Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Τελικά, γίναμε Βουλγαρία!

ΒOΥΛΓΑΡΙΑ: Τους ενοχλεί ο Μαρξ

Την απομάκρυνση του αγάλματος του Καρλ Μαρξ από την Πανεπιστημιούπολη της Σόφιας απαιτεί η λεγόμενη μη κυβερνητική οργάνωση «Μητέρες ενάντια στη βία στο Στουντέντσκι Γκραντ», σε μια νέα μορφή αντικομμουνιστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλγαρία, όπου ο λαός όχι μόνο δεν ζει στον καπιταλιστικό «παράδεισο», αλλά έρχεται αντιμέτωπος με νέα προβλήματα και εκτεταμένη φτώχεια και εξαθλίωση.

Όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη οργάνωση «είναι κάτι περισσότερο από σκανδαλώδες το γεγονός ότι η προτομή του ανθρώπου που παρακίνησε σε παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση και βίαιη κατάργηση κάθε ιδιωτικής περιουσίας συνεχίζει να βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Εθνικής και Διεθνούς Oικονομίας, που συχνά αποκαλείται το Χάρβαρντ της Βουλγαρίας». Ισχυρίζεται επίσης πως η ύπαρξη του αγάλματος του Μαρξ στο συγκεκριμένο χώρο είναι ασύμβατη με τις ελπίδες των νέων για μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή παιδεία».

Πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

3 σχόλια:

 1. Ποσο το γουσταρω που τοσο ακομα τους ποναει ενας ανθρωπος 100 χρονια πεθαμενος!!!!!!!!!!
  Τους θυμιζει μαλλον το τελος τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχω μιλήσει με ανατολικο-ευρωπαϊο που να μην είναι φανατικός αντικομουνιστικής, στα όρια του αστείου, ειδικά για κράτη που εξάγουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με τούς χειρότερους δυνατούς ορούς. Αν δεις και τα ποσοστά τον κομμάτων αριστερά του κεινσιανισμου (δηλ. Light διαχείριση, περισσότερο ξύλο το πρωί, λιγότερο το μεσημέρι – για τα ΚΚ τι να πεις, με τα βίας αγγίζουν το 1%) και τον απίστευτο ταξικό πόλεμο που διεξάγετε τώρα, ταυτόχρονα με ακόμα πιο δεξιά στροφή του κόσμου, είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξανακαεί η Ευρώπη.

  Σπύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιο πολύ θλίψη σου προκαλεί το γεγονός, επειδή είναι και μητέρες.
  Ο Μαρξ είναι εμπόδιο στο σύγχρονο, λαμπρό, ευρωπαικό μέλλον λοιπόν με δημοκρατία, απεριόριστη ελευθερία και αυτοδιάθεση για να κατακτήσουν την πολυπόθητη… ιδιωτική περιουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή