Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Η καταγγελία ΑΠ (Ανταρσύα) και η απάντηση του ΠΑΜΕ για το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη

Αγωνιστική Παρέμβαση 27/10/2012
Η κυβερνητική-κρατική ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ και δυστυχώς και το ΠΑΜΕ, αντί κλιμάκωση με αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα ψήφισαν αγώνα διαμαρτυρίας με μια 24ωρη!

«…Όσα συνέβησαν χτες 25/10/2012 στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ μας αφορούν όλους και όλες! Σε μια συγκυρία με ανοιχτή κυβερνητική αστάθεια, η οποία - παρά τους θεατρινισμούς - στην πραγματικότητα αποδεικνύει και το φόβο που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη λαϊκή οργή και την αντίσταση των εργαζόμενων, θα περίμενε κανείς το συνδικαλιστικό κίνημα να βγει μπροστά, ακριβώς αυτή τη στιγμή, και να καλέσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να τη μετατρέψει σε πραγματική πολιτική κρίση. Τώρα είναι η ώρα για να δώσουμε αγώνες όχι απλώς αποφασιστικούς αλλά νικηφόρους, για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, την Τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ και την πολιτική τους.

Αντ’ αυτού, η εισήγηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ήταν «μία από τα ίδια», μια γενική με 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη, πολύμορφες δράσεις, συναυλία και άλλη μία απεργία την ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης στις 14 Νοέμβρη (δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων). Για άλλη μια φορά πρότειναν κινητοποιήσεις που δεν εντάσσονται σε κανένα σχέδιο ανατροπής των μέτρων και όχι απλώς πολιτικής διαμαρτυρίας.

Είναι προφανές πόσο μακριά από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις διαθέσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας βρίσκονται οι προτάσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Αλλά και η ηγεσία της Αυτόνομης Παρέμβασης, που πρότεινε απογευματινή αντιφασιστική συναυλία στις 28 Οκτώβρη (όταν υπάρχουν ήδη καλέσματα συλλόγων και συλλογικοτήτων για παρέμβαση στις παρελάσεις), 48ωρη απεργία στις 8-9/11 και παρέθεσε αποσπασματικές κινηματικές δράσεις διαφόρων χώρων για να στηριχτούν από την ΑΔΕΔΥ, δεν φαίνεται να αφίσταται από τη λογική ότι τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως.


Στην πορεία της συζήτησης, όμως, έγινε σαφές ότι η άνευρη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν εξέφραζε ούτε καν κάποια από τα στελέχη των ίδιων των παρατάξεων που την παρουσίασαν! Η πίεση των εργαζόμενων για κινητοποιήσεις που θα έχουν πραγματικό περιεχόμενο ανατροπής, αποφάσεις σωματείων και Ομοσπονδιών που έχουν ήδη παρθεί, αλλά και η πρόταση των Παρεμβάσεων για γενική πολιτική απεργία διαρκείας (βλέπε στο τέλος), η οποία για πρώτη φορά πήρε 10 ψήφους (ενώ οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων είναι μόνο 4), τροποποίησαν τα πράγματα. Τελικά και η ΔΑΚΕ (αποδεκατισμένη, καθώς περισσότερα από τα μισά στελέχη της είχαν αποχωρήσει ήδη για να μην κληθούν να ψηφίσουν τίποτα...) διαφοροποιήθηκε από το πλαίσιο της ΕΕ και πρότεινε να αποφασιστεί απεργία για όλες τις μέρες που τα νέα μέτρα θα συζητιούνται στη Βουλή, καθώς και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς με κάλυψη από την ΑΔΕΔΥ. Η ΠΑΣΚΕ, σε πανικό, υπαναχώρησε στην πρόταση να μην ψηφιστεί τίποτα πέρα από εξουσιοδότηση στην ΕΕ για να αποφασίσει, ενώ ο Γραμματέας της (ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος) απείλησε όσους συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες στις παρελάσεις.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφιστεί μια κινητοποίηση που θα δίνει στίγμα απεργιακού αγώνα που όντως βάζει στο στόχαστρο την ψήφιση των μέτρων.

Εκείνη τη στιγμή, ανέλπιστος σύμμαχος στην ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ!

Με μεγάλα (και κούφια, όπως αποδείχτηκε) λόγια για το πολιτικό πλαίσιο και μια απίστευτης έντασης ρητορική απέναντι στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και δη των Παρεμβάσεων, επειδή είχαν πρόταση για απεργία διαρκείας, αλλά και σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν εδώ και δύο χρόνια για αποφασιστικούς αγώνες, μάς πληροφόρησαν ότι «τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως (!)», και ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη απεργία εκτός από την 24ωρη στις 9/11, αλλά να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες που θα μπλοκάρουν τα μέτρα στην πράξη μετά από την ψήφισή τους! Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έφτασε στο σημείο να επικαλείται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ (αν δεν συμφωνήσει και η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε απεργία στις 14-11), να υπερηφανεύεται ότι η απεργία στις 18 Οκτώβρη ήταν πρόταση του ΠΑΜΕ που υπερψηφίστηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να μας ενημερώνει ότι δεν έχει σημασία η μορφή του αγώνα, αλλά ποιος τον καθοδηγεί. Τέλος, έφτασε να υπερασπιστεί τις μεμονωμένες 24ωρες απεργίες, τις οποίες η πλειονότητα των εργαζόμενων θεωρεί ντουφεκιές στον αέρα, λέγοντας ότι «και οι 26 μέρες απεργίας που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια είναι απεργία διαρκείας». Ο κατήφορος αυτός δεν τελείωσε παρά με την υπερψήφιση, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, του πλαισίου της ΕΕ, που πήρε 24 ψήφους, ενώ η πρόταση για απεργία όσες μέρες θα είναι το νομοσχέδιο με τα μέτρα στη Βουλή, που υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι, πήρε 19 ψήφους. Είναι προφανές ότι οι 7 παρόντες ψήφοι του ΠΑΜΕ έκριναν τελικά το να μην πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για οτιδήποτε άλλο πέρα από μια 24ωρη απεργία!

Το χειρότερο είναι ότι το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, πρωταγωνίστησαν στη λογική πως «ότι και να κάνουμε τα μέτρα θα περάσουν». Οπότε τι; Να κρατήσουμε δυνάμεις για μετά; Για πότε; Για όταν θα έχει καταστεί πλήρης η φτωχοποίηση όλων μας και η ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 1/3 του ενεργού πληθυσμού; Είναι πραγματικά κρίμα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που έχουν βοηθήσει σε μεγάλους κλαδικούς αγώνες, που εκπροσωπούν εργαζομένους που πραγματικά έχουν παλέψει στους χώρους τους, να στρέφονται σε μια λογική φόβου προς τη δυνατότητα του μαζικού κινήματος πραγματικά να αποτρέψει τα μέτρα, την κυβέρνηση και την Τρόικα.

Η συνέχεια θα γραφτεί στις συνελεύσεις και στους δρόμους. Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι και όλες μας, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους ανεργίας, να ξεκινήσει ένας μαζικός και αποφασιστικός αγώνας ΠΡΙΝ την ψήφιση των μέτρων, για να μην κατατεθούν και να μην ψηφιστούν και για να απαλλαγούμε από αυτή την καταστροφική πολιτική…..»

Οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Κουτσούμπα, Θανάσης Τσιριγώτης, Ηλίας Σμήλιος, Γιάννης Λαθήρας

Εδώ η πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ(25/10/2012):

Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. να καταργηθούν μνημόνια-δανειακή σύμβαση-εφαρμοστικοί νόμοι!
Για τη Διαγραφή του Χρέους!
Για το μισθό, τη δουλειά, τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα!
Για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,
με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων από την Τετάρτη 31/10, αφού τα μέτρα ήδη εξαγγέλθηκαν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφιστούν,
- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ υπουργείων, δήμων και κεντρικών υπηρεσιών.
- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με μορφή, στόχους και περιεχόμενο που αποτυπώνονται στο σύνθημα: «Δε φεύγουμε, αν δε φύγουν αυτοί με τα μνημόνια και το χρέος τους!».
Στην πορεία για τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας:
α) καλούμε συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την οργάνωση του αγώνα τους.
β) απευθύνουμε την πρόταση στη ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, τις επαγγελματικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, ενώ καλούνται σε κοινή δράση τους φοιτητικούς συλλόγους και τις τοπικές-κοινωνικές συλλογικότητες.
γ) καλούμε όλο το λαό σε εργατικές-λαϊκές-αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις παρελάσεις 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
δ) σε όλες τις μεγάλες πόλεις οργανώνουμε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων-υπηρεσιών, αποκλεισμούς και απογευματινά συλλαλητήρια με βάση το διακλαδικό συντονισμό και αποφάσεις Γεν. Συνελεύσεων πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών.

Πηγή: Ζούγκλα. Σημείωση: Η ανακοίνωση ανέβηκε επίσης στις 27 Οκτώβρη στο σάιτ Indymedia, στη διεύθυνση https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432890, από όπου φαίνεται να έχει κατεβεί σήμερα. Τέσσερα ανώνυμα σχόλια με την πιο πάνω διεύθυνση της ανακοίνωσης στάληκαν στο Lenin Reloaded σε λίγα δευτερόλεπτα το ένα από το άλλο στις 27 Οκτώβρη.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.

Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγοις, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ».

Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή το πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!!

Τέτοιο πλαίσιο ΝΑΙ βγήκε, αλλά με πρωτεργάτες την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τη στήριξη των άλλων δυνάμεων και την κατηγορηματική αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Ισχυρίζονται στην εν λόγω ανακοίνωσή τους ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «...ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη πρόταση εκτός από την 24ωρη στις 9 Νοέμβρη και να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες...».

Αλλο ένα τεράστιο ψέμα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δε ζήτησαν κλαδικούς αγώνες, ζήτησαν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, συμμαχία και κοινό αγώνα με τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους, τις γυναίκες. Πρότειναν και ψήφισαν 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το απόγευμα της ίδιας μέρας να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος, να εκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Τόνισαν δε πως θα πρωτοστατήσουν και είναι ανοιχτοί σε κάθε μορφή πάλης αρκεί αυτή να κινεί τις μάζες, να συσπειρώνει τους εργαζομένους, να δημιουργεί προϋποθέσεις γενικευμένης μαζικής λαϊκής αντεπίθεσης, σύγκρουσης με εργοδοσία, κράτος, κυβέρνηση, ΕΕ, προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας και τελικής νίκης.

Για την προτεινόμενη πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη ισχυρίζονται: «Εφτασαν στο σημείο (σ.σ. οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) να επικαλούνται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ, αν δεν συμφωνήσει η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε την πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη». Η τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και η αλήθεια είναι η εξής: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο μιας πανευρωπαϊκής απεργίας, ούτε αντίθετοι στον αγωνιστικό συντονισμό των Συνδικάτων στην Ευρώπη. Το θέμα όμως αυτό δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα, είναι αντικείμενο συνεννόησης και με τη ΓΣΕΕ».

Το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο απεργιακό περιεχόμενο που προωθεί η προδοτική Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), για τις δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι «ψιλά γράμματα». Νοιάζονται περισσότερο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά τη ΣΕΣ που καλεί τους εργαζομένους να απεργήσουν για «να σωθεί η ΕΕ και το ευρώ από την κρίση», «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή», να κάνουν θυσίες «για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ».

Τέλος, οι εν λόγω γραφίδες ισχυρίζονται τα εξής: «...Σύμμαχος της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ... το οποίο είπε πως... τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως και άρα αυτό που χρειάζεται είναι να τα μπλοκάρουμε μετά την ψήφισή τους...».

Η αλήθεια για την τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι η εξής: «Απαιτείται πανστρατιά, συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα. Κι εδώ το κύριο είναι μέσα από την οργάνωση, την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού των αγώνων, τη σύγκρουση με κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ, να δημιουργούμε καθημερινά τις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα μέτρα. Στο βαθμό όμως που τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή απαιτείται λαϊκό μπλόκο παντού, ώστε να μην περάσουν, να μην υλοποιηθούν στην πράξη».

Και μια χρήσιμη πληροφορία: Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει με πρακτικά μαγνητοφωνημένα κι αυτά είναι στη διάθεση κάθε εργαζομένου. Οχι πως έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι παραπάνω επικαλούμενοι τα πρακτικά, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεσκεπάζονται οι αριστεροί συκοφάντες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Θα το ξαναπούμε. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε. Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν όλες να αξιοποιηθούν από το λαϊκό κίνημα.

Ομως, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αντί να προβαίνουν σε μεγαλοστομίες και αγωνιστικές πλειοδοσίες, φρονιμότερο θα ήταν να πουν και δυο κουβέντες στους εργαζόμενους και με μια έννοια να απολογηθούν σε αυτούς για την απεργοσπασία που οργανώνουν οι συνδικαλιστές τους στους τόπους δουλειάς.

Στο σωματείο των ΟΤΑ στην Καλλιθέα, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν απόλυτη πλειοψηφία, πήραν απόφαση στο ΔΣ του σωματείου να προτείνουν τη μέρα της Γενικής Απεργίας στις 18 Οκτώβρη... στάση εργασίας!

Στη Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, όπου ο πρόεδρος είναι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δε δήλωσαν απεργία επειδή το σχολείο τους ήταν σε... κατάληψη!

Στο σωματείο των ΟΤΑ και πάλι στην Καλλιθέα ζήτησαν από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις γιατί έγιναν περικοπές στα μεροκάματα όταν οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη. Δηλαδή, τι ζήτησαν; Και κατάληψη, και απεργία, και το μεροκάματο να πέφτει!! Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, σαν τα παραπάνω που εκθέσαμε. Γενική πολιτική απεργία διαρκείας πρότεινε με ενυπόγραφη επιστολή του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά την ίδια στιγμή σε κάθε απεργία, είτε 24ωρη είτε 48ωρη, η απεργοσπασία από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πάει σύννεφο. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Σε πάνω από 60 ΕΛΜΕ και Συλλόγους Δασκάλων, στις αρχαιρεσίες για τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα γίνουν τώρα στις 7 Νοέμβρη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή «αριστερών αιρετών» αλλά, την ίδια στιγμή, κατεβαίνουν ξεχωριστά στις ίδιες εκλογές για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει περίτρανα τον καιροσκοπισμό τους, το διαβρωτικό τους ρόλο στο κίνημα.

Δείχνει περίτρανα πως είναι πλέον το μαξιλαράκι της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για τη διαμόρφωση και την επανίδρυση ενός νέου κινήματος κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για να πάρει κεφάλι ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός της κυβερνώσας αριστεράς. Από αυτή την άποψη αντιπαρατίθενται, χτυπούν την ταξική γραμμή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πολεμάνε το ΠΑΜΕ με ύπουλο και βρώμικο τρόπο, με συκοφαντίες και ψέματα, ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε... ενότητα!

Εφτασαν στο σημείο να συκοφαντήσουν και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο NOVOTEL (εκεί γινόταν η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ) ότι έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα και συμπορευόμενο με τα άλλα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αττική και το ΠΑΜΕ μεταθέτει τάχα τη λύση των άμεσων προβλημάτων των εργαζομένων στη Δευτέρα Παρουσία της... λαϊκής εξουσίας!

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι χρήσιμη. Βοηθάει κάθε τίμιο αγωνιστή, κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο να βγάζει τα συμπεράσματά του. Βοηθάει τους εργαζόμενους να αποφασίσουν «με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν».

Αλέκος ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

66 σχόλια:

 1. Η απάντηση από την επίσημη οδό!

  Πρακτικούλια καλέ μου antarsyouli, πρακτικούλια.....

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντως είναι μεγάλη επιτυχία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η δημοσίευση με αντικομμουνιστικό τίτλο στου Ζούγκλα και το σουξέ στο Ιντυμήντια. Και εις ανώτερα εύχομαι, πάντα τέτοια. Αν λάβουμε υπόψη και την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του υποψηφίου βουλευτή του κόμματος Υ aka "το ΚΚΕ είναι για Νταού Πεντέλης" να "καταγγείλει" ότι δεν τον δέχτηκαν ως "αλληλέγγυο" σε εκδήλωση του ΚΚΕ, όπως και τις παρασκηνιακές διαδικασίες που περιλαμβάνουν την εξαφάνιση από το ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη (βλέπε ρεπορτάζ Ποντίκι για ΣΥΡΙΖΑ), την πλήρη αποδοχή πλαισίου ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη (βλέπε ίδιο ρεπορτάζ), και την ξαφνική επανεμφάνιση Μίμη υπέρ ΣΧΕΔΙΟΥ Β (βλέπε Μολότωφ 254, λινκ), νομίζω πως έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση με ξεκάθαρη συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, ξέχασα και τον βόθρο Ίσκρα για καταστρατήγηση αρχών ΚΚΕ από Μαρίνο, ή το δημοσίευμα για υπερεπείγον ένωσης της αριστεράς.

   Να πω κάτι;

   ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ, ΜΠΙΝΕΔΕΣ. ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΡΟΜΙΚΟΙ.

   Διαγραφή
  2. Κι εσύ απίστευτα βλάκας.

   Διαγραφή
  3. Πω πω εκνευρισμός!

   Γιατί έτσι;

   Διαγραφή
  4. Μεγάλη ζημιά το "Ποντίκι" της Κυριακής πάντως, να το προσέχετε.

   Κι αυτός ο Μίμης ρε παιδί μου, καμιά διακριτικότητα;

   Διαγραφή
  5. Άντε να απελευθερώσουμε τώρα και τα σχόλια που κατατέθηκαν για να σπρώξουν την ανακοίνωση ΑΠ, μην έχετε και παράπονο για λογοκρισία:

   ΠΡΟΤΑΣΗ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ προς το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (25/10/2012) Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. να καταργηθούν μνημόνια-δανειακή σύμβαση-εφαρμοστικοί νόμοι! Για τη Διαγραφή του Χρέους! Για το μισθό, τη δουλειά, τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα! Για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων από την Τετάρτη 31/10, αφού τα μέτρα ήδη εξαγγέλθηκαν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφιστούν -ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ υπουργείων, δήμων και κεντρικών υπηρεσιών -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλες τις μεγάλες πόλεις -ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με μορφή, στόχους και περιεχόμενο που αποτυπώνονται στο σύνθημα: «Δε φεύγουμε, αν δε φύγουν αυτοί με τα μνημόνια και το χρέος τους!». Στην πορεία για τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας α) καλούμε συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την οργάνωση του αγώνα τους on Το πνεύμα της ενότητας και το πνεύμα της διάσπασης
   antarsya
   on 10/28/12

   Διαγραφή
  6. Anonymous
   on 10/29/12

   https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432890 Μια απάντηση από την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος θα ήταν ευπρόσδεκτη on Το πνεύμα της ενότητας και το πνεύμα της διάσπασης
   Anonymous
   on 10/28/12

   https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432890 Μια απάντηση από την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος θα ήταν ευπρόσδεκτη on Το Κοάν της ημέρας
   Anonymous
   on 10/28/12

   https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432890 on Το Κοάν της ημέρας
   Anonymous
   on 10/28/12

   https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432890 on Το Κοάν της ημέρας
   Anonymous

   (Όλα λινκ στην ανακοίνωση της ΑΠ, σε διεύθυνση από την οποία στο μεταξύ κατέβηκε).

   Διαγραφή
  7. Εχεις απλώσει μεγάλα σεντόνια, αλλα για την ταμπακιέρα τίποτα... Τι εμποδίζει το ΠΑΜΕ να ψηφίσει απεργία διαρκείας; Πόσες ακόμα μονοήμερες απεργίες θα κάνουμε για επναστατική γυμναστική; ''έμειναν να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ορισμένους οργανισμούς των κεφαλαιοκρατών αλλά όχι στον έλεγχο της οικονομίας από αυτούς.'' Μήπως κάθε απεργία πρεπει να εχει στόχο την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού; Οι απεργοί να έχουν δώσει βιογραφικό στο ΚΚΕ ή αρκεί να είναι και απλές επιρροές; Ελεος! Υ.Γ. Τα τσιγαριλίκια και τα κακάκια χαρακτηρίζουν το επίπεδο ΄κάποιων εκ των συνομιλητών εδώ._ on Το πνεύμα της ενότητας και το πνεύμα της διάσπασης
   in response to Τι 'εγινε αδέρφια; Ο σφος Αρβανιτιδης και το ΠΑΜΕ ήπιαν το αμίλητο νερό;, by antarsya.
   antarsya
   on 10/30/12

   (Μετά την δική μου ανάρτηση σειράς ανακοινώσεων για τον ρόλο της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΡΙΖΑ), που ξεκάθαρα παίζει και η "Αγωνιστική Παρέμβαση" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ούτε στα ονόματα δεν ξεχωρίζετε!)

   Διαγραφή
  8. ΞΈΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ... ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΛΕΕΙ.... PERMANENT BAN? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... on Το πνεύμα της ενότητας και το πνεύμα της διάσπασης
   antarsya
   on 10/30/12

   Διαγραφή
  9. Τέλος, αποδέχομαι πλήρως την κατηγορία ότι είμαι "απίστευτα βλάκας." Να φανταστείτε, δεν αφήνω τους "απίστευτα έξυπνους" να κάνουν τη δουλειά τους. Για αυτό έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε, δεν αφήνει ο κόσμος τους έξυπνους να οδηγήσουν τα πράματα εκεί που πρέπει...

   Διαγραφή
  10. Βρε παλιοκεφτέ, αφού το ξέρεις ότι δεν σε παίρνει ν' ανοίξεις κουβέντα, τι τα θες και τα λες; Για τα καταλήξεις πάλι στα "άντε γειά" και στα κοψίματα επειδή είμαι δήθεν ανώνυμος;Άντε αγορίνα μου να βρεις κανένα κνιτάκο που οργανώθηκε προχθές κι έχει την τρέλα του νεοφώτιστου, γιατί δεν είσαι για πολλά παραπάνω.

   Όσο για την απάντηση του Αρβανιτίδη, επιβεβαιώνει πλήρως την καταγγελία, απλά με φλυαρίες, στρακαστρούκες και λεκτικές ακροβασίες προσπαθεί να στρέψει την προσοχή αλλού και να το παίξει κι αδικημένος.
   Όποιος ξέρει να διαβάζει Ελληνικά, καταλαβαίνει.

   Διαγραφή
  11. Ανώνυμος

   "κοψίματα επειδή είμαι δήθεν ανώνυμος;"

   Καταπληκτικό!

   Διαγραφή
  12. Εδώ να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον ανώνυμο που νιώθει πως λογοκρίνεται "δήθεν ανώνυμος" . Ανώνυμε δήθεν ανώνυμε, δεύρο έξω απ' τη ντουλάπα της δήθεν ανωνυμίας και γίνε πραγματικός ανώνυμος! Ο Αλέκος, ο Παναγιώτης, ο Μίμης σε καλούν! Ζήτω η Αγωνιστική Παρέμβαση! Κάτω οι απεργοί του Νοβοτέλ!

   Διαγραφή
 3. Δεν έχω λόγια!!
  Εμείς να μοιράσουμε στον κόσμο και τις 2 ανακοινώσεις.
  Εάν τελικά η νέα σοσιαλδημοκρατία επιθυμεί να βγει από την εικονική πραγματικότητα του τηλεοπτικού γυαλιού, που μεταμορφώνει την ίδια σε δύναμη ανατροπής και τον Ιφικράτη σε επαναστάτη, και να μας επιτεθεί βάζοντας μπροστά τα μαντρόσκυλά της, οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Όλα στο φως, η αλήθεια και μόνο η αλήθεια στους εργαζόμενους.
  Μνημείο αίσχους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ομολογώ πως μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη και τις απόψεις Κολλά περί συνδικαλιστικής ανασυγκρότησης, περίμενα πως θα κρατούσαν σαφείς αποστάσεις από την αριστερά του Ομπάμα και του νέου σχεδίου Μάρσαλ.
  Αντίθετα, τώρα αποφασίζουν να δείξουν την πιο κατηγορηματική σύμπλευση με την σοσιαλδημοκρατία, προσεταιρισμένοι στις αθλιότερες μεθοδεύσεις ενάντια στο εργατικό κίνημα.
  Όπως εύστοχα επισημαίνει ο Αρβανιτίδης πρόκειται για ανακοίνωση που τους χαρακτηρίζει και εφεξής, ας προστεθεί, τους στιγματίζει.

  hiliastis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ανακοίνωση είναι μέρος πολιτικού σχεδίου που εκπονήθηκε με τη συμμετοχή του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου, πιθανώς και με αυτή του κυρίου Μίμη Ανδρουλάκη.

   Το σχέδιο έχει τον κωδικό "Β."

   Διαγραφή
  2. http://tometopo.gr/home/news/1001-2012-10-27-06-10-21.html

   ..άλλωστε στο κλείσιμο του διήμερου που διοργάνωσε η ΑΝΤΑΣΥΑ ήταν εκλεκτος καλεσμένος και (ποιος άλλος?) ο Αλέκος..

   Διαγραφή
 4. Απορίας άξιο πως καταφέρνεις παντού και πάντα να μπλέκεις το Indymedia, που αναδημοσίευσε μια ανακοίνωση όπως τόσες άλλες και όπως τόσα άλλα site. Επίσης πριν ανοίξεις το στοματάκι σου κάνε ένα κόπο να μπεις στην αρχική σελίδα του Indymedia, μπας και δεις ότι όλο το site είναι πεσμένο.

  Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση του παμε πέρα από τις γνωστές γενικόλογες αερολογίες, έχει να πει τίποτα για την ταμπακιέρα; Έχει να πει γιατί ψήφισε για 24ωρη απεργία και όχι για διήμερη/τριήμερη/διαρκείας, κάτι τέλος πάντων; Οι μονοήμερες απεργίες τον κάνανε τον κύκλο τους, πάμε παρακάτω.

  Κάρλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απορίας άξιο το πώς καταφέρνω ΕΓΩ να μπλέξω το Ιντιμήντια; Στοιχειοθέτησα ότι κάποιος καλός κυριούλης έστειλε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ το λινκ. Εγώ φταίω;

   Διαγραφή
  2. και για να χουμε καλό ρώτημα, Κάρλος το τσακάλι, γιατί κατέβηκε;

   Διαγραφή
 5. Τα "παιδιά" που κάνουν πικετοφορία (κατά κυριολεξία φορούν στο σακίδιο τους) την "εργατική αλληλεγγύη", μας είχαν προετοιμάσει για την επίθεση φιλίας και αλτρουισμού προς εμάς.
  Σαν άλλοι εισοδιστές μας πλησιάζουν όταν ήδη βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να ρωτήσουν αν συμφωνούμε για Γενική Απεργία και να τους δώσουμε τα στοιχεία μας για επικοινωνία.
  Δεν φάγανε ΠΟΤΕ πόρτα σαν τον σαββατοκύριακο υποψήφιο βουλευτή τους ούτε τους χαρίστηκε κανείς σε απαντήσεις.
  Σε χώρους δουλειάς γίνονται οι ζυμώσεις για απεργίες αν μιλάς για εργατικό κίνημα και σίγουρα δεν θα έδινε φίλος ή συνοδοιπόρος τα στοιχεία του σε μία ομάδα που η μισή ήδη έχει γραφεί πως είναι στον Συριζα.
  Το θέμα του portal γίνεται ζεστό για ακόμη μία φορά μιας που η απάντηση του Αρβανιτίδη βρίσκεται από 29/10 στο Π.Α.ΜΕ. πχ Εκπαιδευτικών http://goo.gl/NRL6Q.
  Δυστυχώς το ταλέντο των παιδιών εξαντλείται στην διασπορά "πονηρά φτιαγμένων ειδήσεων" που παραμένουν στον αέρα χωρίς αντίδραση στον "νεκρό χρόνο" λόγω αργιών.
  Πρέπει να πούμε όλοι στα "παιδιά" μπράβο για την δημιουργικότητα τους και ευχαριστούμε για το μάθημα.

  Αριστερός όπως βλέπεις

  Το indymedia έχει "πέσει" και δεν εξαφάνισε μόνο την σελίδα αυτή. (λόγω ρεπού και αυτοί)


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Tι λέει ο σφος Αλέκος;
  Δεν ψηφίσαμε το πολιτικό πλαίσιο αλλά μόνο την 24ωρη-ποιός είπε διαφορετικά;
  Η απεργία στις 14 Νοέμβρη είναι αντικείμενο συνεννόησης με τη ΓΣΕΕ- αυτό λέμε και μεις στην ανακοίνωση.
  Οτι δεν αποκλείουμε καμμία μορφή πάλης-αλλά πάμε για την 27η 24ωρη...και καταδικάζουμε τις καταλήψεις
  Ολο το υπόλοιπο μια αγωνιώδης προσπάθεια τσουβαλιάσματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ -εκτος θέματος δηλαδή μιας και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ δεν είναι επαναστατικό δικαστήριο...
  Η καλύτερη επιβεβαιωση νομίζω της ανακοίνωσης μας...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επιβεβαιώνεστε πλήρως. Μπορείτε από σήμερα να ανοίγετε σαμπάνιες, σας το λέω εγώ. Θρίαμβος της Αγωνιστικής Παρέμβασης καθαρός.

   Το LR, για να τιμήσει αυτόν τον θρίαμβο, καθιερώνει από σήμερα το γατάκι που πιάστηκε στα πράσα ως έμβλημά σας.

   Διαγραφή
  2. .."ποιος είπε διαφορετικά"? Ειλικρινά θα μπορούσα να μπώ σε μια κουβέντα για το ποια μορφή πάλης είναι η κατάλληλη σήμερα αλλά η ανακοινωση σας δεν αφορά αυτήν την διαφωνία. Στην τελική αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι υποχρεωμένο το ΠΑΜΕ να συμφωνήσει τώρα στην πρόταση για "ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ". Πριν λάβει κανείς μια τόσο σημαντική απόφαση χρειάζεται να ζυγίσει συσχετισμούς και διαθέσεις των εργαζομένων. Αυτό λέει και το ΠΑΜΕ:
   «Πρότειναν και ψήφισαν 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το απόγευμα της ίδιας μέρας να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος, να εκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.Τόνισαν δε πως θα πρωτοστατήσουν και είναι ανοιχτοί σε κάθε μορφή πάλης αρκεί αυτή να κινεί τις μάζες, να συσπειρώνει τους εργαζομένους, να δημιουργεί προϋποθέσεις γενικευμένης μαζικής λαϊκής αντεπίθεσης, σύγκρουσης με εργοδοσία, κράτος, κυβέρνηση, ΕΕ, προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας και τελικής νίκης.»
   Από την άλλη τεκμηριώνεται απο κάπου αυτή εκτίμηση ότι μπορεί την Τετάρτη να ξεκινήσει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- μια τόσο προχωρημένη μορφή πάλης και μάλιστα μόνο στο Δημόσιο? Τα παραδείγματα που αναφέρει ο Αρβανιτίδης αποδεικνύουν ότι ούτε εκλεγμένοι συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνουν αγωνιστική συνέπεια απέναντι στις 24&48ωρες απεργίες και το κόστος τους..
   Επίσης δεν είναι λογικό η όξυνση των μορφών πάλης να συνοδευεται κι απο βάθεμα του περιεχομένου του αγώνα? Στην προκειμένη προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή έγινε πλήρη έκπτωση στο περιεχόμενο μέσα απο την συμφωνία με ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ..εκτός αν συμφωνείς (σε γραμμή Τραγκα) να διαδηλώνουμε για να είμαστε διαπραγματευτικό ατού για τον Σαμαρά.. .Επιμένω πάντως ότι η ανακοίνωση είναι σκέτη λάσπηκαι δεν έχει να κάνει με αυτήν την διαφωνία (όσο έντονη και να είναι):

   Διαγραφή
  3. Σου υπενθυμίζω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
   "μάς πληροφόρησαν ότι «τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως (!)», και ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη απεργία εκτός από την 24ωρη στις 9/11"
   "Ο κατήφορος αυτός δεν τελείωσε παρά με την υπερψήφιση, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, του πλαισίου της ΕΕ, που πήρε 24 ψήφους"
   "Το χειρότερο είναι ότι το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, πρωταγωνίστησαν στη λογική πως «ότι και να κάνουμε τα μέτρα θα περάσουν"
   Όπως βλέπεις και για πλάισιο μιλάει η ανακοίνωση και άλλα ψέμματα αραδιάζει γιατί προφανώς το θέμα της δεν είναι η διαφωνια περί της κατάλληλης μορφης αγώνα. Πχ στο σχόλιο σου πρόσθεσες ότι "καταδικάζουμε τις καταλήψεις", το είδες κάπου πάλι αυτο ή ότι αντιΚΚΕ σου φαίνεται πιστευτό? Τέλος, δεν ξέρω πόσο αγωνισταρας είσαι, αλλά θεωρώ το λιγότερο άκομψο να λοιδωρείς τις 26 απεργίες. Τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα, ήθελε πολύ προσπάθεια για να ακολουθήσει κανείς και μεγάλο κόστος..και δυστυχώς μια μικρή μειοψηφία τράβηξε πράγμα που το έκανε ακόμα δυσκολότερο..λιγότερη αλαζονεία και επαφή με τον εργαζόμενο δεν θα έβλαπτε..
   Προσπάθεια τσουβαλιάσματος δεν χρειάζεται..η ανταρσυα έχει κάνει μόνη της την επιλογή..σε σωρεία φορέων συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν μπορείς να το διαψευσεις. Επίσης ουδέποτε ο ανταρσυα έβγαλε ανάλογου ύφους ανακοινωση για τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ (μην πώ και τις ΠΑΣΚΕ) στο συνδικαλιστικό κίνημα, προφανώς το ΠΑΜΕ έιναι ότι χειρότερο στο συνδικαλισμό.. δυστυχώς καθένας κάνει τις επιλογές του..και ο ανταρσυα εχει ήδη επιλέξει τον επίγειο δρόμο του καπιταλισμού αφού θεωρεί την λαική εξουσία-οικονομία «Δευτέρα Παρουσία»..

   Διαγραφή
 7. http://aristeroblog.gr/node/1110

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. red29 Οκτωβρίου 2012 9:01 π.μ.
  "Λοιπόν, υπερεπαναστάτες αριστεροί. Εμέις τα "μουνόπανα"-συντροφική έκφραση- δεν εφαρμόζουμε τη γνωστή παροιμία "όργανο το μπουζούκι, όργανο και ο χωροφύλακας άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι", γιατί εύκολα θα λέγαμε αφού το ΠΑΜΕ ταυτίζεται με την ΠΑΣΚΕ, άρα οι Παρεμβάσεις και οι υπόλοιποι ταυτίστηκαν με τη ΔΑΚΕ.
  Εραστές της μορφολαγνείας του αγώνα δεν έιμαστε, είμαστε εραστές του περιεχομένου που δίνεται σε έναν άγώνα, της ταξικής του κατεύθυνσης, των συσχετισμών που υπάρχουν στο κίνημα, στο οποίο μέσα δουλέυουμε εντατικά και ματώνοντας. Δεν είμαστε οι απεργοσπάστες από Δευτέρα ως Παρασκευή και επαναστάτες του Σαββατοκύριακου, δεν είμαστε οι ευέλικτοι απεργοί,-22 μέρες απεργία εκπαιδευτικών κάτι ξερουν οι παρεμβάσεις πάνω σ' αυτο- δεν είμαστε αυτοί που υπογράφουν συμβάσεις εργασίας με μειώσεις 10%-15% 20% σε ΕΛΠΕ, ιδιωτικούς υπαλλήλους κλπ."
  ...
  "Για την ιστορία: Οροσημο των ΠΑΣΚΙΤΩΝ και Παρεμβάσεων στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί η μεγάλη απεργία όπως την περιγράφουν. Έκτοτε οι δάσκαλοι δεν έχουν σηκώσει κεφάλι- αφού το πλαίσιο αγώνα ήταν το επίδομα των 176 ευρώ- bye bye love- και οι εργοδοτικοί πήραν κεφάλι με αποτελέσματα που πληρωνονται από όλο το δημοσιουπαλληλικό κίνημα.
  Εν κατακλείδι το ΠΑΜΕ, οι κομμουνιστές ούτε αλάθητοι είναι ούτε την αλήθεια την έχουν στην κωλότσεπη, αλλά και σπορά της τύχης δεν έιναι...."
  Περισσότερα: http://goo.gl/02nzs

  Αριστερός όπως βλέπεις

  Για τα 176 ευρώ όταν ο "θεός" έχει κέφια: http://goo.gl/YJLSa
  Τι γράφει; δρααααγαααασ;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν το σκυλάκι είναι ο Σύριζα, το γατάκι μπορεί να είναι η Ανταρσύα, καθ' ότι οι γάτες είναι πιο ύπουλες. Ο πανικός στο ταβάνι πάντως :)

  Neophyte_commie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω είναι πολύ καλό που εκδηλώθηκαν τα παιδιά, και οπωσδήποτε εγώ θα το προβάλω αν συνεχίσουν να εκδηλώνονται. Αν μη τι άλλο, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το καθημερινό ρεπορτάζ για τη στάση των παρατάξεων στα εργασιακά. Θετικό είναι.

   Διαγραφή
 10. Ψυχραιμία παιδιά..
  Μην είστε τόσο επαναστάτες!

  http://followtheredriver.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το συγκεκριμένο θέμα της νέας ΑΠ θα πέσει τρελό γέλιο. This is a promise.

   Διαγραφή
 11. Οι απέργοσπάστες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κόπτονται για τι πόσες μέρες θα κηρυχτεί απεργία;Αφού είτε έτσι είτε αλλιώς,άλλοι είναι αυτοί που θα πάνε να την περιφρουρήσουν στο εργοστάσιο και άλλοι θα κάνουν στάση εργασίας η οτιδήποτε ευφάνταστο σκαρφιστούν. Μάλλον μια κοτούλα που ζεσταίνει τα αυγουλάκια της θα τους ταίριαζε περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. δήλωση του Θ.Τσιριγώτη σχετικά με την πρόταση των παρεμβάσεων:

  Δήλωση

  Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε <> στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ 25/10/12.

  Σ αυτήν αναφέρεται εκτός των άλλων ότι οι παρεμβάσεις στην ΑΔΕΔΥ προτείνουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας .

  Είναι αλήθεια ότι αυτό ήταν το πνεύμα και το γράμμα των εκπρόσωπων των παρεμβάσεων Κουτσούμπα , Λαθήρα και Σμήλιου , το οποίο εξέφρασαν με τις ομιλίες τους (Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ 25/10), διόλου τυχαίο διότι και οι τρεις βρίσκονται στον ίδιο πολιτικομετωπικό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

  Είναι όμως άλλο τόσο αλήθεια ότι ο υπογράφων τόσο με τις ομιλίες του όσο και με την αρθρογραφία του καθόλου δεν συμφωνεί με το σύνθημα της γενικής πολίτικης απεργίας.

  Αντ αυτού νομίζει ότι χρειάζεται παλλαϊκός αγώνας λαϊκός ξεσηκωμός και οργάνωση των εργαζομένων .

  Ως εκ τούτου κάθε πρόταση που έχει ως σύνθημα τη γενική πολιτική απεργία δεν έχει την υπογραφή μου.

  Αθήνα 28/10/2012

  Θανάσης τσιριγώτης

  http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD#comments

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Trash:

   "Με το συγκεκριμένο θέμα της νέας ΑΠ θα πέσει τρελό γέλιο. This is a promise."

   Παρακαλώ, ό,τι προαιρείστε για τον προφήτη Αντώνιο τον Λενινιστή που βλέπει τα μελλούμενα. Ψάρια, ψωμιά αναδημοσιεύσεις, τουίτ, ό,τι έχει ο καθένας στο πανέεεεεριιιι...

   Διαγραφή
  2. Μμμμ....βλέπω....βλέπω....πολύ περισσότερο γέλιο να έρχεται....μέσα σε λίγο καιρό....από....δεν βλέπω καθαρά....ασημώστε...

   Διαγραφή
 13. Το δια ταύτα παραμένει το ίδιο όμως, το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ ψήφισε μαζί με την ΠΑΣΚΕ υπέρ μίας 24ωρης απεργίας ενάντια σε μία πιο μαχητική και με μεγαλύτερο εύρος κινητοποιήσεων πρόταση. Συμφωνούν με αυτή τη στάση τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος; τη θεωρούν σωστή;

  Ανεξάρτητα από που προέρχονταν αυτή η πρόταση (ΔΑΚΕ) από τη στιγμή που ήταν καλύτερη (ως προς το εύρος των κινητοποιήσεων)και από τη στιγμή που η αρχική πρόταση του ΠΑΜΕ δεν είχε πιθανότητες πλειοψηφίας, ακόμα και στηρίζονταν από τις Συσπειρώσεις, δεν θα έπρεπε να υποστηριχθεί; Οι διαφωνίες του ΠΑΜΕ με τις Συσπειρώσεις δικαιολογούν την καταψήφιση μία πιο μαχητικής πρόταση κινητοποιήσεων και την εν τέλει, υποστήριξη μίας 24ωρης απεργίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σώπα βρε Αριστείδη. Ας υπερψηφίσετε ΜΙΑ φορά ΜΙΑ απεργία στην οποία θα συμμετέχετε κιόλας ως απεργοί, και εδώ είμαστε να κάνουμε και μηνιάτικες. Το ΠΑΜΕ Αριστείδη μου οργάνωσε απεργία 9 μηνών, 114 ημερών και 110 ημερών. Εσείς πού ήσασταν; Να σου πω που ήσασταν. Στην συμπαράσταση στην πρώτη εξαφανισμένοι, πριν ενάντιοι (ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ) και με αισχρή αρθρογραφία ότι αυτά είναι τρελά πράματα και δεν γίνονται, στην 114 ενάντιοι (ΕΙΥΗ, βλέπε σειρά στοιχείων) και στην 110 εξαφανισμένοι εξ αρχής.

   Αριστείδη μου, τα συνδικάτα δεν είναι αμφιθέατρα. Εκεί βλέπει ο κόσμος από κοντά τι γίνεται. Θα φάτε γιαούρτι Αριστείδη μου, πολύ γιαούρτι. Μήπως είστε lactose intolerant, ανησυχώ.

   Κατά τα άλλα, καταθέτω αγωνιστική πρόταση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι αύριο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αν δεν το κάνετε, θα βγάλω καταγγελία για προδοσία σας.

   Ευχαριστώ.

   Διαγραφή
  2. Με ξέρεις και από χθες; ξέρεις σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκω και μου καταλογίζεις όλα τα παραπάνω ή απλά ρίχνεις στάχτη στα μάτια για να μην απαντήσεις στο επίμαχο ζήτημα;

   Το ξαναρωτάω λοιπόν για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Δύο προτάσεις είχαν πιθανότητες υπερψήφισης, η μία της ΠΑΣΚΕ για μία 24ωρή και η άλλη της ΔΑΚΕ για απεργία διαρκείας, με ποια είπαμε πως τάχτηκε το ΠΑΜΕ;;;   Διαγραφή
  3. Γιατί κύριε Αριστείδη μου προσβάλλεσθε;

   Ανέβασα πρόσκληση να ρίξετε την κυβέρνηση μέχρι αύριο, αλλιώς καταγελλία.

   Διαγραφή
  4. Όχι δεν προσβάλλομαι, μπορείς όμως εσύ να απαντήσεις στο παρακάτω:

   Δύο προτάσεις είχαν πιθανότητες υπερψήφισης, η μία της ΠΑΣΚΕ για μία 24ωρή και η άλλη της ΔΑΚΕ για απεργία διαρκείας, με ποια είπαμε πως τάχτηκε το ΠΑΜΕ;;;

   Διαγραφή
  5. Απάντησα καλέ μου κύριε. Είστε εντελώς ανύπαρκτοι και ανυπόληπτοι στο εργατικό κίνημα, δεν έχετε ποτέ κάνει ούτε εικοσιτετράωρη, και κοροϊδεύετε το πολύ καναν ανίδεο φοιτητή των ΕΑΑΚ. Θα πέσει γιαούρτι λίαν συντόμως. Και αυτό είναι δέσμευση.

   Διαγραφή
  6. Κατάλαβα, για ακόμα μία φορά κάνεις την πάπια

   http://www.youtube.com/watch?v=SEBLt6Kd9EY

   Διαγραφή
  7. αχαχαχαχαχαχ!!!!!

   Δεν είπα θα γελάσουμε πολύ με σας;

   Άντε τώρα να τα μαζέψετε με Τσιριγώτη που σας έκανε ρόμπα, και τα ξαναλέμε.

   Διαγραφή
  8. Αλλά θα ρθεις στο επόμενο ραντεβού γέλιου! Δεν θα με ξεχάσεις! Γιατί θα σε θυμηθώ εγώ! Πρώτη μούρη θα σε κάνω κύριε Αριστείδη μου!

   Διαγραφή
  9. Ας σε διευκολύνω λίγο
   οι Συσπειρώσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι άλλοι πλην ΚΚΕ είναι οπορτουνιστές, ρεφορμιστές, ξεπουλημένοι, πρόσθεσε όποιον άλλο χαρακτηρισμό θες. Τι απάντησες όμως στο παρακάτω ερώτημα:

   Δύο προτάσεις είχαν πιθανότητες υπερψήφισης, η μία της ΠΑΣΚΕ για μία 24ωρή και η άλλη της ΔΑΚΕ για απεργία διαρκείας, με ποια είπαμε πως τάχτηκε το ΠΑΜΕ;;;


   Διαγραφή
  10. Αριστείδη μου,

   Με εμπνέεις. Αυτό ανέβηκε για σένα. Γράψε κι άλλα, κρατάω αρχείο! http://leninreloaded.blogspot.com/2012/10/blog-post_3440.html

   (Θα απαντήσεις ή θα κάνεις γαργάρα για πολύ ακόμα;)

   Διαγραφή
  11. Κύριε Αριστείδη:
   Οι απεργίες έχουν μία περίεργη ιδιότητα. Δεν αρκεί να τις ψηφήσεις. Μετά πρπει να τις οργανώσεις, να τις περιφρουρήσεις, να τις υλοποιήσεις.
   Αλλιώς θα γίνεις ρόμπα ξεκούμπωτη στους εργαζόμενους που σε εμπιστεύτηκαν και έπαιξαν την δουλειά τους, σε μία εποχή καθόλου έυκολη.
   Ποιός λοιπόν από τυος φορείς της "υπερεπαναστατικής" πρότασης έχει μέχρι τώρα κάνει τα παραπάνω σε οποιαδήποτε έστω 24ωρη μέχρι τώρα για να να τα πραγματοποιήσει σε "γενική διαρκείας";
   Ο εξής ένας, το ...ΠΑΜΕ
   Οπότε θα ζήταγα ευγενικά, την επόμενη φορά να μην προσβάλεις την νοημοσύνη μας. Μπορεί και να απαντήσουμε ανάλογα...

   Διαγραφή
  12. Είδες που επιβεβαιώνεις όσους ισχυρίζονται πως το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το πουρό μαλάκα...

   Διαγραφή
  13. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ απλό. Αν θεωρούσαν πως υπάρχουν διαθέσεις για κάτι παραπάνω από 24ωρη, θα μπορούσαν πολύ απλά να την έχουν κυρήξει μόνοι τους για τους ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, και να ξεμπροστιάσουν και τους "ρεφορμιστές", όπως ακριβώς έχει κάνει το ΠΑΜΕ 3-4 φορές μέχρι τώρα...

   Διαγραφή
  14. Κύριε Αριστείδη μας,

   Αναμένουμε εναγωνίως τις απαντήσεις σας στα καυτά ερωτήματα:

   Γιατί καπελώσατε το όνομα του Τσιριγώτη σε μια ανακοίνωση που υπογράφουν τέσσερις, πλαστογραφώντας ουσιαστικά την υπογραφή του; Θεωρείτε το τρία γρουσούζικο;

   Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της παρατάξεώς στην ΑΤΕ (στο ποστ που εμπνεύσατε), πείτε μας, πώς γίνεται να καταγγέλεις μια σύμβαση που ταυτόχρονα καλείς τους εργαζόμενους να υπογράψουν;

   Εξηγείστε μας, κύριε Αριστείδη μας.

   Διαγραφή
  15. "Το ζήτημα είναι πάρα πολύ απλό. Αν θεωρούσαν πως υπάρχουν διαθέσεις για κάτι παραπάνω από 24ωρη, θα μπορούσαν πολύ απλά να την έχουν κυρήξει μόνοι τους για τους ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι,"


   ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, θα κατουρηθώ πάνω μου, κακούργε!

   Τον ποιον να ακολουθήσουν; Την ξεχάσανε την ΑΤΕ;

   Διαγραφή
  16. @Trash

   Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις εμμέσως πλην σαφώς πως το ΠΑΜΕ στήριξε την πρόταση της ΠΑΣΚΕ για μία 24ωρη. Τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε και συνιστούν το βασικό άλλοθι του ρεφορμισμού ιστορικά: είτε οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν υφίστανται είτε ο υποκειμενικός παράγοντας δεν επαρκεί, οπότε δεν είναι τώρα η ώρα του αγώνα, ας κάνουμε καμία συμβολική ενέργεια για να προβάλλουμε το κόμμα καταγγέλλοντας παράλληλα όλους τους άλλους...

   Πάλι καλά έστω, γιατί ο Αντώνης κάνει την πάπια και δεν απαντάει καν στο ερώτημα...

   Διαγραφή
  17. Knock Knock! Κύριε Αριστείδη! Κουφός είστε; Πόσες φορές θα κάνετε ότι δεν ακούσατε; Μήπως είσθε υπέργηρος κύριε Αριστείδη μας; Έχετε κάνει τον Ανταρσύα σούργελο με την στάση σας κύριε Αριστείδη μας!

   Δεν ξέρετε ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν φάγατε μπαν για το γεγονός ότι βρίσατε τον οικοδεσπότη αμέσως πιο πάνω; Επειδή κάνετε ζημιά στον Ανταρσύα σας;

   Διαγραφή
  18. Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΣΥΡΙΖΑ. Το ποιος όμως γίνεται σούργελο φαίνεται από τις απαντήσεις σου, για πές μας φίλτατε τι απαντάτε στο παρακάτω ερώτημα:

   Δύο προτάσεις είχαν πιθανότητες υπερψήφισης, η μία της ΠΑΣΚΕ για μία 24ωρή και η άλλη της ΔΑΚΕ για απεργία διαρκείας, με ποια είπαμε πως τάχτηκε το ΠΑΜΕ;;;

   Διαγραφή
  19. Πραγματικά, δεν περίμενα να βρω τέτοια κωμική περσόνα στο νετ. Συνέχισε να κάνεις πως δεν είδες, δεν άκουσες και δεν μιλάς. Σου πάει το αυτιστικό, αλήθεια. Γλυκούλι Ανταριζούλη μου εσύ!!!!

   Διαγραφή
  20. «Τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε και συνιστούν το βασικό άλλοθι του ρεφορμισμού ιστορικά:»

   Ίσα ρε ορθόδοξε! Μετά τον Αριστείδη τον Δίκαιο θα βγει ο Αριστείδης ο Μουλούς! Εσείς από τη μία θέλετε να μπείτε στην κυβέρνηση κι από την άλλη να βγείτε απ' την ΕΕ· απ' τη μια θέλετε απεργία διαρκείας, απ' την άλλη δεν πάτε στις 24ωρες γιατί «ποιος χάνει το μεροκάματο τώρα» και θα μιλήσεις για ρεφορμισμό;

   Αχ… τουλάχιστον γελάμε!

   Neophyte_commie

   Διαγραφή
  21. Κύρις Αριστείδη:
   "Γενική πολιτική απεργια διαρκείας", σημαίνει για όποιον δεν το έχει κάψει τελείως, κύρηξη επανάστασης.
   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν καλεί τους δημόσιους υπάλληλους -και μόνον αυτούς αφούη πρόταση δεν κατατίθεται και στην ΓΣΕΕ, σε ...επανάσταση! Στην οποία επανάσταση θα συμμετέχουν η ΔΑΚΕ και η ΑΠ προφανώς. Βέβαια δεν έχουν καθορίσει τον στόχο αυτής της επανάστασης, στην οποία καλούν τις ...επόμενες μέρες(!) τους δημόσιους υπάλληλους κατ'αποκλειστικότητα(!!), αλλά δεν πειράζει θα βρεθεί στην πορεία.
   Όλοι οι στόχοι μας κάνουν εξάλλου, εκτός από του σοσιαλισμού, που εκτός από το ότι θα έρθει μόνο στην "δευτέρα παρουσία", υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να μην τον δεχτούν σαν κοινό πλαίσιο πάλης οι συναγωνιστές της ΔΑΚΕ.
   -Ηθελα να ήξερα, πριν τα γράψουν αυτά, τριπάκια καταπίνουν;
   Ξαναρωτάω λοιπόν εγώ κύριε Αριστείδη (και χωρίς να σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του μαλάκα όπως και θα έπρεπε).
   -Εάν το ΠΑΜΕ καλύπτει τον "ρεφορμισμό" του, πίσω από την επίκληση "αντικειμενικών αδυναμιών", γιατί δεν κυρήσει η ΔΑΚΕ(!!!) με την ΑΠ, την πολυπόθητη "γενική απεργία διαρκείας" , να το ξεβρακώσει και το ΠΑΜΕ, να πάρει και τον κόσμο; Το ΠΑΜΕ στο παρελθόν αυτό έχει κάνει...

   Διαγραφή
 14. http://www.youtube.com/watch?v=AZWC17rWHkw&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. το παμε υποστηριξε την προταση για 24ωρη απεργια και θα την κανει....εσεις υποστηριξατε απεργεια διαρκειας....θα την κανετε? αντε να σας δω γατακια μου...

  μητσουλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. γινεται προσπαθεια να καουνε μορφες αγωνα που στο μελλον θα χρησιμοποιησει το ταξικο κινημα εκ των πραγματων. σας εχουμε παρει χαμπαρι γατακια. θα πεσει πολυ ξυλο!! με τους κολλαδες που μπλεξατε κανατε την επιλογη σας...

  μητσουλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ναι και όχι. Μια απεργία διαρκείας τώρα, με το κλίμα που επικρατεί, μπορεί να έριχνε την κυβέρνηση. Είτε με νέες εκλογές που θα κουτσοκέρδισε ο Σύριζε, είτε με απλή είσοδό του στην κυβέρνηση (2-3 υπουργεία κι έξω απ' την πόρτα). Τι παραπάνω να θέλει η Ανταρσύα; Ένα μέλος της σε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού γιανα εκλεγεί ψιλοεύκολα βουλευτής μετά ως εκπρόσωπος ημιεπίσημης συνιστώσας. Ξεφτιλέ, απειροστο-πολιτικά πράγματα…

   Neophyte_commie

   Διαγραφή
  2. Φυσικά και θέλει παραπάνω η Ανταρίζα. Δεν βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις όπως της ΑΠ για πλάκα. Είπαμε, το Ποντίκι (αλλά και πολλοί άλλοι) τα λένε αναλυτικά εδώ και καιρό, και η μπίζνα είναι δεδομένη. Απλά επειδή οι ξύπνιοι του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν τι θα πει ΠΑΜΕ και τι ρέκορντ έχουν οι ίδιοι, ρίξαν τους κρετίνους μπροστά να φαν τα μούτρα τους.

   Διαγραφή
 17. Απο πότε έγιναν συμβολικές ενέργειες Αριστείδη μου οι Απεργίες;Σοβαρά Αριστείδη μου.Ρε ξεφτίλά μήπως ξέρεις μέσα στους τόπους δουλείας πόσες απειλές έχουν δεχθεί οι εργάτες γι αυτές;Μήπως ξέρεις μέσα στους τόπους δουλείας πόση τρομοκρατία, ποσους εκβιασμούς και τί κυνήγι έχουν φάει οι εργάτες απο τα αφεντικά τους γι αυτές;Μήπως ξέρεις πόσοι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί γι αυτές τις απεργίες Αριστείδη;Μήπως ξέρεις ρε ξεφτίλα με πόσο κόπο,με τι πάλη, με πόση τιτάνια προσπάθεια με πόσες θυσίες και με τί επιμονή κατάφεραν οι ταξικές δυνάμεις με το Π.Α.ΜΕ να σπάσουν το κλίμα του φόβου μέσα στους τόπους δουλείας για να καταφέρουν οι εργάτες να σηκώσουν το κεφάλι και το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία;Μήπως ξέρεις τι επίπονή διαδικάσία είναι η υλοποίηση μιας απεργίας;Αλλά που να τα γνωρίζεις εσύ αυτά, μηπως πρωτοστάτησες εσύ για αυτές;Πάτησες ποτέ το ποδάρι σου στα εργοστάσια για να ξέρεις;Μου γίνατε και large τώρα και φτύνετε τις απεργίες που ούτε μία δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε.Ποιος εσείς που οι συγκεντρώσεις σας μοίαζουν με οικογενιακές φωτογραφίες θέλετε και απεργία διαρκείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή