Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας-Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ

Αλ.Τσίπρας: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ» - Διάσκεψη για χρέος 

Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, αντίστοιχες με αυτές που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία, πρότεινε ως οριστική λύση για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα χρέους στην ευρωζώνη δεν μπορεί να έχει λύση τεχνική, αλλά πολιτική».

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε να ακυρωθεί η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και να αντικατασταθεί με σχέδιο ανάπτυξης: «Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά, με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η «ανάσα» αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «μετά από 2,5 χρόνια βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Ένα πρόγραμμα που είναι αδιέξοδο και ένας φαύλος κύκλος λιτότητας, ύφεσης, ελλείμματος και χρέους».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «οδηγούμαστε σε μια καταστροφική πορεία» που όσο πιο γρήγορα ανακοπεί, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει οι ευρωπαίοι ιθύνοντες να πουν την αλήθεια, όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και στους ευρωπαίους πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν μέσα από τη φορολογία ένα υψηλό τίμημα. Όχι, όμως, για να σωθεί ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία, αλλά για να σωθούν οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες.

Συνεχίζοντας ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει για 5η συνεχόμενη χρονιά ύφεση, η οποία στο τέλος του έτους θα οδηγήσει σε απώλεια του ΑΕΠ κατά 20 μονάδες, συνολικά, από την έναρξη της κρίσης ως σήμερα. «Αυτό είναι πρωτοφανές στη διεθνή ιστορία για μια χώρα, που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για ένα «τρίτο κούρεμα του ελληνικού χρέους», ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι θα πρέπει να σκεφθούμε τί να κάνουμε ώστε να μην υπάρξει και τέταρτο κούρεμα, διότι, όπως ανέφερε, «το τρίτο κούρεμα είναι αναπόφευκτο».

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν δώσαμε ισχυρή δόση του φαρμάκου της λιτότητας στην ελληνική οικονομία. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το φάρμακο που έχει θανατηφόρα σύνθεση και σκοτώνει την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Αλ . Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή λύση.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εκβιασμοί για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ και πως οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με το κοινό νόμισμα.

Εξ άλλου, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποτέλεσε κοιτίδα της δημοκρατίας και μια χώρα που ο λαός της συνέβαλε καθοριστικά στην ευρωπαϊκή μάχη ενάντια στο φασισμό.

«Πρέπει να σταματήσουμε τον κίνδυνο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι η νεοφασιστική ακροδεξιά βρίσκεται στην ελληνική Βουλή και έχει ραγδαία άνοδο επιρροής στην ελληνική κοινωνία. «Όσοι νομίζουν ότι αυτό το φαινόμενο της επέλασης της ακροδεξιάς μπορεί να περιοριστεί στον ευρωπαϊκό νότο είναι γελασμένοι. Τα προβλήματα είναι κοινά και κοινές πρέπει να είναι οι λύσεις που πρέπει να δοθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Ιουνίου, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι «παράδοξο» που αφορούν αποκλειστικά την Ισπανία και την Ιταλία και όχι την Ελλάδα και άλλες χώρες με προβλήματα χρέους. «Αν ψάχνουμε να βρούμε ευρωπαϊκή λύση, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχουν στεγανά», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι από την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να εκταμιευθεί, τα 30,9 δισ. πηγαίνουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μόνο τα 600 εκατ. θα πάνε στην ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Η ευρωζώνη δεν είναι λέσχη ισχυρών που κάλεσε τους ανίσχυρους να συμμετάσχουν ως διακοσμητικά στοιχεία σε αυτή. Η ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές έχει ισότιμα κράτη - μέλη. Η ευρωζώνη είναι σαν αλυσίδα με 17 κρίκους. Αν σπάσει ο ένας θα διαλυθεί και η αλυσίδα».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι είναι πιο εύκολο να φύγει η Γερμανία από το ευρώ, η οποία ενδεχομένως διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο, παρά η Ελλάδα , η Ιταλία ή η Ισπανία.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «το παιχνίδι με τη φωτιά έχει κάποια όρια».

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι στις εκλογές του Ιουνίου ασκήθηκε τρομοκρατία εντός και εκτός Ελλάδος. «Όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τον ελληνικό λαό κάνουν λάθος. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να μακροημερεύσει», δήλωσε και κάλεσε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που απειλείται. Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ελληνικό δημόσιο τομέα, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το αναποτελεσματικό κράτος και η φοροδιαφυγή είναι διαχρονικά προβλήματα στην Ελλάδα. «Χρειάζονται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορούν να γίνουν επιτυχία σε μια οικονομία που βουλιάζει και βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην ύφεση και σε μια κοινωνία που βρίσκεται μπροστά σε φαινόμενα διάλυσης», είπε και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά που πληρώνουν δεν καταλήγουν στην ελληνική οικονομία, αλλά «για να καλύψουν τα χρέη που δημιούργησαν οι Έλληνες τραπεζίτες σε συνεργασία με τους ευρωπαίους τραπεζίτες».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα φαινόμενα βίας που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή απεργία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι εικόνες που βλέπουμε από τους δέκτες της τηλεόρασης αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά που βεβαίως μας ανησυχούν, αλλά δεν είναι η συνολική εικόνα της κατάστασης σήμερα στην Ελλάδα», καθώς ο ελληνικός λαός έχει δείξει απεριόριστη αντοχή, σε σχέση «με τη βία που δέχεται στο εισόδημά του».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές τις σκηνές βίας δεν θα τις βλέπουμε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες και κατέληξε λέγοντας:

«Ας αναλογιστούν το μέγεθος του ιστορικού σφάλματος που διαπράττουν όσοι επιλέγουν την πολιτική της βίαιης λιτότητας».

Πηγή: ΕΡΤ

29 σχόλια:

 1. το σχεδιο Μαρσαλ προυποθετει την εξαφανιση (η δυνατον βιολογική) των κομμουνιστών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι βάρβαροι άνθρωποι οι Σφυριζαίοι. Για αυτό μας έκαναν αρχικά τη χάρη να δοκιμάσουν να μας εξαφανίσουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Ε, τώρα, άμα εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι και δεν εξαφανιζόμαστε πολιτικά, τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι;

   Διαγραφή
 2. Αλεξάκη σου αφιερώνω ενα τραγουδάκι του Ασιμου(τον μηχανισμο) σου πάει γάντι,αντε γιατί πολυ μας ζαλίσατε και όπως λέει και ο νικόλας και στην κομμουνα να είσαι οπορτούνα
  Δικο σου όλο

  Με πείσανε να γίνω ρεβιζιονιστής
  Και να γυρίσω δίσκο
  Θα ρθει όμως καιρός που κι εσύ θε να πειστείς
  Πως έτσι δεν τη βρίσκω.

  Τι θα κάνω ήτανε γραφτό
  Θέλω δεν το θέλω, ότι τραγουδώ
  Να το πουλώ να ζήσω
  Όταν πάω στον παραγωγό
  Πρέπει να βολέψω έτσι το γραφτό
  Να του γυαλίσει, για να το πουλήσει
  Να χει σαλέπι, για να σας αρέσει
  Να έχει θέμα με έρωτα και αίμα
  Να είναι λόγια, λόγια κομπολόγια
  Να σας καλοκαρδίσω
  Για να σας γαλουχήσω.

  Κι από χρέος συναδελφικό
  Να χαμογελάω στο κοινό
  Να του σαλεύω για να το μερεύω
  Να του σφυρίζω να το νανουρίζω
  Να το φουντώνω να το ξεφουσκώνω
  Και στην κομμούνα να είμαι οπορτούνα
  Για να σας εκτονώνω
  Με πλαίσιο το νόμο.

  Δουλειά σου είναι μούπανε να κρύβεις τα τρωτά
  Των καθιερωμένων
  Για να διατηρήσουμε τα οικονομικά
  Των ευαρεστημένων.

  Σιγουριά και δόξα τω θεώ
  Τα καλά στον καπιταλισμό
  Είναι πως έχει βίδα.

  Άμα πιάσεις το μηχανισμό
  Από τ αυτιά τον πιάνεις το λαγό
  Τον Πελοπίδα τρως με μια τσιμπίδα
  Στην Παρθενόπη χαρίζεις ένα τόπι
  Και με τα χρόνια γυρνάς ες τα σαλόνια
  Ξεχνάς ποια μάνα σε γένναε στο κλάμα
  Και του εργάτη καβάλλησες την πλάτη.
  Μα θε να πει Αμάν πια
  Και πας ες τα κομμάτια
  Και άει στα κομμάτια.

  http://www.youtube.com/watch?v=7bpY8Lthnl8

  Γιοζεφ Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στην αρχή είπανε το ΚΚΕ ήθελε να κάψει τη Βουλή, αλλά μετά κάποιοι κάψανε ανθρώπους και όχι πολυκαταστήματα ούτε και τη Βουλή που θέλανε να μπούνε μέσα αλλά δεν μπήκανε και μετά κωλώνανε ο κόσμος, αλλά εμείς τους είπαμε κατεβείτε και τους φτιάξαμε πλατείες και μετά αυτοί τελικά κατέβηκαν αλλά κατέβηκαν μαζί και οι σημαίες αλλά δεν είχαμε κομματικές σημαίες αλλά μας πετούσαν δακρυγόνα και μας χαλούσαν τις πλατείες και μετά ξαναήρθε το ΚΚΕ και προστάτεψε τη Βουλή και μας πήρε τις πλατείες αλλά στην αρχή ήθελε να την κάψει κι εμείς τη προστατεύαμε και μόνοι μας.
  Αυτό μόνο. Τίποτα άλλο.

  Tsaf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Αν σπάσει ο ένας θα διαλυθεί και η αλυσίδα»

  Έλα, αν σπάσει ο μεσαίος, σπάει στα δύο, αν σπάσει ο έκτος, έχουμε δύο ευρωζώνες η μία με 5 ή άλλη με 11, κι αν σπάσει ο τελευταίος; Βρείτε μόνοι σας τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σύνθημα από τό όχι μακρινό μέλλον..:)))
  Έκανες τη χώρα Κωσταλέξι
  Άντε και γ@μίσου σύντροφε Αλέξη..

  leon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το "Τσίπρα, δεν έχεις τσίπα Τσίπρα" δεν κάνει;

   Διαγραφή
  2. Πάντως απ' το σωμόν μακό στην Αθήνα χθες στο κουστουμάκι και την ευρωαστερόεσσα σήμερα, πρέπει να παραδεχτώ ότι αλλάζει κουστούμια γρήγορα ο αφιλότιμος. Γεννημένος για την σκηνή!

   Διαγραφή
  3. αυτό το παιδί θα πάει ψηλά πολύ ψηλά ίσαμε για πρόεδρο της ΕΕ τον βλέπω!Εκτός κι αν ο "κυρίαρχος" ξυπνήσει και αλλάξει τα σχέδια τους!

   Διαγραφή
  4. Ή αυτό, ή που θα φάει πολύ ξύλο. Ένα απ' τα δύο πάντως σίγουρα.

   Διαγραφή
  5. Τό σχέδιο τό Μάρσαλ
   Αχ πώς αναπολώ
   Καλό για την πατρίδα
   Καλό για τόν λαό

   Μακάρι να γινόταν
   Να 'ρχότανε ξανά
   Νά έσωζε τη χώρα
   Απ' όλα τα δεινά..

   leon

   Διαγραφή
  6. Πιάσε μου τρία "ευρωπαϊκά σχέδια Μάρσαλ" με μπόλικη "Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση" και λίγο κρασάκι Τρίτης Σεπτέμβρη 1981 να μεθύσω...

   Διαγραφή
 6. Ράιχενμπαχ, Σουλτς και μετράμε Γερμανούς ευρωενωσιακούς θεσμικούς παράγοντες.
  Οσονούπω, αρχίζει και η Ρένα τα ατλαντικά ταξίδια...

  Άι στον αγύριστο αριστερά ρεύματα, λαφαζάνιδες και συνιστώσες του πόλου, μας πουντιάσατε με την βολική αφέλειά σας και τον καιροσκοπισμό σας ντροπή της αριστεράς.

  Πώς το είπε ο Πέρρος στη χθεσινή ομιλία;

  "Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια αυτό το πρόβλημα. Σε αρκετούς κλάδους η απεργία ήταν αδύνατη όχι με δική μας ευθύνη. Υπονομεύτηκε για άλλη μια φορά από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και αρκετών Ομοσπονδιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεν μας έφταναν οι γνωστοί, οι κλασικοί εργατοπατέρες, έχουμε και μια νέα γενιά εργατοπατέρων που εκκολάπτονται στο ίδιο θερμοκήπιο του συμβιβασμού και της υποταγής με τα μεγάλα συμφέροντα αλλά με νέο προσωπείο και νέα ήθη.

  Πρόκειται για τους συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ανακάλυψαν όψιμα τη χρεοκοπία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σηκώνουν τώρα τη σημαία του αγώνα. Χωρίς κόστος. Αγώνες χωρίς θυσίες. Η απεργία είναι ένα ακόμα χαμένο μεροκάματο και πρέπει να βρούμε νέες μορφές αγώνα μακριά και έξω από τα εργοστάσια, τις υπηρεσίες, τους τόπους δουλειάς. Νέες μορφές εδώ τα διάφορα δίκτυα, που υποκριτικά ονομάζονται αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας ώστε οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν με τη διαχείριση της φτώχειας. Λένε: Το πρόβλημα για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν είναι η αγριότητα της καπιταλιστικής εργοδοσίας και της ΕΕ, αλλά μια κυβέρνηση ανίκανη να διαπραγματευτεί.

  Το πρόβλημα σήμερα για την εργατική τάξη και το λαό είναι η έλλειψη ικανής κυβέρνησης που θα διαχειριστεί καλύτερα την κρίση, θα διανέμει πιο δίκαια τα βάρη και θα σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο.

  Παλιοί και νέοι εργατοπατέρες συναγωνίζονται μεταξύ τους σε τεχνάσματα και ατιμίες πώς θα υποτάξουν το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του στην εναλλαγή κυβερνήσεων και όχι στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Φοβούνται τη δυναμική της ταξικής πάλης.

  Γι’ αυτό θεωρούν τους απεργιακούς αγώνες αναποτελεσματικούς και τους υπονομεύουν.

  Γι’ αυτό καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία ότι τα μέτρα θα περάσουν και επομένως δεν αξίζει να χάνουμε μεροκάματα.

  Γι’ αυτό σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης στους τόπους δουλειάς."

  Αίσχη της εργατικής τάξης γαβρίλιδες και χαρίσιδες της ΑΠ του ΣΥΝ. Όσο για εσάς πορδές των συνιστωσών και των πρωτοβάθμιων που τους σιγοντάρετε και αύριο, σαν βαρίδια θα σας πετάξουν στον πάτο αφού έχετε κάνει τη ζημιά, δε θα σας λυπηθεί κανένας, πανίβλακες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νέες μορφές εδώ τα διάφορα δίκτυα=http://www.youtube.com/watch?v=PmmLmqIMFw0

   Διαγραφή
 7. Μιλάμε για το άκρον άωτον του Κυνισμού!
  Δε διστάζει να επαναφέρει προτάσεις της ακροδεξιάς:
  http://www.youtube.com/watch?v=jQFeGK9kVq4

  Δε σέβεται ούτε καν τα παππούδια του κόμματός του που σάπισαν στις φυλακές σα συνέπεια του σχεδίου Μάρσαλ!

  Ε.Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. twitter / MartinSchulz:
  Long meet with A.Tsipras. Euro is our common currency: everybody must do his part to stabilize situation in #Greece pic.twitter.com/tUfAEoFt  Martin SCHULZ, EP President: "Growth can be achieved if we create trust and trust is there when we guarantee that the Euro is and will continue to be our Common currency."

  Martin SCHULZ, EP President: "Nobody would invest in a country when you have to tell them that the currency will not be the same tomorrow."

  Martin SCHULZ, EP President: "I hope that those images wont come up again , what I can contribute and that goes for the majority of the European Parliament is that we have to positively influence the economical and social situation in Greece and also other countries, we need to launch all possible measures which can bring immediate growth and employment."

  Martin SCHULZ, EP President: "One of the most essential measures, I want to repeat it, is the fight against tax evasion, it is evident that super rich Greeks have taken out their money out of the country and we have to do the utmost possible to get that money back and to tax this money."

  Alexis TSIPRAS, Member of Hellenic Parliament, Head of Syriza party: "I will give a memorandum to the EP President explaining our positions concerning the Greek-European problem. The President is aware about our problems and also about the proposed conference, he knows what is at stake. Concerning the Troïka, we have to speak the language of truth to the Troïka, we have to look at the European tax payer who is making the efforts and it would be better to say that Troïka's budgetary discipline programme is not effective, so better to stop the Troïka programme immediately."

  http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=87272&sitelang=en

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το "σχέδιο Μάρσαλ" έχει επανανοηματοδοτηθεί ριζοσπαστικά σύντροφοι, διαβάστε τα και από τον Τέρη Χρυσό παρακάτω:

  http://rnbnet.gr/details.php?id=5022

  Ψάξτε και την συνέντευξη Τάρικ Αλί στα καπάκια αν δεν σας αρκεί αυτό. Αμ πως.

  Ijon Tichy

  Υ.Γ.: Άσχετο, τούτη εδώ η διαμαντάρα πώς και έχει περάσει απαρατήρητη;
  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=6843

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχω κι εγώ ένα σχέδιο για τους ευαγγελιστές του "Σχεδίου Μάρσαλ" χωρίς Σχέδιο και χωρίς Μάρσαλ, που το φέρνουν στο τραπέζι μετά την απόσυρση του "Σχεδίου ΕΑΜ", featuring Μίκης, Γλέζος και Ηφικράτης Αμυράς (αφού περάσαμε το φαντασιακό 40 θα πάμε στο φαντασιακό 50, μετά στο φαντασιακό 60 με το "Σχέδιο Η Φαντασία στην Εξουσία").

   Το δικό μου σχέδιο λέγεται Σχέδιο SHUT THE FUCK UP.

   Διαγραφή
  2. Όχι, όχι, η έμπνευση είναι ο Πολ-Ποτ:

   http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=716442

   (Α-ποβιομηχάνιση, Α-ποαστικοποίηση, (δημιουργική) Α-νεργία: τα τρία ΑΑΑ+, (οίκος αξιολόγησης ΣΥΡΙΖΑ) --- πίσω στην ύπαιθρο: για πατάτες και ελευθεροτυπία)

   Διαγραφή
  3. http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4755516

   Σεραφείμ για ΣΥΡΙΖΑ:

   «Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».»

   Διαγραφή
  4. "Παράλληλα, η έλλειψη παιδείας οδηγεί καθημερινά κομμάτια της κοινωνίας στον εκφασισμό και τον ναζισμό. Ξυρισμένα κεφάλια με βερμούδες γκρίζας παραλλαγής παίρνουν τον «νόμο» στα χέρια τους, καταδιώκουν μετανάστες, σκοτώνουν ανενόχλητοι, αν όχι υποστηριζόμενοι από κομμάτια μιας αστυνομίας, που αμείβεται με 600 ευρώ για να διατηρήσει την «τάξη» [...] Η Αριστερά για την οποία διψούν οι πολίτες δεν είναι μια δύναμη που θα ακολουθεί την πεπατημένη, δεν θα μεμψιμοιρεί με εύκολους αριστερούς λαϊκισμούς... Ποιο το πρόβλημα που συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες; "

   Να τοποθετηθώ επί του θέματος: Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός, για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη, μια σκορδαλιά στο τέσσερα, άντε πηδήξου Τσίπρα.

   Διαγραφή
  5. "ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ (22-23/9)
   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ
   Τα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ δεν έδωσαν θετική ψήφο αλλά ψήφισαν λευκό κατά τη ψηφοφορία για την τελική πολιτική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, απόφαση που ενεκρίθη κατά τη Συνεδρίαση της ΚΠΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/9).

   Σύμφωνα με πληροφορίες της Iskra, το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ με τις ομιλίες των στελεχών του στη Συνεδρίαση της ΚΠΕ υπογράμμισε ιδιαίτερα τα παρακάτω ζητήματα:

   V Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει ακόμα πιο έντονα στο μετεκλογικό προσκήνιο την υπόθεση της κοινής δράσης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αναλάβει στην κατεύθυνση αυτή συγκεκριμένες άμεσες πρωτοβουλίες, πρώτα απ’ όλα προς το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη βάση ακύρωσης των μνημονίων και ενός συνεκτικού εναλλακτικού και ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστικό ορίζοντα."
   http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9479:kpe-syn-aristero-reuma&catid=83:aristera&Itemid=200

   Ρε δεν πάτε ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ λέω εγώ; Άει σιχτίρ πλέον! Συνεργασία με το όλον ΠΑΣΟΚ, τον Ράιχενμπαχ, τον Σουλτς και το Σχέδιο Μάρσαλ, με τον Πέρες, τον Ομπάμα, και το κακό σας συναπάντημα! Δεν έχετε εσείς τα κότσια να κάνετε οτιδήποτε άλλο από τις κότες στο κόμμα σας κι ο καημός σας είναι η "αριστερή ενότητα"; Σε ποια βάση ρε καραγκιόζηδες ζητάτε ενότητες και συνεργασίες με ένα κόμμα που αφήσατε να πάει κατά διαόλου εν πλήρει επιγνώσει και ανοχή;

   Καλά τους κάνανε ΡΕΖΙΛΙ κανα δυο δικοί τους στα σχόλια. Ρόμπες.

   Διαγραφή
  6. «Σύμφωνα με πληροφορίες της Iskra»

   Ρε, ποιος να τους τα είπε; Ποιος να τους τα είπε; Τόσο σοβαρές διαρροές...

   «το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ με τις ομιλίες των στελεχών του στη Συνεδρίαση της ΚΠΕ υπογράμμισε...»

   Κάτι σαν την ακολουθία τού αριστερού ρεύματος: εμφανίζεται ο Λαφ., παίρνει το αριστερό ψαλτολόγιο κι αρχίζει το κατεβατό. Σταυροκοπιέται ο Σταθάκης, κοιτάζει αφηρημένα έξω από το παράθυρο ο Μηλιός, λένε όλοι Αμήν, ανάβουν κεράκι και αποχωρούν.

   Διαγραφή
 10. για το σχέδιο Μάρσαλ, που από καιρό επαναφέρεται, (τώρα και από την 'αριστερά!):
  http://www.xatzikostas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=50

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κουίζ : τα παρακάτω δημοσιεύονται στην Αυγή ή την Καθημερινή;

  "Για ποια Αριστερά διψάμε;

  Η Αριστερά για την οποία διψούν οι πολίτες δεν είναι μια δύναμη που θα ακολουθεί την πεπατημένη, δεν θα μεμψιμοιρεί με εύκολους αριστερούς λαϊκισμούς... Ποιο το πρόβλημα που συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες; Μήπως η Αριστερά, εξαιτίας αυτής της συνάντησης, έπαψε να 'ναι αλληλέγγυα στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού;

  Ποιο είναι το μείζον και ποιο το έλασσον στην παρουσία των ΜΑΤ στην Ύδρα; Είναι θεμιτό να κρατούνται οι οικονομικοί ελεγκτές -ενδεχομένως κάποιοι εξ’ αυτών και επίορκοι- από τους μπράβους των φοροφυγάδων νταήδων επιχειρηματιών. Αν τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους χρυσαυγίτες δολοφόνους των μεταναστών πάλι θα μας ενοχλούσαν;

  Η Αριστερά που έχει ανάγκη ο λαός μας θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να έρθει σε ρήξη με την κυρίαρχη δημοσιοϋπαλληλική νομενκλατούρα, η οποία σε συνεργασία με το κίβδηλο πολιτικό κατεστημένο οδήγησαν τον τόπο μας σε αυτή τη χωρίς προηγούμενο κατρακύλα.
  Η Αριστερά που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια δύναμη που θα επιχειρήσει να αναζωπυρώσει την απαξιωμένη για χρόνια παραγωγική βάση της χώρας. Είναι μια πολιτική συνισταμένη που θα ωθήσει τον αγροτικό κόσμο ξανά στην καλλιέργεια της γης, που θα στηρίξει νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα με όρους βιολογικής παραγωγής τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία. Αυτή η δύναμη καλείται να ξαναχτίσει από τα συντρίμμια, να δημιουργήσει ξανά μεταποίηση, να σπρώξει τη χώρα στην πολυπόθητη ανάπτυξη, πάντα υπό όρους κοινωνικού ελέγχου και σεβασμού του περιβάλλοντος.
  Η Αριστερά που ποθούν τα υγιή τμήματα της κοινωνίας μας θα ανακόψει τον μαρασμό και την αιμορραγία προς το εξωτερικό των νέων επιστημόνων, θα τους προσανατολίσει να συνδεθούν παραγωγικά με τον αγροτικό κόσμο, θα τους στρατεύσει στην αποκατάσταση του ρημαγμένου οικιστικού περιβάλλοντος. Θα τους κατευθύνει στη διαχείριση, στην κοινωνική ένταξη και στην αντιμετώπιση του τεράστιου, εκρηκτικού κοινωνικού προβλήματος της μετανάστευσης, χωρίς λαϊκισμούς.

  Η Αριστερά που ονειρευόμαστε οφείλει να λειτουργήσει ως μια βαθιά αντισυστημική δύναμη που θα χτυπήσει στην πράξη τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Οφείλει να αναζητήσει νέες θεσμικές θωρακίσεις"

  ΣΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει ήδη παρετεθεί απόσπασμα του ίδιου άρθρου της Αυγής στο παρόν θρεντ από waltendegewalt.

   Διαγραφή
  2. Όχι απόσπασμα, το λινκ. Απόσπασμα παρέθεσα κατόπιν εγώ.

   Διαγραφή
  3. Ομιλία Τσίπρα στο Αμβούργο: http://www.left.gr/article.php?id=8540

   Διαγραφή