Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Καύσωνας

30/6/2012
Με κάθε τρόπο και "σιδερένια" πυγμή προσπαθεί η καγκελάριος της Γερμανίας να κρατήσει "ανέπαφη" την καταστρεπτική συνταγή της για "τσιμεντένια" δημοσιονομική πειθαρχία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μια σειρά πρώτα σημάδια "κάμψης" άρχισαν να φαίνονται. [...] Σ' έναν βαθμό μπορούμε να πούμε ότι προχθές η Μέρκελ βγήκε λίγο "κουρεμένη" από τους Μόντι - Ραχόι - Ολάντ, ενώ και στο ευρωποδόσφαιρο είναι άλλος Μάριο, ο Μπαλοτάλι, άφησε "κάγκελο" τους Γερμανούς, δηλαδή εκτός τελικού!
Αυγή

1/7/2012
Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός ημιτελικού του Euro και μιας συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ματς ένας είναι ο νικητής, ένας περνάει στον επόμενο γύρο, ένας πανηγυρίζει. Όλα για τον νικητή κι ο ηττημένος δεν παίρνει τίποτα. Σε μια σύνοδο όλοι προσπαθούν να πλασαριστούν ως νικητές, όλοι θα βρεθούν στον επόμενο γύρο. Οι ηττημένοι δεν επιτρέπεται να ταπεινωθούν-, ούτε βεβαίως να παραδεχτούν την ήττα.

Υποτίθεται ότι στο κοινό μας σπίτι, στον αγώνα για τη σωτηρία της Ευρώπης, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Γι' αυτό και είναι προτιμότερο να μιλάει κανείς για μετατόπιση στην ισορροπία δυνάμεων. Κι αυτό που είδαμε στον νυχτερινό μαραθώνιο της 19ης συνόδου από τότε που ξέσπασε η κρίση ήταν μια σαφής μετατόπιση της ισορροπίας σε βάρος του γερμανικού δογματισμού και προς όφελος κατ' αρχάς των δύο μεγάλων - και κλυδωνιζόμενων- του Νότου.
Αυγή

1/7/2012
ΗΤΤΑ της Μέρκελ (!) χαρακτήρισαν τα μνημονιακά ελληνικά ΜΜΕ τη σύνοδο των Βρυξελλών. Θεωρούν ότι το αστείο ποσό των 120 δισ. ευρώ για ανάπτυξη σε έργα υποδομών μπορεί να δώσει ώθηση στις πληττόμενες οικονομίες! Θα φτιάξουμε δρόμους και λιμάνια και αεροδρόμια; Και τι θα μεταφέρουμε από τους καλύτερους δρόμους και τα καλύτερα λιμάνια, όταν η παραγωγική μας μηχανή έχει καταρρεύσει και οι εισαγωγές λόγω μηδενισμού του διαθέσιμου καταναλωτικού εισοδήματος των νοικοκυριών συρρικνώνονται δραματικά;

ΣΩΘΗΚΑΝ μήπως οι τράπεζες της Ισπανίας και της Ιταλίας;

3/7/2012
Ήταν τόσο επείγουσα η ανάγκη για επέμβαση; Αν ναι, γιατί δεν έγινε μια τυπική παραίτηση και ορκωμοσία άλλου, ώστε να πάει στη σύνοδο κορυφής πολιτικό πρόσωπο και όχι το πλέον ανεύθυνο και άφωνο, λόγω συνταγματικών και άλλων κωλυμάτων; Εδώ απειλούσαν θεούς και δαίμονες οι κολαούζοι τους για να γίνει αμέσως κυβέρνηση μην και χάσουμε τη σύνοδο... Και έστειλαν αυτόν που δεν πήρε χαμπάρι τον ελιγμό Μόντι - Ραχόι;
Αυγή

7/7/2012
Η δημόσια συζήτηση για το αποτέλεσμα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, στράφηκε κυρίως γύρω από το αν αποτελούσε πράγματι ήττα της Μέρκελ, όπως επέμεναν τα μεγάλα ΜΜΕ, ή αν δεν προκάλεσε σοβαρές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική.
Αυγή

8/7/2012
Αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι η συνέχιση της «μνημονιακής πολιτικής χωρίς Μνημόνιο», που οι ισπανικές κυβερνήσεις ακολουθούν επιμελώς τα δύο τελευταία χρόνια, ως «καλές μαθήτριες» του κυρίαρχου μονεταριστικού και φιλελεύθερου δόγματος στην Ευρωζώνη.
Αυγή

15/7/2012
Όταν κόβεις το επίδομα ανεργίας σε μια χώρα όπου επισήμως οι άνεργοι ξεπερνούν το 24,6%, δεν χρειάζεται να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει ανάφλεξη. Ούτε η ύπαρξη ευρείας νεοφιλελεύθερης πλειοψηφίας στην κυβέρνηση και στη Βουλή μπορεί να κρατήσει τους Ισπανούς στα σπίτια τους. Άλλωστε οι Αγανακτισμένοι ξεκίνησαν από τη Μαδρίτη και την Ισπανία των 60.000 κατασχέσεων κατοικιών τον χρόνο.
Αυγή

Σε προηγούμενα επεισόδεια της εφημερίδας για άτομα με attention deficit disorder ή multiple personality disorder, όποιο προτιμούν: "The Rajoy Fiasco"

Soundtrack: 

1 σχόλιο:

  1. τα έχουμε πει.

    με αυτούς θα πεσουν και τα τσιμεντα, ιδίως εάν γίνουν κυβέρνηση.

    drazen

    ΑπάντησηΔιαγραφή