Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #241

Νέο, επαναστατικό μέσο τσακίσματος του φασισμού:

Πιάνεις τον φασίστα και τον φλομώνεις στα ακατάληπτα συριζαίικα μέχρι να του προκαλέσεις εγκεφαλικό. Παράδειγμα:
Η φασιστική δράση, λοιπόν, δεν εμφανίζεται σαν «μαύρη κηλίδα» στον κόσμο μας, ουσιαστικά επιβάλλει (όχι σαν «πράκτορας», αλλά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο και τις δικές της στοχεύσεις) αδρά, συνοπτικά και μέσω της τρομοκράτησης και της ωμής βίας, τις ίδιες επιταγές συμπεριφοράς που οι κυρίαρχες μορφές εξουσίας στον σύγχρονο καπιταλισμό της αποδυναμωμένης δημοκρατίας και των αποπροσανατολισμένων κοινωνικών υποκειμένων καλλιεργούν σταθερά και σε μαζική κλίμακα διαμέσου του έμμεσου κοινωνικού ελέγχου και των πολιτικών πειθάρχησης. Το σύγχρονο «αξιακό υπόστρωμα» εμφανίζεται σαν μια προστατευτική πολιτισμική φωλιά που σε γωνίες της επωάζει το φαινόμενο του φασισμού. Πρόκειται για τον τρόπο νοηματοδότησης και την αυτό-επιβεβαίωση ενός ηθικά εκτροχιασμένου χρηματιστικού καπιταλισμού (επιβιωτικός ανταγωνισμός, κοινωνικός δαρβινισμός, η εξουσία ως αρχή όλων των σχέσεων, πειθαρχία, συντριπτική υπεροχή των τυπικών θεσμών έναντι νέων κοινωνικών θεσμίσεων, η αρχή των ισότιμων μεγεθών κοκ.) που συνοδεύεται απαραίτητα από μια ακρωτηριασμένη και μιντιακά κατευθυνόμενη πολιτική δημοκρατία, ενώ συμπληρώνεται από έναν πανίσχυρο σχετικισμό των ανθρωπιστικών αξιών που δρα ως μηχανισμός θεμιτής παραγωγής ακραίου καιροσκοπισμού σε όλες τις εκφάνσεις του καθημερινού βίου.
150 φασίστες διάβασαν αυτή την παράγραφο και πέθαναν από εγκεφαλική αιμορραγία.

Μοναδικό μειονέκτημα της μεθόδου: προκαλεί ακατάσχετο πονοκέφαλο και υπνηλία σε μη φασίστες.

5 σχόλια:

 1. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_23/09/2012_462678

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνε ένα κόπο να δεις σχόλια και αναρτήσεις για Σορέλ στο RD. Γιατί κάποια πουλάκια με επιδότηση ΠΑΣΟΚ (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, στις εκδόσεις Πόλις δημοσιεύουν), είχαν γκανιάξει για τον Σορέλ ως "φασίστα."

   Διαγραφή
  2. "Πρόκειται για τον τρόπο νοηματοδότησης και την αυτό-επιβεβαίωση ενός ηθικά εκτροχιασμένου χρηματιστικού καπιταλισμού "

   Αυτοσχέδια ηθική κλίμακα:

   1. Ηθικά μη εκτροχιασμένος καπιταλισμός

   2. Ηθικά μη εκτροχιασμένος χρηματιστικός καπιταλισμός

   2. Ηθικά εκτροχιασμένος χρηματιστικός καπιταλισμός

   Θεώρημα:

   Φασισμό έχουμε όταν ο καπιταλισμός μας γίνεται "χρηματιστικός" αρχικά και μετά "εκτροχιάζεται ηθικά."

   Καληνύχτα και όνειρα γλυκά...

   Διαγραφή
  3. Στον σύριζα υπάρχουν και άτομα που πιστεύουν σε ένα ηθικό καπιταλισμό και οφείλουμε να τους σεβαστούμε;p

   JKL

   Διαγραφή
  4. Δυστυχώς, το αντίθετο συμβαίνει. Αν έχουμε μια ηθική υποχρέωση εμείς απέναντι στους αυτοκτονημένους, τους άστεγους, τους άνεργους και τους οικονομικούς μετανάστες και τους μετανάστες στη χώρα μας, αυτή είναι να μην σεβαστούμε ΚΑΘΟΛΟΥ τους θιασώτες της μικροαστικής αυταπάτης του "ηθικού καπιταλισμού."

   Διαγραφή