ΟΧΙ.ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΠΟΡΑΣ (ΧΑΦΙΕΔΩΝ).

   Τέτοιοι είναι, και τέτοιος είμαι.

   Αμύνομαι για τον λαό της πατρίδας μου και για το κόμμα μου. Δεν ΚΑΤΙΝΙΖΩ όπως κάνουν οι αντίπαλοί μου, γράφοντας ρεπορτάζ απ' τον κώλο μου για να κάνω ζημιά.

   Για αυτό είμαι κομμουνιστής και όχι ρούλης.

   Διαγραφή
  3. Αντε ρε βλακέντιε που σου θίξαμε το συριζα. Ρε το ντενεκέ! Τους πιάνεις συνέχεια με κατεβασμένα παντελόνια και ζητάνε τα ρέστα οι απερίγραπτοι.
   Θα σου πω εγώ τι έγινε: κόπηκε το ρεύμα(όχι το αριστερό) έτσι χαχολάκια; και τώρα τι να συμμαζέψετε;
   αντε ρε, και κυβέρνηση να σας κυνηγάει το φάντασμα, ξέρετε οι ...πεθαμένοι!

   ουστ! ουστ!

   ΥΓ Ρε μπάμια του κινήματος, έχω μια φωτο από συλλαλητήριο, να στη στείλω να την κάνεις αφίσσα του συριζα; Βάλε μου και μουστάκια αμα θέλεις...απίθανο!

   rednready2

   Διαγραφή
  4. Κόπηκε το ρεύμα; Άτιμε Φωτόπουλε και σε βάλαμε στο κώμα!

   Όσο για τον αρθρογράφο, υποθέτω πως θεωρεί τους αναγνώστες του ραπανάκια για να γράφει τέτοια άρθρα. Εννοώ, μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 26.6% των Ναουσαίων, αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να θεωρούν ότι φταίει το ΚΚΕ που παρήλασαν 30 νοματαίοι της ΧΑ επειδή δεν...έκανε μέτωπο.

   Εντάξει ρε μόρτες, πόσες φορές και σε πόσες παραλλαγές θα πετάξετε την αισχρή φόλα της "αριστερής ενότητας"; Όσοι την έφαγαν την έφαγαν, ας πρόσεχαν. Κανένα "μέτωπο" δεν χρειάζεστε όντας εξαπλάσιοι ποσοτικά απ' τους ναζί, απλά δεν φτάνει που είστε τηλεορασάκηδες, είστε και χυδαίοι απατεώνες από πάνω και τσιρίζετε.

   Τι κάνει λοιπόν το 26.6% στη Νάουσα και παρελαύνουν οι φασίστες; Άστε με να μαντέψω: παίζει το πουλάκι του και ασχολείται με το πώς θα φάει καμια ψήφο από κανένα ακόμα κορόιδο που έμεινε να αγοράζει τη φόλα.

   ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

   Διαγραφή
 5. http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7260

  Δημοσίευσαν και σαβουάρ-βιβρ-ανσάμπλ-με-τον-Παναγιώταρο, υπόδειγμα τρόπων ο Δραγασάκης («πώς οφείλει μία δεσποινίς ετών 69, καλής οικογενείας, να απευθύνεται στον ΧΑ-όχλο»)

  Αιντέε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Της κοντής "απαυτής" της φταιν οι τρίχες και στην Καρδίτσα:

  http://enkarditsi.blogspot.gr/2012/10/18_21.html
  http://enkarditsi.blogspot.gr/2012/09/26_28.html
  http://davanos-gr.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δηλαδής αμα γινει κυβέρνηση ο συριζας τι θα κάνει με την χα; θα βάλει την ανταρσυα και το σεκ να τους δέρνουν;

  Ρε είναι απίστευτοι ρε!ρε είναι μεγάλα ταλέντα!
  Τσουτσέκια απλά τσουτσέκια! και ψάχνουμε να τους αποδομήσουμε και πολιτικά...μούρλα κι η δικιά μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε όχι και να αποδομήσουμε! Λέμε μπας και σωθεί κανας κακομοίρης ακόμα από κάψιμο εγκεφάλου, μπας και τον προλάβουμε γιατί από ένα σημείο και μετά η βλάβη είναι ανήκεστος...

   Διαγραφή
 8. Σύντροφε, κακώς ασχοληθηκες με τα Χρονικά. Ο τύπος είναι για τα σκουπίδια, το υπογράφω αυτο. Κακώς γιατί του έδωσες βήμα στο blog σου και του έκανες μεγάλη τιμή. Θα τρίβει τα χέρια του ο γελοιος. Σταματήστε οποιοδήποτε σχόλιο γιατί του δίνετε αέρα. Πρέπει να " θαφτεί".
  Συντροφικά Εύη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ασχολήθηκα γιατί από τις 17 Ιουνη και μετά ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΠΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ Α/Α, ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΟΙ κλπ. Και εδώ και αλλού. Γιατί δεν κάνουμε μέτωπο και το κρίμα πάνω μας.

   Αν τα λεγε μόνο αυτός δεν θα είχα ασχοληθεί. Αλλά η βλακεία είναι μαζικών διαστάσεων και μεταδοτική.

   Διαγραφή