Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την δολοφονία απεργών μεταλλωρύχων στην Ν. Αφρική

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το έγκλημα της μαζικής σφαγής που διέπραξαν αστυνομικές δυνάμεις της Ν. Αφρικής σε βάρος απεργών μεταλλωρύχων με αποτέλεσμα 35 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Οι πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα είναι τεράστιες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ν. Αφρικής και στις οικογένειες των απεργών».
Πηγή

«Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών στα ορυχεία πλατίνας "Μαρικάνα" της Νότιας Αφρικής, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο διαδηλωτών και τον τραυματισμό δεκάδων. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τους εργάτες που αγωνιζόντουσαν για τη ζωή τους ενάντια στην πολυεθνική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα ορυχεία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργούς και την αλληλεγγύη μας στην Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ορυχεία (NUMSA) και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».
Ριζοσπάστης
---------
Ελπίζω να δούμε έμπρακτες και άμεσες συνέπειες από όλα τα κομμουνιστικά κόμματα για το ΚΚΝΑ, στο οποίο ανήκει τμήμα των πολιτικών ευθυνών για αυτό το αδιανόητο έγκλημα σε βάρος άοπλων εργατών.
LR

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια γι ατη στάση σου, Αντώνη. Νομίζω ότι εκφράζει όλους τους έλληνες κομμουνιστές. Χωρίς μισόλογα, πρέπει να γίνει κριτική και στο ΚΚΝΑ για τη στάση ίσων αποστάσεων που τήρησε σε σχέση με τη σφαγή.

    Κάποιος που είχε άλλο nick

    ΑπάντησηΔιαγραφή