Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Για την κομματική οικοδόμηση

Για την Κομματική Οικοδόμηση 

Για να μπορεί να προωθηθεί η στρατηγική του Κόμματος αποτελεσματικά, να γίνει το Κόμμα ικανό να κατευθύνει την εργατική, λαϊκή, την ταξική πάλη στο στρατηγικό του σκοπό και στόχο, απαιτείται μαζική στρατολογία εργατών, νέο αίμα να μπει στις γραμμές μας, πραγματική διείσδυση στους χώρους δουλειάς, πρώτ' απ' όλα των εργοστασίων, των μονοπωλιακών ομίλων στρατηγικής σημασίας. Είναι αυτοί οι χώροι δουλειάς που θα γίνουν τα μετερίζια της ταξικής πάλης για τη νέα εξουσία. Αρα το μόνιμο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλες τις ΚΟΒ είναι πόσους νέους κομμουνιστές θα αναδείξουν σε βάθος χρόνου, γιατί δεν είναι καθόλου απλή και εύκολη διαδικασία. 

Η σωστή διάταξη και αναδιάταξη των κομματικών δυνάμεων βοηθάει, ενισχύει τη δουλειά της οικοδόμησης του Κόμματος. Δεν μπορεί όμως από μόνη της να λύσει τα προβλήματα. Απαιτούνται και άλλες προϋποθέσεις επίσης πολύ σημαντικές. 


Πιο σύνθετες οι συνθήκες για την οικοδόμηση 
Σε συνθήκες όξυνσης της κρίσης έχουν ενισχυθεί οι παράγοντες που επιδρούν στην οικοδόμηση και στρατολογία. Η ένταξη νέων μελών στο Κόμμα είναι πιο σύνθετη, δύσκολη υπόθεση. Σε όλες τις εκθέσεις των ΚΟ αναφέρονται προβλήματα

* Απολύσεις συντρόφων από κρίσιμους χώρους για την ταξική αγωνιστική τους στάση, την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης (βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες, εμπόριο, ξενοδοχεία κ.ά.). 

* Απολύσεις επιρροών από χώρους που είχαμε ιεραρχήσει για οικοδόμηση και στρατολογία, αλλά και αλλαγή του τόπου δουλειάς αρκετών, εργασιακή περιπλάνηση, ανεργία (κατασκευές, ιδιωτική εκπαίδευση κ.ά.). Μαζικές απολύσεις εξαιτίας κλεισίματος εργοστασίων και άλλων επιχειρήσεων. 

* Εχει μεγαλώσει ο φόβος μέσα στους χώρους δουλειάς, έχει αυξηθεί η εργοδοτική τρομοκρατία, ακόμα και σε χώρους του Δημοσίου, με απολύσεις, με τα οργανογράμματα και τις αξιολογήσεις. Η κατάσταση δεν είναι όπως παλιά

* Είναι φανερό ότι επιδρά ο αρνητικός συσχετισμός, η επίθεση στο Κόμμα και στη γραμμή του, η άσχημη κατάσταση του εργατικού κινήματος που παρά τα βήματα και τις προσπάθειες για ανασύνταξη, όπως καταγράφονται στα συμπεράσματα των τελευταίων απεργιών, ασκεί αρνητική επίδραση, ενώ ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο ρεφορμισμός, ο οπορτουνισμός εντείνουν τη σύγχυση και τη λογική «δε γίνεται τίποτα»

Συνεπώς η στρατολογία στο ΚΚΕ σήμερα είναι ακόμα πιο σύνθετο ζήτημα. Χρειάζεται δουλειά επίμονη, συνεχή, υπομονετική. Δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά, απαιτείται συνεχής έλεγχος, βοήθεια. 

Οπλο η ιδεολογία μας, οι επεξεργασίες μας, τα έντυπά μας 
Οπλο για την οικοδόμηση και τη στρατολογία πρέπει να γίνει η ιδεολογία μας, η απόφαση του 18ου Συνεδρίου για το σοσιαλισμό, το Δοκίμιο Ιστορίας 1949-1968, οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», η αρθρογραφία της ΚΟΜΕΠ και η αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη» ως αναντικατάστατου όπλου για την οικοδόμηση και τη στρατολογία. Επίσης η απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για το εργατικό κίνημα, οι στόχοι πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, οι αποφάσεις του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, η διάλεξη για το γυναικείο ζήτημα κλπ. Εκτός από την εσωοργανωτική μόρφωση, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, επετειακές συγκεντρώσεις, που πρέπει να αξιοποιούνται για τους στόχους της οικοδόμησης, της στρατολογίας νέων μελών. 

Θετική είναι η πείρα από ΚΟ που οργάνωσαν ειδικές εκδηλώσεις για την προβολή του «Ριζοσπάστη», για το ρόλο του κομματικού Τύπου. Είναι ευθύνη της ΚΕ, της Γραμματείας, των καθοδηγητικών στελεχών των Οργανώσεων να συνεχίζουν να αρθρογραφούν γύρω από ζητήματα οικοδόμησης, βοηθά στην ανταλλαγή και αφομοίωση της πείρας, στην παρότρυνση και παρακίνηση για επίλυση οργανωτικών προβλημάτων της κομματικής οικοδόμησης. Η αρθρογραφία για οργανωτικά, κομματικά ζητήματα, που γενικεύει την πείρα, αποτελεί όπλο επιβεβλημένο για να μπορεί να είναι το όργανο της ΚΕ πραγματικός καθοδηγητής, οργανωτής και διαφωτιστής της πάλης σε κάθε τομέα της κομματικής δουλειάς. 

Να εμπλουτίσουμε τη δράση μας και τη δουλειά μας με οργανωμένα μαθήματα - διαλέξεις, με εκδηλώσεις, αχτίφ και οργανωμένες συζητήσεις, με αρθρογραφία κ.ά., και μέσα στο Κόμμα και την ΚΝΕ και στον περίγυρο, στους υποψήφιους για στρατολογία, για την αναγκαιότητα ύπαρξης πρωτοπόρας κομμουνιστικής οργάνωσης της εργατικής τάξης, κομμουνιστικού κόμματος, για την αναγκαιότητα να οργανωθεί η πολιτική πρωτοπορία της τάξης στο Κόμμα, στο ΚΚΕ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού

Αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο επιδρά η συνδικαλιστική και κοινοβουλευτική αντίληψη της ταξικής πάλης. Είναι συζήτηση που πρέπει να ανοίξει, γιατί απαντά και στα ερωτήματα του τύπου «τι διαφορά έχει η οργανωμένη ζωή ως μέλος του Κόμματος, καλά είμαι και έτσι ως οπαδός, αφού προσφέρω ό,τι μπορώ» και άλλα σχετικά. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, έχουν πολλές ιδεολογικοπολιτικές πλευρές, για τις οποίες χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη βοήθεια και επεξεργασία επιχειρημάτων. 

Υπάρχουν δυνατότητες, ανεβαίνουν οι απαιτήσεις 
Σήμερα ανεβαίνουν συνολικά οι απαιτήσεις της προετοιμασίας για να γίνει κάποιος μέλος του Κόμματος. Δεν είναι μόνο μια απλή συμμετοχή στη δράση, αλλά και οργανωμένη συμμετοχή με καθήκοντα, που θα δοκιμάζεται, θα διαπαιδαγωγείται, θα αποκτά κριτήρια και στάση αγωνιστική, μέσα από τη συμμετοχή στο σωματείο, στην απεργία, στη διαδήλωση, στην απεργιακή επιτροπή, στη λαϊκή επιτροπή. Παίρνουμε βέβαια υπόψη την κατάσταση κάθε χώρου, γιατί π.χ. μπορεί να δουλεύει ένας συνεπής εργάτης σε ένα εργοστάσιο που δεν έχει σωματείο, δεν έχει απεργήσει ποτέ αυτό το εργοστάσιο. Δε σημαίνει ότι δεν προχωράμε στη στρατολογία. Δουλεύουμε μαζί του κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, έτσι ώστε ο ίδιος να πρωτοστατήσει, να δουλέψει σαν μυρμήγκι μέσα στους εργάτες για να έχει αποτελέσματα. Απαιτείται γενικά και ειδικά στους χώρους δουλειάς μεγαλύτερη ιδεολογικοπολιτική προετοιμασία, εξοπλισμός, ώστε να μπορεί να απαντά σε σύγχρονα ιδεολογικά προβλήματα που κάθε φορά βάζει ο αντίπαλος, η εργοδοσία, ο ρεφορμισμός, ο οπορτουνισμός. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εργάτες, ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμοι, αν δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το βήμα, να μην τους θεωρήσουμε μόνιμα χαμένους. Μπορούν να κερδηθούν. Μπορούμε π.χ. να οργανώσουμε την τακτική επαφή με την ΚΟΒ, τη δραστηριοποίησή τους στο σωματείο, στη λαϊκή επιτροπή, στο σύλλογο, στην επιτροπή του ΠΑΜΕ, οπουδήποτε μπορούν να προσφέρουν. 

Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Η πρωτοπορία πρέπει να ετοιμάζεται και ακόμα περισσότερο πρακτικά να συνειδητοποιεί ότι η αστική νομιμότητα δεν είναι πραγματική νομιμότητα για την εργατική τάξη και το Κόμμα της. Σήμερα είναι η φάση που όλο και περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, κόσμος από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, από αυτοαπασχολούμενους της πόλης, από φτωχούς αγρότες, προσβλέπουν με ελπίδα στο Κόμμα, υιοθετούν συνθήματα και θέσεις του Κόμματος σε πιο μαζική κλίμακα, τουλάχιστον ενδιαφέρονται να μας ακούσουν, έχουν όπως λέμε το αυτί τεντωμένο προς τη μεριά του Κόμματος. 

Ομως έχουμε ΚΟΒ που δεν παλεύουν, έχουν στην ουσία παραιτηθεί από τη δράση για ένταξη νέων μελών στο Κόμμα. Πρέπει ριζικά να χτυπηθεί η λαθεμένη αντίληψη κομματικών μελών και στελεχών «εγώ δεν ξέρω κανέναν που να κάνει για το Κόμμα». Θα πρέπει να αντιστρέψουμε πλήρως τη λογική αυτή: Κάθε εργάτη και εργάτρια θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ταξικά, σαν υποψήφιο στρατιώτη στην υπηρεσία του εργατικού επαναστατικού κινήματος, τελικά να ξεχωρίζουμε και να σχεδιάζουμε τα βήματα για να ωριμάσουν οι πιο πρωτοπόροι σε υποψήφια μέλη του Κόμματος. 

Πρέπει με συγκεκριμένη ιδεολογική πολιτική οργανωτική δουλειά να ξεπεραστεί η αντίληψη του «ψηφοφόρου». Εάν η ΚΟΒ ξεκινάει ανάποδα, δηλαδή ο τάδε εργάτης ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ο άλλος ΝΔ, ο άλλος είναι άσχετος και αδιάφορος κλπ., τότε νομοτελειακά οδηγείται στην παραπάνω λαθεμένη αντίληψη. Αν όμως εξαιρέσει τα τσιράκια της εργοδοσίας, τους χαφιέδες, τους ανήθικους και διεφθαρμένους, τους βαμμένους αντικομμουνιστές φασίστες και αναρχο-προβοκάτορες, τους τροτσκιστές και «αριστεριστές», που όλοι αυτοί μαζί είναι μια μικρή μειοψηφία μπροστά στα εκατομμύρια των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τότε πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας και τα χέρια μας σε όλους τους υπόλοιπους. 

Για να οικοδομήσουμε πρέπει να αποκρυσταλλωθεί σε βάθος χρόνου η συστηματική διείσδυση στην εργατική τάξη, στις λαϊκές μάζες, με όρους διαφώτισης, κινήματος, πρωτοβουλιών δράσης που να τις προσελκύουν. Εξακολουθεί να είναι πολύ αδύνατη η διεύρυνση της δουλειάς μας σε νέους χώρους, σε περισσότερους ανθρώπους, γίνεται ένα συνεχές κλωθογύρισμα γύρω από τους ίδιους ανθρώπους, ενώ αδύνατη είναι ακόμα, σχετικά με τις δυνατότητες και παρά τα βήματα που γίνονται, η διεύρυνση των μετώπων πάλης, των ίδιων των μορφών δράσης που μπορούν να έχουν μεγάλη ποικιλία, ανάλογα με το πού απευθυνόμαστε. 

Αποσπάσματα από την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την Κομματική Οικοδόμηση, 21 Γενάρη 2012.

27 σχόλια:

 1. " Είναι φανερό ότι επιδρά ο αρνητικός συσχετισμός, η επίθεση στο Κόμμα και στη γραμμή του, η άσχημη κατάσταση του εργατικού κινήματος που παρά τα βήματα και τις προσπάθειες για ανασύνταξη, όπως καταγράφονται στα συμπεράσματα των τελευταίων απεργιών, ασκεί αρνητική επίδραση, ενώ ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο ρεφορμισμός, ο οπορτουνισμός εντείνουν τη σύγχυση και τη λογική «δε γίνεται τίποτα»."

  OOOOXI ΦΙΛΕ ΜΟΥ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΕΚΕΙΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ!
  ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΧΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
  ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ.
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ.
  ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΥΔΡΙΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ.
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ?
  ΜΙΑ ΞΕΡΟΛΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ!
  ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!
  ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΝ ΨΗΦΙΣΩ ΚΚΕ!
  ΧΑ! ΠΟΣΟ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
  ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?
  ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΙPHONE ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ!
  ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟ 3GS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ 4S!
  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ 600 ΕΥΡΩ Χ2=1200ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 400ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ?
  ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ?ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ!
  Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ!
  ΔΛΔ ΛΕΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ!
  ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ(ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ)ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
  ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΠΑΠΑΡΗΓΑ,ΜΑΙΛΗΣ,Η ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΑΤΗ(ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΗΣ)ΚΑΝΕΛΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΝ 4000-5000ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 30-50ΕΥΡΩ.
  ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ!
  ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
  ΔΛΔ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΔΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 9,5 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!
  ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!
  ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
  ΓΡΑΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
  ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΗΣΕΤΕ?
  ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ.
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝΕ,ΠΟΣΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ?
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΞΥΛΙΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
  https://picasaweb.google.com/117386782067287501028/232012#5791270058250135666

  https://picasaweb.google.com/117386782067287501028/232012#5791270068209338386

  https://picasaweb.google.com/117386782067287501028/232012#5791270071974271954

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το παραπάνω δημοσιεύτηκε ως δείγμα του τι εννοεί το κόμμα όταν λέει:

   "αν όμως εξαιρέσει τα τσιράκια της εργοδοσίας, τους χαφιέδες, τους ανήθικους και διεφθαρμένους, τους βαμμένους αντικομμουνιστές φασίστες"

   Διαγραφή
  2. Δηλαδή ο πάνω, μετά τα όσα καταλογίζει (στην περίπτωση που τα πιστεύει πάντα)στο ΚΚΕ, εκφράζει την ανυσηχία του για το αν αυτό το κόμμα θα συνεχίσει να εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά;
   Σχιζοφρένεια σε πολύ προχωρημένο επίπεδο...

   Διαγραφή
 2. εξαιρετικό απλά, αν και άποψη μου είναι ότι ποτέ ή έστω σπανίως το κομμα υιοθετούσε αποψη "αυτος/η ειναι πασοκ και δε μας κάνει", πρώτο και κύριο λοιπόν το ταξικό κριτήριο

  Ωστώσο δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ η παρακάτω φράση:

  [ αναρχο-προβοκάτορες, τους τροτσκιστές και «αριστεριστές ]


  -Ούτε Καν-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πω την αμαρτία μου; Εμένα μου άρεσε.

   Διαγραφή
  2. Κι εμένα μου άρεσε, και σκόπευα να σε ρωτήσω γιατί δεν την έβαλες στην απάντηση στο τρολ.

   Πρακτική ερώτηση τώρα, επί του κειμένου, με υποερωτήματα: (α) πώς θα μάθω πού βρίσκεται η ΚΟ/ΚΟΒ Θεσσαλονίκης; (β) οι άνεργοι πληρώνουμε εισφορά; (γ) οι άνεργοι τί χρήση μπορούμε να έχουμε ως μέλη, εφ' όσον δεν έχουμε τόπο εργασίας για να προωθήσουμε το κόμμα;

   Neophyte_commie

   Διαγραφή
  3. Μα την έβαλα:-)

   Εξαρτάται από την περιοχή που μένεις για ΚΟΒ.

   Διαγραφή
  4. Και εμένα δεν μου άρεσε, όχι επειδή βρίσκω κάποιο άδικο σε αυτά που γράφει, αλλά επειδή σε αυτό το συγκεκριμένο απόσπασμα της φράσης βρίσκομαι και εγώ, ή μάλλον ο πρώην μου εαυτός που καταδίκασα έχοντας κάνει την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ αυτοκριτική μου.

   Τώρα αν πάω και χτυπήσω την πόρτα του κόμματος θα έχουν άδικο να μου την κλείσουν στην μούρη; Και αν μου την κλείσουν στην μούρη, τουλάχιστον θα μου ρίξουν ένα χέρι ξύλο να βγάλουν τα απωθημένα τους οι άνθρωποι, ή θα με αφήσουν να τυραννιέμαι μονάχος με ολόκληρο το ηθικό βάρος που φέρω σαν άτομο για την σπίλωση του κομμουνισμού και του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια που είμαι "πολιτικά ενεργός";

   Ένας πρώην αναρχικός.

   Διαγραφή
  5. Να πω κάτι διευκρινιστικά;

   O λόγος που βάζει αυτές τις κατηγορίες στους "ανεπίδεκτους" είναι ότι είναι κατηγορίες με πολύ μεγαλύτερες ιδεολογικές αντιστάσεις από ότι ένας εργάτης που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι για να πει ότι είναι το ίδιο πράμα με φασίστες. Είναι επειδή στην πράξη, η εμπειρία έδειξε ότι είναι ομάδες που μπορούν να σε βάλλουν σε ατελειώτους μπελάδες με μηδαμινό κέρδος, μιας και είναι και μειοψηφίες στους χώρους εργασίας.

   Και τα βλέπουμε συνέχεια τα παραδείγματα. Το καινούργιο "φρούτο" "όχι στη Γενική Απεργία, είναι 24ωρη και ξενερώνω" πατάει ακριβώς στην προπαγάνδα "αναρχο-τροτσκιστο-αριστεριστών." Που αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή για τον εργαζόμενο πουλάνε τρέλα κανονική, συνεχίζουν απτόητοι και ακάθεκτοι να σπέρνουν σύγχυση και να υπονομεύουν το ηθικό των αγώνων, κλπ.

   Λυπάμαι, όλοι θα θέλαμε με τέτοιους ανθρώπους να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Όλοι θα θέλαμε να είχαμε σημεία επαφής, να μην τους βρίσκαμε συνέχεια απέναντι. Αλλά είναι, και θα εξακολουθήσουν να είναι με λύσσα ενάντιοι σε μας.

   Διαγραφή
  6. Άλλο πράγμα δηλαδή ο ΕΣΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ αντικκεδισμός των πιο πάνω, άλλο η αστικοποίηση του απλού εργάτη.Τεράστια διαφορά στις αντιστάσεις που θα βρεις για στρατολόγηση.

   Διαγραφή
  7. @Κrs:
   Το σίγουρο είναι πως την "πόρτα στην μούρη", εμένα που διατέλεσα επί σειρά ετών μέλος της συντακτικής επιτροπής της "Κόντρας", και που διατηρούσα αγαστές σχέσεις με τον αναρχικό χώρο μέχρι και πέρσι τον Οκτώβρη (στις 20 του μήνα για την ακρίβεια), δεν μου την έκλεισε κανείς.
   Πολύ δε περισσότερο, κανείς δεν εξέφρασε ή έστω έδειξε την επιθυμία να με "πλακώσει στο ξύλο" προκειμένου "να βγάλει τα απωθημένα του" για τον πρότερο πολιτικό βίο μου.
   Από ότι βλέπεις τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα από ό,τι θρυλήται πως είναι...

   Διαγραφή
  8. Trash ίσως να μην το έγραψα σωστά. Ναι δεν θεώρησα ποτέ ότι είναι πιθανό να φάω ξύλο, και αυτό θα ήταν χειρότερο για μένα από το απλό σενάριο του να φάω απλά πόρτα, που ναι το θεώρησα πιθανό σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον.

   Και για μένα αυτή η ημερομηνία αποτέλεσε το σημείο του οριστικού διαζυγίου με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Απόσταση υπήρχε από πριν.

   Από εκεί και πέρα υπάρχει μια άλλη απόσταση που είναι τεράστια, δηλαδή άλλο πράγμα η απόρριψη της αναρχίας, και άλλο η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ειδικά όταν σε αυτά τα νερά ψαρεύουν βασικά οι άλλες δύο δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Γροθιά στο, πρώην αναρχικό, στομάχι μου όμως η επιμονή του ΚΚΕ να μην συμβιβαστεί στις εκλογές του Ιούνη με το σύνθημα "εσύ πρέπει να πάρεις την εξουσία"... που ήταν οι "αδίστακτοι εξουσιαστές του Περισσού" και άλλα τέτοια ωραία που είχα μάθει να λέω; Γροθιά στο στομάχι επίσης η πολύ σωστή στάση του ΚΚΕ στο ζήτημα της Συρίας - δεδομένου ότι δεν διάβαζα Ρίζοσπάστη είχα κάποια χρόνια να δω την λέξη "Ειρήνη" γραμμένη σε κείμενο... Γροθιά στο στομάχι και όταν σχολάς από την δουλειά στις 5 το απόγεμα και φεύγεις κατευθείαν από την γραφιάρα με τα κομπιούτερ και τα κλιματιστικά στο Μαρούσι, για να πας για αλληλεγγύη στον Ασπρόπυργο και σού έρχεται ξαφνικά όλη η μπόχα του λιμανιού από τα πετρέλαια, ο ήλιος σε κατακαίει, το τοπίο γυμνό... από πού και ως που θα κάνεις κριτική εσύ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν εκεί; Δεν στέκει. Και όταν βλέπεις ότι το ΚΚΕ έχει καταφέρει και τους έχει από κοντά και έχει βοηθήσει να οργανωθεί όλος αυτός ο αγώνας, ενώ την ίδια στιγμή εσύ δεν έχεις καμία απολύτως επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στο ΚΚΕ.

   Σωστά γράφει ο Ριζοσπάστης ότι το χωράφι της αναρχίας είναι άγονο για να σπείρεις κομμουνισμό. Τα 5-10 λεπτά που έχει κάποιος στην δουλειά, την ώρα που πάει ο προϊστάμενος για κατούρημα, είναι εγκληματικό να τα αφιερώσει σε έναν αναρχικό αντί σε έναν Πασόκο.

   Εμείς οι πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ/ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ/Αναρχικοί θεωρώ, με βάση την δική μου εμπειρία, μπορούμε να βρούμε μόνοι μας τον δρόμο, αφού ξέρουμε τον δρόμο προς το βιβλιοπωλείο (κοντά στα 200 ευρώ ξόδεψα στο φεστιβάλ για βιβλία, έναντι 0.9 ευρώ για νερό), το δρόμο προς το leninreloaded, και εδώ θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις Αντώνη, και τον δρόμο προς το κλαδικό σωματείο.

   Ευχαριστώ για το σχόλιο σου Trash.

   Διαγραφή
  9. Να είσαι καλά αδελφέ και να ξέρεις πως αν δεν είχα περάσει ΚΑΙ ΕΓΩ από την διαδικασία τού να κάνω τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις που έκανες εσύ στον εαυτό σου, δεν θα ήμουν σήμερα αυτός που είμαι.

   Μακάρι να τις έκαναν περισσότεροι στον εαυτό τους αυτές τις ερωτήσεις για το τι τελικά εννούν ως "αντιεξουσία" άλλο από την εξουσία του δικού τους ΕΓΩ, ποια είναι η σχέση τους με τον μη δυτικό κόσμο, ποια είναι η σχέση τους με τη ζωή και τον κόσμο της εργατικής τάξης.

   Διαγραφή
 3. Τελευταία δημοσκόπηση:

  ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΕΚΤΊΜΗΣΉ ΣΑΣ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΠΟΣΟΣΤΌ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΉΜΕΡΑ ΕΊΝΑΙ

  κάτω από 10%
  231 (60%)

  μεταξύ 10-20%
  47 (12%)

  γύρω στο 35%-40%
  16 (4%)

  της ποιας;
  101 (26%)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ...πάντα τρίτο κόμμα θα είμαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. To τρολ πανω πανω γραφει τουλαχιστον με ονοματεπωνυμο.
  Εσεις που ειστε οι ιδιοι και οι ιδιοι καθε μερα εδω μεσα και τα λετε μεταξυ σας,απο κομμουνιστικη περηφανια κρυβετε τα ονοματα σας?
  Τοσο θαρρος εχετε που ουτε την υπογραφη σας στα γραπτα σας χεζεστε να βαλετε?
  Ανωνυμοι κομμουνιστες δεν υπαρχουν ...
  ανωνυμοι στρατολογοι επαγγελματιων απεργων και μπαχαλακηδων ,και προβοκατορες καθε λογης και καθε συμφεροντος υπαρχουν πολλοι ομως.
  Οταν για λογαριασμο του ΚΚΕ μιλανε οι σκιες το ΚΚΕ θα χανει.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννης Αλαφούζος εδώ φίλε Απόστολε Σιέττο. Θέλεις να σου δώσω τα ονοματεπώνυμα των σχολιαστών για την Υπηρεσία; Κανένα πρόβλημα.

   Λοιπόν γράφε:

   Μάικ Γαλάκος
   Σπύρος Λιβαθηνός
   Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
   Πέτρος Κόκκαλης τζούνιορ
   Τζούλια Αλεξανδράτου
   Ανδρέας Κολλάτος
   Μίμης Παπαϊωάννου
   Τζίμης Πανούσης
   Τζίμης Μακούλης
   Γιώργος Δεληκάρης
   Θωμάς Μαύρος
   Χρήστος Αρδίζογλου

   και

   Πίτερ Οφορικ ουέ

   Διαγραφή
  2. @Apostolos Siettos:
   Οπότε, και εφόσον το ΚΚΕ "θα χάνει, για κάποιο χρονικό διάστημα θα μπορείς να συνεχισεις να δουλεύεις στο δυαδύκτιο για 0.05 του ευρώ το σχόλιο. Μην πας να βγάλεις μόνος σου τα μάτια σου. Φαντάζεσαι να σε ακούσουμε, το ΚΚΕ να κερδίσει, και εσύ επακόλουθα να καταλήξεις στα λιγνιτορυχεία;
   Πες κάτι άλλο, εγώ σου μιλάω για το καλό σου- σαν συνάνθρωπος. Μην δίνεις στο ΚΚΕ τις πολύτιμες συμβουλές σου! Μπορεί να δυναμώσει και μετά δεν μας σώζει κανείς από τους Σταλινικούς!

   Διαγραφή
  3. Αλήτη Τρας, είπαν στον άνθρωπο ότι λεφτά δεν έχει αν δεν τους φέρει ονοματεπώνυμα και κάνεις σαν να μην κατάλαβες τον καημό του!

   Διαγραφή
 6. Ανωνυμε συνανθρωπε Trash εσυ για ποσα δουλευεις?(Σου αρεσει η πληρωμενη απαντηση?)
  Η δεν περισευει τιποτα απο τη κρατικη επιχορηγηση του κκε?(Παρε και αλλη πληρωμενη απαντηση)
  Ετσι ευκολα σου βγαινει ο Συκοφαντης απο μεσα σου?
  Εγω τουλαχιστον εβαλα και φωτογραφιες που δεν μπορει να τις αρνηθει κανενας.
  Ποιον κατηγορω?
  Το κομμουνισμο η τη Παπαρηγα με τα προιοντα των αυτοχειρων της φοξκον στο χερι?
  Δεν με νοιαζει τι κινητο εχει ο Τσιπρας η ο οποιοσδηποτε.
  Εγω μιλαω για αυτους που επρεπε να δινουν το παραδειγμα.
  Να πουλησει τη γαμημενη τη λεξους νατα δωσει στους αστεγους και να παρει ενα 1600κ.β. και αμα θελει και θωρακισμενο υπαρχουν και πιο φτηνα μεταχειρισμενα στη γερμανια.
  Εχετε καταντησει ειδωλολατρια το κομμουνισμο.
  Ο Σταλιν,Ο Λενιν,Ο Τροτσκι,Η Παπαρηγα.
  Αντι να κοιταμε τα γραπτα κοιταμε στα ματια το συγγραφεα τους.Τον Ηγετη τρομαρα μας.
  Αυτο πρεπει να αλλαξει.

  Αντωνη θα εισουν και γαμω τους γραφειοκρατες στη Σοβιετικη Ενωση.Το θεμα Αντωνη δεν ειναι να μου δωσεις 10 ονοματα μετα απο αιτηση.
  Αυτο σου μαθαινει ο κομμουνισμος?Να ερχετε ο πολιτης να σου ζηταει το ονομα σου για του το δωσεις?
  Ευτηχως που δεν μου ζητησες και γρηγοροσημο.Εισαι πολυ καλος.
  Σοβιετικη γραφειοκρατια σου μαθαινει ο κομμουνισμος?
  Το θεμα Αντωνη ειναι να εχεις το θαρρος να υπογραφεις τα γραπτα σου για να μη ερχετε το καθε τρολ να σε κατηγορει οτι δεν το κανεις.
  Μηπως γιαυτο χρειαζεστε επωνυμους ηγετες?
  Και ποιοι ειναι αυτοι ηγετες που χρειαζονται ανωνυμους μπλογκερ?
  Το θεμα ειναι να αναλαμβανεις ευθηνες και ας φοβασαι.
  Γενναιος δεν ειναι αυτος που δεν φοβαται.
  Γεναιος ειναι αυτος που φοβαται αλλα προχωραει μπροστα.
  Τετιοι ηταν και οι ηρωες που μαρτυρησαν για το κομμουνισμο δεν λυγισαν απο τα βασανιστηρια,τους οποιους εσεις τιματε γραφοντας ανωνυμα.
  Αυτοι ειχαν το θαρρος να σταθουν ορθιοι μπροστα στο εκτελεστικο αποσπασμα εσεις δεν εχετε το θαρρος να υπογραψετε καν αυτα που λετε?
  Αλλαξτε το αυτο.
  Αφηστε το ρολο της σκιας για αλλους για να μπορεσει να καταλαβαινει ο κοσμος που ειναι το φως να μη μπορει να σας προσαψει τιποτα και να δινετε το παραδειγμα.
  Γινετε επωνυμο μπλογκ  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε έχεις πολύ γέλιο εσύ. Από πού δραπέτευσες;

   Διαγραφή
  2. "Εγω τουλαχιστον εβαλα και φωτογραφιες που δεν μπορει να τις αρνηθει κανενας."

   Φτυστός είσαι: https://lh4.googleusercontent.com/-u1ljeS-cU9E/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/COaOh7rjS2A/s250-c-k/photo.jpg

   Δε μου λες, θες να σου φτιάξω τώρα κι εγώ ένα προφίλ στο Γκουγκλ Πλας που να λέει Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν για να σου γράφω επωνύμως;

   "Αντωνη θα εισουν και γαμω τους γραφειοκρατες στη Σοβιετικη Ενωση."

   Ευχαριστώ, με κολακεύεις. Θα με άφηναν να σε στείλω σε γκούλαγκ;

   Διαγραφή
 7. Για τα λινκ με τις φωτο τις Παπαρηγα μιλαω(απο χθες χωρις απαντηση) Αντωνη η εκει δεν παει το ματι σου?
  Κανεις οτι δεν βλεπεις εκει?

  Οσο για εμενα ειμαι στο τηλεφωνικο καταλογο εαν θες να με βρεις.
  Και μην ανυσηχεις δεν θα κουραστεις να με βρεις.Δεν υπαρχουν πολλοι στην Ελλαδα με το ονομα μου.
  Το τηλεφωνο μου δεν ειναι απορρητο.Δεχομαι και ανωνυμες απειλες απο ανωνυμους κομμουνιστες σαν και εσενα και τη παρεα σου εδω μεσα.

  Την αδεια για να με στειλεις στα γκουλαγκ να την παρεις απο τον συνανθρωπο-τσαρο ΤΡΑΣ απο πανω που ονειρευετε οτι αν παρει το κκε την εξουσια θα στελνει τους αντιφρονουντες στα γκουλαγκ των λινυτορυχειων.
  Αυτα να διαβαζει ο κοσμακης την εχετε στο τεπακι τη ψηφο του

  Χαιρομαι ομως που δεν απαντατε σε τιποτα σοβαρα και κανετε οτι δεν βλεπετε τις φωτο της Παπαρηγα και αποφευγετε να τις σχολιαζετε γιατι τα γραπτα μενουν και τα βλεπει ο κοσμος που θελετε να σας ψηφισει με αυτην την ηγεσια.

  Το αναγνωριζω ομως το λαθος μου.
  Εδωσα αξια σε 3-4 ατομα που δεν τους δινει κανεις σημασια και γιαυτο ειστε οι ιδιοι και ιδιοι εδω μεσα που σχολιαζετε.
  Κακως.
  Ενω ο λαος σας εχει ριξει στο 4% και προτιμαει ακομα και τους ναζι απο εσας πρεπει να σας εκανε τρομερη αισθηση που καποιος ασχοληθηκε μαζι σας.

  Οπως ξαναειπα συνεχιστε να μενετε ανωνυμοι σκιωδης τυποι,τολματε να μιλατε και για παρακρατος οταν κανετε τα ιδια και να επιτιθεστε σε οποιον δεν ανηκει στη κλικα σας και σας κανει κριτικη πισω απο τον υπολογιστη
  Ριξτε και αλλο το κκε.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να πω την αλήθεια, ένιωσα ρίγη συγκίνησης που ασχολείται μαζί μας τρόφιμος ψυχιατρείου.

   Τώρα, απομακρύνσου σιγά-σιγά από εδώ και πήγαινε σε καμιά πλατεία. Βρες και ένα κασόνι, ανέβα πάνω και άρχισε να αγορεύεις: "Η Παπαρήγα έχει i-phone, δεν επικοινωνεί με σύρμα και σπιρτόκουτα όπως οφείλουν οι κομμουνισταί! Μετανοείτε, ο καιρός γαρ εγγύς!"

   (Εγώ έχω Αλκατέλ. Έψαξα να βρω Cubatel ή iChe, αλλά δεν είχε ο Γερμανός (τυχαίο; Δεν νομίζω). Τι να κάνω;

   Διαγραφή
 8. Eλα Αντωνη σου βρηκα κατι καλυτερο που κανουν οι διεφθαρμενες ηγεσιες των κομμουνιστων αντι να με στειλεις στα γκουλαγκ

  Σε... κλουβιά οι ζητιάνοι για να μην ενοχλούν τουρίστες! http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/55915

  Θα παρακαλαμε να μας στειλετε ολους τους αντiνοφρονουντες στα λιγνυτορυχεια δλδ!

  Παρεπιπτοντως εαν θες να βρεις κινητο φθηνο υπαρχουν πολλα

  αλλα συγχαρητηρια που ψωνιζεις απο το Συναιτερο του Σαουδαραβα που εχει τη WIND.
  Γιατι αμα δεν στηριξουμε τον φτωχο οικο του Σαουδ ποιον θα στηριξουμε το πλουσιο κινεζο που πουλαει στην ομονοια σε καροτσακι?

  Αλλα εγω νομιζω ομως οτι δεν εθεσα θεμα μαρκας γιατι και εγω μεχρι να ανεβουν οι κομμουνιστες και να φτιαξουν βιομηχανιες η γκουλαγκ που θα φτιαχνουμε εμεις οι αντιφρονουντες ελλληνικα κινητα για να αγορασω, και εγω με το αλκτατελ θα ειμαι.και εγω αλκατελ εχω.
  Εγω εθεσα πριν απο ολα θεμα πρακτικης.

  (Με)Ενοχλει το γεγονος να μιλαει καποιος εξ ονοματος του εργατη στα ορυχεια,του συναταξιουχου των 300 ευρω και να μας κουναει επειδικτικα στις διαδηλωσεις κινητα των 600 ευρω,και να κινειται με λεξους .

  Εκτος λοιπον και εαν εισαι/εισαστε της λογικης οι βουλευτες να παιρνουν 5000 ευρω μισθο και βγαινουν στη συνταξη σε 4 χρονια...

  Κατι δεν παει καλα εδω

  Και αυτοι που επρεπε να τα καταδικαζουν με τη πρακτικη τους οχι μονο δεν το κανουν αλλα εκμαυλιζουν

  Και να σας ρωτησω και κατι αλλο και απευθυνομαι σε ολους εδω μεσα.

  Ποσες αστεγες οικογενειες ελληνες που μενουν στα λυομενα της ηλειας χωρανε μεσα σε εκεινο το κτιριο στο περισσο?

  1 οροφος δεν περισσευει?

  Δεν λεω να το γυρισουμε στη φιλανθεωπια γιατι ουτε εγω πιστευω σε αυτη σε ενα σωστο κρατος σε μεγαλο ποσοστο δεν θα επρεπε να υπαρχει.

  Αλλα μιλαω για το παραδειγμα.

  Γιατι να βγαινει ο καθε πικραμενος και να το καταγγειλει π.χ στην εκμπομπη της ελληνοφρενειας που το παιζουνε κομμουνισται με την ευγενικη χορηγια της Γιουρομπανκ μεγα χορηγου του Χατζηνικολαου?

  Το παραδειγμα να δωσουμε λεω τιποτε αλλο.

  Επωνυμα.

  Και εαν ειναι να μας βαλουν μεσα για την ιδεολγια μας ποσο θα κρατησει αυτο?

  Δεν πουλαμε ναρκωτικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χάρη σε σένα έμαθα ότι η Κίνα είναι κομμουνιστικό κράτος. Ο καριόλης ο Ριζοσπάστης άλλα λέει. Δεν τον ξαναδιαβάζω.

   Το κινητό δεν το πήρα απ' τον Γερμανό, αλλά από όπου και να το έπαιρνα το ίδιο είναι.

   Εάν δεν ήξερα τι είδους άνθρωπος είσαι, θα σου έλεγα κάποια πράγματα για το πώς ζούνε οι κομμουνιστές που τόσο μισείς και απεχθάνεσαι, ή πού δουλεύουν βουλευτές του κόμματος ως το 2012, ή τι σημαίνει να χάνεις τον άνθρωπό σου και να τρέχεις στην άλλη άκρη του κόσμου αμέσως μετά για να παλέψεις για το προλεταριάτο αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταϊζεις μαργαριτάρια σε γουρούνια.

   Το γκούλαγκ που θα ήθελα για σένα θα ήταν ένα μέρος όπου να συνομιλείς αποκλειστικά με κάποιον σαν εσένα.

   Είναι η πιο ανατριχιαστική σκέψη που μπορώ να κάνω.

   Αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο που απευθύνω στην επηρμένη, βαθιά αμόρφωτη, και αλαζονική εξοχότητά σου.

   Σου εύχομαι να πεινάσεις.

   Διαγραφή
  2. Σκληρή η ευχή με την πείνα, άσε που κάποιοι γίνονται κανίβαλοι.

   Διαγραφή