Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΕΙΥΗ-Καταγγελία για αντιποίηση εγγράφων σωματείου

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1917 ΓΡΑΦΕΙΑ: κτίριο Ε.Κ.Η. – 2oς όροφος
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡ. 45 Λ. Δημοκρατίας 10, ΤΚ 71306, Ηράκλειο
ΤΜΗΜΑ: Ε.Κ.Η. – Ο.Ι.Υ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Ε. τηλ-fax:2810283787, Καθημερινά 7- 9μμ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
26/7/2012

Τη σκυτάλη από το προεδρείο (ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του Εργατικό Κέντρου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον πρόεδρο και τον γγ του, παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, σχετικά με την αντιποίηση εγγράφων του σωματείου μας. Συγκεκριμένα σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο εν λογω πολιτικός φορέας, χθες 25/7/2012 στην αίθουσα Ανδρόγεω, διανεμόταν παραποιημένη αίτηση εγγραφής της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων με επισυναπτόμενη λευκή εξουσιοδότηση κατάθεσης !!!

Η αταλάντευτη στάση του σωματείου μας τα τελευταία χρόνια, οι μικρές και μεγάλες μάχες που δώσαμε πλάι στους εργαζόμενους, όπως οι 70 ημέρες απεργίας στην ΑΡΙΑΔΝΗ, οι 118 ημέρες στην Ανακύκλωση, η απόκρουση των μειώσεων στα Carrefour και εκατοντάδες άλλες ενόχλησαν την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενους τους αλλά αυτές οι πρακτικές ξεπερνούν κάθε όριο. Έχει ήδη καταγγελθεί με συνέντευξη τύπου του ΔΣ της ΕΙΥΗ ανάλογο κρούσμα που εντοπίσαμε στις αποθήκες της επιχειρήσεις ΦΑΙΣΤΟΣ τον προηγούμενο μήνα. Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιους είδους μεθοδεύσεις στοχεύουν στην παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων της στον αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου μας. Είναι ΟΛΟΙ τους βαθιά νυχτωμένοι !

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας, ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα ουδεμία σχέση έχουν με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έρχονται σε επαφή με το σωματείο τους και να συμμετέχουν ενεργά στην ζωή και τη δράση αυτού.

Τέτοιες πρακτικές “δια αλληλογραφίας και με εξουσιοδοτήσεις”, με παραποιημένη αίτηση έγγραφης από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με το ΔΣ της ΕΙΥΗ συνιστούν αντιποίηση εγγράφων του σωματείου αλλά και διαδικασία που αντιβαίνει το καταστατικό της ΕΙΥΗ και τον 1264/1982. Άρα αποτελούν παράνομες πράξεις και για αυτό τον λόγο το ΔΣ της ΕΙΥΗ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του.

Καλούμε κάθε ιδιωτικό υπάλληλο, εμποροϋπάλληλο που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα, που επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΙΥΗ, να απευθυνθεί στο Δ.Σ της Ένωσης, τα μέλη του οποίου αποτελούν τον νόμιμο εκπρόσωπο του σωματείου. Οι πόρτες του σωματείου μας είναι ανοιχτές για όλους τους συνάδελφους του κλάδου, καθημερινά 7-9μμ στο ΕΚΗ στο β’ όροφο.

ΥΓ . Για ενημέρωση των συναδέλφων επισυνάπτουμε τα εν λογω κείμενα-έντυπα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


11 σχόλια:

 1. Άκρως σοβαρό θέμα αμέσως με τη νικηφόρα λήξη της απεργίας στην ΕΠΑΝΑ, περιμένουμε εξελίξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. o στόχος τους είναι το σωματείο να περάσει στον εργοδοτικό συνδικαλισμό αλλα δεν θα φάνε!

   Διαγραφή
  2. Για να καταλάβω, βάσει της υπογραφής τους, σε ποιο ακριβώς σωματείο θα θεωρούνται ως εγγεγραμμένοι όσοι υπέγραψαν;

   ΥΓ1 Θέμα για τις πανελλαδικές: «ΣΥΡΙΖΑ: ο λευκός νάνος και η μαύρη τρύπα της αντιπροσωπευτικότητας»

   ΥΓ2 Διαβάζω την Πολιτεία Μπαντιού. Μου φάνηκε ιδιαίτερα καλό το κεφάλαιο για φασισμό: γενετική σχέση μεταξύ (Κεϋνσιανής) δημοκρατίας-α-λα-ΣΥΡΙΖΑ και φασισμού, κάτι σαν τη «σταλινική» σύλληψη ότι δημοκρατία/φασισμός βρίσκονται στο ίδιο συνεχές. Ίσως το αρχίσω όταν τελειώσω το βιβλίο (550 σελ).

   Διαγραφή
  3. "Για να καταλάβω, βάσει της υπογραφής τους, σε ποιο ακριβώς σωματείο θα θεωρούνται ως εγγεγραμμένοι όσοι υπέγραψαν;"

   Καλή ερώτηση, την ίδια ακριβώς έχω. Για να δούμε τι θα δούμε...

   Διαγραφή
 2. Ενωμένος αριστερός27 Ιουλίου 2012 - 1:26 π.μ.

  To φυσάνε και δε κρυώνει στο Ηράκλειο.

  Προφανώς για μια πόλη του μεγέθους του, 2 νικηφόρες απεργίες, με τέτοια διάρκεια και τέτοια διάσταση που πήρε ειδικά η δεύτερη της ανακύκλωσης, που οργανώθηκαν από το μοναδικό σωματείο της πόλης που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ,

  υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σπρώξει αρκετό κόσμο στο να το εμπιστευτεί, μαζί με αυτό και το ΠΑΜΕ.

  Από τη μία η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τοπική εφημερίδα, η "ΠΑΤΡΙΣ", από όλη την ανακοίνωση των απεργών ...τυχαίνει να ξεχνά να αναφέρει το σωματείο που έκανε την απεργία και το ΠΑΜΕ, στο οποίο αυτό ανήκει
  http://www.patris.gr/articles/226254/152223

  το ΕΚΗ, απαντώντας στις κατηγορίες των εργαζομένων, κάνει λόγο για "βαλτούς από το ΠΑΜΕ" και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά αποδείξεις πόσα, πότε, σε ποιούς εργαζόμενους έδωσε οικονομική ενίσχυση το σωματείο (τέτοιου τύπου ήταν η ...αλληλεγγύη τους)
  http://www.cretalive.gr/new/102243/crete/To_EKH_gia_tin_dikaiosi_ton_apergon_tis_Anakuklosis_
  Θυμίζω πως, όπως είχαν τονίσει σε παλιότερη ανακοίνωσή τους οι απεργοί, "ο Δήμος Ηρακλείου έχει συμβατικές ευθύνες και υποχρεώσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου καθώς αυτός υπογράφει τη σύμβαση λειτουργίας του". Άρα θα μπορούσε αποτελεσματικά να πιέσει τόσο καιρό την εταιρεία. Αυτός ο δήμος λοιπόν, που το μέλος της διοίκησης του ΕΚΗ Βασίλης Κλάδος είναι αντιδήμαρχος καθαριότητας, που ο μέχρι το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΗ πρόεδρός του Γιώργος Σκουλατάκης είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος, αυτός ο Δήμος ούτε καν ψήφισμα στήριξης δεν έβγαλε τόσο καιρό.

  και από την άλλη θα προσπαθήσουν να μαζέψουν κόσμο, χωρίς να τον φέρουν ποτέ σε οποιαδήποτε επαφή με το σωματείο, για να πάρουν ξανά την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές του...

  Μα γιατί τόση απομόνωση;


  Υπάρχει και αυτό το μπλογκ με αρκετό υλικό και βίντεο:
  http://apergoianakyklwsi.wordpress.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν είχα υπόψη το μπλογκ.

   Διαγραφή
 3. ΤΟ Εργατικό Κέντρο (ΠΑΣΚΕ) μαζί με τον τοπικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να χτυπίσουν το σωματείο. Αν δεν μπορεις να συπσειρώσεις εργάτες, τι πιο εύκολο απο το να μαζεύεις αιτήσεις δια αλληλογραφίας, να κάνεις μαζικές εγγραφές απο κόσμο που δεν ξέρεις ποιός είναι, που δουλεύει ΑΝ δουλεύει και τις ημέρες των εκλογών του σωματείου να φέρεις και την κουτσή μαρία να ψηφίσει, σαν ιδιωτικός υπάλληλος..
  Και για να ξέρετε η ΕΙΥΗ έστειλε απάντηση σχετικά με τις κατηγορίες του ΕΚΗ για την Ανακύκλωση και δεν τη δημοσίευσε κανένας.... Ελπίζω να τη βγάλουν κάποτε για να φανούνε τα λαμόγια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κι άλλα έκτροπα από Γαλλία (το σχόλιο για τον «χαμένο κρίκο»):

  http://pcfsaintquentin.unblog.fr/2012/07/25/fetele-kke-pas-invite-a-la-fete-de-l-humanite-2012chaque-communiste-a-le-devoir-de-protester-aupres-des-directions-du-pcf/

  * Ο άλλος κρίκος είναι η Συρία, ο Πιέρ Λοράν και η Κομραντίν Ντουρού-Τί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. --- Το'στειλα δις, αλλά μάλλον το αυτόματο τούριν τεστ έκρινε ότι είμαι κομπιούτερ (CAPTCHA).


  Κι άλλα έκτροπα από Γαλλία (κυρίως το σχόλιο για τον «χαμένο κρίκο» που στοίχισε στο μη-υπεύθυνο-ως-αντιπολίτευση ΚΚΕ την πρόσκληση):

  http://pcfsaintquentin.unblog.fr/2012/07/25/fetele-kke-pas-invite-a-la-fete-de-l-humanite-2012chaque-communiste-a-le-devoir-de-protester-aupres-des-directions-du-pcf/

  * Ο άλλος κρίκος είναι η Συρία, ο Πιέρ Λοράν και η Κομραντίν Δουρού-Τι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, τι ρόμπες είναι αυτοί στο ΚΚΓ; ΚΕΑ μωρό μου, ΚΕΑ!

   Διαγραφή
  2. Με επίτιμα μέλη τον Υ & τον Βουρλούκιο εσύ περίμενες κάτι άλλο;

   (εξ ου και η αναφορά στους «μεταβατικούς» κρίκους: τακτικός στόχος---εξαφανίστε το ΚΚΕ, στρατηγικός στόχος---η ΕΕ των «δημόσιων» τραπεζών· τάδε έφη η Γιαγιά)

   Διαγραφή