Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Lenin Reloaded: Τώρα, και σχολή δημοσιογραφίας

Τεστ για όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι καριέρας (βαθμός δυσκολίας: ανώτατος).

Γράψτε, σε όχι περισσότερες από 300 λέξεις, ένα σαφές και εύληπτο ρεπορτάζ που να διαφωτίζει τον αναγνώστη για τα ακόλουθα δύο ερωτήματα:

α) ποια ήταν η στάση των φορέων του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  για τον χαρακτήρα της συνάντησης του προέδρου της Κ.Ο του κόμματος με τον Σίμον Πέρες (εθιμοτυπική; μη εθιμοτυπική; σημαίνουσα; ασήμαντη; αυθόρμητη; σχεδιασμένη; κλπ),

και β) ποια, σύμφωνα με τους ίδιους φορείς, ήταν τα κίνητρα της συνάντησης αυτής (η κριτική στο Ισραήλ για την στάση του στο Παλαιστινιακό; η πάλη κατά του αντισημιτισμού στην Ελλάδα; η αναπροσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής του κόμματος στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα; η συμπαράσταση στο ΚΚ Ισραήλ; το αδιαμφισβήτητο πρεστίζ του κυρίου Πέρες, κατόχου του Νομπέλ Ειρήνης και συμβόλου των δοκιμασιών του εβραϊκού λαού; το ότι ο Αλαβάνος συνάντησε και χειρότερους; το ότι προηγήθηκε η επίσκεψη Παπούλια; η αλληλεξάρτηση ναυπηγείας, ενέργειας, φιλειρηνικού κινήματος και εθνικής ανεξαρτησίας; κλπ).

Καλή επιτυχία! (Οι επιτυχόντες δεν θα μπορούν να διοριστούν στην Αυγή).
LR
----

Εθιμοτυπική και σύντομη ήταν η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Σιμόν Πέρες με τον Αλ. Τσίπρα, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Ισραηλινός ηγέτης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Ισραήλ. [...] Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι "οι νέοι υπήρξαν πρωταγωνιστές της αραβικής άνοιξης". Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος για την ανάγκη αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής, για ειρήνευση, για να αποκτήσουν πατρίδα οι Παλαιστίνιοι και να ζήσουν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας δίπλα με το ισραηλινό κράτος. [...]
ΑΝ.ΣΕΒ., Αυγή, 12/8/2012
-----
Η τριήμερη επίσκεψη, στις αρχές της εβδομάδας, του προέδρου του κράτους του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ήλθε ως ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης πέρσι τον Ιούλιο του Προέδρου Παπούλια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη. Το γεγονός ότι τούτη την περίοδο πρόεδρος του Ισραήλ είναι ένας από τους τελευταίους ιστορικούς ηγέτες της χώρας, ο άνθρωπος του οποίου η προσωπική ιστορία αποτελεί την ενσάρκωση των περιπετειών του εβραϊκού λαού στη διάρκεια του 20ού αιώνα (γεννήθηκε το 1923 στη Λευκορωσία και μετανάστευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στην, υπό βρετανική Εντολή, Παλαιστίνη), προσέδωσε στην επίσκεψη μια ιδιαίτερη υπέρ-αξία.
Ρένα Δούρου, Αυγή, 12/8/2012
----
Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του προέδρου του Κόμματος με τον πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).

Σύντροφοι, η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νετανιάχου και τον Λίμπερμαν.

- Ήταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής - στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;).

- Ήταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011.

- Ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κυβέρνηση.
Τάσος Κουράκης, Αυγή, 14/8/2012
-----
Εφ’ όσον η συνάντηση αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε -σχεδόν «εν κρυπτώ» αφού κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα, γεγονός εξίσου περίεργο-, θα περιμέναμε τουλάχιστον μια ανακοίνωση αμέσως μετά που να περιγράφει την ιδεολογία και τα πιστεύω μας σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα και τον ρόλο του Ισραήλ ως διεθνούς τρομοκράτη. Ήταν και δικοί μας άνθρωποι εξάλλου στα καράβια για τη Γάζα, ήταν φίλοι μας αυτοί που φυλακίστηκαν και ομοϊδεάτες μας οι Τούρκοι που σκοτώθηκαν εν ψυχρώ από τους εγκληματίες πολέμου και στρατιωτικής κατοχής, ενώ όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε άναυδη...

Αντί αυτού, επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή... Τι συζήτησαν με τον σφαγέα του παλαιστινιακού λαού ο πρόεδρος της Κ.Ο. και αυτοί που τον συνόδευαν; Εμείς, που παλέψαμε για το παλαιστινιακό εδώ και χρόνια, που προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, αλλά και που δώσαμε τη μάχη για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έπρεπε να γνωρίζουμε;
Ελένη Ανδριοπούλου, Αυγή, 14/8/2012
------
Οι σύνθετες και περίπλοκες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε ισραηλονατοϊκό δορυφόρο ή σε χώρα που θα βρίσκεται σε συνεχή διπλωματική και πολιτική υποχώρηση έναντι των απαράδεκτων αξιώσεων της Άγκυρας δεν είναι η λύση. Αντίθετα, βρίσκεται στον πυρήνα του προβλήματος. Μία ισχυρή φιλειρηνική πολιτική της Ελλάδας, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, με ισχυρά ερείσματα στους λαούς και τα κινήματα της περιοχής, με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα φέρει τη χώρα μας στο επίκεντρο αναβαθμισμένων διακρατικών σχέσεων στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας και της ναυπηγοεπισκευαστικής δομής, με έντονο το στοιχείο των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, θέτουν τις βάσεις για μια χώρα χωρίς «οικονομικούς κηδεμόνες» και μιλιταριστές - προστάτες. Πρόκειται για έναν ελπιδοφόρο δρόμο, που η Ριζοσπαστική Αριστερά οφείλει να βαδίσει.
Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αυγή, 15/8/2012
------
[...] Να θυμηθούμε όμως πως, όταν το 2006 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΝ [σσ. Αλέκος Αλαβάνος] είχε συναντηθεί εθιμοτυπικώς με τον συντηρητικότατο Μοσέ Κατσάβ, πρόεδρο τότε του Ισραήλ κανείς δεν είχε εκφράσει επιφυλάξεις παρ' ότι ο Κατσάβ ήταν ποινική περίπτωση ακροδεξιού. Ήταν ο ίδιος Κατσάβ που λίγα χρόνια αργότερα καταδικάστηκε και προφυλακίστηκε για δύο βιασμούς...

Αντιθέτως ο Πέρες, με τον οποίο συναντήθηκε επίσης εθιμοτυπικά τις προάλλες ο Τσίπρας, ήταν από τους πρωταγωνιστές των συμφωνιών του Όσλο και έχει πάρει και Νόμπελ Ειρήνης για τις διαπραγματεύσεις του με τον Αραφάτ. Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεσανατολικό δεν αλλάζουν ανάλογα με το ποσοστό και τις τυπικές υποχρεώσεις του. [...]
-----
Ας συμφωνήσουμε σε κάτι πρώτα-πρώτα: Πρόκειται για πολιτικό γεγονός, για σημαντική είδηση[...]. Διότι να συναντά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ τον ηγέτη ενός κράτους που η πολιτική του εδώ και δεκαετίες αποτελεί κόκκινο πανί για την ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά, όπως και για κάθε προοδευτική δύναμη στην Ελλάδα, στην περιοχή και στον κόσμο, δεν είναι ασφαλώς για τα ψιλά. Έχει τη σημασία του, όπως και να το δει κανείς.
Θ. Καρτερός, Αυγή, 17/8/2012
------
[...] νομίζω πως οφείλω να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σχετικά με τις αντιδράσεις γύρω από τη συνάντηση Α. Τσίπρα- Σ. Περές. Κατ' αρχή όσοι βλέπουν πίσω από την όποια αντίδραση ότι «βάλλω» εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε άλλου στελέχους σε προσωπικό επίπεδο, κάνουν ένα μεγάλο λάθος [...]  ευτυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μάθει να εκφράζουμε ελεύθερα αυτό που νιώθουμε, ακόμα κι αν αυτό δεν ακούγεται και πολύ «διπλωματικό». [...] Χθες μόλις, 10 μέρες μετά, δημοσιεύτηκε κείμενο του Κώστα Ήσυχου στην “Αυγή” που βάζει τα πράγματα σε μια λογική συνέχεια, με βάση τα πιστεύω και τις μέχρι τώρα θέσεις μας για το Παλαιστινιακό, τον ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή και την αμυντική-στρατιωτική συνεργασία μαζί του. Επιτέλους…

[...] Πάντα, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα είμαστε, είτε σας αρέσει είτε όχι αγαπητά παπαγαλάκια: Ελεύθεροι να αμφισβητήσουμε, να αντιπαραθέσουμε, να συζητήσουμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας.
Ελένη Ανδριοπούλου, Αυγή, 18/8/2012
-----
Ορθότατα η "Αυγή" (17-8-2012) υπενθύμισε ότι η πολυσυζητημένη (εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όχι στην κοινωνία) συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δεν ήταν η πρώτη ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό του κράτους του Ισραήλ. Στις 15-2-2006 και ο Αλέκος Αλαβάνος είχε κάνει συνάντηση με τον τότε πρόεδρο του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ, επισήμως επισκεπτόμενο τη χώρα μας. [...] 

Είχε δε κλείσει ο Αλ. Αλαβάνος τη δήλωσή του -όχι τυχαία- με την ακόλουθη επισήμανση: «Τέλος, ως μια δύναμη που είναι γνωστό ότι είμαστε ενάντια στον εθνικισμό και στο ρατσισμό, εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε κάθε ενέργεια αντισημιτισμού».

Υπάρχει στη χώρα μας και στην κοινωνία μας πρόβλημα αντισημιτισμού, που είναι μια από τις χειρότερες μορφές ρατσισμού;

Κι αν η απάντηση είναι καταφατική, αναμφισβήτητα, όπως προκύπτει και από πρωτοσέλιδα σε ακροδεξιές εφημερίδες, μήπως τυχόν άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του αντισημιτισμού; Ας το σκεφθούν οι σύντροφοι και συντρόφισσες που τάσσονται κατά της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον Σιμόν Πέρες.

Κατά τη γνώμη μου, ήταν ορθή και επιβεβλημένη η συνάντηση, όχι για λόγους εθιμοτυπικούς, αλλά για πολιτικούς και ιδεολογικούς. [...] Γιατί το κράτος του Ισραήλ δεν είναι μόνο ο Νετανιάχου ή ο Πέρες και η εκάστοτε μιλιταριστική ηγεσία του. Είναι και ο λαός του Ισραήλ και οι αριστερές και φιλειρηνικές του δυνάμεις, μεταξύ των οποίων το Κ.Κ. Ισραήλ, που εκπροσωπείται στην ισραηλινή Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διατηρεί σχέσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης και συνεργασίας. Είναι και οι χιλιάδες νεαροί πολίτες του Ισραήλ, που γίνονται λιποτάκτες από τον ισραηλινό στρατό, αρνούμενοι να υπηρετήσουν στα παλαιστινιακά κατεχόμενα.

Αλήθεια, τι θα έλεγαν οι δυνάμεις αυτές αν ο σ. Τσίπρας είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ. [...]
Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αυγή, 21/8/2012

16 σχόλια:

 1. Δεν είναι στα καλά της η γυναίκα:

  «Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, σήμερα το Ισραήλ είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης του status quo» [!!!]

  «Ωστόσο σήμερα, στη δύση του πολιτικού του βίου, ο Σιμόν Πέρες, που για χρόνια εξέφραζε την αριστερή εκδοχή της ισραηλινής πολιτικής σκηνής, αποτελεί πλέον μια… «παραφωνία»» [!!!]

  Ερώτηση: Η υπέρ-αξία είναι κάτι άλλο από την υπεραξία; Απάντηση: η υπέρ-αξία είναι μετάφραση τού γαλλικού survaleur=goodwill=«αέρας τού μαγαζιού [ΣΥΡΙΖΑ]» (είναι πολύ καθώς-πρέπει τα κείμενα της γράφουσας χωρίς μαρξιστικά συμπαραδηλούμενα).

  «Οι Συριζαίοι ανιχνεύουν τα πιο προοδευτικά στοιχεία σε κάθε κοινωνική ομάδα και επιδιώκουν τη σύναψη συμμαχιών για το καλό των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοπυρπολημένων, της ειρήνης, των πυρηνικών, των μικροβιολογικών, της νανοτεχνολογίας, των ανεμογεννητριών ...»

  Ρένα μου, έφτασες τις 825 λέξεις, βάλε αποσιωπητικά και στείλ'το τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια Δούρου, έκλεψε την παράσταση ο Τριγάζης: "μήπως τυχόν άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του αντισημιτισμού;"

   Διαγραφή
  2. Μπορεί ας πούμε ο Ξένιος Δίας να συνεχίζεται χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ να μαχαιρώνει αβέρτα κουβέρτα, αλλά τι θα γινόταν αν δεν έβλεπε ο Αλέξης τον Σιμόν, θα κινδυνεύαμε από ρατσισμό!

   Διαγραφή
 2. Αυτό που λέει ο Τριγάζης, είναι αυτό που έλεγαν οι του Die Linke, όταν εν μέσω του πολέμου στο Λίβανο, πραγματοποιούσαν κοινές εκδηλώσεις με σιωνιστικές οργανώσεις στη Γερμανία. Το θυμάμαι πολύ καλά, γιατί είχε τεθεί το ερώτημα, μα τι κάνουν οι σφοι σας στη Γερμανία και κάποιος βάλθηκε να μας πείσει (σε άρθρο) ότι στη Γερμανία, λόγω παρελθόντος και παρόντος, πρέπει να μη δώσουν χώρο στον αντισημιτισμό. Κλασική στερεοτυπική απάντηση και κατηγορία πως όταν δεν είσαι με το κράτος του Ισραήλ (την πολιτική που ασκεί) είσαι αντισημίτης!
  Ι.Λ.Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευτυχώς για την Χρυσή Αυγή, η δολοφονία Πακιστανών είναι antisemitism-free! Φαντάζεσαι να διαπράττανε αντισημιτικές δολοφονίες; Θα ήταν πολύ ρατσιστικό! Εξίσου ευτυχώς, στην Συρία δεν δολοφονούνται Εβραίοι, αλλά αλληλοεξοντώνονται Άραβες! Άρα, η πάλη κατά του αντισημιτισμού προχωράει!

   Διαγραφή
 3. Το αφήνω εδώ:

  http://www.lariposte.com/a-propos-de-l-interview-de-pierre,1813.html

  Αν παραβλέψουμε τα περί γραφειοκρατικού εκφυλισμού, είναι πολύ καλή κριτική στην εκδοχή τού «κομμουνισμού» που πλασάρει το Μέτωπο.

  Το πολύ ωραίο είναι αυτό από τη συνέντευξη τού Λοράν: «Entre 1830 et 1917, le Manifeste du Parti communiste de Marx et Engels se décline dans une multitude d’expériences dites socialistes»

  «Μεταξύ των ετών 1830-1917, οι ιδέες τού Κομμουνιστικού Μανιφέστου διετίθεντο σε πληθώρα εμπειριών που χαρακτηρίζονταν ως σοσιαλιστικές»

  Είναι η συνέντευξη όπου ο «κομμουνισμός» τού Μετώπου περιλαμβάνει και ΣΔΙΤ με τα μονοπώλια.

  Το σημαντικότερο η εμμονή με την εμπειρία τού μετώπου τού 1936, που αποτελεί το πρότυπο για τη συμφιλίωση των ρεφορμιστών/κομμουνιστών που επιδιώκει ο Μεσιέ. Τα έχω πει, βαριέμαι να τα ξαναπώ, τα λέει και το αρθράκι: το «μέτωπο» επιδιώκει την πλήρη αφομοίωση/ένταξη κάθε τι «κομμουνιστικού» κάτω από την ομπρέλα του ρεφορμισμού. (ΣΥΡΙΖΑ: On trouve tout à la Samaritaine).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "το «μέτωπο» επιδιώκει την πλήρη αφομοίωση/ένταξη κάθε τι «κομμουνιστικού» κάτω από την ομπρέλα του ρεφορμισμού"

  Είναι σημαντική η παρατήρηση, και συμφωνώ. Εν τω μεταξύ ψάχνω ένα άρθρο με τίτλο "Η κοινωνική διαστρωμάτωση της μισθωτής εργασίας και η αριστερά" από την εφημερίδα Πριν γιατί ήθελα να ανεβάσω κάτι αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω εύκολα τη μορφή που έχω το κείμενο. Το έχει δει κανείς online; Δημοσιεύτηκε 16/6/2012.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν το έχεις σε pdf που δεν επιτρέπει κόπι-πέιστ, έχω ocr ή μπορώ να σπάσω το αρχείο. Δεν ανανεώνεται το prin;

   Διαγραφή
  2. Με google δεν μπόρεσα να το βρω. Αν μπορείς να το κάνεις Word ή html, να σου το στείλω.

   Διαγραφή
  3. οκ, να αναφέρεις ποιες σελίδες, δεν είναι δύσκολο. dkoss69 [at] gmail.com

   Διαγραφή
 5. «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι», με την Ρένα Δούρου:

  http://www.informationclearinghouse.info/article32290.htm

  (φώτο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι τύποι αυτοί θα δώσουν πάτημα στο λαό να καταδικάσει ο,τιδήποτε αριστερό και να επιδοκιμάσει ακροδεξιές πολιτικές.
  Δεν έχω άλλο σχόλιο. Τους έχω σιχαθεί.

  www.wsws.org/el/articles/2012/jun2012/pers-j14.shtml

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. " θα δώσουν πατημα στο λαο να καταδικασει οτιδηποτε αριστερό"


  θελει προσοχή στις διατυπώσεις. μιλάμε για ενα λαό που δε θελει να το παρει το πατημα;

  μιλάμε για ενα λαο που δεν εχει δει την αβυσσαλεα μαχη κκε-συριζα;

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πω κάτι φαινομενικά άσχετο; Βάλτε στο google "Περισσός σπίτι του λαού" και διαβάστε τα άρθρα που θα σας βγάλει. Τα υπόλοιπα τα είπα στον Κόκκινο Μακιαβέλι. Η μεγάλη μάζα αναζητά προστάτη. Και θα τον βρει.

   Διαγραφή
 8. Εμένα μου βγάζει αυτά:

  http://pitsirikos.net/2012/02/%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%82/

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=314994

  Τι δεν κάνω καλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια χαρά το έκανες το search, αλλά υπάρχουν επίσης αυτά:

   http://www.eamb.gr/quiz/ap_quiz01.htm
   http://filonoi.gr/ti-syndeiei-kokkalh-mpompola-rizospasth-ethnos-stazi-kgb-mossad/

   Η ερώτηση "Τι έχει μέσα ο Περισσός"; ή "Γιατί είναι χτισμένος σαν φρούριο;" και η παρατήρηση "έχει τέσσερις υπόγειους ορόφους" εντάσσονται νομίζω αρκετά προφανώς στα πλαίσια του εμφυλιοπολεμικού φαντασιακού της άκρας δεξιάς, στον φόβο ενός imperium in imperio. Ας διαβάσουν λίγο Χανδρινό λοιπόν, ιδιαίτερη αυτή την πολύ ωραία παράγραφο περί διείσδυσης του κόκκινου εχθρού παντού, θα τους ιντριγκάρει.

   Διαγραφή