Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Για τη Χαλυβουργία (Γιάννης Ρ.)

Ευχαριστώ θερμά τον συγγραφέα για την αποστολή του κειμένου, που στόχο έχει την κατά το δυνατό απλή ενημέρωση του κόσμου για ένα θέμα που έχει υποστεί πολύ μεγάλες διαστρεβλώσεις από τα ΜΜΕ.
LR
---
Με τα παρακάτω θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα σημαντικά σημεία σχετικά με την απεργία στη Χαλυβουργία. Δυστυχώς παρατηρώ εκτεταμμένη παραπληροφόρηση γύρω απο το θέμα της απεργίας, η οποία οφείλεται κυρίως στη μονομερή κάλυψη του θέματος απο τα ΜΜΕ, η οποία βρίσκει εύφορο έδαφος στην τυφλή αποστροφή που νιώθει ενός σημαντικού μέρους του κόσμου προς οτιδήποτε σχετίζεται με το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ.

Αιτήματα Σωματείου
Οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στο εργοστάσιο της Ελληνική Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο ξεκίνησαν την 1/11/2011 όταν ο εργοδότης κάλεσε τους εργαζόμενους να διαλέξουν μεταξύ 180 απολύσεων ή 5ωρη 5ήμερη εργασία με 40% μειωμένες αποδοχές (που προφανώς οι εργαζόμενοι δε θα μπορούσαν να αναπληρώσουν απο κάπου αλλού στο “ελεύθερο” 3ωρο τους). Εν τω μεταξύ, η παραγωγή βαίνει αυξάνουσα:

- 2009: 194.600 τόνους
- 2010: 231.000 τόνους με το χυτήριο κλειστό για δύο μήνες λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος
- 2011 (εως και τον Οκτώβριο): 266.000 τόνους

Η εταιρεία έχει και δεύτερο εργοστάσιο στο Βόλο όπου εκεί τα μέτρα για μειωμένο ωράριο και μισθούς έγιναν δεκτά, αλλά δεν εφαρμόστηκαν γιατί λόγω της απεργίας του Ασπροπύργου το εργοστάσιο στο Βόλο έχει αναλάβει όλη την παραγωγή.

Εν τω μεταξύ στις 3 Φεβρουαρίου 2012 η εταιρεία πήρε άδεια κατασκευής μεγάλου ιδιωτικού λιμανιού μπροστά στο χαλυβουργείο, υποδηλώνοντας σχέδια για αυξημένη παραγωγή. [Πηγή]

Σχέση Σωματείου και απεργίας με το ΠΑΜΕ:
Είναι αλήθεια και ουδέποτε αποκρύφθηκε ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Σιφωνιός, είναι μέλος του ΠΑΜΕ. Αντίστοιχα, ο συνάδελφος του Χάρης Μανώλης που συμμετέχει στην απεργία και είναι ενεργό μέλος του Σωματείου πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης, στήριξη στην απεργία παρέχουν πολλοί διαφορετικοί ιδεολογικοί και πολιτικοί χώροι. Εξ' άλλου, πληροφορίες απο τους εργαζομένους μαρτυρούν ότι μέχρι πρόσφατα, πριν την έναρξη της απεργίας, το ΠΑΜΕ δεν είχε ισχυρή αντιπροσώπευση στο Σωματείο. Σε κάθε περίπτωση, η απεργία αποφασίζεται απο το Σωματείο, το οποίο σαφώς και στηρίζεται απο το ΠΑΜΕ, αλλά δεν ελέγχεται από αυτό.

Αποφάσεις του Σωματείου:
Οι αποφάσεις του Σωματείου για την κήρυξη και συνέχιση της απεργίας παίρνονται από τις Γενικές Συνελέυσεις του Σωματείου στις οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία. Μάλιστα, μετά την κύρηξη της απεργίας ως παράνομης, έγινε νέα ψηφοφορία με αποτέλεσμα 204 ψήφους υπέρ της απεργίας και 42 κατά. Μετά από κούραση 9 μηνών δηλαδή, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Μετά και την επέμβαση των ΜΑΤ στην απεργία στις 19/7/2012, το Σωματείο με νέα συνέλευση στις 21/7/2012 αποφάσισε με 164 ψήφους υπέρ και 5 κατά να συνεχίσει την απεργία. [Πηγή]

Υλική και οικονομική στήριξη της απεργίας:
Οι απεργοί Χαλυβουργοί και οι οικογένειες τους προφανώς και στηρίζονται υλικά και οικονομικά κατά τη διάρκεια της απεργίας. Δε θα μπορούσαν αλλιώς να επιβιώσουν οι περισσότεροι αφού είναι λογικό κατά κανόνα να μην έχουν άλλα προσωπικά εισοδήματα πέραν του μισθού τους, ούτε να αμείβονταν ιδιαίτερα καλά την προηγούμενη περίοδο ώστε να έχουν σημαντικές οικονομίες.

Η στήριξη των απεργών γίνεται από την αλληλεγγύη του κόσμου, η οποία φτάνει σε αυτούς ως οικονομική ενίσχυση στο λογαριασμό του Σωματείου, προσφορά τροφίμων κλπ. Επίσης αλληλέγγυα σωματεία, συνδικάτα και λαϊκές συνελεύσεις συλλέγουν χρήματα και τρόφιμα για στήριξη των απεργών, όπως κάνει και το ΠΑΜΕ. Επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις όπως γλέντια, συναυλίες αλληλεγγύης που στηρίζουν τους απεργούς. Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε μπορεί να στηρίξει την απεργία χωρίς να εμπλακεί το ΠΑΜΕ ή άλλος συνδικαλιστικός φορέας.

Νομικό καθεστώς της απεργίας:
Στις 5/6/2012 η απεργία που είχε κηρυχθεί στις 31/10/2012 κρίθηκε παράνομη απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την αιτιολογία ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις 31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Το τυπικό αυτό επιχείρημα ακυρώθηκε άμεσα απο νέα ψηφοφορία του Σωματείου, που αυτή τη φορά έγινε με κάλπη (το καταστατικό του Σωματείου προβλέπει ψήφιση με ανάταση χειρός ή με κάλπη) και επιβεβαίωσε τη συνέχιση της απεργίας με 204 ψήφους υπέρ και 42 κατά. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στην απεργία στις 19/7/2012, το Σωματείο με νέα συνέλευση στις 21/7/2012 αποφάσισε με 164 ψήφους υπέρ και 5 κατά να συνεχίσει την απεργία. [Πηγή]

Διαπραγματεύσεις και “αδιαλλαξία” των απεργών:
Το αρχικό αίτημα των εργαζομένων ήταν να επαναπροσληφούν όλοι οι απολυμένοι και να μη γίνει μείωση ωραρίου και μισθών. Με απόφαση της 6/6/2012 το Σωματείο κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για συμβιβασμό των διαφορών (άμεση επεναπρόσληψη 40 απολυμένων (από 120) και γραπτή δέσμευση για επιστροφή των υπολοίπων σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς νέες προσλήψεις) και επαναλειτουργία του εργοστασίου (πηγή). Εν τω μεταξύ, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν πλέον βρει άλλη δουλειά ή έχουν φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, οπότε εκ των πραγμάτων ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί. Το Σωματείο έχει ζητήσει από τον υπουργό εργασίας Γ. Βρούτση να παρέμβει για να επιτευχθεί συμφωνία. Η απάντηση ήταν απειλές της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου, εισβολή και κατάληψη του εργοστασίου απο τα ΜΑΤ και σύλληψη απεργών. Αμέσως μετά την επέμβαση των ΜΑΤ η εταιρεία απέσυρε τις απειλές για κλείσιμο, δείχνοντας ότι ήταν μόνο αυτό, απειλές.

Επιπλέον στοιχεία:
Σχετικά με τις απολαβές των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, πληροφορίες δίνονται σε συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου, Γιώργου Σιφωνιού. Ενδεικτικά, ο ίδιος με 33 χρόνια προυπηρεσίας, κυλιόμενες βάρδιες τεσσάρων ημερών, με τρία Σαββατοκύριακα και νυχτερινό παίρνει 1.450Ε. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι (παίρνουν 42Ε μεροκάματο, δηλαδή περίπου 1000Ε μισθό. Σε τμήματα που λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή (λογικά όσοι δεν δουλεύουν άμεσα στην παραγωγή χάλυβα δλδ) ένας νεοπροσληφθείς έγγαμος παίρνει σκάρτα 900 ευρώ.

Η απεργία στη Χαλυβουργία έχει πολύ λίγη, έως και μηδενική προβολή στα ΜΜΕ. Η πρώτη αναφορά σε mainstream ΜΜΕ έγινε απο τη ΝΕΤ στην 21η ημέρα της απεργίας. Συνήθως τα ΜΜΕ τη θυμούνται για να μεταφέρουν τις απειλές της επιχείρισης για κλείσιμο του εργοστασίου και για να καταγγείλουν τη “συνεργασία” ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής (βλ. παρακάτω)

Σχέση Χρυσής Αυγής με την απεργία
Η πρώτη γνωστή “επαφή” της Χρυσής Αυγής με την απεργία ήταν στις 19/12/2011 (50 περίπου μέρες απο την αρχή της απεργίας) με μια ανακοίνωση του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Βόλο με την οποία τίθεται σαφώς υπέρ του εργοδότη και κατά της απεργίας. Στη συνέχεια, ομάδα της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασσιδιάρη επισκέφθηκε το εργοστάσιο του Ασπροπύργου στις 17/2/2012 (3μιση μήνες απεργίας) και εξέδωσε σχετικό βίντεο όπου ο Κασσιδιάρης ισχυρίζεται ότι ήταν στο πλευρό των απεργών απο την πρώτη στιγμή αλλά δεν μπορούσαν να τους επισκεφτούν γιατί εργάζονταν.

Η κυρία Ελένα Καταβάτη που εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (κυρίως τον ΣΚΑΙ) ως πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία ανήκει στην μειοψηφία του Σωματείου κατά της απεργίας. Συχνά ισχυρίζεται οτι αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των αργαζομένουν που θέλουν να δουλέψουν, αυτό όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί στις Γενικές Συνελεύσεις.

Πρόσφατα σε ένα φορτίο με κατάλοιπα από επεξεργασία χάλυβα, που είχε φύγει από το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Βελεστίνο με προορισμό τη Σαρδηνία, εντοπίστηκαν επίπεδα ραδιενέργειας που ξεπερνούν κι αυτά που ανιχνεύθηκαν σε φορτία που είχαν φύγει από την Φουκοσίμα μετά το πυρηνικό ατύχημα! (Πηγή). Το θέμα δεν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ. Θα περίμενε κανείς πως ειδικά ο περιβαλλοντικά ευαίσθητος ΣΚΑΙ θα έβρισκε λίγο χρόνο για αυτό.

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, μπήκαν συνοδεία αστυνομικών στο εργοστάσιο ορισμένοι εργαζόμενοι. Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 21/7/2012 (αμέσως μετά την επέμβαση των ΜΑΤ) οι εργάτες που δουλεύουν στην παραγωγή συνεχίζουν να απεργούν και άρα το εργοστάσιο δεν λειτουργεί πρακτικά.

Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω είναι στο χέρι του καθενός να τα ελέγξει και να τα διασταυρώσει. Είναι επίσης στο χέρι του να σκεφτεί ποιοι και γιατί διαστρεβλώνουν ή αποκρύπτουν γεγονότα γύρω απο την απεργία.

Αν μη τι άλλο, οφείλει κανείς να είναι ενημερωμένος και προσεκτικός πριν αρχίσει να κατηγορεί και να λασπολογεί εργάτες που μετά απο 9 μήνες απεργίας επιλέγουν ακόμα να στερούνται το μεροκάματο για να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Γιάννης Ρ.

30 σχόλια:

 1. μπραβο συναγωνιστή, μπράβο. αυτό το κείμενο μας βοηθαει όλους και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ που γράφτηκε σε αυτη τη γλώσσα. τον πολύ κόσμο θελουμε να βρούμε , αυτόν που -δυστυχώς- επηρρεάζεται ακόμα από τα κοπρόσκυλα της συστημικής δημοσιοκαφρίας , από τα πλεον σιχαμενα σκυλιά των αφεντικών.

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη σε ευχαριστώ για τη δημοσίευση. Αν εσύ ή κάποιος άλλος έχει να συμπληρώσει πληροφορίες ή πηγές θα ήταν καλό νομίζω να γίνει εδώ, όπως και το να ανανεώνουμε το κείμενο με μελλοντικές εξελίξεις.

  Γιάννης Ρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ ευχαριστώ για την πρωτοβουλία και τον κόπο, Γιάννη, ελπίζω να βοηθήσει. Από ότι είδα κάπως καθυστερημένα υπάρχει λύσσα κακιά.

   Διαγραφή
 3. Θα ήθελα να ζητήσω την άδεια του συγγραφέα να κάνω μια πρόχειρη μετάφραση του κειμένου.

  Επίσης θέλω να ρωτήσω: α) αν υπάρχει συγκεκριμένη πηγή για τα στοιχεία που δίνονται όσον αφορά την παραγωγή (τα είχα ξαναδεί παλιότερα αλλά δεν θυμάμαι πού),
  β) κάποιες πληροφορίες για το τι είδους νομικές διώξεις έχουν ασκηθεί εναντίον χαλυβουργών (αν έχουν γίνει),
  γ) κάποια νούμερα όσον αφορά τους εργαζόμενους, πόσοι ήταν αρχικά, πώς είχε η εξέλιξη με τις διαδοχικές απολύσεις, πόσοι έχουν μείνει τώρα κτλ.

  Ευχαριστώ,
  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ θερμά, δυστυχώς το συγκεκριμένο μεταφράστηκε ήδη. Θα ενημερώσω για προτ´ασεις μετάφρασης.

   Διαγραφή
  2. Το έχεις ανεβάσει κάπου ήδη; Αν υπάρχει δώσε το link αν μπορείς. Ευχαριστώ πάρα πολύ, περιμένω και τις προτάσεις για κείμενα που θα είναι καλό να μεταφραστούν.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  3. Είχα σκοπό να το μεταφράσω εγώ αλλά με προλάβατε. Προφανώς και δεν τίθεται θέμα άδειας, άλλωστε το κείμενο απλά συγκεντρώνει στοιχεία που είναι διαθέσιμα.

   Για τις ερωτήσεις:
   α) Καλά κάνεις και το επισημαίνεις, κακώς το παρέλειψα. Δυστυχώς (έτυχε;) η αντίστοιχη σελίδα στο site της εταιρείας ( http://www.hlv.gr/company-financial.html ) είναι κενή. Τα νούμερα και εγώ τα έχω δει σε αρκετά σημεία, νομίζω ανακοινώσεις του σωματείου και άρθρα του Ρίζου κυρίως ( πχ. http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/11/2011&id=13762&pageNo=17&direction=1 ). Χωρίς τόση λεπτομέρεια αναφέρεται και ο Σιφωνιός στη συνέντευξη στο Πριν.
   β) Δεν το έχω ψάξει, θυμάμαι να διαβάζω οτι έχουν γίνει μηνύσεις κατά του Σωματείου και κατά ατόμων. Στους συλληφθέντες δεν ξέρω τι έχει γίνει.
   γ) Ουτε για αυτό έχω πρόχειρη πηγή, οι αρχικά εργαζόμενοι ήταν νομίζω 360 ή 390, η εταιρεία ζήτησε 180 απολύσεις και μέχρι τώρα έχουν γίνει 120.

   Αντώνη το παραπάνω άρθρο απο το Ριζοσπάστη μπορεί να μπει και ως πηγή για τα αιτήματα του Σωματείου. Επίσης, έχε με υπ'όψιν αν χρειαστεί μετάφραση από ή προς τα Αγγλικά.

   Γιάννης Ρ.

   Διαγραφή
  4. Έγινε Γιάννη, ευχαριστώ.

   Διαγραφή
  5. Ijon, σύντροφε, μου το χουν στείλει με μέιλ αλλά επειδή είμαι εκτός βάσης θα καθυστερήσει να ανέβει. Απόψε έχουμε πορεία στη Θεσσαλονίκη, ίσως να γράψω κάτι γι αυτό αν με αφήσει η ζέστη να έχω καμιά έμπνευση της προκοπής.

   Διαγραφή
  6. Στο έστειλα και εγώ Αντώνη μαζί με κάποια ερωτήματα, όταν βρεις λίγο χρόνο απάντησέ μου σε αυτά αν μπορείς.

   Γιάννη Ρ. σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 4. Καλημέρα, βρήκα και αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες σε κάποια θέματα: http://wp.me/p1XjlC-9p

  Γιάννης Ρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κείμενο του Γιάννη Ρ. ανέβηκε σε διπλή αγγλική μετάφραση, μιας και δύο φίλοι έκαναν τον κόπο να το μεταφράσουν. Εδώ: http://indefenseofgreekworkers.blogspot.com/2012/07/yannis-r-concerning-greek-steelworks.html

   Διαγραφή
  2. Προς μεταφραστές: Ενημερώστε με παρακαλώ αν θέλετε να εμφανιστούν διαφορετικά τα στοιχεία σας, δημόσια ή κατ ιδίαν μέσω μέιλ.

   Διαγραφή
 5. Νομιζω κε. Γιαννη Ρ. οτι θα πρεπει να γινει και μια αναλυση γυρω απο την οικονομικη κατασταση της εταιριας προκειμενου να σχηματιστει μια ολοκληρωμενη εικονα.
  Για παραδειγμα σε συνδεσμο που προσθεσατε αναφερεται οτι το 2010 η εταιρια παρουσιαζει ζημιες 15 εκ.
  Αυτο μπορει να μας οδηγησει σε 2 δρομους: ή σκοπιμα μεσω διαχειρησης η εταιρια πετυχε αυτη τη ζημια ή οντως η εταιρια εχει προβλημα. Στην δευτερη περιπτωση θα μπορουσε να πει καποιος οτι δικαιολογειται η αποφαση για περικοπες . Στην πρωτη ομως δεν χρειαζονται!
  Καταλαβαινω οτι εχει αυξηθει η παραγωγη και αυτο ειναι σημαδι αναπτυξης για μια εταιρια αλλα μπορει και παλι μια εταιρια να οδηγειται σε μεγαλυτερη ζημια ευθεως αναλογη με την πορεια της παραγωγης.
  Θα πρεπει λοιπον νομιζω να παρουσιαστει μια τετοια εικονα, οπου θα φαινεται η μικτη κερδοφορια, η λειτουργικη, η μισθοδοσια κ.α. ωστε να καταλαβουμε πληρως ολες τις πλευρες της καταστασης.
  Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο και την επίσκεψη κυρία Καταβάτη.

   Ρίξτε παρακαλώ μια ματιά στο παρακάτω λινκ, που περιέχει τις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για τις δυνατότητες κερδοφορίας στην παραγωγή χάλυβα κατά την τριετία 2009-2012: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=37017

   Διαγραφή
  2. Ρε συ γιατι με βριζεις!!! :-) Στην ιδια πλευρα του ποταμου ειμαστε!!! Δες στο σε παρακαλω καλοπροαιρετα γιατι δεν υπονοω κατι. Αποριες εχω σχετικα με το θεμα γιατι πιστευω οτι πρεπει να θωρακιστει καλυτερα η πλευρα μας....Στην τελικη αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να παρουσιαστει η οικονομικη κατασταση της εταιριας και πως πανω σε αυτη συγκρουονται 2 διαφορετικα συμφεροντα (πλουτισμου - επιβιωσης)...
   Αν υπαρχει αυτη η εκτιμηση της ΕΤΕ δεν το προσεξα ρε παιδια και συγνωμη, θα το κοιταξω....

   Διαγραφή
  3. Η απεργία αναστάλθηκε. Άνοιξε καμιά σαμπάνια.

   Διαγραφή
 6. Αντωνη επιμενεις! Τι ειναι αυτο που σε κανει να νομιζεις οτι εχω αδικο στις ερωτησεις που κανω? Θες να μην ρωταμε κατι συγκεκριμενο? Ειδες τπτ στο κειμενο μου που σου αναψε καποιο "λαμπακι"? εισαι σοβαρος τωρα? Τετοιες ερωτησεις γινοντουσαν στο κομμα 10ετιες τωρα θες εσυ να τις κοψεις? Τι πιστευεις δλδ οτι θα κοιταγε ο ΜΑρξ (για να παιζω κ αυτο το χαρτι) την ηθικη? ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ!!! Την μικρο-οικονομια της εταιριας θα σκαλιζε πρωτα για να διαπιστωσει ακριβως πως κινειται. Διοτι η εταιρεια ενα μοριο της γενικης οικονομιας ειναι και ετσι πρεπει να κρινεται στην πρωτη φαση....και στο ξαναλεω: ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟς ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν δεν βάλεις υπογραφή στα σχόλια, θα σβηστούν όλα.

   Διαγραφή
  2. Λοιπόν Θανάση με τις ερωτήσεις που γινόντουσαν στο κόμμα πριν 10 χρόνια, για ποια "πλευρά μας" ενδιαφέρεσαι ακριβώς και μας επισκέφθηκες μετά από 272 μέρες, έμπλεος αγωνίας να θωρακίσεις την απεργία; Πού ήσουν τόσο καιρό, Θανάση; Πού χάθηκες, παιδί μου; Θανάση που ανησυχείς για την κερδοφορία του Μάνεση, όπως αγωνιούσε "το κόμμα πριν 10 χρόνια", σε ποιόν νομίζεις πως μιλάς;

   Διαγραφή
  3. Κοιτα να δεις Αντωνη δεν ειμαι υποχρεωμενος να επισκεπτομαι το καθε site που υπαρχει στο internet καθε στιγμη της ημερας και ουτε να γραφω επισης. Μπηκα και ειδα το αρθρο απο ενα λινκ που μου εστειλαν για το περιοδικο unfollow.
   Βρηκα το αρθρο πολυ "δυνατο" και εμπεριστατωμενο και για αυτο αποφασισα να ρωτησω καποια πιο συγκεκριμενα πραγματα απο την πηγη αυτη διοτι μου φανηκε οτι παρουσιαζει το θεμα σε σωστη βαση και η αληθεια ειναι οτι απο παντου ακους 100 αποψεις...
   Περαν του περιεχωμενου λοιπον ρωτησα καποια πραγματα και για την εταιρια οικονομικης φυσεως με σκοπο να δουμε και μια αναλυση και σε αυτο το επιπεδο απο καποιους που παρακολουθουν την κατασταση απο κοντα...
   Δεν με ενδιαφερει ποιος εισαι Αντωνη και δεν σε ρωτω καν. Παρ'ολα αυτα εσυ μου την "επεσες" αμεσως και θα επρεπε εγω να σου πω στο πλαισιο τουλαχιστον της ευγενειας "σε ποιον νομιζεις πως μιλας"....Σχετικα λοιπον με το "κομμα" δεν ξερω για ποιο μιλας εγω ομως πλεον δεν ειμαι σε κανενα!
   Θανασης

   Διαγραφή
  4. Το ξέρω ότι έρχεσαι από το Unfollow. Βγάζει μάτι.

   Το κόμμα πριν δέκα χρόνια εσύ από πού το ξέρεις όμως, Θανάση; Ήσουν κι έφυγες; Και συζητούσε το κόμμα για το αν είχε ή δεν είχε κερδοφορία ο επιχειρηματίας;

   Διαγραφή
  5. Ή μήπως αυτό είναι δική σου ευρεσιτεχνία και πατέντα για το τι είδους πράγματα αφορούν το εργατικό κίνημα; Αν είναι, συγχαρητήρια.

   Εγώ σε παρέπεμψα σε άρθρο που προφανέστατα ΔΕΝ διάβασες, μιας και είσαι πολύ απασχολημένος να στέλνεις σχόλια.

   Σε παραπέμπω σε άλλο ένα και σε χαιρετώ: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/07/tata-steel.html

   Και που σαι, Θανάση, μην ανησυχείς. Ο Μάνεσης θα επιβιώσει ο φουκαράς. Μην έχεις έγνοια.

   Διαγραφή
  6. Οχι Αντωνη δεν ειμαι του unfollow. Επαναλαμβανω αναλυτικα: καποιοι φιλοι μου εστειλαν το συγκεκριμενο αρθρο, (το οποιο το προτεινει το unfollow) να το διαβασω, μεσω λινκ στο e-mail μου...
   Ναι ημουν και εφυγα.
   Αν υπηρχε πριν 10 χρονια συζητηση για τον Μανεση δεν ξερω, μεχρι το 89' ομως σιγουρα οχι!
   Εγω σου ειπα καποια πραγματα ομως για εμενα! Θα ηθελα να μου πεις και εσυ. Ξερεις οτι ημουν στο κομμα ή μαλλον σε καποιο κομμα. Εγω ομως δεν ξερω τιποτα! Θα ηθελα λοιπον να γνωριζω καποια πραγματα ιδιου επιπεδου πληροφοριων τουλαχιστον....
   Πες μου ομως τωρα ειλικρινα ειναι σοβαρη τωρα αυτη η συζητηση? Το θεμα του κου Γιαννη Ρ. ειναι πολυ ποιοτικο και παρουσιαζεται σε σωστη βαση αξιζει τωρα να καθομαστε και να κανουμε τετοιου ειδους συζητησεις?

   Διαγραφή
  7. Κι εγώ ήμουν στο ΚΚ του Κατμαντού.

   Όχι, καθόλου δεν αξίζει να κάνουμε κανενός είδους περαιτέρω συζήτηση.

   Διαγραφή
  8. Λυπαμαι Αντωνη διοτι ενω ζητησα συγνωμη σε περιπτωση που δεν ειδα καποιο λινκ εσυ δεν το ειδες καν και συνεχιζεις και ειρωνευεσαι. Βεβαιως και ειδα το λινκ που εστειλες και ευχαριστω διοτι δεν το ειχα δει πιο πριν θα κατσω το διαβασω προσεκτικα
   και θα δω και αυτο που μου εστειλες

   Διαγραφή
  9. Αν μπορεις διεγραψε τα μηνυματα. Εχω κρατησει τα λινκ που μου εστειλες!

   Διαγραφή
  10. Πρώτο λινκ, 3.13 μ.μ. Δεύτερο λινκ 4.04 μ.μ.

   Διαγραφή
 7. Μα δεν σου λεω οτι εχεις αδικο! Εχασα χρονο στις απαντησεις οπως θα εχασες και εσυ αν εχεις να κανεις κατι αλλο αυτη την χρονικη στιγμη ή ο οποιοσδηποτε. Σου ειπα ομως οτι εξαρχης ζητησα συγνωμη αν δεν ειχα δει τα λινκ, υστερα μου εστειλες και σου ξαναλεω οτι θα κατσω να τα δω γιατι ειναι πολυ ενδιαφεροντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή