Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

The communist blog trolling guide

Για χρήση μετά από απεργίες, διαδηλώσεις, επεισόδια, εκδηλώσεις αγανακτισμένων, παρελάσεις Χ.Α, θανάτους ή τραυματισμούς λόγω αυτόνομης εξεγερσιακής δράσης. Καλό για προεκλογικές περιόδους, σε περίπτωση που σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εμφανίσει αύξηση ποσοστών σε κάποια δημοσκόπηση το ΚΚΕ. Κατάλληλο και για αλλαγή θέματος αν στριμωχτείτε για το γιατί δεν στηρίζετε την κατάργηση των Μνημονίων. Με την σφραγίδα ποιοτικού ελέγχου και ISO από το Indymedia:

1) Όταν το ΠΑΜΕ κάνει προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια, «απέχει» από το «κίνημα». Όταν πάει στο Σύνταγμα, είναι «ιδιοκτησία» του.

2) Όταν το ΠΑΜΕ περιφρουρεί, είναι ΚΝΑΤ. Όταν οι μπάχαλοι διαλύουν διαδηλώσεις (βλ. Μάιο, Ιούνιο κ.λπ.) από τις οποίες το ΠΑΜΕ έχει «αποχωρήσει» για να μην υποκύψει στα ανοιχτά προβοκαρίσματα εναντίον του, που κάποιοι επιδιώκουν, ο αριστερισμός φωνάζει σύσσωμος: «Γιατί δεν έμεινε να περιφρουρήσει τη διαδήλωση;».

3) Όταν οι «Αγανακτισμένοι» κατασκηνώνουν στην πλατεία και δεν επιτρέπουν στο ΚΚΕ να στήσει ούτε ένα πανό, δεν πρόκειται για ιδιοκτησία του Συντάγματος αλλά για νόμιμη απόκρουση του «καπελώματος» από τα σταλινικά «κομματόσκυλα του ΚΚΕ».

4) Όταν το ΠΑΜΕ δέχεται προκλήσεις με συνθήματα, μπουκάλια κ.λπ., και αποχωρεί για να μη γίνει σύρραξη, τότε «το βάζει στα πόδια» και «προδίδει» το κίνημα. Όταν τα συνθήματα, μπουκάλια κ.λπ. γίνονται μολότοφ και μάρμαρα στα γυναικόπαιδα, τότε το ΠΑΜΕ μετατρέπεται σε ΚΝΑΤ.

5) Μισούμε το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, αυτό το προδοτικό μόρφωμα, και είμαστε φυσικά έτοιμοι να του την πέσουμε ανά πάσα στιγμή με κάθε τρόπο, αλλά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν πρέπει να στήνει «διαχωριστικές γραμμές» και «στρατιωτικές περιφρουρήσεις» απέναντι στα υπόλοιπα στοιχεία και «μπλοκ του κινήματος». Την περιφρούρηση δεν την επιβάλλει, δυστυχώς, η δηλωμένη επιθυμία κάποιων να «βαρέσουν τους κνίτες όπου τους βρουν», αλλά η περιφρούρηση είναι αυτή που προκαλεί σε κάποιους την επιθυμία «να βαρέσουν τους κνίτες όπου τους βρουν». 

6) Όταν ο αστικός κόσμος παρακαλάει να βρει ευκαιρία να χρεώσει στο ΚΚΕ έναν «εμπρησμό του Ράιχσταγκ» και το ΚΚΕ αυτοπροστατεύεται, τότε χρεώνεται από τον «χώρο» (ή επαινείται προβοκατόρικα από τα κανάλια) ότι «προστατεύει τη Βουλή».
7) Η ΓΣΕΕ είναι βέβαια «πουλημένη», αλλά το ΠΑΜΕ δεν πρέπει να υπάρχει διότι διαλύει την ενότητα του εργατικού κινήματος.

8) Όταν το ΠΑΜΕ έχει στις διαδηλώσεις του χιλιάδες γέρους, γυναίκες, παιδιά, φοιτητές, απλούς εργαζομένους κ.λπ., τότε «κάνει περιπάτους» με «τα μέλη του κόμματος». Όταν περιφρουρεί αυτόν τον κόσμο (για τον οποίο έχει κάποια ευθύνη, σε αντίθεση με κάποιους που δεν αισθάνονται ευθύνη για κανέναν και τίποτε) και διατηρεί τη μαζικότητα μιας διαδήλωσης, απέναντι σε 500-1.000-1.500 «ορκισμένους επαναστάτες» και τα αναμενόμενα χημικά των ΜΑΤ, τότε στέκεται ενάντια στο «μαζικό» κίνημα.

9) Οι διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι πολύ μαζικές και να κατεβαίνει πολύς και απλός κόσμος. Τα «μπάχαλα» δεν απομακρύνουν τον πολύ και απλό κόσμο από τις διαδηλώσεις, δεν προκαλούν αυτοστιγμεί τη διάλυση του πλήθους, δεν γενικεύουν το φόβο, δεν έχουν κάποιες φορές αθώα θύματα (βλ. Marfin), αλλά ίσα-ίσα εκφράζουν την «επαναστατική ετοιμότητα» του «μαζικού κινήματος», που την καταπνίγει το ΚΚΕ. Άσε δε που τα μπάχαλα οδηγούν κατευθείαν στην άμεση δημοκρατία.

10) Όταν το ΚΚΕ εξετάζει την ιστορία του και αποτιμά αρνητικά τη «Βάρκιζα», τότε είναι ζαχαριαδικό-σταλινικό, βρυκολακιασμένο κ.λπ. Όταν δεν εκτιμά ότι με «ντου» γίνεται η «επανάστα», τότε είναι το κόμμα της «Βάρκιζας».

11) Το ΚΚΕ δεν είναι ταξικό κόμμα, δεν ξέρει τι σκέφτονται οι άνθρωποι στις λαϊκές γειτονιές και στα εργοστάσια, και δεν έχει σύνδεση με τα (επαναστατικά) αισθήματα και τις επιθυμίες του κόσμου και των μαζών. Το ΕΕΚ, η Α/Κ και τα εντευκτήρια των πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά έχουν.

12) Τέλος, για να μην τα πολυλογούμε: όταν το ΚΚΕ- ΠΑΜΕ έχει νεκρούς, τότε τα «ΚΝΑΤ» «αιματοκυλούν αγωνιστές».

6 σχόλια: 1. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7102761&publDate=23/10/2012

  Στο προσχέδιο διακήρυξης που υπερψήφισε η ΚΠΕ...

  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7272

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=722285

  Εδώ έχουμε σφετερισμό τής προκείμενης και διατήρηση τού «δια ταύτα». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γλωσσικός ιός, δεν είναι κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ, δεν είχα προλάβει να το δω. Αναμένετε ανάρτηση αργότερα.

   Διαγραφή
  2. Τίτλος: "Τάξη εναντίον τάξης"

   Ώπα λες, δικός μας αυτός. Και μετά γράφει παρακάτω ο γίγαντας:

   "Η ταξική και διεθνιστική ανάγνωση, άλλωστε, των επιγενομένων στο οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, η έμμονη απόρριψη εθνικών αναλυτικών προοπτικών και των συνεπαγόμενων εθνοκρατικών λύσεων, αποτέλεσε και μία από τις βασικές αιτίες για την έκρηξη της πολιτικής επιρροής του χώρου μας, ακόμη και πριν τις εκλογές."

   Τι εννοεί; Τον ερχομό των "Ενωμένων Σοβιέτ της Ευρώπης" που έχει υποσχεθεί προγραμματικώς ο συριζα μέσω σχεδίου μάρσαλ, πατριωτών εφοπλιστών και κυνήγι των μη πατριωτών από την ιντερπολ; Δεν βαριέσαι, μίλησε για ταξική και διεθνιστική ανάγνωση, τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία.

   Και έτσι φτάνει λοιπόν αργότερα, μετά από αυτό το κρεσέντο ταξικού λόγου, στην κορύφωση:

   "Οι μερκελιστές όλου του κόσμου ενωμένοι, αυτό που κάνουν είναι να τους συμπαραστέκονται στο βασανισμό του πειραματόζωου."

   Ο μεταμοντέρνος Τραμπάκουλας ζει, και σπέρνει εφιάλτες. Μηλιό δεν άντεξα να διαβάσω, μπούκωσα από ταξική ανάλυση και χρειάζομαι ένα διάλλειμα.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 2. ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΑΥΓΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν υπάρχει προφανώς πρόβλημα με το να αναδημοσιεύεται επιλεκτικά το απόσπασμα της ανάρτησης, αλλά ας υπάρχει κάπου και η πηγή του:

  http://www.levga.gr/2012/01/blog-post_04.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ένα ακόμα που βασικά εκφράζει την λογική όλων των παραπάνω προτάσεων:

  Όταν το ΠΑΜΕ ή/και το ΚΚΕ, που αποτελεί τον πολιτικό βραχίωνα του ΠΑΜΕ και έχει και μια ιστορία 90+ χρόνων, κάνει λάθη, τα λάθη ανήκουν εξ' ολοκλήρου στο ΚΚΕ, άσχετα εαν αυτά γίναν στα πλαίσια μιας ευρύτερης σημαχίας. Π.χ. η συμφωνία της Βάρκιζας. Γι' αυτή φταίει μονάχα το ΚΚΕ το οποίο ξεπούλησε τον λαό. Τι κι αν υπήρχε το ΕΑΜ, στο οποίο υπήρχανε και κάτι Τσιριμώκοι κλπ κλπ...

  Όταν το ΠΑΜΕ ή/και το ΚΚΕ, δεν κάνουν λάθη ή ακόμα καλύτερα κάνουν πράγματα, που οι επικριτές τους δεν κατάφεραν ποτέ, τότε αυτά τα θαυμάσια πράγματα δεν τα κάνει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αλλά όλοι. Π.χ. η απεργία στην χαλυβουργία. Αυτή η απεργία δεν στηρίχτηκε κατα βάσην απο το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αλλά απ' όλους όσους εντάσσουν τους εαυτούς τους στους επαναστάτες και τις γκρούπες τους στο ταξικό κίνημα.

  Η μεθοδολογία, λοιπόν, είναι μια και απλή, αλλά θαυματουργή. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ για τα «καλά» δεν υπάρχει, είναι φάντασμα, ενώ για τα «κακά» αναστένεται. Μιλάμε για Αντικομμουνισμό ανωτέρου επιπέδου, επιπέδου κβαντικής μηχανικής, όπου γι αυτούς το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αποτελεί το φωτόνιο του ταξικού κινήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή