Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση ΔΕΑ για την συνάντηση Τσίπρα-Πέρες

Ο Πέρες έχει υπάρξει, από τα νιάτα του ακόμη, στα 1947, υψηλόβαθμο στέλεχος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Haganah που αποτέλεσε τον πρόδρομο του Ισραηλινού Στρατού και συνεργαζόμενη με τους ιμπεριαλιστές τρομοκρατούσε και σκότωνε Παλαιστίνιους αμάχους. Από τότε έχει χρηματίσει υπουργός και πρωθυπουργός πολλών ισραηλινών κυβερνήσεων, σήμερα πρόεδρος του Ισραήλ, πάντα πιστός υπηρέτης μιας συνεχούς και συστηματικής πολιτικής απαρτχάιντ, εθνοκάθαρσης και εποικισμών εις βάρος των Αράβων Παλαιστίνιων.

Ο Πέρες είναι σήμερα ο πολιτικός αρχηγός ενός κρατικού μηχανισμού-μαντρόσκυλου του δυτικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, ενός κράτους που στήριζαν και στηρίζουν εμμέσως όλες οι τοπικές φιλοδυτικές δικτατορίες και που οι λαοί της περιοχής μισούν, καθώς από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα βρίσκεται σχεδόν αδιάλειπτα σε κατάσταση πολέμου με τις γειτονικές χώρες, πάντα με ιμπεριαλιστικούς σκοπούς. Ενός κράτους που επομένως αποτελεί ορκισμένο εχθρό και των αραβικών εξεγέρσεων και επαναστάσεων που συγκλονίζουν την Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, αμφισβητώντας της εξουσία «φίλων» δικτατόρων.

Η θέση μας ήταν και είναι ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει κανέναν δίαυλο συνεννόησης με τον Σιμόν Πέρες και ό,τι αυτός εκπροσωπεί. Ο εκπρόσωπός μας εξέφρασε ρητή αντίρρηση στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Πέρες με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συνάντηση θα εμφάνιζε τον εκπρόσωπο ενός εγκληματικού κρατικού μηχανισμού ως ισότιμο «καθωσπρέπει» συνομιλητή ακόμη και της Αριστεράς, συκοφαντώντας και την ίδια καθώς δεν θα λογοδοτούσε σε καμία ανάγκη των εργαζόμενων και των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων, δεν θα πήγαζε με κανένα τρόπο απ’ την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κόσμο που θέλει να εκπροσωπήσει.

Οι συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφονται και στα τελευταία προεκλογικά προγράμματα, καταγγέλλουν τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα (στρατιωτικό-διπλωματικό-οικονομικό), με ρητή αιτιολογία ακριβώς την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και τη φιλοπόλεμη και κατακτητική πολιτική που το Ισραήλ ασκεί. Αυτές οι αποφάσεις έχουν στο παρελθόν «επικυρωθεί» και στην πράξη: με τη συμμετοχή μελών, στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις κατά του ισραηλινού κρατικού μηχανισμού και υπέρ της παλαιστινιακής αντίστασης, όπως και με τη συμμετοχή στις ανθρωπιστικές αποστολές του Free Gaza. Τις ίδιες αποστολές όπου εννέα ακτιβιστές δολοφονήθηκαν με πολιτική και ηθική αυτουργία του ίδιου του Πέρες!

Κατά τη γνώμη μας, καθήκον μιας Ριζοσπαστικής Αριστεράς που εργάζεται για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα όλων των λαών της περιοχής και για τη διεθνή ειρήνη, θα ήταν η άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς το Ισραήλ, ώστε να σταματήσει την παραπάνω εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική: μέσα από τη διακοπή κάθε διπλωματικής, στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας. Μια τέτοια πίεση θα ήταν η ουσιαστικότερη εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και τις νέες Αραβικές εξεγέρσεις.

ΔΕΑ

Σημ. LR: Πρόκειται για την δεύτερη, μετά από αυτή του ΔΗΚΚΙ, πολιτική ανακοίνωση συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Δεν έχει παραλειφθεί κάποια παράγραφος απ' το πρωτότυπο. Η απουσία πολιτικού "δια ταύτα" αφορά το ίδιο το πρωτότυπο. Τα συμπεράσματα για την εσωκομματική δημοκρατία και την δομή λήψης αποφάσεων στο μόρφωμα με την ονομασία "ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" ανήκουν στους αναγνώστες.

2 σχόλια:

 1. Άκρα του τάφου σιωπή:

  Κόκκινο: http://www.kokkino.org/
  Ανένταχτοι Αριστεροί: http://aristerologia.wordpress.com/
  Οικοσοσιαλιστές: http://www.ecosocialists.gr/
  ΚΟΕ: http://www.koel.gr/
  ΑΚΟΑ: http://www.akoa.gr/
  ΑΠΟ: http://antipol.wordpress.com/
  Ενεργοί Πολίτες: Δεν εντοπίστηκε ιστοσελίδα
  Ομάδα Ρόζα: Δεν εντοπίστηκε ιστοσελίδα
  ΚΕΔΑ: Δεν εντοπίστηκε ιστοσελίδα
  Ενεργοί Πολίτες: Δεν εντοπίστηκε ιστοσελίδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να βγουν να πουν; Ναι μεν, αλλά..., όπως είπαν οι άλλοι λαλήσαντες σαν άτομα ή τη συγκεκριμένη συνιστώσα εδώ;
  Ό,τι είχαν να πουν, κατά την άποψή μου το έχουν πει σαφώς με τη "δράση" τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ρεφορμιστική αλλά και φιλοεργοδοτική.
  Το είπαν και με τις πολιτικές τους αναλύσεις για την κρίση, αθωώνοντας πανηγυρικά τον καπιταλισμό...
  Το είπαν με τη συνάνητηση Τσίπρα με του G...πόσους(;) προεκλογικά.
  Το είπαν και το λένε με την πολυγλωσσία τους...
  Το λένε και τώρα...
  Είναι διαχειριστές τού καπιταλισμού και δεν το κρύβουν.
  Τι άλλο πρέπει να πουν δηλαδή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή