Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ;

12 σχόλια:

 1. Με τοσο αρνητικους συσχετισμους για το κινημα,το ΠΑΜΕ εκανε επιδειξη δυναμης στην χθεσινη απεργια.Ας το χωνεψουν "συντροφοι" και "φιλοι",οσο κι αν τους ειναι αχωνευτο.

  Προλεκαλτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα τραγούδια μας εμειναν Αντωνη....
  Καλά αυτα τα βιντεάκια αλλα......
  Ασε και είδα και το Δενδια να βγάζει ανακοίνωσει το βράδυ ευχαριστώντας τα κόμματα που συνεργάστηκάν άψογα με την ΕΛΑΣ και όλα ηταν ειρηνικά και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!!!
  Λυπάμαι για την απογοήτευση που βγάζω στα μην. αλλα όλοι θα είδαν την υποτονικότητα του πράγματός χθές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιοζεφ Κ(για το προηγούμενο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΦΥΓΑΜΕ... Αλλά για που;

  Επειδή δε μ' αρέσει να πετάω στον αέρα, ούτε βέβαια και η απογοήτευση, ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα, τον πραγματικό "κυκλοφοριακό φόρτο" που μπορούν ν' αντέξουν οι περιγραφόμενες πορείες στην καλύτερη περίπτωση και σε πλήρη ανάπτυξη, με την μέχρι τώρα δεδομένη πείρα πυκνότητας κόσμου.

  Για το ΠΑΜΕ, αν η πλήρης ανάπτυξη της χθεσινής πορείας ήταν από την αρχή της Σταδίου στην Ομόνοια, έως το Ζάππειο και στρίβοντας δεξιά στο Σύνταγμα σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, τότε έχουμε μία max διαδρομή 1800m στην καλύτερη. Η μέτρηση με το Google Earth και τα εργαλεία του. Εάν πάρουμε σα μέσο ωφέλιμο πλάτος διαδρομής τα 12m στο οδόστρωμα, γιατί αλλού είναι κάτω από 10m -Σταδίου- και αλλού -Αμαλίας- φτάνει και τα 15m, και βάλουμε και 1m ακόμα τους χύμα στα πεζοδρόμια και την πλατεία, έχουμε σύνολο 13m και συνολική καλυπτόμενη επιφάνεια 23400m2. Εάν, εμπειρικά, θεωρήσουμε για πυκνή διάταξη ανά και μεταξύ μπλοκ το 0,5m2 ανα διαδηλωτή, μας δίνει 46800, πες 50.000 φαινόμενη ανθρώπινη μάζα. Με αραιές διατάξεις και 1m2 ανά διαδηλωτή, μπορούμε να θεωρήσουμε ανάλογα και στην καλύτερη περίπτωση τη συμμετοχή στους 25.000.

  Αντίστοιχα για το πλήθος των συγκεντρωμένων σε ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων -τί μαλακία είναι πάλι τούτη; δε μετέχουμε ρε συνάδελφοι σε 2βάθμιες ομοσπονδίες και 3βάθμια, και μετά μας κατηγορείτε για σεχταρισμό- και λοιπών χύμα, παίρνουμε πλήρη ανάπτυξη από κτίριο ΓΣΕΕ στη συμβολή Αλεξάνδρας και Πατησίων με Ζάππειο και πάλι ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Συνολικό μήκος Google Earth, 2700m. Ας πιστώσουμε γι' αυτή την περίπτωση, λόγω του προχωρημένου της ώρας και του μεσημεριανού ξυπνήματος πολλών αγωνιστών -μην ακούσω μακακίες- 1m επιπλέον σε ωφέλιμο πλάτος διαδρομής, δηλ. 14m. Αυτά μας δίνουν συνολικά 37800m2 επιφάνεια διαδηλωτών. Σε πυκνή διάταξη λοιπόν -ανάθεμα και πότε- με 0,5m2 ανά διαδηλωτή, έχουμε βαριά και καταχρηστικά 80.000 μετέχοντες. Σε αραιή πυκνότητα, τα νούμερα δε μπορεί να ξεπερνάνε τις 40.000, και πάλι καταχρηστικά.

  Συνοπτικά, ένας αριθμός συμμετεχόντων των συνηθισμένων πορειών, με τα έως τώρα δεδομένα, μπορεί να κυμαίνετε από 65.000 έως 130.000 κόσμου. Εντελώς καταχρηστικά και χάριν προπαγάνδας, μπορεί να ανέλθει στις 150.000, αν συμπέσουν στο Σύνταγμα ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και ουρά τους, μπάτσοι και άλλοι περίεργοι. Διάφορα πυκνώματα που βλέπουμε κατά καιρούς, οφείλονται σε κόλλημα των μπροστινών μπλοκ και σύγκρουση των από πίσω ή σε τεχνικές των επιγόνων του αλήστου μνήμης Μπιρσίμ.

  Γενικώς πάντως η χθεσινή συμμετοχή, δεδομένων των συνθηκών, ήταν αρκετά καλή και το κείμενο της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ που διαβάστηκε στις συγκεντρώσεις, πολύ σταράτο και δυνατό, κι ας πειράχτικαν οι φίλοι μας συνασπιστήρια και βαρίδια των συνιστωσών. Εξάλλου, πρώτοι αυτοί θα μας φτύσουν χάριν της καπιταλιστικής-εθνικής ενότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λογικοί υπολογισμοί νομίζω. Διέρρευσαν τα μέτρα. Για να δούμε τι θα δούμε. Εδώ στην Κύπρο πάμε μάλλον για τρελό φούντο, πιθανώς χειρότερο από ό,τι στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
  2. Βασικά μαθηματικά γυμνασίου -της εποχής μας- με ολίγη εμπειρεία κέντρου Αθήνας και πορειών.

   "Διέρρευσαν τα μέτρα." - Αν έχεις διαβάσει τους Άθλιους και Τσ. Ντίκενς, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτες. Ήλπιζε στον Ρ. Όουεν αν ζεις στο Νιού Λάναρκ.

   "Εδώ στην Κύπρο πάμε μάλλον για τρελό φούντο, πιθανώς χειρότερο από ό,τι στην Ελλάδα." - Από "κουμπάρους" σε περσινή επίσκεψη σε σας, άκουγα πως οι Οθωμανοί σώσαν το νησί τον 16ο-17ο αιώνα από τον εκλατινισμό του με την κατάκτηση και την αλλαγή της θρησκευτικής πολιτικής εις βάρος του καθολικού δόγματος και υπέρ του Πατριαρχείου Κων/πολης. Που ξέρεις και τώρα τι μπορεί να γινεί;

   Μη το πάρεις στραβά, ειρωνεία είναι, αλλά το σοκ που έπαθα μόλις άκουσα αυτές τις παπαροαπόψεις και όχι μία φορά, με συνέφερε ταξικά για τα καλά. Να μη σε πω τί άκουσα από ανατολικοευρωπαίους εργαζόμενους-δουλοπάροικους της εκεί τουριστικής βιομηχανίας, ντρέπομαι και μόνο που τα σκέφτομαι για το ανθρώπινο είδος.

   Διαγραφή
  3. Τα προβλήματα εδώ είναι δύο:

   α) Λε πουλ και μνημονιακή πολιτική από ΑΚΕΛ με άλλη αριστερά καπούτ σημαίνει άνοδο ΕΛΑΜ (Κυπριακή ΧΑ).

   β) Άνοδος ΕΛΑΜ από δω μεριά σημαίνει όχι επιθέσεις κατά μεταναστών αλλά κατά Τ/Κ.

   γ) Αυτό σημαίνει πόλεμο. Ο πόλεμος δεν είναι καθόλου κακή ιδέα για διάφορους όταν έχεις και φυσικό αέριο.

