Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Tattoo Δουρού

...θα χτυπήσω. Στο μέτωπο. Τι είπε πάλι η Θεά!

"Στο ανοικτό θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που μέχρι σήμερα κατείχε αποκλειστική θέση στο επίκεντρο του ισραηλινού ενδιαφέροντος, ήλθε να προστεθεί, βίαια, εδώ και πάνω από 17 μήνες, η σταδιακή κατάρρευση του αλλαουϊτικού, φιλοϊρανικού καθεστώτος της Δαμασκού."

α) Το καθεστώς της Δαμασκού...καταρρέει. Από μόνο του. Δεν το...καταρρέουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, με τα φιλαράκια τους τους τζιχαντιστές, "καταρρέει", και μάλιστα "καταρρέει" και με slow motion. Πάνω από 17 μήνες καταρρέει το γαμημένο. Πολύ αργή κατάρρευση. Ναι, κατάρρευση. Τι εμφύλιος πόλεμος, πόλεμος δια αντιπροσώπου και αηδίες.

β) Του "αλλαουϊτικού." Όχι, του αλλανταλλωνικού. Ή μήπως του αλλεντελονικού. Μίλα στους ιθαγενείς, Ρενά. Μπάζα είναι, γίδια, γρι δεν καταλαβαίνουν. Πες τους, πες τους...


Λόγω της θρησκευτικής καταγωγής του Προέδρου Μπασάρ Ελ-Ασαντ, το συριακό καθεστώς έχει αυθαίρετα χαρακτηριστεί ως ''αλαουίτικο''. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι εντελώς ψευδής, συκοφαντικός, σεχταριστικός, δηλαδή ρατσιστικός. Πρώτον, είναι λάθος, γιατί το Γενικό Επιτελείο, η αστυνομία, οι διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών, τα μέλη της κυβέρνησης είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία Σουνίτες, όπως και ένα μεγάλο μέρος της αστικής τάξης.

Τα ΜΜΕ, για να δημιουργήσουν αίσθηση, δεν παραλείπουν να επισημαίνουν την σουνίτικη καταγωγή της Asma al-Assad, της σύζυγου του Προέδρου, για να την δαιμονοποιήσουν. Αλλά σκόπιμα δεν αναφέρουν την αντιπρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Najah Al Attar, την πρώτη και μοναδική [προφανώς εννοείται μουσουλμάνα] γυναίκα στον κόσμο που κατέχει μια τόσο υψηλή θέση. Η Al Attar δεν είναι μόνο σουνίτικης καταγωγής, αλλά και αδελφή ενός από τους εξόριστους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραδόξου της Συρίας.

Στην πραγματικότητα, ο κρατικός μηχανισμός του κόμματος Μπάαθ είναι η σχεδόν τέλεια αντανάκλαση της εθνο-θρησκευτικής διαφορετικότητας που επικρατεί στη Συρία. Ο μύθος περί "δικτατορίας των αλαουιτών" είναι τόσο γελοίος ώστε ακόμη και ο Σουνίτης Μεγάλος Μουφτής, Σέιχης Bedreddine Hassoune, και ο σουνίτης αρχηγός της αστυνομίας Ali Mamlouk, μερικές φορές μετατρέπονται σε αλαουίτες από τα διεθνή ΜΜΕ. (2)

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι τα ίδια αυτά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Συρίας ρίχνουν νερό στο μύλο ορισμένων ΜΜΕ των σαλαφιτών (υπερορθόδοξοι σουνίτες), που διαδίδουν ότι τη χώρα την σφετερίζονται οι αλαουίτες, ο οποίοι, κατά τη γνώμη τους, είναι πράκτορες των σιιτών.

13 σχόλια:

 1. «προστεθεί,βίαια, εδώ και πάνω από»

  Δεν είναι ελληνικά. Είναι γαλλικά (viollement depuis).

  προστεθεί εδώ και πάνω--> «είναι πολλές οι "προσθέσεις", Ρενά».

  additions-->bills

  Πολύ χαμένη --- στη μετάφραση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είχαμε τη Διαμαντοπούλου την αγγλομαθή, τώρα έχουμε και τη Δούρου με τα Καντονέζικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για αυτό τη βάλανε στην εξωτερική πολιτική. Επειδή δεν ξέρει ελλήνικος. Γιατί αν τη βάλανε επειδή ξέρει από εξωτερική πολιτική...

   Διαγραφή
 3. Προς αποφυγἠν παρεξηγήσεων, να διευκρινήσουμε οτι κανένα ιδιαίτερο κόλλημα δεν έχει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ή ο γαλλικός ή ο αγγλικός με τους σουνίτες επί των σϊιτών. Στο Ιράκ, έκαναν το ακριβώς αντίστροφο: από την αρχλη της κατοχής τσακίσανε τους (Ιρακινούς, μη Κούρδους) σουνίτες, με κραυγαλέες διακρίσεις υπέρ των σϊιτών. Diviser pour mieux reigner, που θα έλεγε (ιδιωτικώς) η κ.Δούρου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Elementary, dear Watson, που θα λεγε και ο Sherlock. Who gives a fuck about them Sunny Shits or whatever bring on the oil, man, που θα λεγε και κανας Τεξανός.

   ΥΓ. Δουρού λέμε..."Δούρου", ca c'est très banale, très outré.

   Διαγραφή
 4. Μα το έλεγε και ο Λένιν! Υπάρχουν και δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι. Τα βασικά θα αναλύουμε τώρα;! (λες να το πετάξουν κι αυτό;!οι τύποι είναι αδίστακτοι!)
  Ι.Λ.Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για την ελληνομαθη Παπαρηγα, και τον γλωσσομαθη Μαιλη θα μας πεις κατι επαναφορτωμενε μισογυνη?

  Λουκης Καττερινακης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κυριε Λουκη Καττερινακη , σας αφιερωνω το εντελώς πρόσφατο χτυπημα-στον εργαζόμενο λαό - του αγαπημενου πουλέν της ευρωπαικης αριστεράς (;;;;;;;;) , της μιας και μοναδικής Δουρου-Δουρου.


  «Εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Αυτό για το οποίο ακριβώς κατηγορούμε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, είναι ότι ουδέποτε κατανόησαν το νόημα της διαπραγμάτευσης. Και γιαυτό άλλωστε εισήλθαμε, κατά τη δεύτερη προεκλογική περίοδο, σε ένα φαιδρό, γελοίο αλλά επικίνδυνο για τις ζωές μας, γαϊτανάκι συνωνύμων της διαπραγμάτευσης, κάνοντας λόγο για ‘απαγκίστρωση’, ‘επιμήκυνση’, κ.α. Να θυμίσω δε εδώ, για του λόγου το αληθές, το πόσο λεπτομερειακά είχαμε παρουσιάσει το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τη διαπραγμάτευση με προτάσεις μας – ενδεικτικά αναφέρω -σχετικά με την μετατροπή των επιμέρους δημοσίων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος, την αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τη δημιουργία ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, τη δημιουργία ευρωπαϊκού αναδιανεμητικού προϋπολογισμού. Εσχάτως μάλιστα προτείναμε να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση σύγκληση συμβουλίου κορυφής, όπου με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα, θα αναγκάζονταν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες να υιοθετήσουν μια ατζέντα για την επίλυση αυτής της τρομακτικής κρίσης που δοκιμάζει τα όρια όχι μόνο της ΕΖ αλλά κι εκείνα του υπόλοιπου κόσμου, των ΗΠΑ, της Κίνας, κ.α.”

  μήπως βλέπουμε πουθενα τη φράση “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ”;;;


  είναι προφανες ότι η Δουρου-Δουρου χαραμίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε ΗΔΗ να είναι υφυπουργός του Αβραμόπουλου, να το παίζει αριστερό δεκανίκι του (ο μετρ Λαφαζάνης θα μπορούσε να την κάνει εξπερ, είναι πολύ έμπειρος πολιτικός άντρας σε αυτά)και να κάνει ωραίες , υπέροχες ταξιδάρες σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Μπολώνια , μερη που υποψιάζομαι ότι δεν αγαπάει απλώς , αλλά παθιασμενα λατρεύει.

  θελω να σας ρωτήσω: ποιος είναι περισσότερο μισογύνης ; ο drazen ή ο lenin reloaded;

  και θελω να κραυγάσω με λύσσα: ζήτω η ελληνομαθης Παπαρηγα!!!!

  ζήτω ο γλωσσομαθης Μαιλης!!!!!

  Ζήτω το ηρωικο ΚΚΕ!!!

  ζήτω η ηρωικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ !!!

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ως η κ.Δούρου θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή για την θέση που ονειρεύεται στα Ευρώπας. Είναι (η θέση) ή δη καπαρωμένη από την Μ.Δαμανάκη, η οποία και πιο ικανή σε αυτά τα πράγματα (κοροΐδεύουμε την κοινωνία ανοιχτά) είναι, και στο κάτω-κάτω της γραφής είχε και κάποιες (πραγματικές) αγωνιστικές περγαμινές να εξαργυρώσει από τα νειάτα της.
   Η Δούρου τι ακριβώς θα τους πουλήσει για να την αγοράσουν; Το νεράκι από τον Φασίστα;

   Διαγραφή
 7. Για όσους βρίσκουν τη Ρένα λίγο light και θέλουν κάτι πιο πιπεράτο, έχει και Πέτρο (Παπακωνσταντίνου ντε) το μενού: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_24/08/2012_458076

  Κατ'αρχάς μαθαίνουμε οτι το καθημερινό μαρτύριο της ελληνικής κοινωνίας είναι η αγωνία αν θα μας διώξουν απο το ευρώ. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, 25% ανεργία, έλλειψη φαρμάκων κλπ είναι στο κεφάλι μας.

  Ο κλασσικός διαχωρισμός σε "εξεγερμένους" αλαουίτες/σιίτες και καθεστωτικούς σουνίτες ακολουθείται και εδώ κατα γράμμα.

  "Στο αρχικά μαζικό, ειρηνικό αντιπολιτευτικό κίνημα μετείχε ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, μέχρι τους αριστερούς και τους φιλελεύθερους. Ωστόσο, η στρατιωτικοποίηση της εξέγερσης έδωσε τη δυνατότητα στις ξένες δυνάμεις που εξοπλίζουν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ) να χειραγωγήσουν την αντιπολίτευση."

  Μόνη της στρατικοποιήθηκε η εξέγερση, και μετά βρήκαν την ευκαιρία κάτι μαυριδεροί παλιοχαρακτήρες (Τούρκοι, Σαουδάραβες και Καταρανοί) να μπούνε στο παιχνίδι (για "τυχοδιωκτικές περιπέτειες", βλέπε στο τέλος). ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ καμία σχέση δεν έχουν με τα παραπάνω, αν και έχουν και αυτοί τα πλοία τους στην περιοχή. Αντιθέτως, η Χίλαρι βγαίνει και λάδι γιατί "εξέφρασε δημόσια, στο Κογκρέσο, την ανησυχία της για τη δράση ομάδων της Αλ Κάιντα στους κόλπους της αντιπολίτευσης". Και αυτό όχι έτσι γενικά, αλλά γιατί "Στους θύλακες που ελέγχει η τελευταία, εφαρμόζεται με συνοπτικές διαδικασίες ο ισλαμικός νόμος" και εμείς ως Χριστιανοί δε τα γουστάρουμε αυτά τα πράγματα. Για αυτό οι βόμβες θα έχουν πάνω σταυρό και ένα μπουκαλάκι αγιασμό δεμένο μπροστά να ξεπλύνει τις αμαρτίες τους.

  Το καλύτερο είναι πάντως στο τέλος:
  "Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να κινηθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, σε κοινό μέτωπο με όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την πολιτική επίλυση του συριακού προβλήματος - ή τουλάχιστον να μην μπλέξει σε τυχοδιωκτικές περιπέτειες τρίτων."
  Κατ'αρχάς, που τις είδε τις δυνάμεις που θέλουν πολιτική επίλυση, και τι μορφή θα έχει αυτή;
  Κατα δεύτερον, αυτοί οι τρίτοι, οι "τυχοδιώκτες" (οχι και ιμπεριαλιστές όμως, αυτό είναι ντεμοντέ) δε μας λέει ποιοι είναι, για να φυλαγόμαστε και καλύτερα. Βέβαια ήδη έχει αναφέρει οτι ΗΠΑ και Γερμανία έχουν ήδη πλοία στην περιοχή, αλλά αυτοί είναι δικοί μας, δεν είναι τρίτοι!
  Και τέλος, αυτό που με τρελαίνει είναι το "ή τουλάχιστον", δηλαδή υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να μην επιδιώξει πολιτική λύση, άρα να επιδιώξει ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, και αυτό να μην είναι "τυχοδιωκτική περιπέτεια τρίτου"! Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μήπως οτι πρέπει η τυχοδιωκτική περιπέτεια να είναι δική μας, αλα 1922; Μήπως οτι πρέπει να σιγουρέψουμε το παιχνίδι για να μην έχουμε περιπετειες, να είναι στανταράκι δηλαδή το ματς; Κάτι σαν "We came, we saw, he died!", καθαρές και σίγουρες δουλειές.

  Μήπως ο Πέτρος θέλει να μας τονίσει την αντίθεση μεταξύ των "τυχοδιωκτών τρίτων", δηλαδή Τουρκίας, Σ. Αραβίας και Κατάρ, που είναι οι κακοί της υπόθεσης και με τους οποίους δεν πρέπει να μπλέξουμε, και των δυνάμεων που επιδιώκουν πολιτική επίλυση στέλνοντας πολεμικά πλοία, με τους οποίους άντε να... ξεμπλέξουμε. Απο την άλλη αναφέρει και τον "πόλεμο μέσω αντιπροσώπων", οπότε κάθομαι και σκέφτομαι, οι 3 παραπάνω τυχοδιώκτες ποιανού είναι αντιπρόσωποι, του Πούτιν;

  Άβυσος η ψυχή του Π.Π.

  Γιάννης Ρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ζωή θα ήταν πολύ ωραία αν ζούσαμε σε ανθρώπινες κοινωνίες και είχαμε τον Π.Π να σκάμε στα γέλια.

   Δυστυχώς, η ζωή είναι σκρόφα και ζούμε σε επικίνδυνες καταστάσεις, και μας κόπηκε και η όρεξη να γελάσουμε με τις γελοιότητες με τις οποίες φιλοδωρεί τους λοβοτομημένους αναγνώστες της Κ ο Π.Π...

   Διαγραφή
 8. Ο αντάρτικος στρατός στη Συρία, δεν είναι παρά μια συμμορία ξένων.Τη δήλωση εκανε ο Βρετανος ανταποκριτης στη Μεση Ανατολη,κος ΦΙΣΚ. Η επομενη ενεργεια της Δουρου ειναι να ζητησει την επεμβαση της Ε.Ε.στη Συρια ,να το περιμένουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή