Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Μαύροι για να σπάσει πάνω στα κεφάλια τους τα πειρατικά cd του ο Πέτρος Γαϊτάνος


Τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μ. Σάββατο, μία μεγάλη προσφορά: Ενας από τους καλύτερους δίσκους του Π. Γαϊτάνου, η "Ωρα Εvάτη" με τους εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, και αφηγητή τον αγαπημένο ηθοποιό Νικήτα Τσακίρογλου. Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι μια φωνή και μια καλλιτεχνική παρουσία που έχει δέσει σφιχτά την έκφρασή της χρόνια τώρα με την παράδοση και ιδιαίτερα την εκκλησιαστική, μια προσωπικότητα που συγκινεί το πανελλήνιο με τις επιλογές και τις ερμηνείες της. Ένας καλλιτέχνης που αναζωογονεί την αιώνια μουσική και την αναπνέει με τους σημερινούς ανθρώπους. Στο cd περιέχονται οι ύμνοι: 
Ιδού ο νυμφίος 
Τον νυμφώνα σου 
Σήμερον κρέμαται 
Εξέδυσαν με 
Σε τον αναβαλλόμενον 
Η ζωή εν τάφω 
Άξιον εστί 
Αι γενέαι πάσαι 
Αναστάσεως ημέρα 
Χριστός ανέστηΑυτήν την Κυριακή η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Πέτρος Γαϊτάνος έχουν ΘΕΜΑ!
Δύο καταπληκτικές προσφορές αναμένεται να συντροφεύσουν όλους τους αναγνώστες του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος» με μοναδικά τραγούδια και μελωδικούς θρησκευτικούς ύμνους για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Η εφημερίδα μας έχει εξασφαλίσει μόνο για εσάς τα καλύτερα cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, «ΈΛΑ» και «Έξοδος 2», μαζί με την καταπληκτική δουλειά «Αίμα και Υδωρ» του Πέτρου Γαϊτάνου, ενός έργου που αφηγείται τα Πάθη του Χριστού ταξιδεύοντας τους ακροατές μέσα από ήχους, λόγια και μελωδίες χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

«Αίμα και Ύδωρ» από τον Πέτρο Γαϊτάνο

Επίσης, αυτήν την εβδομάδα μαζί με το Πρώτο Θέμα μία μοναδική προσφορά εν όψει Πάσχα. Πρόκειται για το cd «Αίμα και Υδωρ», ένα έργο που αφηγείται τα Πάθη του Χριστού ταξιδεύοντας τους ακροατές μέσα από ήχους, λόγια και μελωδίες χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Αποτελείται από ύμνους και κείμενα από τα ευαγγέλια τα οποία διαβάζουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Φιλαρέτη Κομνηνού.

Το υλικό του έργου εξελίσσεται με τη συμμετοχή όλων των άξιων συντελεστών που αγκαλιάζουν την ερμηνεία του Πέτρου Γαϊτάνου. Ένα υλικό που αντλείται μέσα από τους αιώνες και παίρνει νέα ανάσα με την ερμηνεία και την γενικότερη έκφραση του καλλιτέχνη. Τα 14 κομμάτια του cd είναι τα εξής:

01. Ελκόμενος προς το Πάθος

02. Εις το Πρετώριον

03. Ιδέ ο Βασιλεύς Υμών

04. Εις χείρας σου παρατίθεμαι το πνεύμα μου

05. Και ως ετέθη το σώμα Αυτού

06. Αίμα και Ύδωρ

07. Ίνα η γραφή πληρωθή

08. Έθηκαν τον Ιησούν

09. Σήμερα μαύρος ουρανός

10. Το κατωλόι της Παναγιάς

11. Βλέπεις εκείνο το γυμνό

12. Επί ξύλου βλέπουσα

13. Που πορεύει, τέκνον;

14. Νενίκηκα τον κόσμον

Σημείωση: Άλλοι μαύροι --με την καλή έννοια μαύροι, όχι "μαύροι" σαν τον Θέμο Αναστασιάδη-- που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι έχουν υπερβολικά καλό γούστο για να πουλάνε τις φόλες του Γαϊτάνου.

8 σχόλια:

 1. Οι φόλες των χριστέμπορωντων εμπόρων ,δηλαδη των εμπόρων του συνειδησιακού προβληματισμού του λαού είναι κατάλληλες για να διώχνουν τα ενοχλητικά περιστέρια από τα μπαλκόνια μας.
  Λιγο ταπεινοφροσύνη και έλεος από τον τραγουδιάρη "εθνικό" θα του έκανε καλό.
  Αποδεικνύεται όμως πως ο ρατσισμός δεν είναι θέμα "αίσθησης" ή "έλλειψης παιδείας" και άλλα αριστεροχαρούμενα, αλλά ξεκάθαρα εκμετάλλευσης και η θρησκευτικότητα που πουσάρουν τα ιερατεία είναι "κονόμα" και στήριξη της εκάστοτε κυρίαρχης τάξης.
  Η εργατική τάξη δεν έχει να χωρίσει τίποτα από τους όπου γης κολασμένους, με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΩΝ!

  Τι είναι τούτοι ρεεεε; Ούτε το θεό τους δεν σέβονται....το μόνο τους πιστεύω είναι τα γκαφρά!Φραγγέλιοοοοοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλα ολα αυτα αλλα το κκε που ειναι στον αντιφασιστικο αγωνα;με τα κεντρικα δεν ασχολειται.στις γειτονιες οταν γινονται πορειες παλι δεν παιρνει μερος.τρωει χαστουκια η κανελλη παλι δεν ασχολειται.μαχαιρωνονται καθημερινα μεταναστες και αγωνιστες και το κκε πουθενα.υπαρχει καποια εξηγηση ή καποιο κρυφο σχεδιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι, είπαμε να αφήσουμε τους βεριτάμπλ αντιφασίστες να κάνουν τα καταπληκτικά τους. Στο 14% βγάζουν τη ΧΑ οι δημοσκοπήσεις, λίγο ακόμα αντιφά αγώνα του συναφιού σας και θα γίνει κυβέρνηση.

  Ρε σούργελα, πώς τα γράφετε και δεν λύνεστε στα γέλια με το πόσο γελοίοι παπάρες είστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοδέλας και Διαμαντόπουλος φέρεται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες από τις ιστραηλινές αρχές με το πλοίο Estelle.
  http://shiptogaza.gr/Δράσεις/Νέα-Ανακοινώσεις/item/1158-Λίστα-επιβατών-Estelle

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kraoynakhs_pros_gaitano_ase_mas_re_petro_poy_den_exei_afhsei_pagkari_gia_pagkari.1975019.html

  http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/patris_thrhskeia_oikogeneia.1970222.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "στη πυρά στη πυρά με τις ξενέρωτεεεες".ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://vertigo.pblogs.gr/files/295020-fraggelio1.JPG

  ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή