Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Η "ήττα" της Άνγκελα Μέρκελ

Βέβαιος ότι ο φόβος του ντόμινο της κρίσης στην Ευρώπη θα υποχρεώσει την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους μας να δεχθούν την ακύρωση του Μνημονίου εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας που δηλώνει ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα υποστεί ιστορική ήττα.
iefimerida

Γερμανία: Σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα Μέρκελ
Σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διατηρούν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Αγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, να τους δίνει ποσοστό 36%, έναντι 26% των αντιπάλων τους.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ωστόσο, αν και κερδίζουν μία μονάδα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν να μένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%), καθώς συγκεντρώνουν 4%.

Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι βρίσκονται μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη μέτρηση, στο 13%, ενώ σταθεροί εμφανίζονται τόσο οι Πειρατές με 9%, όσο και η Αριστερά με 7%.

Εντυπωσιακά πάντως είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά την αποδοχή της καγκελαρίου από τους ψηφοφόρους. Παρά την κριτική που της ασκείται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, το 54% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Αγκελα Μέρκελ ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες της κρίσης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 76% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και στο 55% σε αυτούς των Πρασίνων.

Όσοι ψήφισαν τους Σοσιαλδημοκράτες ή την Αριστερά απαντούν στην ιδια ερώτηση θετικά σε ποσοστό 40%. Το 64% των Γερμανών θεωρεί ότι η καγκελάριος δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεται από την κριτική.

Σχεδόν τα 3/4 των Γερμανών (72%) θεωρούν ότι η Μέρκελ εκπροσωπεί σωστά τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα αν δικαιούται να φύγει για διακοπές στο τέλος του μήνα. Σε συντριπτικό ποσοστό (88%) οι Γερμανοί της δίνουν... άδεια.

1 σχόλιο:

  1. να έρθει στην Ελλάδα που έχει και πολλούς φίλους.Όλα τα ξενοδοχεία για πάρτη της!"All inclusive" θα τρώει και θα πίνει μέχρι σκασμού!Θα μας κάνει και τσάμπα διαφήμιση να κονομήσουν και λίγο οι κακομοίρηδες οι ξενοδόχοι που δεν έχουν ουτε τους υπαλλήλους τους να πληρώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή