Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Την επιθυμία τους πραγματικότητα...

Την επιθυμία τους για πραγματικότητα... 

«Μικρότερο και μόνο του το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια» καγχάζει ο τίτλος του «ρεπορτάζ» της χτεσινής «Αυγής»! Τώρα, βέβαια, οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί που βρέθηκαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, μία κατά γενική ομολογία - ακόμα και αστικών μέσων ενημέρωσης - απ' τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, δεν περίμεναν την «Αυγή» να τους πληροφορήσει για τον όγκο της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν, δίνοντας παλικαρίσια μάχη για την επιτυχία της τις προηγούμενες μέρες και την περιφρούρησή της απ' τα χαράματα στις πύλες εργασιακών χώρων. 

Δεν είναι, όμως, μόνο ως προς τον όγκο της συγκέντρωσης που η «Αυγή» προβάλλει την επιθυμία της για πραγματικότητα, κατακρεουργώντας την ίδια την πραγματικότητα. Εδώ ταιριάζει για την «Αυγή» και το ΣΥΡΙΖΑ το «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Ισχυρίζεται όμως ταυτόχρονα ότι η «μικρή» συγκέντρωση είναι «ενδεικτική ίσως και των εσωτερικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει στο ΚΚΕ το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα»... Δεν τους κακίζουμε, αυτά γνωρίζουν απ' το κόμμα τους, αυτά θέλουν να ισχυρίζονται ότι συμβαίνουν και στο ΚΚΕ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια για να κάνουν την επιθυμία τους αντικειμενική πραγματικότητα. Και το κάνουν αυτοί που εξήγγειλαν τάχα χωριστή συγκέντρωση των δυνάμεών τους στο Μουσείο γιατί η ΓΣΕΕ λένε πως δεν οργανώνει αγώνες, αλλά ο Αλ. Τσίπρας πήγε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Που συνδικαλιστικό τους στέλεχος από τους ΟΤΑ έβγαλε λόγο στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Κοροϊδία, θα πει κανείς, αλλά ουσιαστικά είναι πολιτική που υποτάσσει τους εργαζόμενους, μαζί με τους εργατοπατέρες, στα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Δε θα περιμέναμε, βέβαια, τίποτα το διαφορετικό από μια εφημερίδα που στο ίδιο φύλλο επέλεξε για πρωτοσέλιδο τίτλο το «Αρχή Ανατροπής» αναφερόμενη σε μία απεργιακή κινητοποίηση. Εχουμε χάσει το λογαριασμό των «νικών» και των «ανατροπών» που προπαγάνδισε κατά καιρούς στα πρωτοσέλιδά της η «Αυγή». Κάθε φορά υπηρετώντας την καλλιέργεια αυταπατών, εφησυχασμού και φρούδων προσδοκιών στο λαό. Αυτή τη φορά υπονοώντας ότι συνιστά ανατροπή η αλλαγή διαχειριστή της αστικής εξουσίας που θα συνεχίσει να την υπηρετεί με το μόνο τρόπο που αυτή υπηρετείται: Τσακίζοντας το λαό, τα δικαιώματα, το εισόδημά του, παραδίδοντάς της «γην και ύδωρ» για να «ευδοκιμούν» τα κέρδη της.

3 σχόλια:

 1. Η (27/0.35) 77 φορές μικρότερη ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  http://4.bp.blogspot.com/-m3GXHxoII4E/UF2z1YVy88I/AAAAAAAAAIU/Pltd5H4dofY/s1600/IMGP0437.JPG

  (και το ΣΜΤ μπορεί να θεωρηθεί ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λογικά, είτε μπροστά από το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε πίσω από το ΣΜΤ θα βρίσκεται επίσης και ο Συντονισμός Πρωτοβαθμίων που κι αυτός μπορεί να θεωρηθεί ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

  Και τα μπλοκ του Σύριζα, σύμφωνα με Συριζέικο blog:

  http://enosy.blogspot.gr/2012/09/blog-post_26.html
  (δείτε το βίντεο)

  Όταν λοιπόν το 77 φορές μεγαλύτερο στις κάλπες γίνεται περίπου ίσο σε επίπεδο ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, φαίνεται νομίζω πλέον ξεκάθαρα ότι η ορθότητα της "σωστής γραμμής" που επιβεβαιωνόταν από αυτό το 27% (σύμφωνα πάντα με τα δικά τους λόγια), η ορθότητα της "σωστής γραμμής" που παράλληλα έβγαζε "λάθος" την στάση του ΚΚΕ, αφορούσε τα συμφέροντα του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, και όχι το αντίθετο.
  Σε αυτή την ορθότητα λοιπόν, ας είμαστε λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. (Δεν είδα να σχολιάζεται ιδιαίτερα το ακόλουθο και είπα να το στείλω)

  Προσέξτε την κατάντια των ΣΥΡΙΖΑίων στην επίσημη ανακοίνωση-κάλεσμα της "Αυτόνομης Παρέμβασης" για την απεργία:

  "Όλοι στην Απεργία και στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ

  στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Πεδίο Άρεως

  Προσυγκένρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης στην Αθήνα στις 10.30 πμ. Στο Μουσείο"

  Προσυγκέντρωση ΚΑΙ κάλεσμα για το Πεδίον του Άρεως, όπου, σύμφωνα με την καραμπινάτη λαθροχειρία, δεν οργανώνεται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά αυτή των "εργατικών κέντρων και των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ". Οπορτουνισμός, και με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

  Πέτρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Πέτρο
   Υπάρχει σχετικό άρθρο: "απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ Ομονοια 26/9 liive." Κάνε ένα κόπο και κόλλα το εκεί γιατί καποιοι παριστάνουν την τρελλή......

   Διαγραφή