Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #229

Αργά ή γρήγορα, οι τάξεις χωρίς μέλλον ομολογούν πως ο υπερτονισμός της ανάγκης αποκόλλησης από το παρελθόν στη ρητορική τους ήταν μονάχα ο τρόπος με τον οποίο εκδήλωναν την απροθυμία τους να αντιμετωπίσουν το παρόν.

1 σχόλιο:

 1. Αποσπάσματα ιστορίας της δημοκρατικής παράταξης

  Ίδρυση ΠΑΣΟΚ, 3η Σεπτέμβρη 1974
  -
  To ΠΑΣΟΚ ιδρύεται. Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου παρουσιάζει την ιδρυτική διακήρυξη της "3ης Σεπτέμβρη", με τις ιδεολογικές αρχές και τους στόχους του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο : Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση - Δημοκρατική Διαδικασία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλεί σε αυτοοργάνωση τις λαϊκές δυνάμεις εκφράζοντας τα μεγάλα εθνικά, δημοκρατικά και κοινωνικά αιτήματα του λαού και του τόπου που έβγαινε από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας.

  Πανελλήνια Συνδιάσκεψη - Ιούνιος 1977
  -
  Αποφασίζεται η στρατηγική του "δημοκρατικού δρόμου για το σοσιαλισμό". Οριοθετείται το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της πορείας προς την εξουσία και οι κοινωνικές αναφορές του Κινήματος.

  Μνημόνιο της Ελληνικής κυβέρνησης στην ΕΟΚ - 1982
  -
  Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία. Καταθέτει μνημόνιο στην ΕΟΚ με το οποίο ουσιαστικά ζητά και πετυχαίνει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

  Ειδική Σύνοδος της Κ.Ε. στη Χαλκίδα - Μάρτιος 1986
  -
  Η Κ.Ε με εισήγηση - πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου απευθύνει προσκλητήριο συνεργασίας στα προοδευτικά κόμματα της χώρας και αποφασίζει την στροφή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία με την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Κινήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή