Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού με ποιους κλήθηκε να κάνει "αντιφασιστικό μέτωπο" το ΚΚΕ

49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η επιχείρηση Ξένιος Ζευς, κατά την οποία έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 15.500 μετανάστες, δεν ήταν αρκετά αυστηρό μέτρο. Άλλο ένα 10% δήλωσε ότι ήταν ικανοποιητικό μέτρο. 15% δεν είχε άποψη. Εναντίον τάχθηκε το 26%, το ένα τέταρτο περίπου όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό όσων δεν βρήκαν τον Ξένιο Δία αρκετά αυστηρό στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ίδιο με αυτό της ΔΗΜΑΡ, και μόλις 8 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο από αυτό που παρουσίασαν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (57%).

Πηγή: Το Ποντίκι

8 σχόλια:

 1. Πολύ φοβάμαι πως και τα αποτελέσματα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ θα είναι παρόμοια. Κρίμα που δεν δημοσιεύονται από το Ποντίκι. Είμαι σχεδόν βέβαιως πως στις επόμενες εκλογές η ΧΑ θα είναι με διαφορά το τρίτο κόμμα. Όπου και να βρεθείς στην Ελλάδα ο φασισμός είναι εμφανής. Παντού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα αποτελέσματα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ δεν δημοσιεύτηκαν καθώς δεν συμπληρώθηκαν αρκετά για να σχηματιστεί δείγμα.

   Παρ' όλα αυτά, στις σχετικές μετρήσεις που έγιναν στις εκλογές ήταν το κόμμα με την μικρότερη διαρροή προς τα δεξιά. Έχουν δημοσιευτεί εδώ τα στοιχεία.

   Συνεπώς δεν ξέρω πού βασίζεις τους φόβους σου.

   Διαγραφή
  2. Εδώ: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/blog-post_9015.html

   Επίσης, είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό "ναι" στην έξοδο από την ευρωζώνη.

   Διαγραφή
 2. Η δημοσκόπηση αυτή του "Ποντικιού", δείχνει πράγματι μια κοινωνία (την ελληνική) σε πλήρη αποσύνθεση ...

  Δεν συμφωνώ με τις απόψεις περί εκφασισμού, απλά αυτό το διάστημα η αγανάκτιση δεν έχει βρει τον δρόμο της ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν θα νικήσεις τον φασισμό παρά μόνο αν αντιμετωπίσεις στα ίσια τον εκφασισμό μιας κοινωνίας. Αυτό είναι το καθήκον του ΚΚΕ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Κάποιοι προτείνουν εκπτώσεις και υιοθέτηση της ατζέντας της ακροδεξιάς. Η απάντηση είναι: καταλαβαίνουμε βαθεία τον φασισμό, θα τον τσακισουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι επαρκές το να τον κοιτάξεις στα ίσια. Αλλά είναι απαραίτητο. Όσο για τους προτείνοντες εκπτώσεις, έχουμε μιλήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, ήδη από την Υπατία, για το πού πήγαινε το πράμα. Και δεν σταματήσαμε να επιβεβαιωνόμαστε στην "καχυποψία" μας απέναντι στα μπουμπούκια του "χώρου" που βρώμαγε εδώ και καιρό.

   Διαγραφή
 4. επισης ανησυχητική (αλλα αναμενόμενη)η ταυτιση απαντησεων μεταξυ ψηφοφορων ΧΑ και ΑνΕλλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή