Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

"Μα γιατί με υποπτεύεσαι εξαιτίας ενός λάθους τρίτων αγάπη μου; Εγώ, που διαδίδω τα καλύτερα για σένα στους φίλους μου στο εξωτερικό;"

"Η εχθρική στάση του ΚΚΕ για το κίνημα της πατάτας είναι σύμφωνη με την στάση του ενάντια στο εξεγερσιακό κίνημα των φοιτητών και της νεολαίας το 2008 και ενάντια στο κίνημα των πλατειών το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σύμφωνη με την σεκταριστική πολιτική του ΚΚΕ, των ξεχωριστών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών κατά τις γενικές απεργίες."

"Η ηλιθιότητα και ο σεκταρισμός των σταλινιστών δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει, ακόμα και μετά τόσα χρόνια."

"Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας την Πέμπτη απέκλεισε κάθε δυνατότητα συνεργασίας με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)".

Ιστολόγιο Green Left, συγγραφέας Μιχάλης Καρατζής: "Η μαζική οργή και τα κέρδη της αριστεράς δείχνουν την επείγουσα ανάγκη ενωμένου μετώπου":

"...η ελληνική αριστερά μοιάζει να μην μπορεί να δημιουργήσει ένα ενωμένο μέτωπο για τη σωτηρία του λαού. Η ευθύνη για αυτό ανήκει κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στον εντυπωσιακό σεκταρισμό του ΚΚΕ, που έχει στην ψύχρα αρνηθεί να μπει σε ένα ενωμένο μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα χειρότερα, το ΚΚΕ έχει αρνηθεί ακόμα και να το συζητήσει."

Ιστολόγιο Worker's Power: "Υποφέρει η ελληνική αριστερά από κρίση ηγεσίας;" 
"Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δικαιολογεί την άρνηση να μπει σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του ότι "με αριστερό προσωπείο προσπαθεί να πείσει το λαό ότι οι εργάτες και οι καπιταλιστές μπορούν να συνυπάρξουν και να ευημερήσουν από κοινού" Επίσης, το ΚΚΕ αποκηρύσσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική απόπειρας να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να αναδιαπραγματευτεί το χρέος, καλώντας σε μορατόριουμ πληρωμών

Αν και κάποιοι μπορεί να δουν κάτι τέτοιο ως επαναστατική αδιαλλαξία εκ μέρους του ΚΚΕ, στην πραγματικότητα είναι μια σεκταριστική και φοβισμένη άρνηση να πολεμήσει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Φυσικά και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεφορμιστική και η πολιτική που προτείνει ουτοπική, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό θέμα σήμερα." 

In Defense of Marxism, "Συνέντευξη με έναν έλληνα επαναστάτη" (τον Καραγιανόπουλο, της "Μαρξιστικής Φωνής"):
"Η τακτική του ΚΚΕ είναι τρομερά σεκταριστική. Η τακτική αυτή είναι ενάντια στην λενινιστική παράδοση και αποτελεί σύγχρονη έκδοση της σταλινικής τακτικής της "τρίτης περιόδου" της ύστερης δεκαετίας του 20 και της αρχής του 30. Η αρχηγική ομάδα μέσα στο ΚΚΕ προσπαθεί να επιβάλλει "άκρα του τάφου σιωπή" μέσα στο κόμμα παραβιάζοντας συστηματικά τα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών του κόμματος."

“Tο ΚΚΕ να αφήσει τα σεκταριστικά του παιχνίδια και να συμμετάσχει στην επανάσταση που διεξάγεται τώρα-δεν γίνεται να περιμένει.” (Εύφημος μνεία και για την επινόηση της έννοιας “μετριοπαθής φασισμός”, για να χαρακτηριστεί το στίγμα του ΛΑΟΣ).

"Το ΚΚΕ είχε δια της βίας εμποδίσει αναρχικούς να φτάσουν στο Κοινοβούλιο και είχε παρατηρηθεί ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και την ενθαρρύνει να επιτίθεται σε αναρχικούς διαδηλωτές."

"Το σταλινικό ΚΚΕ έφερε τους φασίστες στο εργατικό κίνημα".

17 σχόλια:

 1. ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

  Φίλε Αντώνη, καλημέρα και ρίξε, σε παρακαλώ, μια ματιά εδώ:

  http://kasamaproject.org/2012/06/18/greeces-young-communists-speak-transform-society-and-transform-ourselves/

  για να δεις τι τσαμπουνάει σχετικά η μαοΐζουσα συνιστώσα των ΣΥΡΙΖΑίων σε διαδικτυακό κόμβο ομοϊδεατών της· η συνέντευξη (;) έχει φτάσει μέχρι την Κίνα (αναδημοσιεύτηκε στο «Δίκτυο Έρευνας της Κινέζικης Πολιτιστικής Επανάστασης»), δες:

  http://www.wengewang.org/read.php?tid=34136

  Να τους πει κανείς και εις ανώτερα;

  Χαιρετισμούς

  Μη απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμετικό..
   Οργή και αηδία, τίποτε άλλο.
   Λυπάμαι τους καλοπροαίρετους νέους ανθρώπους που θα στρατευτούν στον υστερικό ριζοσπαστισμό του "νέου σχεδίου Μάρσαλ" και θα έχουν την απαίτηση να σκύβεις το κεφάλι όταν σου κουνάν το δάχτυλο (Δανάη, Εύα, Βασίλης, κατσαριδάκια μου γλυκά).
   Οι χρυσαυγίτες έχουν έρθει δεύτεροι. Απ' τα έτοιμα τρώνε. Δεν θα είναι καν αυτοί που θα κόψουν την κορδέλα στα νέα μακρονήσια..

   hiliastis

   Διαγραφή
  2. Η παραπάνω συνέντευξη των κοετζηδων έχει κυκλοφορήσει και αλλού, την είχα δώσει στον Αντώνη πριν καιρό όταν είχε δημοσιευτεί στο καναδικό BASICS (δεν θυμάμαι σε ποιά ανάρτηση είναι το σχόλιό μου). Τσεκάρετε και το site που αποτελεί την πηγή της είδησης:

   http://winterends.net/

   Μέρκελ, Χίτλερ (αντιφά κι οι κοετζήδες, η Εκσενάζυ ξανάγινε Λούξεμπουργκ), γερμανικές αποζημιώσεις και δε συμμαζεύεται...

   Λίγο ψάξιμο σε κάθε ξενόγλωσσο ιστολόγιο αποκαλύπτει από πού προκύπτουν οι αναλύσεις τους για την ελλάδα. Πρόχειρα παραδείγματα από καναδά: fightback -> μαρξιστική φωνή, basics -> κοε, new socialists -> κόκκινο κτλ

   Όταν στην ταξική πάλη στον τόπο σου είσαι ανύπαρκτος και αρκείσαι σε "πολιτικές παρεμβάσεις" - χάπενινγκς, στην καλύτερη φτάνεις μέχρι identity politics, τότε τι το καλύτερο από το να διοργανώνεις εκδηλώσεις και να γράφεις αρθράρες για την επανάσταση που γίνεται αλλού. Ξέρουν τι κάνουν οι συριζαίοι, οι τύποι ψοφάνε για παραμύθα και από τέτοια έχουν μπόλικη να πουλήσουν δημιουργώντας και το κατάλληλο κλίμα ταυτόχρονα.

   Συνεχίζω πάντως να απορώ: στα γαριδάκια τους βρίσκουν όλους τους παραπάνω; "Συνέντευξη με έναν έλληνα επαναστάτη" γράφει ο ένας, για συμμετοχή σε επανάσταση γράφει ο άλλος, ενώ το παπαρόμετρο τερματίζεται με αυτούς που χαρακτηρίζουν ρεφορμιστικό και ουτοπικό το πρόγραμμα του συριζα και έπειτα κατακεραυνώνουν το κκε που δεν τον βοηθάει να το υλοποιήσει. Αν και όπως είπα και πριν υπάρχει και η πολιτική πρακτική αυτών των οργανώσεων, που δείχνει ότι επανάσταση = μια κυβέρνηση που μας πετάει ψίχουλα.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  3. "Λίγο ψάξιμο σε κάθε ξενόγλωσσο ιστολόγιο αποκαλύπτει από πού προκύπτουν οι αναλύσεις τους για την ελλάδα. Πρόχειρα παραδείγματα από καναδά: fightback -> μαρξιστική φωνή, basics -> κοε, new socialists -> κόκκινο κτλ"

   Ακριβώς φίλε μου. Όλα όσα λέγονται και γίνονται έξω --και λέγονται απίστευτες παπαριές, ενώ γίνονται απίστευτες χυδαιότητες, όπως με τα φωτομοντάζ, ή το να μην αφήνουν φίλους του ΚΚΕ να μιλήσουν σε εκδηλώσεις, κάτι για το οποίο έχω μαρτυρίες για δύο ξεχωριστά περιστατικά στην Αγγλία-- ελέχονται από αυτή την επονείδιστη μαφία που παριστάνει την "ριζοσπαστική αριστερά." Δεν υπάρχει φορά που να το ψαξα που να μην κατέληξα στην πηγή της σαπίλας του κυρίου Τσίπρα.

   Διαγραφή
  4. Οι αλητείες και οι διαβολές τους συγκρίνονται μόνο με δύο χώρους: τον αστικό Τύπο με τον οποίο συνεργάζονται (βλέπε "Εργατικός Αγώνας") και τη Χ.Α. Έχουν αφήσει την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μίλια πίσω σε παρασκηνιακές ενέργειες διαβολής, συκοφαντίας και σαμποτάζ.

   Διαγραφή
 2. Πρωί, μεσημέρι βράδι αυτή τη δουλειά κάνουν. Υπάρχουν δεκάδες ιστότοποι, φόρουμ, κλπ όπου διαδίδουν ότι ετοιμάζουν την ... επανάσταση που λέει και ο άλλος ο φρενοβλαβής ότι ξεκίνησε ήδη, και τους εμποδίζει η κακιά Ματζίκα ντε Σπελ το ΚΚΕ.

  Φυσικά, τα γνωρίζω όλα αυτά (και το kasama) εδώ και μήνες, απλά το ποστ ανέβηκε συμπληρωμαιτκά για το άλλο για ULA που κάνει τώρα την αθώα περιστερά. Λες και δεν ξέρουμε πόσο ΜΙΣΟΣ για το ΚΚΕ καλλιεργούν ο Σφύριζα και οι σύμμαχοί του, κυρίως στα κράτη της ΕΕ, με τους αντίστοιχους φαντασιόπληκτους Τσε Γκεβάρα των Βρυξελλών.

  Όλη η Ευρώπη μού προξενεί αηδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ''τυχαία'' το βάζω εδώ...
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7103984&publDate=24/10/2012

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι σας εκπλήσει και τι σας εξοργιζει πια ? Που ο Σφύριζας κάνει την "δουλειά" του ? Αυτή είναι η πολιτική του γραμμή και αυτές είναι οι τακτικές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, τώρα το αντιλαμβάνεστε ? Και τι νομίζετε οτι καταφέρνετε ασχολούμενοι με το 80% των αναρτήσεων και των σχολιασμών σας με τον Σφύριζα ? Νομίζετε οτι οι αναγνώστες σας θα υιοθετήσουν την δικιά σας αίσθηση αναγούλας, οτι θα αρχίσουν να γράφουν σχόλια γεμάτα χολή για τον Σφύριζα, ανταποκρινόμενοι στην πολιτική γκρίνια σας ? Αυτό πιστεύετε ? Νομίζετε οτι με αυτό τον τρόπο περιφρουρείτε την τιμή του κόμματος ? Νομίζετε οτι "διαπαιδαγωγείτε" τις μάζες ? Οι μάζες ξέρουν πολύ καλά που γέρνουν και κυρίως το γιατί γέρνουν. Όπως ξέρουν πολύ καλά αυτοί που ψηφίζουν και στηρίζουν τους φασίστες, γιατί τους ψηφίζουν και γιατί τους στηρίζουν. Δεν υπάρχουν "παρθένες" πια σήμερα, μέσα σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης. Δικιά σας δουλειά δεν είναι να "αποκαλύψετε" τα τερτίπια του Σφύριζα στους αναγνώστες, δικιά σας δουλειά είναι να προτείνετε την επαναστατική διέξοδο απο την κρίση, τον δρόμο της ανατροπής, κι αυτή την λύση να την ζυμώσετε μέσα στον κόσμο. Αλλα άμα δεν έχεις αλεύρι, τι να ζυμώσεις.... Προτιμάς να αναλώνεσαι σε βερμπαλιστικούς ναρκισισμούς κατεβατών απο αμπελοφιλοσοφιες και να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις τον "φούρνο" του Σφύριζα που ζυμώνει πίτουρα και προσφέρει άχυρα αντί για ψωμί, στον πεινασμένο λαό.
  Άντε θαυμαστές του Λένιν, αφήστε τα λόγια, χορτάσαμε λόγια παχιά για λαικές εξουσίες και λαϊκές οικονομίες, μπουχτίσαμε απο μακρυνάρια αναλύσεις επι αναλύσεων για το πόσο δικαιωμένες αποδείχτηκαν οι προηγούμενες αναλύσεις μας, που αναλύανε τις παραπροηγούμενες αναλύσεις μας.
  Η ιστορία γράφετε με πράξεις, κι όχι με παχιά λογάκια. Ο Λένιν δεν ήταν φαφλατάς σαν και του λόγου σας. Κομμουνιστές είστε εσείς ή χομπίστες ? Μπας και είστε γενικώς "αριστεροί" που αρέσκονται να γράφουν και να συζητάνε, πίνοντας κρασάκι και μασουλώντας ξηροκάρπια ? Χορτάτοι είστε πουλάκια μου ? Η ιστορία το έχει καταγράψει δεκάδες φορές, ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Για κοιτάξτε γύρω σας, δεκάδες χιλιάδες είναι οι σύγχρονοι πάνοπλοι ταγματασφαλήτες του καθεστώτος, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλήτες, σε λίγο ετοιμάζονται και τα βαριά οπλισμένα αποσπάσματα του Δένδια (και καλά για να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες με τα kalasnikof), μυρωδιά δεν πήρατε ? Απο κοντά και οι καραβανάδες και οι "αερομεταφερόμενοι" στρατοματάδες, τι νομίζετε οτι γίνεται γύρω σας ? Όλους αυτούς τους ένοπλους μπράβους του καθεστώτος εσείς τους αντιλαμβάνεστε ως "εργαζόμενους" ? Ακόμα στην αστική δημοκρατία της δεκαετίας του 80 ζείτε, νομίζοντας οτι έχετε την πολυτέλεια της άνεσης του πολιτικού χρόνου να "γκρινιάζετε" για τα τερτίπια του σφύριζα, της κοε και δεν ξέρω ποιανού άλλου μαιδανού του συστήματος ? Τι είναι το κόμμα ? Club πολιτικού στοχασμού ? Έτσι λειτουργούσαν κι οι μπολσεβίκοι προεπαναστατικά ?
  Για συνέλθετε λίγο, γιατί μου φαίνεται οτι αντί για καλό, μάλλον κακό κάνετε στην ανάπτυξη της επιρροής του κόμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ ανώνυμε,

   Έχετε απόλυτο δίκαιο. Το ομολογώ συντετριμμένος.

   Αυτό το ιστολόγιο δεν κάνει πρωτότυπη θεωρητική εργασία, δεν κάνει μεταφράσεις, δεν ενημερώνει για το εργατικό κίνημα, και πάνω από όλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

   Θα γράψω στην blogger να μου στείλει το λογισμικό που γράφεις και κάνεις επανάσταση καθώς βγαίνει απ' τις οθόνες ένα χέρι και στραγγαλίζει όλη την αστική τάξη. Να ζητήσω αυτό που πήρατε εσείς; Ποια version είναι;

   Όξω ρε καραγκιόζη.

   Διαγραφή
  2. ο πιο πανω γιατι δεν υπεγραψε σαν ανεργος ψυκτικος σημερα?

   μητσουλας

   Διαγραφή
  3. Και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφεις ανώνυμε εσύ ασχολείσαι με το leninreloaded... πόσο ξεφτίλας πια?

   Διαγραφή
  4. Δεν τα μαθες ρε Μήτσουλα; Βρήκε δουλειά ως social media worker (aka troll) στο κώμα.

   Διαγραφή
  5. Κι εγώ τον προτιμούσα σαν "απολυμένο ψυκτικό απο την Καλογρέζα", ήταν πιο συγκινητικός, αλλά τελικά ταυτοποιήθηκε ότι είναι γριά πουτάνα λουλου.
   Never mind, άλλωστε στο Σφύριζα είναι ανοιχτόμυαλοι οι άνθρωποι και δεν έχουν τέτοια κολλήματα.
   (για σήμερα δεν θα βρίσω άλλο ο,τι ντοκουμέντα και αν κατεβάσεις).

   Διαγραφή
  6. Ένα ιστολόγιο έχει ωριμάσει όταν οι αναγνώστες του ταυτοποιούν και ξεχωρίζουν τα τρολ από μόνοι τους...

   Διαγραφή
  7. Καλά ο περί ου ο λόγος δεν έχει καθόλου μα καθόλου φαντασία ή νομίζει ότι εμείς έχουμε αλτσχάιμερ. Υπήρξαν και δυσκολότερες περιπτώσεις.

   Που φτάσαμε γαμώ τον καπιταλισμό μου, είδες πόσα νέα επαγγέλματα ξεφυτρώνουν, που δεν ανήκουν και στην εργατική τάξη*, άμα έχεις επιδοτησούλα απο τας Ευρώπας!

   *αφού δεν λερώνουν οι απασχολούμενοι τα χέρια τους με γράσσα και λάδια

   Διαγραφή
 5. Ώπα! Όλα τα άλλα τα κατάλαβα, το Worker's Power δεν έπιασα. Αφού εξηγεί ορθά τους λόγους για τους οποίου δεν γίνεται συνεργασία, στη συνέχεια λέει:
  «Φυσικά και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεφορμιστική και η πολιτική που προτείνει ουτοπική, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό θέμα σήμερα.»

  Ε πώς δεν είναι; Τι είναι τότε;


  @Ανώνυμε: Από 'δω το πήγες, εκεί το γύρισες, στο ξύλο το κατέληξες. Μπαχαλοτραμπούκε!

  Neophyte_commie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα περί ρεφορμισμού/ουτοπισμού είναι για ξεκάρφωμα δήθεν ίσων αποστάσεων, όπως είναι και τα "συγνώμη" της ULA στον θύτη και το θύμα μαζί. Μιλάμε για εντελώς ανάλγητους κοπρίτες.

   Αυτό το "μετριοπαθής φασισμός" δε είναι για Κοάν της ημέρας...εγκεφαλοκαμένοι όλης της Δύσης ενωθείτε.

   Διαγραφή