Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Μπαξέδες (και λουλούδια)

Γκίβαλος: «Δεν θα πάω στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν θα πάω στην εκδήλωση γιατί έγινε μια χοντράδα: είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου είχαν πει ότι θα ήταν εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και ότι θα έκανε ένα χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας. Αλλά χθες το βράδυ που τυπώθηκε η αφίσα είδα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ επάνω. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη, να είμαστε στα λογικά μας», δήλωσε στο tvxs.gr ο Μενέλαος Γκίβαλος, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησε ανακοίνωση από το Νέο Αγωνιστή.
----------
Ανακοίνωση του Νέου Αγωνιστή
Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και φέτος, όπως και άλλες χρονιές, διοργανώνει εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη γιατί διαπνεόμαστε από τις αρχές της στην πολιτική μας πράξη. Σε αυτούς που έχουν απεμπολήσει και τώρα αντιποιούνται την ταυτότητα και την πολιτική κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ, παριστάνοντας ότι θίγονται, υπενθυμίζουμε ποιες είναι οι αρχές της διακήρυξης: Εθνική Ανεξαρτησία - Λαική Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση - Δημοκρατική Διαδικασία!

Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν το Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές που προωθεί σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εις βάρος του Ελληνικού λαού και της εθνικής οικονομίας, έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτές τις αρχές.

Απαντούμε λοιπόν πως η Ιστορία είναι πράγματι γνωστή σε όλους και δεν ανέχεται την ειρωνεία και την απάτη. Ανήκει στους αγώνες για τη δικαίωσή της - και σίγουρα όχι στους ιδιοκτήτες του Μνημονίου που εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό και εκκαθαρίζουν τη χώρα εν λειτουργία προσπαθώντας να καλυφθούν πίσω από την ιστορική παρακαταθήκη.

Πάντως ο λαός αντιστέκεται. Θυμάται τα νοήματα, συγκροτεί και μεγαλώνει κάθε μέρα τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς, έχει αγωνιστικούς δεσμούς με τον σοσιαλισμό και όχι γραφειοκρατικά δεσμά, και παλεύει στο δρόμο για την επιβίωσή του. Εκεί συναντιόμαστε μαζί του, εκεί συναγωνιζόμαστε και εκεί θα νικήσουμε!

Όσο για την υπαναχώρηση του συντρόφου Γκίβαλου – αν όντως είπε αυτά που του αποδίδονται – ή δεν θυμάται ή δεν ακριβολογεί ως προς την μεταξύ μας σαφέστατη συνεννόηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και την οργανική ένταξη του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο ίδιος διαχρονικά συνεπής αγωνιστής των κοινών αρχών μας και πολέμιος της ηθικής και πολιτικής φθοράς της δημόσιας ζωής, απλώς επέλεξε να είναι υπερβολικά έντιμος απέναντι σε άτιμους.

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ]

Ο Νέος Αγωνιστής είναι μια δημοκρατική πολιτική συλλογικότητα, που λειτουργεί με όρους αυτοοργάνωσης. Μορφοποιήθηκε την περίοδο 2006-2007, στο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την πάλη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (Π-16), με απώτερο στόχο την συγκρότηση ενός μάχιμου σοσιαλιστικού ρεύματος. Με την επιβολή του μνημονιακού καθεστώτος στις 6 Μαίου 2010, ο Νέος Αγωνιστής κατήγγειλε τη μετατροπή της χώρας σε νεοαποικιακό προτεκτοράτο και εργαστήρι μαζικής κοινωνικής εξαθλίωσης, προχωρώντας σε ρήξη με το ψευδώνυμο ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στους μαζικούς αγώνες κατά του μνημονιακού καθεστώτος σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και το Μάρτιο 2012 στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αυτή την περίοδο ο Νέος Αγωνιστής συμμετέχει στις πολιτικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του ενιαίου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς, με στόχο την αποτίναξη του μνημονιακού καθεστώτος, την ανασυγκρότηση της χώρας και την προκοπή του ελληνικού λαού, έχοντας κατά νου ότι τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το λαό και τον τόπο και όχι να είναι τα ίδια και η αναπαραγωγή τους αυτοσκοπός.
---------------
Το ζήτημα που είχε προκύψει απ' το πρωί είναι αποτέλεσμα της επίμαχης αφίσας του ΣΥΡΙΖΑ, για εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και ημέρα που θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Μουσείο Μπενάκη.

Στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «αντι-εκδήλωση» και την χαρακτήρισαν σοβαρό πολιτικό ατόπημα και πρόκληση. Μάλιστα στην αφίσα αναγράφεται το σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, και Κοινωνική Απελευθέρωση» που σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αποτελεί την ιστορία του κόμματος και είναι συνδεδεμένο με τον Αντρέα Παπανδρέου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή», ενώ η εφημερίδα «Το Έθνος» έγραψε ότι «και στο παρελθόν πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος για προδοσία».

Πηγή: Tvxs

5 σχόλια:

 1. αν κατάλαβα καλά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικούν την πατρότητα του ΠΑΣΟΚ ανοιχτά πιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, το ΠΑΣΟΚ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ απ' το ΠΑΣΟΚ.

   Διαγραφή
  2. δηλαδη το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν το έφταναν οι δικές του συνιστώσες - αποκλίσεις, τώρα κληρονόμησε και τις συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ...δηλαδή τί σόι ενιαίο κόμμα είναι αυτό;

   από την άλλη, μπράβο στον Αντρέα, αν τόσα παλληκάρια σφάζονται για την πάρτη του.

   Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα γίνει ολοκληρο μια συνιστώσα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ.

   να ρωτήσουν και τη Μαργαρίτα αν δέχεται.

   Διαγραφή
  3. Εγώ πρότεινα να δημιουργηθεί η ΠΑΔΗΡΙΖΑ να τελειώνουμε, να ησυχάσουν και αυτοί και εμείς. Ένα 40ρι θα το είχαν στο νερό και θα έκαναν κυβέρνηση. Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα υπερβολικά "μολυσμένο" από τα Μνημόνια για να μπει στο μίξερ. Αλλά η ΠΑΔΗΡΙΖΑ είναι μια απόλυτα εφικτή πρόταση σε αυτή τη φάση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δημιουργείται ώστε να πάρει τα κυβερνητικά ηνία με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

   Διαγραφή
  4. Στους εγωϊσμούς του Βενιζέλου θα κολλήσουμε; Έπαιξε κι έχασε. Ο Τσίπρας είναι δικαιωματικά ο αρχηγός της ΠΑΔΗΡΙΖΑ, ο Κουβέλης είναι και μεγάλος, να μην τα θέλει όλα δικά του.

   Διαγραφή