Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Ηράκλειο: Ο ΠΑΣΚΥΡΙΖΑ, η ΕΙΥΗ και ο κατηραμένος όφις των νικηφόρων απεργιών

Καταγγελία για Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων
- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -

Δεν γνωρίζουμε αν έχει συμβεί ποτέ σε Γενική Συνέλευση σωματείου και με μη νόμιμη απαρτία (εκτός και αν θεωρούνται ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, φοιτητές, οικοδόμοι. ξενοδοχοϋπάλληλοι, ο γνωστός ακταρμάς του οικογενειακού σωματείου των 48 ταξικών εργατοπατέρων και των υπολοίπων έμμισθων συνδικαλιστών του ΚΚΕ), να απαγορεύσουν την είσοδο στην Γενική Συνέλευση των Νόμιμων εκπροσώπων των εργαζομένων, του Γεν. Γραμματέα, του Αναπλ. Γραμματέα Οικονομικού και το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι εργατοπατέρες του ΚΚΕ ότι τα σωματεία δεν ανήκουν στα κόμματα και στις παρατάξεις, αλλά στους εργαζόμενους.

Άραγε τι ήθελαν να κρύψουν;

Γιατί ήθελαν να ( απαγορεύσουν ) στα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ να ενημερώσουν τους λίγους έστω Ιδιωτικούς συναδέλφους που βρίσκονταν εκεί.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν τον σύντροφο Χαλβατζή που μίλησε για λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ.

Φασιστικές νοοτροπίες που θέλουν τον αποκλεισμό εργαζομένων από τα σωματεία μη εγγράφοντας τους ως μέλη, για μικροκομματικά και παραταξιακά οφέλη ή φιμώνουν του νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, δεν θα περάσουν.

Δυστυχώς όλες αυτές οι ενέργειες μας οδηγούν χρόνια πίσω, σε μία εποχή, που επιβάλλεται να είμαστε όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα των μέτρων που προσπαθούν τρόικα και Κυβέρνηση να περάσουν.

Πηγή: 2810.gr


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
14/10/2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ …»

Για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΗ, με σημερινή της ανακοίνωση (14/10/12), στρέφεται ενάντια στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ). Αυτή τη φορά μάλιστα ενάντια σε όλο το σώμα της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) του σωματείου μας! Πρόκειται για την τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 10-10-2012 στο Θεατρικό Σταθμό με την παρουσία 95 σε σύνολο 253 οικονομικά τακτοποιημένων μελών με θέματα απολογισμό δράσης και σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστημα μπροστά στην απεργία 18 Οκτώβρη. Η συνέλευση ήταν ανοιχτή σε όποιον ήθελε να παρακολουθήσει ενώ δικαίωμα λόγου και ψήφου είχαν, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΙΥΗ, μόνο τα παρόντα ταμειακώς εντάξει μέλη. Τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις της δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο στις 11/10/2012.

Στην Συνέλευση μας παραβρέθηκαν όντως ο Γ. Γραμματέας του ΕΚΗ Στ. Βοργιάς, ο Αναπλ. Γραμματέας Οικονομικού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΗ. Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του σώματος της Γ.Σ. αποφασίστηκε ότι ο Γ. Γραμματέα του ΕΚΗ Στ. Βοργιά ήταν ανεπιθύμητος στην συνεδρίαση για τους εξής λόγους:

1) ηγείται της διακίνησης παραποιημένων αιτήσεων εγγραφής μελών, με σκοπό την αλλαγή του ΔΣ της ΕΙΥΗ ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των υποτακτικών σε αυτήν συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ).

2) οργάνωσε και εκτέλεσε την αποστολή εξώδικου 20 εργαζομένων, που στρέφεται ενάντια στο σημερινό ΔΣ της ΕΙΥΗ, με την κατηγορία οτι «δεν εγγράφει το ΔΣ αυτά τα μέλη στο σωματείο», την στιγμή που η πλειοψηφία των συγκεκριμένων εργαζομένων δεν γνώριζαν καν το εξώδικο ενώ αρκετοί από αυτούς ανήκαν σε άλλο κλάδο.

3) ήταν στην ηγετική ομάδα της πλειοψηφίας του ΕΚΗ που στην περίπτωση των πολυήμερων απεργιών στην Αριάδνη και την Ανακύκλωση επιχείρησε να ξεπουλήσει τον αγώνα των εργαζομένων πάντα προς όφελος της εργοδοσίας είτε υιοθετώντας τις προτάσεις της είτε υποθάλποντας απεργοσπάστες και κατασυκοφαντώντας απεργούς.

4) ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν παραχωρήθηκε στο σωματείο μας η αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΗ- ενώ ήταν κενή- και αναγκαστήκαμε να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ΓΣ της ΕΙΥΗ σε χώρο εκτός ΕΚΗ - στο Θεατρικό Σταθμό.

Αραδιάζοντας σε σημερινή της ανακοίνωση μια σειρά ψέματα, που έχει γίνει δεύτερη φύση της, η πλειοψηφία στο ΕΚΗ προσπαθεί να κρύψει τις δικές της «πομπές». Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί φασισμού σε αυτούς που χωρίζουν τους εργαζόμενους σε νόμιμους και παράνομους ανοίγοντας το δρόμο στην Χρυσή Αυγή και στο ρατσισμό, σε αυτούς που φωνάζουν «έξω τα κόμματα»» από τα σωματεία εννοώντας έξω το ΠΑΜΕ και οι συνεπείς συνδικαλιστές, σε αυτούς που εφαρμόζουν τα μνημόνια μέσα στους χώρους δουλειάς και καλούν σε μια ενότητα προς όφελος της εργοδοσίας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα σε κάθε κατεύθυνση: όσα ψέματα, όσους τραμπουκισμούς και φασιστικές μεθόδους κι αν χρησιμοποιήσουν (προσπάθεια Κοκολάκη (μέλος ΔΣ) και Δασκαλάκη (θαμώνα στο ΕΚΗ) με βίαιο τρόπο να πετάξουν έξω από το ΕΚΗ μέλος της διοίκησης του σωματείου μας μόλις χθες-13/10/12), δεν πρόκειται να μας φιμώσουν, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τη δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για τη μαζικοποίηση του σωματείου μας κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων και των υπηρετών της. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη με οργάνωση μέσα στους χώρου δουλειάς να μην εφαρμοστούν παλιά και νέα μέτρα, σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΠΕΜΠΤΗ 18/10, 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παραθέτουμε τις σχετικές αποφάσεις της ΓΣ 10-10-2012: 

«Το προεδρείο ενημέρωσε το σώμα για την επίθεση που δέχεται το ΔΣ από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που διακινούν παράνομες αιτήσεις με εξουσιοδότηση και το εξώδικο που έστειλαν τάχα με πρωτοβουλία τους 20 εργαζόμενοι όπου ανέφεραν ότι η διοίκηση του σωματείου αρνείται να τους εγγράψει στο σωματείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν από το προεδρείο από τους 20 αυτούς εργαζόμενους :

• 5 εξ αυτών ανήκουν σε άλλα σωματεία (καθαριστριών, επισιτισμού τουρισμού, περιοδευόντων πωλητών),
•  8 εξ αυτών δεν γνώριζαν ότι έχουν καταθέσει εξώδικο
2 ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο σωματείο μας
2 είχαν ελλιπή στοιχεία και δεν εργαζόταν εκεί όπου είχαν δηλώσει
2 που γνώριζαν για το εξώδικο και καλέστηκαν επανειλημμένα από το ΔΣ να έρθουν στο σωματείο και να εγγραφούν δεν εμφανίστηκαν ποτέ
• και τέλος ένας εργαζόμενος με το όνομα Ντούμπας Δημήτριος ο οποίος ενώ απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρόμενος ότι δεν τον εγγράφει το Δ.Σ, στις 7/9/12 γνωστοποίησε με επιστολή του ότι δεν επιθυμεί πλέον να εγγραφεί στην ΕΙΥΗ και την επόμενη μέρα εκλέχθηκε πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σωματείο στο οποίο ήταν ήδη εγγεγραμμένος.

Εκτιμήθηκε ότι πίσω από αυτή την κίνηση αλλά και την εμφάνιση της δήθεν «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων» υπάρχει μία συντονισμένη επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, πλειοψηφίας ΟΙΥΕ και ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ- Αυτ. Παρέμβαση) υπονόμευσης του σωματείο και προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών σε αυτό προς όφελος της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών που την υπηρετούν στο ΕΚΗ. Επίσης ενημερώθηκε το Σώμα για τις αποφάσεις του ΔΣ να μην εγγράψει αυτούς τους συναδέλφους στο σωματείο. Η Γενική Συνέλευση (με συντριπτική πλειοψηφία) ενέκρινε τις αποφάσεις του ΔΣ και πολλοί συνάδελφοι στις ομιλίες τους καταδίκασαν τέτοιες ενέργειες».

11 σχόλια:

 1. Να φανταστείτε που φτάσανε οι ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που, πήγε γυναίκα να πάρει ντομάτες απο τα συσίτια που μοίραζαν στο ΕΚΗ και τις λένε υπέγραψε εδώ να σου βρούμε δουλειά σε ξενοδοχείο και μετά στείλανε εξόδικο στην ΕΙΥΗ με το όνομα της......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ημουν στη συνελευση, συμμετειχαμε περιπου 100 ατομα, ηταν ανευ απαρτιας οπως παντα συμβαινει με ολα τα σωματεια οταν η πρωτη δεν εχει απαρτια με βαση τα ταμειακως ενταξει μελη-360 νομιζω στο συγκεκριμενο σωματειο-οποτε η δευτερη ειναι σχετικης απαρτιας, και η "πορτα" στο γραμματεα του ΕΚΗ καλως επεσε-τυχαινει να τον γνωριζω καλα προσωπικα-αφου ειναι απο τους πρωτεργατες καθε υπονομευτικης ενεργειας απο την μερια του προεδρειου του ΕΚΗ σε βαρος των εργαζομενων, οχι μονο της Ενωσης Ιδιωτικων Υπαλληλων αλλα γενικοτερα στην πολη και την περιοχη, μαζι παντα με τον προεδρο του ΕΚΗ.
  Γνωστοι χαραμοφαηδες ΠΑΣΟΚΟΙ και οι δυο, νυν ΣΥΡΙΖΑΙΟΝτες και εις τα πυλα επιπλεοντες κανουν οτι μπορουν για να στρεψουν τοςυ εργατουπαλληλους μακρυα απο αγωνιστικες κινητοποιησεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόρτα και λίγο είναι. Όξω οι πασοκοαρουραίοι απ' το εργατικό κίνημα!

   Διαγραφή
 3. Οι παλιοί «καλοί» (λέμε και καμια μαλακία να περνάει η ώρα) Συριζαίοι του 4% από πάντα είχαν τέτοια χημεία με το βαθύ Πασόκ; Θα μου πεις δεν είναι τυχαία η Δαμανάκη και ο Ανδρουλάκης στο Πασόκ... το οποίο ως εκ του θαύματος μεταπήδησε στον Σφύριζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΝΤΑ, οι Ιζνογκούντηδες μου!ΠΑΝΤΑ!

   Τόσο καιρό τι λέμε για τα συνδικαλιστικά όργανα;Θα σε μαλώσω...

   Διαγραφή
  2. Οι άνθρωποι θέλαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και το κατάφεραν.

   Αλλά βλέποντας τις κινήσεις τους και πως υλοποιούν βήμα-βήμα το «όραμά» τους μένεις άναυδος.

   Και το πιο αποτρόπαιο απ’ όλα είναι όταν συνειδητοποιείς ότι αυτοί δεν μπορούν καν να επικαλεστούν την «αθωότητα» των τότε Πασόκων.

   Διαγραφή
  3. Το ΚΚΕ κράτησε τα χέρια του καθαρά και δεν ακούμπησε αυτές τις λέρες, δεχόμενο κάθε κόστος παρά να κυλιστεί στο βούρκο μαζί τους.

   Να είμαστε περήφανοι και ευγνώμωνες που υπάρχει κόμμα με πολιτικό ήθος και αρχές σ' αυτό το σαπιοκάραβο που λέγεται Ελλάδα. Θα μπορούσε κάλλιστα να μην έχουμε αυτή την τύχη, δεν την δικαιούμαστε και ιδιαιτέρως.

   Διαγραφή
  4. κ. Διαχειριστά, μια ένσταση,
   Το ΚΚΕ,αντίθετα με τα αστικά κόμματα είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα αυτού του λαού.ΟΛΟΥ του λαού. Της εργατιάς, της αγροτιάς και των εργαζόμενων, των γυναικών, της νεολαίας ,των επιστημόνων και των σπουδαστών, των ΕΒΕ.Αυτού του λαού που πάντα προδομένος "μες την υπόγεια την ταβέρνα βρίζει και κλαίγεται" που φοβάται ,και παρασύρεται. Που δίνει το 4,5 το 6,5 το 8,5 το 10. Αυτός ο λαός που θα δώσει το αίμα του για την καλύτερη ζωή, για την εξουσία τη λαϊκή!
   Αυτού του λαού είναι κομμάτι το ΚΚΕ! για αυτόν το λαό παλεύει!
   Γιαυτό Κάθε εχθρός του ΚΚΕ είναι εχθρός του λαού!
   Να χετε εμπιστοσύνη σε τούτο το λαό, που έφτιαξε το ΕΑΜ που τσάκισε το γερμανό κ τους αστούς με τα λιανοντούφεκα.
   ΚΚΕ χωρις λαό είναι συριζας.

   rednready2

   Διαγραφή
  5. Ναι, αλλά δεν κατάλαβα την ένσταση. Εγώ δεν είπα τίποτε για το λαό. Το σαπιοκάραβο είναι σαπιοκάραβο επειδή μια ζωή οι καπετάνιοι του είναι ποντίκια. Για στελέχη μιλάω, που έχουν επανενσαρκωθεί από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ και από ΠΑΣΟΚ σε ΣΦΥΡΙΖΑ και μια ζωή θα ρουφούν το αίμα του λαού...που του φταίει η ΕΣΣΔ, τρομάρα του!

   Διαγραφή
  6. Κατανοητό απολύτως!!
   Η ένσταση αφορούσε "τρίτους", ωτακουστές "καλοπροαίρετους" και σαχλαμαράκηδες.

   Διαγραφή