Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Καλεί Χρυσαυγίτες σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Καλεί Χρυσαυγίτες σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα
Αντιδρούν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι

Πρόκληση για το λαό του μαρτυρικού Χορτιάτη, αλλά και προσβολή προς τα θύματα του ολοκαυτώματος, αποτελεί η ενέργεια του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, να καλέσει τη «Χρυσή Αυγή» στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα που θα γίνουν την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη. Την πρόκληση αυτή καταγγέλλουν οι κομμουνιστές σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πυλαίας - Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των μπουραντάδων, που μαζί με τους Ναζί ματοκύλησαν το Χορτιάτη. Η επίκληση της δημοκρατίας και της εκλογής της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική. Πρόκειται για φασιστική δολοφονική οργάνωση που δεν κρύβει ότι είναι στρατιωτικού τύπου. Πρόκειται για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του ναζισμού και του φασισμού.

Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών του Χορτιάτη με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Διεκδικώντας τα λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».

1 σχόλιο:

  1. Έβγαλε κι ο σύριζα μια ανακοίνωση παρομοίου ύφους που μιλά για την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί η απόφαση του δημάρχου.
    Το θέμα είναι ότι αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η απόφαση του σύριζα να παραβρεθεί στην εκδήλωση παρόλα αυτά, καλώντας μάλιστα και τους πολίτες. Εκτός... αν σκοπεύουν να διώξουν τους χρυσαυγίτες και τον χαρχούδα με τις κλωτσιές (εντάξει, λέμε και καμιά μαλακία).
    Πάντως από την ανακοίνωση του κκε, δεν προκύπτει το δια ταύτα. Ελπίζω ότι δεν...
    Αλγεινή εντύπωση επίσης προκαλεί η παρουσία του μητσιά, φιλαράκου του σαμαρά, καθώς και του έτερου μπουμπουκιού, του κούλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή