Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #232

Σχόλιο που ψάρεψα στο tvxs:
Αν εξαιρέσει κανείς το ΚΚΕ που είναι ένα συγκροτημένο και ιδεολογικά τοποθετημένο άλλα και παρωχημένο κώμα, τα άλλα κώματα της αριστεράς μπαρουφολογουν για την ώρα. 
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος. 
οργάνωση και αντιμετώπιση της φασιστικής εισβολής.

Όχι μόνο με λόγια. 
Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αφήσει τις αρλούμπες και να ξεκαθαρίσει τι είναι και τι θέλει.
Μου άρεσε πολύ η διατύπωση. Το ΚΚΕ είναι κόμμα συγκροτημένο "αλλά παρωχημένο" και άρα όχι κόμμα αλλά "κώμα." Έχει σαφή ιδεολογία αλλά είναι και αυτή προφανώς "παρωχημένη." Όλοι οι άλλοι "μπαρουφολογούν" μεν, αλλά δια της ατόπου απαγωγής, τουλάχιστον δεν είναι παρωχημένοι.

Ergo, "παρωχημένος" σήμερα στην Ελλάδα ονομάζεται όποιος είναι δεδηλωμένα σοβαρός, συγκροτημένος, συνεπής και μετρημένος.

"Μη παρωχημένος", από την άλλη, είναι ο δεδηλωμένα επίσης παπατζής, μπαρουφολόγος και απατεώνας.

Ή αλλιώς, το να συμβαδίζεις με τους καιρούς προϋποθέτει την ηθική και πολιτική σου σήψη, και όποιος δεν σαπίζει στον δέοντα βαθμό είναι εκτός κλίματος.

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ με όλα αυτά είναι ότι αυτό στη χώρα μας λογίζεται ως πολιτική κριτική στο Κομμουνιστικό Κόμμα και όχι ως καθρέφτης για να κοιτάμε τη μούρη μας και το μαύρο χάλι της. Αλλά είπαμε, "άμα δεν σας αρέσουμε όπως είμαστε, να αλλάξετε λαό!" Το λέει και ο Μπρεχτ, με τον οποίο παίζαμε σφαλιάρες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου