Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ-Ετοιμάζουμε τους επόμενους αγώνες/ΚΚΕ: Μονόδρομος η ρήξη και η ανατροπή

ΠΑΜΕ
Ετοιμάζουμε τους επόμενους αγώνες

Να προετοιμάσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τους επόμενους αγώνες και να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζοντας τους χιλιάδες απεργούς.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Τους μαθητές, τους σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και νυχτερινά σχολεία που έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών. Τους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το "καλό" των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλη την Ελλάδα οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλειώδεις.

Δείχνει ότι πυκνώνουν οι γραμμές του ταξικού κινήματος. Αποδεικνύει ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να το στριμώξει στις μυλόπετρες της διαχείρισης, στην υποταγή, στο συμβιβασμό. Δείχνει ότι δυναμώνει όλο και περισσότερο η οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Οτι κάθε μέρα περισσότεροι συσπειρώνονται στις λαϊκές επιτροπές, ιδιαίτερα στις εργατικές συνοικίες. Δείχνει ότι ενισχύονται οι γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα, την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να απαλλαγούμε απ' το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της ΕΕ».ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μονόδρομος η ρήξη και η ανατροπή

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ χτες στην Ομόνοια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία για να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου