Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Διακήρυξη της ALBA (Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América) για την υπόθεση Assange

Διακήρυξη της ALBA ( Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América) για την υπόθεση Assange

1. Απορρίπτουμε τις απειλές εκφοβισμού που εκστόμισαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας στη βάση της καταστρατήγησης των αρχών της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των διεθνών και των αρχών του διεθνούς δικαίου.

2. Επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά την υποστήριξή μας στην κυβέρνηση του Ισημερινού (Εκουαδόρ) για το κυρίαρχο δικαίωμά της να παράσχει διπλωματικό άσυλο στον πολίτη Τζούλιαν Ασσάνζ.

3. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην θέση του Η.Β, που προσπαθεί να επιλύσει τρόπο που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο διαφορές του με έθνη του κόσμου, ιδιαίτερα στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

4. Υποστηρίζουμε το αίτημα για πρόσκληση της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Εθνών (UNASUR), ώστε να συζητηθεί η εχθρική στάση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Ισημερινού και να καθοριστεί μια ξεκάθαρη θέση υποστήριξης προς τον Ισημερινό.

5. Θεωρούμε δέουσα την προώθηση στα Ηνωμένα Έθνη μιας ευρείας συζήτησης για το απαραβίαστο των διπλωματικών κτηρίων και για τον πλήρη σεβασμό από όλα τα κράτη για τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

6. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας για τις σοβαρές συνέπειες που θα προκληθούν παγκόσμια εάν γίνει άμεση επίθεση σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας του Ισημερινού στο Λονδίνο.

7. Καλούμε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, τα κοινωνικά κινήματα, την διανόηση, να αντιτεθούν σ' αυτήν την νέα προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει τη βούλησή της δια της βίας πάνω σε κυρίαρχα έθνη του κόσμου.

8. Δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να δοθεί η ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα σε αυτή τη διακήρυξη.

Τα μέλη της ALBA: Βενεζουέλα, Κούβα, Νικαράγουα, Βολιβία, Ισημερινός, Δομινίκα, Αγ. Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγουα και Μπαρμπούδα.

Πηγή: Cubadebate/Blind Bat News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου