Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Τα πικρά δάκρυα της υπεύθυνης Πέτρα φον ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΑΡ: είπε «όχι», αλλά ψάχνει διέξοδο
Θέλει «να δώσει μάχη μέσα στην κυβέρνηση» και θα επιμείνει να υπάρξει ξεχωριστό άρθρο για τα εργασιακά

Κοινοβουλευτική διέξοδο αναζητεί τώρα η Δημοκρατική Αριστερά, μετά και το οριστικό «τέλος» στη διαπραγμάτευση που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Κορυφαία στελέχη της «θα δώσουν μάχη μέσα στην κυβέρνηση», όπως λένε, ώστε τα εργασιακά να έρθουν σε διαφορετικό άρθρο από τα δημοσιονομικά, δίνοντας τη δυνατότητα στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη να ψηφίσει τα μέτρα αλλά όχι τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης προκάλεσε εμφανή αμηχανία στα στελέχη του κόμματος και την εντονότατη αντίδραση πολλών βουλευτών, ορισμένοι εκ των οποίων πρότειναν την καταψήφιση σήμερα της νομοθετικής ρύθμισης για τις αποκρατικοποιήσεις, κυριάρχησε ωστόσο η ψυχραιμία τουλάχιστον δημοσίως. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας της ΔΗΜΑΡ να παραμείνει αμετακίνητη στο «όχι» στα εργασιακά χωρίς παράλληλα να κλονίσει την κυβέρνηση είναι ότι χθες, παρά το εμφανές σοκ από τη δήλωση του Πρωθυπουργού, δεν υπήρξαν ούτε διαρροές ούτε πολυσέλιδες ανακοινώσεις, αλλά ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί από την Αγίου Κωνσταντίνου.

«Δεν θέλουμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», ήταν το ενδεικτικό στίγμα από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ενώ από την ηγετική ομάδα συνεκτιμήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Φώτη Κουβέλη λίγο προτού εκδώσει την ανακοίνωση για το τέλος της διαπραγμάτευσης. Στη σύντομη επικοινωνία που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά εμμένει στο «όχι» στα εργασιακά.

Μετά την ανακοίνωση Σαμαρά εκδόθηκε ανακοίνωση και από την Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία αναφέρει πως «η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις προκειμένου να προστατευτούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις θέσεις της». 

Πηγή: Τα Νέα

5 σχόλια:

 1. Περισσότερα (και δη γαμήλια) δάκρυα εδώ:
  ...Αλλά και το 10% επίδομα γάμου, δεν είναι δα και κανένα προνόμιο όταν οι μισθοί έχουν μειωθεί τόσο. Για να μην πιάσουμε το ωράριο...

  http://mhmadas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html

  Ο Μπόστ να τους έχει καλά.

  ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ή
  "Μια τρίχα σ’ ένα πιάτο με σκατά (τη βρήκε ο Φώτης και σκούζει)"
  http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9822.html

  Τον καλλιτέχνη της πρώτης φωτό γιατί τον διασύρεις τοιουτοτρόπως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. -"Τι σου κάνω μάνα μου, πες μου τι σου κάνω μάνα μου!"
  -"Α να χαθείς παλιάνθρωπε, εγώ είμαι κορίτσι με αρχές!"
  -"Πες μου μωρή τι σου κάνω!"
  -"Εεεεεε...παρούσα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή