Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πάλι κακάκια;


ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 
Αποφάσισε να ... μη συμμετάσχει ξανά σε 24ωρη απεργία! 

Ευθεία υπονόμευση και απαξίωση των εργατικών αγώνων, τσουβάλιασμα του ΠΑΜΕ με τον προδοτικό εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και κήρυγμα αναποτελεσματικότητας των αγώνων, επιχειρεί η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Τεχνικές Εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, με την απόφασή της να μη συμμετάσχει ξανά σε καμία 24ωρη απεργία. 

Η εργοδοτική πλειοψηφία, που φλερτάρει με την ΠΑΣΚΕ και την ΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ), κάνει μια απίστευτη λαθροχειρία. Παρουσιάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ ως απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Ετσι στην ανακοίνωση που διένειμε στον Τύπο αναφέρει ότι «το σωματείο μας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε στις 5/9/2012 αποφάσισε να μην ξαναστηρίξει 24ωρη απεργία». Μεταξύ άλλων καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ διότι στα «δύο μνημονιακά χρόνια» «μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη» και αντιπροτείνει πανελλαδική απεργία διαρκείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενική συνέλευση που επικαλείται η διοίκηση του σωματείου και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτέμβρη, το μόνο ζήτημα που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν η κινητοποίηση που έγινε την επόμενη μέρα έξω από τη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση που κατέθεσε μέλος του ΔΣ του σωματείου για γενική απεργία (ακόμη δεν είχε προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ) και για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων. Κατάπιε τη γλώσσα του όταν ένας εργαζόμενος ρώτησε «γιατί δεν λέτε τίποτα για τα μέτρα που έρχονται και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε». Και εμφανίσθηκε ακόμη πιο προκλητικός, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με την καθημερινή επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας κατά μισή ώρα για να καλύπτεται ο χρόνος του διαλείμματος, του καφέ και του κολατσιού. Απάντησε ότι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτά γιατί έχουμε σοβαρότερα προβλήματα... 

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία που καταγγέλλει (δήθεν) τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, έσυρε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Οι ίδιες δυνάμεις, την Τρίτη 24 Ιούλη, στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονταν στους εργαζόμενους, ζήτησαν από τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, δηλαδή τα στελέχη του ΠΑΜΕ, να μην πάρουν μέρος στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, γιατί «η αντιπροσωπεία είναι χαρακτηρισμένη και ...κομματική».

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης 
Την προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποκτήσει «επαναστατικά» χαρακτηριστικά για να συνεχίσει να χειραγωγεί τους εργαζόμενους, καταγγέλλει η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Πώς συμβαίνει να κατηγορούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) που υπογράφουν μειώσεις σε μισθούς και μεροκάματα και συγχρόνως να ασπάζονται απόψεις ότι πρέπει να υπογράψουν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με μειώσεις μικρότερες δήθεν από αυτές που επιθυμεί η κοινοπραξία; Πώς συμβιβάζεται να καταγγέλλουν την ΓΣΕΕ και συγχρόνως να υιοθετούν και να στηρίζουν την επιχειρηματολογία, τις πρακτικές και τις συγκεντρώσεις της μέσω του ΕΚΘ; 

Μόνο στα δύο μνημονιακά χρόνια, στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση, είχαν απώλειες δικαιωμάτων οι εργαζόμενοι; Γιατί μόλις τώρα θυμήθηκαν να "κλάψουν" για τη χαμένη αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την ταπείνωσή τους, όταν το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο των Οικοδόμων προειδοποιούσε από το 2007 για τη σημερινή κατάσταση και τους προσανατόλιζε σε αγώνες; 

Δεν εξυπηρετεί τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις να ταυτίζουν οι εργαζόμενοι το ΠΑΜΕ με τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ώστε να αισθάνονται ότι δεν υπάρχει καμία διέξοδος, κανένα αποκούμπι και να υποτάσσονται έτσι στα μέτρα των κυβερνήσεων και στις ορέξεις των εργοδοτών; Αυτή τη λογική δεν εξυπηρετεί και προωθεί η ανακοίνωση του Σωματείου; 

Ολοι οι εργαζόμενοι στο Μετρό γνωρίζουν, παραδέχονται και ομολογούν ότι το ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα τα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων έδωσαν μάχες με θετικά αποτελέσματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων σε αυτό το έργο. Γνωρίζουν καλά ότι το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο δεν έχουν κανένα λόγο να υπερασπίζονται την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. 

Οι "καρέκλες" που επικαλείται η ανακοίνωση του Σωματείου αφορούν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στήριζε και στηρίζει. 

Αφορούν πιθανόν και κάποιους από τη Διοίκηση αυτού του Σωματείου που με τις ανύπαρκτες αποφάσεις που επικαλούνται δίνουν εξετάσεις στην εργοδοσία και πολύ πιθανόν στην επόμενη κυβέρνηση. 

Οσοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το αίτημα "Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία διαρκείας ή τίποτα" είναι οπαδοί της "επανάστασης του καναπέ"

Εάν νομίζουν ότι ανακάλυψαν έναν απολύτως "επαναστατικό" τρόπο στήριξης των αφεντικών τους και παραίτησης των εργαζομένων από τους αγώνες γιατί τάχα αυτοί δεν αποδίδουν, είμαστε περισσότερο από βέβαιοι ότι πολύ γρήγορα θα διαψευσθούν. 

Κατά τη δική μας άποψη αναλαμβάνουν σοβαρότατες ευθύνες και απέναντι στους εργαζομένους που εκπροσωπούν και απέναντι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και απέναντι στο πέρασμα των νέων μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Μετρό να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Οικοδόμων και στα λάβαρα του ΠΑΜΕ».


Addendum: Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι Οικοδόμοι δίπλα στους εργαζόμενους του Μετρό Θεσσαλονίκης, για το δημόσιο συμφέρον, την ασφάλεια των εργατών, τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας:


ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ;;;;;;;;;;;;;;;

24 σχόλια:

 1. Και η αρχική ανακοίνωση των κακάκια πραττόντων...http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/09/blog-post_2861.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το διάβασα πρώτα στο "εργασιακό" -τάχα μου- δελτίο, και μού 'ρθε αναγούλα γιατί έχουν βάλει και δικά τους σχόλια οι αναρχοσυριζαίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά ρε, λίγη τσίπα δεν υπάρχει πια σ' αυτόν τον ρημαδότοπο; Μας έχουν για εντελώς λοβοτομημένους;

   Δεν ξέρω, νομίζω οποιοσδήποτε άνθρωπος που δεν είναι καθήκι αλλά πάσχει από ελλειπή ενημέρωση για το τι έχει κάνει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για το Μετρό ειδικά, μπορεί να πατήσει απλώς τα λινκ και να αναρωτηθεί προς τι τόσα ψέμματα και απάτες.

   Διαγραφή
  2. Συγνώμη, επειδή πρώτη φορά τώρα μπήκα και είδα το "Εργασιακό δελτίο";

   Τι είναι αυτό; Ιστολόγιο για μπάχαλους που στα καρναβάλια βάζουν φόρμες εργασίας;

   Διαγραφή
  3. Κι άλλη μία ερώτηση: Αυτό το "Πουτάνα Όλα" που λένε συνέχεια οι μπάχαλοι του τουίτερ (μπάχαλο το τούιτερ) ξεκίνησε ως τυπογραφικό κάποιου που τα χάλασε με κάποια Όλγα και την βρίζει;

   Διαγραφή
  4. Αντώνη είναι οι ίδιοι που λοιδορούσαν το ΠΑΜΕ με μαξιμαλισμούς για ΚΑΤΣΕΛΗ, και λασπολογούσαν για τα γεγονότα στην ΑΤΕ.

   Βρήκα πλήρες βιογραφικό εν τω μεταξύ (χωρίς φυσικά ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα):

   http://omniatv.com/all-groups/viewgroup/29--

   Προειδοποιώ, το βίντεο που έχουν στο τέλος του κειμένου ως "σήμα εκπομπής" είναι άκρως επιμορφωτικό για την χειραφέτηση της εργατικής τάξης - μικρά αθώα παιδάκια που πετάνε τα πετραδάκια τους και τα μπουκαλάκια τους στον κακό καπιταλισμό.

   Διαγραφή
  5. Ναι, τους είχα ξεχάσει. Πράγματι: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/08/blog-post_4640.html

   Διαγραφή
 3. Μην το υποτιμούμε ,αυτή η διάθεση (λεκτική τουλάχιστον) κυκλοφορεί και στον περίγυρό μου. Πρέπει να απαντηθεί απο το ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά όταν στις απεργίες πηγαίναμε στα εργοτάξια και βρίσκαμε εργαζόμενους να δουλεύουν κ-α-ν-ο-ν-ι-κ-ά, το σωματείο ήταν ανύπαρκτο. Ούτε μία μονοήμερη δεν μπορούσαν να στηρίξουν και πουλάνε φούμαρα για απεργία διαρκείας.

  H στάση του σωματείου του Μετρό είναι η κλασική περίπτωση όπου η επίκληση μίας ultra επαναστατικής φρασεολογίας όπως η απεργία διαρκείας χρησιμοποιείται ώς βολικό άλλοθι για να συσκοτίσει τον συμβιβασμό του.

  Mitsaras

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από το δε δουλεύω σα σκλάβος και απεργώ στο δεν πληρώνω, από το δεν πληρώνω στο δε γαμιέται.
  Η εποποιΐα του ελληνικού λαού που σε μαύρα χρόνια κρίσης τόλμησε να ανατρέψει συθέμελα το είναι του και να αυτοπροσδιοριστεί μέσα από νέες μορφές αγώνα. Πέρα από κάθε πεπατημένη, έξω από τις απεργίες. Κατσαρολάκια, μούντζες, συνθήματα και πάνω από όλα παλαμάκια. Με τα δυο του χέρια!
  Χαρωπά τα δυο σου χέρια ελληνικέ λαέ!!!

  Tsaf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί σε ενοχλούν τα παλαμάκια; Στην λαική εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ούτε ένα τζάμι ως γνωστόν.

   Διαγραφή
  2. ..το χεις μονίμως copy αυτό το σχολιάκι και τοκάνεις paste όπου λάχει προφανώς..σπάσε όσες βιτρίνες θες,δεν βλέπω να ενοχλείται ιδιαιτέρως η εξουσία..ούτε είδα τα τμήματα του κινήματος που επιδιδονται στην συγκεκριμένη τακτική να έχουν προσφέρει τίποτα σε κατακτήσεις, συνειδητοποίηση των εργαζομένων κτλ και ναι, όταν διεκδικήσει η εργατική τάξη και οι συμμάχοι της την εξουσία δεν θα στοχεύσουν στις βιτρίνες του καπιταλισμού αλλά στην ουσία του..αυτοί που κολλάνε στις βιτρίνες όμως που θα ναι τοτε? πάλι εκέι μήπως?

   Διαγραφή
  3. Τι ασχολείστε ρε παιδιά. Δεν έχει κάτι να πει ο άνθρωπος...

   Διαγραφή
 6. Αυτοί που σπάνε τις βιτρίνες του καπιταλισμού θα σπάνε και τα λαϊκά πρατήρια του σοσιαλισμού, απλώς γιατί τσατίζονται (δικαίως ή αδίκως, αυτή είναι άλλη συζήτηση) και ξεσπάνε βάσει του θυμικού τους και όχι βάσει της λογικής τους. Νομίζω. Τα υπόλοιπα είναι εκ των υστέρων εκλογικεύσεις («σπάμε τον κόσμο για να τον ξαναφτιάξουμε», λες και τα μονοπώλια εδράζονται επί των τζαμιών και των κρατικού προϋπολογισμού πεζοδρομίων, ή «κάθε εξουσία είναι κακή», τσουβαλιάζοντας την οργανωμένη εξουσία του λαού, άρα και των ιδίων, με αυτήν των εκμεταλευτών).

  Neophyte_commie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από την πολλή "Καθημερινή" έγινε "αναρχικός" ο Τάσος;

   Παιδιά, με το νετ πολύ πολύ προσεκτικά πλέον. Αν δεν γνωρίζετε κάποιον καλά, μην είστε καθόλου βέβαιοι με τι μέρος του λόγου μιλάτε.

   Διαγραφή
  2. Μάλιστα. Ας το καταγράψουμε και αυτό:

   "Είναι τραγικό για την αριστερά, μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, να περιορίζεται στη συζήτηση για ....νέες εκλογές. Είτε κυβερνητικές, είτε αυτές των υπηρεσιακών συμβουλίων στην εκπαίδευση (ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ κλπ). Να τρέχει από κάλπη σε κάλπη, σα να μην τρέχει τίποτα. Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια επίθεση, τέτοιου μεγέθους σε εξέλιξη, μια ακόμη 24ωρη της ΟΛΜΕ και ένα πολιτικό πλαίσιο «κόψε ράψε» με τη ΔΑΚΕ, ή μια 24ωρη της ΓΣΕΕ, δεν αποτελούν καμία απάντηση. Είναι τραγικό να θεωρεί κανείς ότι η Αριστερά αρκεί να ενώνεται πάνω στην υποχώρηση του κόσμου, στην ήττα του και στην καταστροφή της ζωής του, αναμένοντας ''να βγουν συμπεράσματα'' και να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ.

   Τέτοιες αντιλήψεις αφοπλίζουν και «κονταίνουν» τον αριστερό κόσμο και τις προσδοκίες του. Απομακρύνουν την Αριστερά από το ανατρεπτικό της ρόλο. Αφήνουν πεδίο δράσης στα όποια τάγματα εφόδου. Και είναι τόσοι αγωνιστές μέσα κι έξω από τις γραμμές της Αριστεράς που θα έδιναν και τη ζωή τους για αυτή την υπόθεση. Σαν τη γιαγιά Σταθούλα, που ψάχνει ελπίδα στα 83 της χρόνια για μέλλον της κοινωνίας και δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, γιατί απλώνει ο νους της στα προβλήματα του κόσμου…"
   http://aristeroblog.gr/node/1018

   Ρε τη γιαγιά Σταθούλα που ξενερώνει με τις 24ωρες και θέλει διαρκείας...

   Διαγραφή
  3. Ρε το ΣΥΡΙΖΑ που είναι κάτι σαν το ΚΚΕ, όπως η ΓΣΕΕ είναι κάτι σαν το ΠΑΜΕ...

   Ρε τι ωραία που τα λέει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ...τι αντικαπιταλιστικά, τι ρηξικέλευθα, τι επαναστατικά....

   ΟΚ guys, να το έχουμε υπόψη.

   Διαγραφή
  4. Μια ζωή δεύτερη έρχεται όμως αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μας παίζει μπαγιάτικες κασέτες - την "γιαγιά Σταθούλα" την είχαν ανακαλύψει από πέρσι τον χειμώνα οι αναρχομπάχαλοι (την 1η μέρα της 48ώρης σύμφωνα με τον τίτλο του βίντεο) https://www.youtube.com/watch?v=CKyiYIo-FWM

   ... και το σχετικό σχόλιο με τα πολλά "like" πάνω πάνω

   Διαγραφή
 7. Μπορεί η γιαγιά Σταθούλα τα βράδυα να γίνεται νίντζα και να δέρνει χρυσαυγίτες. Σούπερ Σταθούλα, με ένα «Σ» στην μπλούζα :-)

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είπα τίποτε για τον Τάσο που δεν τον ξέρω κιόλας τον άνθρωπο. Γενικό σχόλιο έκανα περί μπαχαλάκηδων, πρακτικών και θεωρητικών του μπαχαλακισμού. Στηριζόμενο δε στην προσωπική μου γνώμη, που μπορεί να είναι και ολότελα λάθος.

  Neophyte_commie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νεόφυτε, μην ανησυχείς για τον Τάσο. ΔΕΝ είπες ΕΣΥ, είπα ΕΓΩ;-) Εγώ είμαι ο κακός του σπιτιού εδώ, δεν με πειράζει καθόλου...

   Διαγραφή
 8. Διάβασα την ανακοίνωση στο Φ/Β με.. επαινετική εισαγωγή. «Διαβάστε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση» έγραφε! Πήγα να τη διαβάσω και βλέπω μια ανακοίνωση που την είχα ξαναδιαβάσει και με είχαν πιάσει τα διαβόλια. Αναγκαστικά έκανα το παρακάτω σχόλιο

  ΣΚΛΗΡΗ; ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ;

  Ανακοίνωση μνημείο!

  «Σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια που τα χάσαμε όλα…»
  Ανιστόρητοι! 22 χρόνια συνεχώς χάνετε και τώρα όψιμα το ανακαλύψατε; Γιατί;

  «Το σωματείο μας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε στις 5/9/2012 αποφάσισε να μην ξαναστηρίξει 24ωρη απεργία»!!!
  Μπράβο συνδικαλισταράδες! Επανάσταση ή τίποτα ε; Η εργοδοσία σας το είπε αυτό ή εσείς της το ανακοινώσατε;;;

  «Η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ , δυστυχώς και το Π.Α.Μ.Ε μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη.»
  Τσουβαλιάζουν τους πάντες και πετάνε λάσπη για να μη φαίνονται σκατωμένοι.

  «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.»
  Και με αυτή τη πρόταση δεν κάνουμε 24ωρη έτσι; Όμως γιατί κάποιος να κάνει απεργία διαρκείας αφού δεν διακηρύσσει και την επανάσταση; Άντε να διακηρύξετε την επανάσταση και μετά να μιλάτε για απεργία διαρκείας. Πάντα υπάρχει και μια πολύ πιο «επαναστατική» πρόταση από τη δική σας, τι νομίσατε;


  «Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και τώρα που έχουμε πιάσει πάτο, αφήστε τα. Ίσως το κάνουμε καλύτερα μόνοι μας (…)».
  Ώστε μπορείτε να το κάνετε εσείς καλυτέρα αλλά για την ώρα αράζετε και ζητάτε από τους άλλους που τους βγάζετε ανίκανους να το κάνουν; Από καιροσκοπισμό πως πάμε; Κι εγώ θα αράξω στον καναπέ μου, δεν θα κάνω 24ωρη και θα απαιτήσω από εσάς να κάνετε και την απεργία και την επανάσταση! Είναι πανεύκολο για μένα! Δεν το αποτολμάτε; Τότε είστε σαν αυτούς που κατηγορείτε. Πανεύκολο και αυτό! Βρε ρεμπεσκέδες τι μας λέτε τώρα; ότι αφήνετε τους εργαζόμενους στα χέρια αυτών που «έχουν πιάσει πάτο» και την κάνετε γυριστή για τον καναπέ σας με ανάθεση του αγώνα σε άλλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή