Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Επιστολές Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας

Επιστολές Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας:
Δε μπορούμε να συναινούμε σε παράνομες πράξεις και αποφάσεις της εταιρίας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεωρητών και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου να προβούν σε άμεσο έλεγχο

Δυο επιστολές απεστειλε το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τη Διεύθυνση Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε.-ΣΕΠΕ – ΚΕΠΕΚ- και προς τον Υπουργείο Εργασίας, υπόψη Υπουργού κ. Βρούτση Ιωάννη. Η επιστολη προς την διοίκηση της χαλυβουργείας αναφερει ρητα οτι:

Yστερα από την απόφαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου να μας απαγορεύσετε την έξοδο από το Σωματείο, θέλοντας δια λόγου να μας επιβάλλετε το δικό σας Νόμο λέγοντας διάφορα ασαφή και αόριστα ευφυολογήματα, σας αναφέρουμε: Όπως μας διευκρίνισαν οι έγκριτοι Νομικοί σας, η οποιαδήποτε πρόταση προς το Σωματείο θα πρέπει να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη για να είναι επίσημη και όχι δια λόγου.

Εμείς δε μπορούμε να συναινούμε σε παράνομες πράξεις και αποφάσεις της εταιρίας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεωρητών και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου να προβούν σε άμεσο έλεγχο.

Προς: Υπουργείο Εργασίας Υπόψη: Υπουργού κ. Βρούτση Ιωάννη

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε τη σύγκλιση τριμερούς συναντήσεως άμεσα, για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας που προβάλλουμε εδώ και 273 ημέρες με τον απεργιακό μας αγώνα, που ανεστάλη την 28/07/2012 ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Σας καλούμε, Κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε άμεσα όπως ο ίδιος έχετε υποσχεθεί, άμεσα λοιπόν ώστε να προχωρήσει η ομαλοποίηση της εργασίας, καθ’ όσον είμαστε από την ώρα εισόδου αποκλεισμένοι στο χώρο του Σωματείου και δη στο γραφείο, κατόπιν εντολής του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

Τις επιστολές υπογραφούν ο πρόεδρος Γ. Σιφωνιός και ο γραμματέας Θ.Παυλάκης του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Ασπρόπυργος, 30.7.2012

1 σχόλιο:

 1. "Μια ιδιαίτερα φορτισμένη συνέλευση καθώς ήταν απόλυτα καθαρό ότι το κρίσιμο ήταν να αντιμετωπιστεί άμεσα ο σχεδιασμός του Μάνεση και της κυβέρνησής του που είχαν κάνει καθαρό ότι μεθόδευαν συστηματικά τη διάσπαση των εργαζομένων και τη διάλυση του σωματείου τους. Ο μηχανισμός του Μάνεση έδωσε μάχη για να μη γίνει καν η συνέλευση. Σε όσους είχαν πάει ήδη για δουλειά έδωσε προκαταβολές δυο βδομαδιάτικα με την προτροπή να μην πάνε στη συνέλευση. Κι όμως η συνέλευση έγινε με πλήρη απαρτία..."

  "...Οπως ξέρουμε και για την κατασκευαστική του μεγαλοκαναλάρχη που θα κάνει το λιμάνι της Χαλυβουργίας, που του «χάρισε» ένα βράδυ του Φλεβάρη ένας «έντιμος» υπουργός της «ανεξάρτητης κυβέρνησης» του κυρίου τραπεζίτη, γεγονός που δεν το γνώριζε κανένα μέλος της κυβέρνησης τότε (έτσι μας είπαν).
  Ούτε φυσικά περιμέναμε από αυτούς που το «παίζουν» χορηγοί και προστάτες του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος, που με εθελοντές καθαρίζουν βουνά, λαγκάδια, παραλίες, δρόμους, να πουν κάτι αυτοί οι κύριοι για τη ραδιενέργεια και τους καρκίνους που προκαλούνται στα «Νταχάου» του Μάνεση. Κουβέντα γι' αυτό το έγκλημα.
  Οπως κουβέντα δεν ανοίγει για το ποιόν ορισμένων «τίμιων» απεργοσπαστών που έχουν «δικαίωμα στην εργασία» (έτσι το λένε τώρα).
  Μηχανισμός του Μάνεση και της τάξης του είναι κι αυτά τα «πατσαβούρια» που η μισή τους οικογένεια είναι στη φυλακή και η άλλη μισή οδεύει προς την πύλη του Κορυδαλλού..."

  από τον σημερινό Ριζοσπάστη

  @ψηρίς

  ΑπάντησηΔιαγραφή