   Διαγραφή
  4. Ναι οκ, υπάρχει μια ιδιαίτερη ιδιαιτερότητα στην Κύπρο, το καταλαβαίνω. Αλλά άλλο να χάσεις δυο-τρία νησιά και ολίγον από Δ. Θράκη της ελληνικής επικράτειας, κι άλλο το υπόλοιπο μισό του μοναδικού νησιού αυτοσκοπού σε Αν. Μεσόγειο. Εκτός πλέον αν το ξέπλυμα γίνεται απευθείας σε υπερπόντιες κτήσεις και Η.Β. δίχως πρόβλημα και η Σούδα φτάνει μέχρι την Τεχεράνη. Τί να πώ; Βγάλτε διαβατήρια για τους ορεινούς όγκους της Ρούμελης κλπ τότε.

   Διαγραφή
  5. Ρωσία λέω εγώ. Και δεν πειράζει που διώκονται οι Πούσι Ράιοτ, θα το υπομείνω και αυτό, τι να κάνω...

   Διαγραφή
 5. Αυτό σημαίνει πόλεμο. Ο πόλεμος δεν είναι καθόλου κακή ιδέα για διάφορους όταν έχεις και φυσικό αέριο.

  Για να γίνει πόλεμος πρέπει να στηρίξουν Μεγαλύτεροι.Η Κύπρος είναι μικρή και η Ελλάδα δεν εχει νεφρά!Πως βλέπεις τα Μέτωπα?Γ Κρητικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας δούμε τα δεδομένα αναλυτικά:

   α) Στα κατεχόμενα υπάρχει συνεχιζόμενη αναταραχή λόγω λιτότητας τουρκικής κυβέρνησης και μακροπρόθεσμης σύγκρουσης Τ/Κυπρίων και Εποίκων
   β) Στην δική μας πλευρά και ήδη από το 2004 τέθηκαν ζητήματα για "υπερβολικές απολαβές" των Τ/Κυπρίων από την Κυπριακή Δημοκρατία που θα οξυνθούν.
   γ) Υπάρχει ακόμα το ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) που συνεργάζεται στενά με τη Χ.Α και μια παράδοση ακροδεξιού εθνικισμού που κρατά από τον γνωστό Χίτη Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β, μαζί με το χουντικό φλερτ και τις διασυνδέσεις. Η εμπειρία λέει ότι θα ενισχυθεί δραστικά από την λαϊκή απαξίωση του ΑΚΕΛ.
   δ) Η εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία έχει φέρει αναστάτωση στο Κουρδικό και άρα επίταση κάθε είδους εθνικιστικών αγχών και αγωνιών.
   ε) Στην διεκδίκηση "οικοπέδων" και αγωγών στην περιοχή εμπλέκονται Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρωσία. H Συρία πρόσφατα έριξε αεροπλάνο της Τουρκίας λίγο ανοιχτά μας και πτήσεις πολεμικών γίνονται πάνω από τα κεφάλια μας. Στόλοι πάνε κι έρχονται.
   στ) Το αμερικανικό μοντέλο στην περιοχή είναι επίταση κοινοτιστικών και θρησκευτικών διαφορών και διάλυση κρατών. Η Κύπρος έχει μακροχρόνιο και άλυτο κοινοτιστικό θέμα, το οποίο δεν οδεύει σε καμία λύση ούτε φαίνεται να έχει καμία τέτοια προοπτική.
   ζ) Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεξιά, και στο κοινοβούλιο θα κάθεται η δεξιά, η δεξιά, η δεξιά, η δεξιά, και το παραπαίον ΑΚΕΛ.
   η) Ουδείς γνωρίζει πού θα φτάσει η Χ.Α στην Ελλάδα, γνωρίζουμε καλά όμως ότι αν φτάσει σε θέσεις εξουσίας, η Κύπρος θα εμπλακεί σε ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις της Αθήνας. Τη απόπειρα την έκαναν ΗΔΗ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (βλ. εδώ: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/red-alert.html)

   Ξέρω γω; Εσύ θα αισθανόσουν ασφαλής;

   Διαγραφή