Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #240

Έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι αυτό που θα πω θα ακουστεί από παράξενο ως αστείο: Είναι αρκετά δύσκολο πράγμα να μάθεις να διαβάζεις τον Ριζοσπάστη*, δηλαδή να μάθεις να διαβάζεις πίσω από το τι λέει, πότε το λέει, γιατί το λέει και πώς το λέει -- πράγματα που σπάνια δεν έχουν μεσολαβηθεί από πολύ πολιτικά ενσυνείδητες αποφάσεις.

Και είναι επίσης πολύ αποδοτικό. 

Ας μην παρασυρόμαστε από την αντίληψη ότι δύσκολο είναι αυτό που φαίνεται τέτοιο, απλό αυτό που φαίνεται τέτοιο. Υπάρχουν άνθρωποι που εννοούν πολύ λιγότερα από όσα λένε, και άλλοι που εννοούν πολύ περισσότερα από όσα λένε. Η καλή ερμηνεία προαπαιτεί να εντοπίζεις τόσο τους πρώτους όσο και τους δεύτερους. Μερικές πολυπλοκότητες έρχονται με πολύ απλό και απέριττο περιτύλιγμα.

* Αφορμή για το παραπάνω στάθηκε η κάλυψη των εργατικών αγώνων στην Νότια Αφρική από την εφημερίδα και η εκ των υστέρων συνειδητοποίηση ορισμένων όχι και τόσο απλών διαστάσεων του θέματος.

6 σχόλια:

 1. Και με τον 902 συνέβαινε το ίδιο πράγμα. Ηταν πολύ δύσκολο να παρακολουθείς τα κρυμμένα νοήματα, σαν τα σατανιστικά μυνήματα στους ροκ δίσκους. Τώρα γιατί έκλεισε είναι άλλο ζήτημα, είναι που το ΚΚΕ είχε προβλέψει την κρίση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βρε καλώς τον Τάσο! Κι έλεγα, πού πήγε το παιδί με το χιούμορ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κοψ'του το μεροκαματο,σβησε τα σχολια του.

   Προλεκαλτ

   Διαγραφή
  2. Λες να τον πληρώνουνε για τόσο ευτελείς υπηρεσίες; Και μετά σου λέει φτήνυνε η εργασία!

   Διαγραφή
  3. Μν νομιζεις,ψιχουλα δινουνε.Φυτοζωουνε τα παιδια.Κι εσυ τους φερεσαι αυστηρα κιολας.Λιγη ανθρωπια Αντωνη,ντροπη!

   Προλεκαλτ

   Διαγραφή
 3. Ακριβώς - και τούτων λεχθέντων, μη βραχυκυκλώσει κανείς στο συμπέρασμα οτι το ΚΚΕ είναι ή θεωρεί εαυτόν πανσοφο και παντογνώστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή