Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2012
Διοργανώνεται στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ΚΚΕ

Στις 1 και 2 Οκτώβρη οι εργασίες, που θα ανοίξουν με εισήγηση της Αλέκας Παπαρήγα.
Συμμετέχουν 36 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Από την περσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες

Το ΚΚΕ, στο έδαφος ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων, για έναν ακόμη χρόνο παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση του 2012, στις 1 και 2 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.

Το θέμα της φετινής συνάντησης θα είναι: «Η στάση των Κομμουνιστικών Κομμάτων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση: Ενσωμάτωση ή ρήξη; Η αυταπάτη της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού και η πάλη των κομμουνιστών για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, το σοσιαλισμό». Την εισηγητική ομιλία στη Συνάντηση θα κάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.


Μέχρι στιγμής, 36 Κόμματα από όλη την Ευρώπη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν. Στην πρόσκλησή του προς τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα της Ευρώπης, το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Αυτήν την περίοδο σημειώνονται ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις που σηματοδοτούν το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρώπη, με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν πολύ ακριβά το κόστος της. Το ενδεχόμενο μιας πολεμικής αναμέτρησης ενισχύεται ανησυχητικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο τη Συρία ή το Ιράν. Η αντεργατική επίθεση οξύνεται κι επιταχύνεται σε βάρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

Πολύ γρήγορα διαλύονται οι αυταπάτες ότι ένας δήθεν άνεμος αλλαγής θα φύσαγε στην Ευρώπη με την εκλογή Ολάντ που θα χαλαρώσει την αντεργατική γραμμή διαρκούς λιτότητας στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτή η διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, δεν αλλάζει, είναι το έδαφος που συντονίζεται η επέλαση των καπιταλιστών σε βάρος των λαών. Οι κλυδωνισμοί στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και οι αντιθέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στις διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συνθέτουν ένα έδαφος που σημειώνονται ιδιαίτερα επώδυνες και αρνητικές εξελίξεις για τους λαούς.

Η αντικειμενική όξυνση της κρίσης με το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα, την είσοδο της Ισπανίας και της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, τα προβλήματα της Ιταλίας αναδεικνύουν τη γενική τάση που εκδηλώνονται οι νόμοι της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οι λαοί θα βρουν πραγματικό διέξοδο μόνο μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης με την ανατροπή του σάπιου και βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, της εξουσίας της αστικής τάξης.

Οι κομμουνιστές σε αυτές τις εξελίξεις έχουν υποχρέωση να προκαλούν ρήγματα και να εναντιώνονται σε κάθε επιχείρηση διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, να αντιπαλεύουν την αστική διαχείριση του συστήματος. Χρέος και καθήκον τους είναι να οργανώσουν την ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, την πολιτική χειραφέτηση της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώστε να επιτελέσει την ιστορική της αποστολή, την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».

Τα κόμματα που συμμετέχουν
Τα κόμματα που έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή στη Συνάντηση είναι τα εξής: Εργατικό Κόμμα Βελγίου
Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας
Κομμουνιστές - Γαλλία
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας
Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας
Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας
Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
Κόμμα Εργασίας Ελβετίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
ΑΚΕΛ, Κύπρος
Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα - Ιταλίας
Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, Ρωσία
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
Ενωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας για την Ειρήνη και τον Σοσιαλισμό
Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας

Πηγή: Ριζοσπάστης

11 σχόλια:

 1. "ΚΟ-ΚΟ ΚΟ-ΚΟ Ε, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ


  Καλά, δεν περιμέναμε να γράψει κάτι ο Ρίζος για την ανάρτηση. Τα παιδιά εκεί ξέρουν να απαντάνε μόνο σε κάτι ευκολάκια, σαν αυτά που γράφουν οι χαμένοι στο διάστημα φίλοι μας της ΕΟΣ.

  Όμως, η ίδια μούγκα επικράτησε και στα φιλοΚΚΕ τσαρδιά, που, όσο να ’ναι, ως ημιεπίσημα όργανα του Κόμματος, έχουν μεγαλύτερη άνεση. Ούτε εκεί! Κιχ! Εντελώς τελείως! Μόνο εδώ εμφανίστηκαν δυο-τρεις για να πουν —με την εξαίρεση ενός σχολιαστή— τα ουγκα μπούγκα που συνηθίζουν πολλοί οπαδοί τού ΚΚΕ. Αλλά στα κόκκινα μπλογκς με τα σφυροδρέπανα και τα πηλοφόρια και τα μυστριά και τα δεμένα ατσάλια, εκεί που είχαν όλη την άνεση να ανοίξουν το στοματάκι τους, ούτε εκεί το άνοιξαν! Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα!

  Τι έγινε, ρε παιδιά; Πώς και δεν βγήκατε να καταρρίψeτε την ‘‘προβοκατόρικη’’ ανάρτησή μας; Πώς και δεν πήρατε το λόγο στα τσαρδιά σας για να πείτε ότι τα μέλη τού κόμματος συμφωνούν με τη γραμμή τής ηγεσίας σε ποσοστό 99,73% κι ότι η αναβολή τού συνεδρίου οφείλεται απλώς στο ότι κάνα-δυο από το πολιτικό γραφείο τους έχουν προγραμματίσει οι γιατροί για εγχείρηση χολής κι άλλους πέντ’-έξι τής Κεντρικής Επιτροπής για εγχείρηση καταρράκτη μέσα στο Φεβρουάριο;

  Τσ, τσ, τσ… Σαν πολλές κότες δεν μαζευτήκανε στην Αριστερά;... ;-) [***]


  [***] Για να τα λέμε όλα, το Lenin Reloaded είναι απόλυτα δικαιολογημένο και δεν μπορούμε να δεχθούμε, ούτε ως υποψία, ότι το έχει ρίξει στο …καλαμπόκι. Το αφεντικό εκεί δεν αδειάζει. Έχει αναλάβει εθελοντικά το βαρύ καθήκον να ψάχνει νυχθημερόν προκειμένου να βρει για ποιους λόγους ανάμεσα στους γνωστούς ‘‘οπορτουνιστές’’ που στήριξαν στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο δεύτερος Λένιν και Θεός, ο Μπαντιού ντε!!! Ε ρε γλέντια!... ;-)"
  http://leftg700.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html#comment-form

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, κανείς δεν απάντησε στο εν λόγω κείμενο, του οποίου ολόκληρος ο επιχειρηματολογικός κορμός ήταν το άρθρο...Χασαπόπουλου στην γνωστή προλεταριακή επιθεώρηση Βήμα, μιας και λόγο για αναβολή συνεδρίου δεν έκανε κανείς άλλος.

   Πιθανώς, λέω εγώ τώρα, αυτό να συμβαίνει επειδή γνωρίζουν ήδη τι εστί Χασαπόπουλος:
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/08/2.html
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/08/blog-post_1456.html
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_26.html
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_8212.html

   και πιθανώς, πάλι λέω εγώ, να είναι επειδή το γελοίο του να απαντάς πάνω σε κάτι που δεν γνωρίζεις σε κάποιον που δεν γνωρίζει, επειδή έχτισε μια ολόκληρη υπόθεση με βάση 20% άγνοια και 80% κακοήθεια περιπλέκεται από το εμετικό του να απαντάς για κάτι που χτίστηκε ολοκληρωτικά από την αντεργατική, αντικομμουνιστική και μισαλλόδοξη λάσπη του λεγάμενου.

   Τελικά, μάλλον ο ΕΟΣ είναι καθαρότερος εδώ...

   Διαγραφή
  2. ...Οπότε, για να μην έχει παράπονο ο Λεφτ, να απαντήσω με δύο λέξεις:

   Απίστευτη κατρακύλα.

   Και άλλες τέσσερις:

   Τρελό ξεβράκωμα για "σύντροφο."

   Και άλλες τρεις:

   Μην ξαναέρθει εδώ.

   Διαγραφή
  3. Γ* τον πατέρα Παστίστιό σας (μετά από τη αγιοποίηση νομίζω είναι επιτρεπτή η προσφώνηση), αλλά τι περίπου έλεγε το προοίμιο τής επιστολής; Ότι οι υπογραφές δεν πρέπει να ερμηνευθούν ως παρέμβαση στα εσωτερικά τής χώρας, ως άμεση υποστήριξη στον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, κ.λπ. Και στο κάτω κάτω τι είναι μια υπογραφούλα σε κοινό κείμενο μπροστά στην πρόσκληση στη μικρανιψιά τής Λε πεν (Καρολίν Φουρέστ) να συνεντευξιαστεί στην Αυγή για το σκοπό τής προώθησης τής συμμαχίας με το διάβολο (ΛΑΟΣ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις);

   Διαγραφή
  4. Κοίταξε, αν εγώ έπαιρνα φόρα και έπεφτα σε ένα λάκκο σκατά με την αποφασιστικότητα για απόλαυση του συγκεκριμένου, δύσκολα θα κορόιδευα κάποιον επειδή είχε μια πιτσιλιά ο γιακάς του.

   Προφανώς, τα ξεκάθαρα μηνύματα εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ (Π. Κοσμάς και ΔΕΑ vs Αυγή και κεντρικός μηχανισμός), με τα οποία δεν ασχολούμαστε καν λόγω συνολικής αδιαφορίας για τα "εσωτερικά" των καραγκιοζοπαιχτών έχουν πανικοβάλλει ορισμένους που ξεβρακώθηκαν ολοκληρωτικά για πάρτη τους φέτος.

   Δεν πειράζει, στην άλλη ζωή.

   Διαγραφή
  5. Εκπληκτικό δε το επιχείρημα ότι οι μαλακίες Χασαπόπουλου ισχύουν επειδή δεν απάντησε ο Ρίζος. Ναι, απάντησε στις προηγούμενες! Και που 'στε, είναι επειδή διαλύεται το κόμμα λόγω εσωτερικής διαμάχης που οργανώνει την πιο πάνω συνάντηση 36 κομμάτων στην Ευρώπη. Για αντιπερισπασμό...

   Είπαμε, τελικά πιο μαζεμένος ο ΕΟΣ...

   Διαγραφή
  6. Και λίγη κουλτούρα:

   http://www.youtube.com/watch?v=tbArUJBRRJ0

   "the Silences of the Druids—who Know, See and Hear Nothing."
   "The Perennial Question of Existence"
   "The Invisible Answer"

   Διαγραφή
  7. Μερσί. Σημειώνω ότι μάλλον το πούλησε το ματς ανεπιστρεπτί το ΑΚΕΛ εδώ.

   Οι δηλώσεις ΠΕΟ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...http://disdaimona.blogspot.com/2012/09/blog-post_4439.html

   Δεν του φτανε το NUM του ΠΑΜΕ, έχει κι άλλους τώρα...

   Διαγραφή
  8. Ρε σεις, στην κόντρα των συντρόφων Ρινάλντι Πορτάλιου (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9483:rounti-portaliou&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278), ποιανού θέση να πάρω; Μπόλεκ ή Λόλεκ; Πω πω κάτι διλήμματαααααα!!!!!

   Διαγραφή
 2. Συγγνώμην για την ενόχληση. Παρατηρώ ότι τα σχόλια που ακολουθούν το κείμενο που παρατίθεται δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση-για την ακρίβεια δεν έχουν την παραμικρή- με το περιεχόμενο της ανάρτησης.Εάν μου επιτρέπεται(από τον διαχειριστή του μπλογκ) θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Ποιά είναι η ισχύς των 36 κομμάτων που συμμετέχουν στη συνάντηση; Πόσο έχουν ριζώσει στις λαϊκές μάζες των χωρών τους; Ρωτώ διότι ρίχνοντας μια ματιά στην wikipedia απεκόμισα την εντύπωση πως-με βάση τον αριθμό των μελών τους και/ή τις εκλογικές τους επιδόσεις (δυστυχώς είναι τα μοναδικά μετρήσιμα μεγέθη), τα περισσότερα εξ αυτών (εξαιρώντας τα ρώσικα, το ουκρανικό και το πορτογαλικό) δύσκολα θα τα χαρακτήριζε κανείς μαζικότερα από το ΚΚΕ(μ-λ) ή το Μ-Λ ΚΚΕ- χωριστά εννοείται,προτού ενωθούν εις σάρκαν μίαν. Το δε ΚΚΕ μάλλον έχει περισσότερα μέλη από καμιά τριανταριά από δαύτους μαζί.Συνεπώς νομίζω ότι αναφύονται ορισμένοι προβληματισμοί σχετικά με το ειδικό βάρος της συνάντησης..
  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ενόχληση είναι προφανώς δική σου, και είναι και προφανές το γιατί, μην έχεις έγνοια.

   Όσο για την ταμπακιέρα: Όσο και να έψαξα, δεν είδα κανέναν ισχυρισμό για την μαζικότητα επιμέρους κομμάτων. Πέραν του ότι η ανάρτηση είναι μια απλή ανακοίνωση, δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στα σχόλια.

   Αυτό που υπάρχει στα σχόλια είναι αναφορές στο ότι ένα κόμμα με δραματικά εσωκομματικά προβλήματα, διακαείς επιθυμίες και ονειρώξεις κάποιων, δεν ασχολείται συνήθως με πρωτοβουλίες αυτού του είδους, κάτι που το ΚΚΕ συνεχίζει να κάνει σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη συνάντηση επειδή έχει κάποιους στόχους.

   Για πες μας τώρα για την ενόχλησή σου, ξαλάφρωσε..

   Διαγραφή